Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
Just now, Igalz כתב:

בימים אלו, מבחינת הרוסים ישראל היא זרוע של ארה"ב, כלומר ציר הרשע. אל תצפה לשום עזרה מהרוסים.

מי שקורא רוסית רואה מיד את כמות הרעל שזורמת ברשתות החברתיות מצד רוסיה נגד ישראל..

אתה צודק, אני גם קורא, יותר נכון קראתי, לא נכנס לזה יותר, קראתי גם ראיון עם דניס רוס שאמר שרוסיה לא לא מרוצה מההתפתחות, כי זה מוריד את תשומת הלב מאוקראינה. כמו שכתבתי, אני לא מתייחס לפוליטיקה, קודם כל להציל אנשים.

פורסם
לפני 40 דקות, bobi כתב:

לא ברור. מדברים על עשרות אלפי טונות של חומר נפץ שכבר ירדו על עזה, רואים סרטונים של בניינים מתפוצצים בפטריה ענקית באמצע העיר, אבל בפועל אין להם יחסית הרבה נפגעים והם מאוד אוהבים לנפח את מספר הנפגעים.

האם אחרי כל מה שקרה, עדיין עובדים עם נוהל כיסוי התחת המטופש של לתקוף רק בניינים ריקים?

דווקא הפעם נראה שהם רק מתגאים בהישגים שלהם עלינו, ופחות משתפים את כמות ההרוגים שלהם. לא להוריד את המורל. ברשתות הערביות הם מציירים את עצמם כמי שמשחררים את אדמת פלסטין ושכבשו שטחים רבים בדרום הארץ.

לפני 37 דקות, MZN כתב:

מוכר במכולת ליד הבית לחבר שלו, עברתי עם הכלב לידו -

״ראית מה קרה לקיבוצים השמאלנים האלה? שונאי ישראל.. עכשיו יבינו מה זה ערבים״

אפילו חצי נימה של שמחה לאיד, לא יודע להסביר את זה. מצד אחד אני כועס שלא אמרתי כלום, מצד שני לא יודע אם הייתי מסתפק בתגובה מילולית אז פשוט הלכתי.. 

זה קומץ אשפה שיש בחברה שלנו. אין מה לעשות ולהתייחס.

עוד חבר הרוג, מדריך לוט"ר, ילד בן 20. אני זוכר שהתגייס לפני שנתיים עם כזו מוטיבציה גבוהה. מה שנקרא מלח הארץ. נשרף לי הלב כבר נשרף.

• אהבתי 3
  • מבאס 5
פורסם

אף שר לא מדבר. לא פועל.

אלו שהיו חזקים בלהביא תקציב לממתקים לילדים בשמחת תורה, משאירים ניצולים חסרי בית, לחפש תרומות בשביל לאכול.

מפרסמים טלפונים של ער"ן, כשרק לפני שבועות קיצצו את תקציבי בריאות הנפש, לטובת מוסדות חינוך חרדיים.

חיילי מילואים מתחננים שיתרמו להם אפודים וציוד, אוכל ושתיה.

הורי חיילים בפלוגה של הבן שלי אוספים אלפי שקלים בביט וקונים תחתונים, גרביים, סדינים ושמיכות, כי הילדים שלנו עזבו את כל הציוד האישי בבסיס ליד עזה.

קריסה מוחלטת של שירותים ממשלתיים והסתמכות טוטאלית על יוזמות אזרחיות.

• אהבתי 9

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

התחקיר המלא עם אלוף במיל' בריק בזמן אמת:

לשמוע ולא להאמין איך הכל מתפוצץ לנו בפנים 4 שנים אחרי....

• אהבתי 1

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
לפני 2 דקות, TheOne23 כתב:

התחקיר המלא עם אלוף במיל' בריק בזמן אמת:

לשמוע ולא להאמין איך הכל מתפוצץ לנו בפנים 4 שנים אחרי....

ראיתי את זה מזמן, מאוד קשה לצפיה בהקשר לפוגרום שקרה פה. לדעתי אחרי שהמצב יירגע, יהיה גל ירידה כמו שהיה אחרי מלחמת יום הכיפורים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

למה אומרים שאף שר לא מדבר?

למה ככה?

השרה הכי מיותרת, כנראה, בהיסטוריה של הפרלמנטים בעולם, ממשיכה לפעול כדי להפיץ את האמת. הנה.

ככה מנצחים. מה, לא?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, bobi כתב:

אני זוכר שכשהייתי ילד במושב בצפון בשנות ה-80 לאבא שלי היה עוזי או קרבין בבית כמו לכל הגברים במושב והיתה רשימת שמירה של כיתת כוננות עם מכשירי קשר, אני זוכר שאבא שלי תמיד שלח אותי להביא את מכשיר הקשר כאשר הגיע תורו להיות בכוננות. היה גם חדר נשק עם מקלעים וכמויות מאוד מכובדות של נשק, אני זוכר איך התפעלתי מהמקלעים, לדעתי זה היה 0.5 (אבל הייתי בן 8, מה אני מבין).

וכל הזמן היו תרגולות.

זה קו הגנה שני.

מעניין מדוע נלקחו התחמושת הנשק הארוך המקלעים ואמצעי התצפית,  מכיתות הכוננות ומנשקיות החרום.

כיתות הכוננות ברמת הגולן פורקו בניגוד להחלטת ועדת חוץ ובטחון  - תאריך 21.03.22

מזה שנה וחצי שמתקיים מאבק בין יישובים ברמת הגולן בהובלת היישוב בני יהודה לבין צה"ל בעניין כיתות הכוננות הפועלות בגולן.
בינואר 2021 הוחלט על ידי הצבא כי הנשקיות המוצבות ביישובים ופועלות על פי תקן משטרתי
אינן עומדות בקריטריונים לשמירת נשק והוחלט לקחת את הנשקים מהנשקיות ביישובי הגולן ולהציבם בחטיבה
(מרחק של כשעה נסיעה מיישובי דרום הגולן)....

התוצאה בפועל היא כי במרבית היישובים כיתות הכוננות נותרו בלי נשקים ובחלק מהיישובים כיתת הוכננות פורקה לחלוטין.
פרסום ראשון: בניגוד לרצונם, חברים בכיתות כוננות בעוטף עזה הונחו על ידי צה"ל להחזיר את נשקיהם
תמיר סטיינמן|N12| פורסם 01/09/20 

פיקוד הדרום הורה לאסוף את הנשקים ביישובים שמרוחקים 4-7 ק"מ קילומטר מהגדר, זאת בשל מקרים של גניבת נשקים בגזרה • המשמעות: ביישובים הללו אין כיתות כוננות במוכנות • בעוטף זועמים: מוציאים את כיתת הכוננות מהכוננות - לא מבינים את ההחלטה

סיפור ששמעתי..
היו הרבה גניבות של נשקים ע"י צעירים, הן מנשקיות בבסיסי הצבא והן בישובים.
בצבא בליווי היעוץ המשפטי ופרקליטות המדינה עשו עבודת בדיקה מאוד רצינית.. והגיעו למסקנה:

א - אסור לירות בפושעים הפורצים לנשקיה לשם גנבת נשק ואמצעי לחימה.
ב - במידה וירו בצעירים אשר גונבים את הנשקים ויפגעו בהם, הן בבסיסים והן בנשקיות בישובים.
** זו נחשבת פגיעה לא מידתית בזכויות האדם לשלמות הגוף של הגנב/העבריין.

ג - מאחר והפרקליטות אוסרת ולא מאשרת לשומרים להגן על הנשקיות והנשקים בבסיסים בנשק חם.

במידה ויפגעו ה פושעים הצעירים במהלך שוד הנשקים.
השומרים הפוגעים בפושעים בנשק חם.. יועמדו לדין.
כך גם המפקדים והאחראים על הדרכת השומרים בנשקיות בישובים ובבסיסים יועמדו לדין.

ויש אפשרות כי מאחר והשומרים פגעו פגיעה לא מידתית בזכויות האדם של הפושעים -
הם יועמדו לדין במדינות אירופה
ואו בית המשפט האירופאי לזכויות האדם בהולנד, ואו בית הדין הבין-לאומי לצדק בהאג.

מאחר והצעירים מגיעים בקבוצות של מעל 3 פושעים, מול חיילים ואזרחים  בודדים בשמירה.
קשה להתמודד מולם בידיים חשופות.. לכן הגיעו להחלטה מאוד חכמה.
יש להוציא את הנשקים המפוזרים בישובים ובבסיסים, ולרכז אותם במקומות מרכזיים בודדים
עם שמירה מאוד רצינית.. עם מצלמות ..
וכך נשמור על הזכויות של הפושעים.. ואילו המפקדים והיועצים המשפטיים, יהיו יכולים לטייל בעולם ללא חשש.

יש רק בעיה אחת, מה נעשה ביום הקרב, מהיכן נשיג נשקים לידנו ביום ההפתעה.
דאגנו לזכויות האדם של הפושעים..
ומנגד - לנו ללא הנשקים,  יהיה קשה לשמור על הזכות לחיים ולהגנה על יקירנו..

אבל העיקר.. לפרקליטי המדינה ולחלק ממפקדי הצבא.. 
תהיה האפשרות לטייל בעולם ללא חשש להעמדה לדין..
והם יתקבלו עם זרי הדפנה על ראשם..כנאורים.

ולחסרי המזל בישובים ללא הנשקים הארוכים ואמצעי הלחימה..
אשר נלחמו להגן על המדינה.. עם מה שיש..
להם כנראה יהיה קצת קשה לטייל בעולם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 1
  • מבאס 3
  • מעניין 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 2 דקות, ליין מן כתב:

תהיה האפשרות יהיה לטייל בעולם ללא חשש להעמדה לדין.. הם יתקבלו עם זרי הדפנה על ראשם..כנאורים.
ולחסרי המזל בישובים ללא הנשקים ואמצעי הלחימה.. אשר נלחמו להגן על המדינה.

אייל,

ככה נראית קונספציה.

היא כשלה.

בבקשה לא לרמוז שמדובר כאן בזדון בטח לא בזדון של מערכת משפטית. זו הייתה ההחלטה, החלטה צבאית בטחונית, והיא הייתה החלטה מטומטמת. 

• אהבתי 5
פורסם
לפני 7 דקות, ליין מן כתב:

מעניין מדוע נלקחו התחמושת הנשק הארוך המקלעים ואמצעי התצפית,  מכיתות הכוננות ומנשקיות החרום.

מזה שנה וחצי שמתקיים מאבק בין יישובים ברמת הגולן בהובלת היישוב בני יהודה לבין צה"ל בעניין כיתות הכוננות הפועלות בגולן.
בינואר 2021 הוחלט על ידי הצבא כי הנשקיות המוצבות ביישובים ופועלות על פי תקן משטרתי
אינן עומדות בקריטריונים לשמירת נשק והוחלט לקחת את הנשקים מהנשקיות ביישובי הגולן ולהציבם בחטיבה

התוצאה בפועל היא כי במרבית היישובים כיתות הכוננות נותרו בלי נשקים ובחלק מהיישובים כיתת הוכננות פורקה לחלוטין.
פרסום ראשון: בניגוד לרצונם, חברים בכיתות כוננות בעוטף עזה הונחו על ידי צה"ל להחזיר את נשקיהם

פיקוד הדרום הורה לאסוף את הנשקים ביישובים שמרוחקים 4-7 ק"מ קילומטר מהגדר, זאת בשל מקרים של גניבת נשקים בגזרה • המשמעות: ביישובים הללו אין כיתות כוננות במוכנות • בעוטף זועמים: מוציאים את כיתת הכוננות מהכוננות - לא מבינים את ההחלטה

סיפור ששמעתי..
בצבא בליווי היעוץ המשפטי ופרקליטות המדינה עשו עבודת בדיקה מאוד רצינית.. והגיעו למסקנה:

ב - במידה וירו בצעירים אשר גונבים את הנשקים ויפגעו בהם, הן בבסיסים והן בנשקיות בישובים.

ג - מאחר והפרקליטות אוסרת ולא מאשרת לשומרים להגן על הנשקיות והנשקים בבסיסים בנשק חם.

מאחר והצעירים מגיעים בקבוצות של מעל 3 פושעים, מול חיילים ואזרחים  בודדים בשמירה.
יש להוציא את הנשקים המפוזרים בישובים ובבסיסים, ולרכז אותם במקומות מרכזיים בודדים
וכך נשמור על הזכויות של הפושעים.. ואילו המפקדים והיועצים המשפטיים, יהיו יכולים לטייל בעולם ללא חשש.

אייל.

סתם כיסוי תחת פופוליסטי של מפקדים בצבא שעומדים תחת ביקורת על כך שיש תופעה רחבה של גניבות נשק ותחמושת מצה"ל, אז מצאו מישהו אחר שאפשר לטפס עליו (הנשקיות ביישובים).

פורסם
לפני 16 דקות, ליין מן כתב:

סיפור ששמעתי..

אייל.

איזה שטויות, את בתי הדין הבינלאומיים באירופה לא מעניין מישהו שירה באיזה פורץ

• אהבתי 2
פורסם

הדבר שהכי מפחיד אותי במריבות שלכם זה שבסוף חייל אחד ישתכנע (או כל יהודי אחר) שלא אהיה מוכן למות למענו לפחות כמו שהוא מוכן בשבילי.

אולי זה וזה קצת ירכך את הרושם,

ואני לא מתכוון לפתוח פה ויכוח על גיוס בני ישיבות אז תחסכו את הטרחה בבקשה - זה רק בשביל מי שקורא פה שלא יחשוב שאם אני שותק אני מסכים עם הדברים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין מקום לפלגנות הזאת עכשיו, התלונות זה כלפי ההנהגה ולא הציבור.

• אהבתי 6

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אוזלת היד כנגד גניבת אמל"ח *גם מחיילים באמצע אימון.

היא בושה שתתפוצץ לנו בפרצוף.

איך אפשר להילחם בפשיעה כך. לכל ילד ברור שיותר קל למנוע גניבת רובה מלחפש אותו אי שם בטובא זנגריא

• תוכן חדש...