Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין הוא שצה"ל מחלק פטורים על שטויות ואז מתלונן שיש חוסרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

הפכו את המקומות האלה לאטרקציה וזה ממש מגעיל. לא ברור איך מאפשרים את זה. יש גם סיורים מודרכים.

כמה זמן עבר בסך הכל? 

זה לא משנה חרדים או לא, רמת הניתוק הזאת מגעילה, כאילו זה קרה לאיזה שבט באפריקה ולא לאנשים שגרים כמה קילומטרים מהם.

הכבישים לא חסומים, כי צהל יודע ששום מחסום לא יעצור את הישראלי כדי לצלם סלפי ולסמן וי על אנדרטת הנובה וביקור בכיפת ברזל ומעבר ביישוב שנכנסו בו מחבלים והרסו מכל הבא ליד.

מדי שנה יש דרום אדום, אז גם השנה יש מסוג שונה..

לי זה קשה לראות את כל זה אבל מה לעשות שישראלים זה עם חולני..

אם למישהו אכפת, אני אשמח שתגיעו אחרי המלחמה ולא עכשיו. ככה שתוכלו לעזור לעסקים מקומיים לצמוח מחדש ולהינות מהשקט הפסטורלי האמיתי של המקום

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נתקלתי לא מזמן בפרסום שנועד לעודד רופאים מחו״ל להשתתף בכנס מקצועי בארץ. אז הסיור המוצע להם כולל ביקור ב״סורוקה״, וזה לגיטימי, מה שבוצע בו ב-7.10 יילמד בכל מרכז טראומה בעולם עוד הרבה שנים. אבל הסיור כולל גם ביקור בקיבוצים החרבים. לאור האוכלוסיה המדוברת אולי זה דווקא פעולת הסברה חיובית, אבל, בכל זאת, הפריע לי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בני אדם מונעים מתמריצים. 

גם השירות הצבאי מונע מתמריץ, כשאני הייתי נער התמריץ היה שילוב בין אידאולוגיה ומנטליות עדר (צריך לשרת + כולם משרתים). אני מניח שגם כיום זה די המצב למרות שהשקר הסטטיסטי "כולם משרתים" נהיה גס יותר. 

אף אחד כאן לא יכול לתמרץ חרדים ערבים ומשתמטים לשרת על בסיס אידאולוגיה. 

אפשר לקוות שהמנהיגים שלהם יעשו את זה, אבל זו חוסר הבנה בסיסית בשורה הראשונה בהודעה הזו. המנהיגים שלהם מתומרצים להבדל, זה קונה להם כח אלקטוריאלי, מה יעשו החרדים אם הציבור שלהם יקבל השכלה והזדמנויות? ישתלב? יאבדו כח. לקוות שהעסקנים החרדים ייצרו ישועה שקולה לתקווה שביבי יפרוש מהממשלה בשביל לתת לישראל להחלים. חוסר הבנה הגובל באינפנטיליות. 

מנגד, תמריצים כלכליים יש למכביר, ואם אנחנו חוששים מצבא מקצועי מסיבות כאלו ואחרות ולכן לא מעוניינים בשכר ישיר כי הבלוף מתגלה במערומיו - אפשר לעשות זאת אחרת, בטח ובטח במדינה סוציאליסטית כמו ישראל המסבסדת כ"כ הרבה דברים. 

לא שירתת, לא בצבא ולא בשירות הלאומי? תאבד הטבות. בין אם זו הטבה חד פעמית כמו סבסוד השכלה, או הטבה מתמשכת כמו עלות ביטוח בריאות. 

בצורה הזו הפרט נאלץ הן להחליט והן להתמודד עם ההחלטה שלו. נער שהחליט לדלג על הצבא כי הוא רוצה ללכת לכולל, לשחק בפלייסטיישן, או להרים מיזם - יישא בתוצאות. נער שלא גוייס כי עישן מריחואנה, יצטרך להתאמץ לשכנע את המערכת שהוא שווה הזדמנות, אחרת יתמודד עם ההשלכות של מעשיו. 

כמה פשוט, כמה טריוויאלי, וכמה בלתי אפשרי לביצוע במארג החברתי-פוליטי בישראל. בכל פעם שמתחילים לדבר על זה בחצי רצינות, עושים את הטריק הזה של "תראו, ערבים!" וכולם שוכחים להתעסק בזה. 

פראיירים לא מתים, רק מתחלפים. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני רק אומר - אם מישהו צועק "נמות ולא נתגייס" אפשר לשלוח אותו לבד לעזה, בלי נשק לראות אם זה יתקיים.

אם הוא חוזר בחיים כולנו שומרים מצוות החל מהיום.

• רעיון גרוע 1
פורסם

צהל זה סימפטום בודד, אבל הוא סימלי ובו קל לטפל.

וכמו שאמרו פה - אתה צריך לשכנע את צהל לגייס אותך, כדי לקבל חבילת הטבות אזרחיות. לא התגייסת? שלם שכר לימוד אקדמאי מלא למדינה !! 

המדינה לא יכולה להישאר מדינת רווחה במתכונת הנוכחית.

אפשר בקלות להגביל את מספר לומדי התורה. לא הגיוני שכל חרדי בן 40 הוא רב שלמד שנים אבל אין לו שום מקצוע אזרחי.

למה בארהב אין מודל כזה? למה בארהב לפני 4 שנים בכמה קהילות חרדים מתו מקורונה כמו זבובים? כי הן קהילה סגורה ודחוסה, בשילוב ראשי קהילה מטומטים, בשילוב נגישות הרבה יותר נמוכה לשירותי רפואה.

לא מבין למה יש מגזרים שלמים שצריכים שאפיקורס כמוני יממן להם שירותי רפואה מערביים. שיתפללו לאל הזמין למקום מגוריהם. שילדו עם מיילדת בתוך הגטו שלהם. 

90% מהיציאה שלהם לעבודה זה כי יוקר המחייה התחיל לגמור גם אותם, לעומת כמות הילדים.

כמו הקיבוצים שפשטו רגל חלקם או החליפו מודל כלכלי, כל קיבוץ מסיבותיו שלו- שילוב של השקעות כושלות, חברים עצלנים בחלקם, חלוקה לא נכונה של עוגת התקציבים,  ובחלקם שלא היה דור צעיר שישלם פנסיה למבוגרים, כך צריך גם להכריח כל חברה שלא תורמת למדינה, לשלם למדינה - דמי שמירה, דמי רפואה וכו וכו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 22 שעות, oryo כתב:

הדרך הכי מתבקשת ופשוטה היא דרך אי-/סבסוד והטבות מס. אתה לא מתגייס? אין שום בעיה, תשלם יותר בשביל לממן את אלו שכן. אפשר שההשכלה הגבוהה שלהם תעלה יותר, אפשר שמס הבריאות / ״ביטוח״ לאומי יהיה גבוה יותר, ואפשר עוד הרבה דברים. כן, זה אומר בהכרח שלעשירים זה יפריע פחות מאשר לעניים, מה לעשות אלו החיים.

אני מסכים בד"כ עם רוב מה שאתה כותב, אבל אני חושב שלבעיה הספציפית הזו פשוט אין פתרון קל ומהיר. גם לא פתרון שיקח 5 או 10 שנים (וזו אחת הסיבות שבחרתי לעזוב, לא ראיתי את הדבר הזה מתקמפל 20-30 שנה קדימה).

רק לצורך הדיון בפתרון הספציפי שהצעת - מה תעשה עם החרדים שגם ככה חיים בעוני עם ממוצע של 7 ילדים לאשה? תוריד להם את הסבסוד עוד יותר הם יחיו בעוני גדול יותר אבל ימשיכו להתרבות באותה מהירות (ראה ערך עזה, אפריקה, ושאר מדינות לא מפותחות. אין כסף != מתרבים פחות, וזה עוד בלי מצוות פרו ורבו). 

גם אין באמת דרך לגייס אותם בכח. אתה לא יכול לגייס בכח עשרות אלפים שמאוגדים בצורה כל כך חזקה.

הפתרון היחיד שאני רואה לבעיה, אבל הוא עולה הרבה מאוד כסף, זה צבא מקצועי.

פורסם
לפני 7 דקות, Morningstar כתב:

תוריד להם את הסבסוד עוד יותר הם יחיו בעוני גדול יותר

או שכן, או שיצעקו פרנוסה וילכו לעבוד בביניין/תשתיות. או כול תחום אחר עם סף כניסה נמוך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 23 דקות, Morningstar כתב:

הבעיה שהם פשוט יתחילו להשתלט על הצבא ואז מה עשית בזה? פשוט במקום לשלם להם על כלום, עכשיו אתה משלם להם לעשות משהו ואז יגיעו עוד דרישות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 17 דקות, Morningstar כתב:

אני מסכים בד"כ עם רוב מה שאתה כותב, אבל אני חושב שלבעיה הספציפית הזו פשוט אין פתרון קל ומהיר. גם לא פתרון שיקח 5 או 10 שנים (וזו אחת הסיבות שבחרתי לעזוב, לא ראיתי את הדבר הזה מתקמפל 20-30 שנה קדימה).

רק לצורך הדיון בפתרון הספציפי שהצעת - מה תעשה עם החרדים שגם ככה חיים בעוני עם ממוצע של 7 ילדים לאשה? תוריד להם את הסבסוד עוד יותר הם יחיו בעוני גדול יותר אבל ימשיכו להתרבות באותה מהירות (ראה ערך עזה, אפריקה, ושאר מדינות לא מפותחות. אין כסף != מתרבים פחות, וזה עוד בלי מצוות פרו ורבו). 

גם אין באמת דרך לגייס אותם בכח. אתה לא יכול לגייס בכח עשרות אלפים שמאוגדים בצורה כל כך חזקה.

כמובן שאין לזה פתרון קל או מהיר, יש פתרון אפשרי שייקח זמן, ויש אפס התכנות שהוא יקרה כי הממשלה ועם כל הצער שבדבר, הציבור, לא מסוגלים או מעוניינים לחשוב שני צעדים קדימה. קצרי ראייה.

לגבי החרדים העניים - זה בדיוק מה שאתה עושה, מוריד להם סבסודים ושיתמודדו. אם עתיד הילדים שלהם לא חשוב מספיק, הרעב של הילדים שלהם יעבוד. אם אתה לא מסבסד אנשים שמחליטים לשבת בבית לאונן כל היום, אל תסבסד אנשים שמאוננים על ספר תורה. שיממנו עצמם, או ירעבו. 

אנשים מגיבים לתמריצים, כל אנשים, גם חרדים. הם לא זן מיוחד, הם אנשים מאוד רגילים, הרבה מהם מתחת לבינוניים, שנמצאים תחת שליטה של מנהיגי כת בסבסוד של כלל האוכלוסייה. יש סיבה שבניו יורק הם עובדים, הם רוצים לאכול. 

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

יש סיבה שבניו יורק הם עובדים, הם רוצים לאכול. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

תגידו, היינו רוצים רמטכ"ל חרדי?

לא בטוח. 

יכול להיות שמקצועות המשטרה במיוחד בשיטור עירוני קצת יותר רלוונטים. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז שלא ישרתו, שיחיו בבידול בקהילות שלהם ושלא תהיה להם זכות הצבעה.

אם אתה לא רוצה להיות חלק, לפחות יהיה לך פחות אפשרויות להרוס למי שכן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה לא באמת יכול לקחת לאזרחים את זכות ההצבעה על התחמקות משירות צבאי. זה כמו להציע לשלול להם את האזרחות או לטרנספר אותם. לא ממש קיים באף מדינה דמוקרטית בעולם.

הדבר היחידי שבאמת יכול להיות ישים במדינת ישראל, זה צמצום הדרגתי של מדינת הרווחה, לרמה שתגרום להם להתמודד לבד עם ההחלטות שלהם והרבנים שלהם. ואני מאמין שזה באמת יקרה, לטוב ולרע. וזה לא יגרום להם להתגייס, לא בהכרח יגרום להם להביא פחות ילדים לעולם. אבל לפחות ישאיר לרובינו פה עוד 2500-3000 שח בחודש. וכמו שכתבתי כבר הרבה פעמים, אני מעדיף להוציא את הכסף הזה בכספומט, ולנגב איתו את התחת מאשר לתת להם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...