Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

יאיר באמריקה, מנסה לקבל אישור עבודה.

אבנר באנגליה.

פסיכולוגית ילדים טסה אתמול לטפל בילדים עם פוסט טראומה בעוטף לונדון.

לא ייאמן. כמו שלא ייאמן שהמנהיג מתעסק בפוליטיקה קטנה ("לא מוותר על ה-64").

מעניין אם ראש השב"כ יכול לעצור אותו על זה שהוא מסכן בפועל את ביטחון המדינה..

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר יומיים אין קול ואין עונה מהליצן הסגול וחבורתו, חוץ מקצת מלמולים של שר הביטחון, שרק חוזר אחרי דברים שדו"צ כבר אמר.

פיתמר נראה על סף בכי עם חיוך מאולץ, מדקלם כמה משפטים שהכתיבו לו.

הדג מסריח מהראש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

כבר יומיים אין קול ואין עונה מהליצן הסגול וחבורתו, חוץ מקצת מלמולים של שר הביטחון, שרק חוזר אחרי דברים שדו"צ כבר אמר.

פיתמר נראה על סף בכי עם חיוך מאולץ, מדקלם כמה משפטים שהכתיבו לו.

הדג מסריח מהראש.

האיש הסגול עסוק באיך להשאר בשלטון אחרי הקטסטרופה הזאת. נא לא להפריע לו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם להאמין לדיווחים, כ-1000 מחבלים השתתפו במתקפה בשבת, והתאמנו אליה כשנתיים. אם זה המצב, ואפילו רק 10% מהם היו מאומנים ברמה גבוהה, אפשר להבין את מה שאירע לכוחות בשטח.

ש"ג לא יכול להתמודד עם עשרות מחבלים שתוקפים את הבסיס (בטח כאשר לא מדובר בלוחמים), וכך גם כוחות הכוננות שנשארים בבסיס.

גם כוח צבאי בודד, מאומן ומצויד ככל שיהיה, שיושב על הגבול כבשגרה, לא בהכרח יכול למנוע פריצה כזאת אם אין לו מידע מודיעיני וגיבוי, וראינו את זה בסוריה לפני כמה שנים, כשעשרות פרצו את הגבול.

מצד שני, היה פה כשל התרעתי ומודיעיני עצום. בין אם גופי הבטחון פספסו ובין אם זה בגלל קונספציה שגויה (הם "רק" מתאמנים), היה פה כשלון חמור של ההנהגה המדינית והצבאית.

איך קורה מצב שמשתקים את הגדר ואת מערך התצפית ואין מסוקי קרב באוויר תוך דקות, וצריך להסתמך על טייסים שמוקפצים מהבית?   

כשכל זה ייגמר, הממשלה ובכירי הצבא צריכים להניח את המפתחות וללכת הביתה. אני לא נכנס לזה אם ביבי אשם, לא אשם או לא ידע, אבל עצם העובדה שדבר כזה קורה במשמרת שלו זה מספיק כדי שהוא יילך הביתה.

עוד כשלון לא פחות חמור זה ההבלגה - טפטוף של רקטות, פגיעה בגדר במהלך ההפגנות, שעכשיו מסתבר ששימשו, לכאורה, להנחת מטענים, זריקות אבנים וירי, טרור הבלונים, כל הדברים הקטנים הללו שוחקים את ההרתעה ומביאים לכך שזה מתפוצץ לנו בפנים. אחרי שכל זה ייגמר, הדרג הצבאי והמדיני חייב לשנות פאזה, ולא להבליג אפילו על פגיעה של סנטימטר בגדר.

אותו הדבר קורה גם בפנים הארץ - המדינה הזניחה את הדרום, הצפון וכל הישובים הערבים. אין משילות, אין הרתעה ואין למעשה שליטה. ראינו מה קורה בשומר חומות. משמר לאומי וחיזוק המשטרה זה הכרח המציאות, בלי קשר לבן גביר.

אני לא רוצה להיכנס לפוליטיקה בתקופה כזאת, אבל המתקפה הזאת מוכיחה את חשיבות החזקת השטח. מה שקרה בעוטף עלול, באותה מידה, לקרות גם בכפר סבא או בראש העין אם נצא מהשטחים. כן התנחלויות לא התנחלויות, אסור בשום אופן לוותר על שליטה בטחונית ברצועה.

גם עכשיו יש חדירות וכניסה של אלפי פועלים לא חוקיים, אך הסיבה העיקרית לכך, לדעתי, היא יותר חוסר החלטיות וחוסר רצון של הדרג המדיני והצבאי לטפל בבעיה מאשר חוסר יכולת. אם נוותר על נוכחות צבאית ביהודה ושומרון, זה רק יילך ויחמיר.

ודבר אחרון, המתקפה הנפשעת הזאת הוכיחה דבר אחד - אנחנו לא יכולים להילחם בחיות אדם עם כלים או נורמות של מדינה מערבית, זה לא עובד. כמו דעאש, גם פה יש ארגון איסלאמיסטי רצחני, שאין לו בעיה לרצוח ולחטוף אזרחים, כולל נשים, ילדים וזקנים. זה אשכרה מזכיר את מה שקרה לפני 80 שנה - יהודים, ללא הבדלי גיל או מין, נשחטים רק כי הם יהודים.

זה לא רק המחבלים שחדרו ורצחו, זה גם ההמון המשולהב שנכנס אחריהם, תחנות הטלוויזיה, ההמון ברחוב, כולל הילדים בעזה, שיצא בבוקר לפסטיבל של שחיטת יהודים.

רק השמדה טוטאלית של עזה וטרנספר ייפתרו את המצב. האם אנחנו רוצים או יכולים לעשות את זה?   אני לא יודע, אבל אחרי שרואים את הזוועות, קשה להתעלם מכך שאין פתרון אחר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 9

פורסם

לפני שעה, עדי-אל כתב:

הכי קל להאשים את הממשלה אבל מה עם הצבא ומערכת הבטחון. איפה השב"כ והמוסד היו? איפה הצבא היה? 

אבל יותר קל לשים ספציפית את האנשים האלו על המוקד וזה מה שצריך לעשות

דג מסריח מהראש. מי שקובע את המדיניות זאת הממשלה. זה לא מוריד את האחריות ממערכת הביטחון, אבל הם מבצעים את המדיניות שנקבע על ידי הממשלה. להאשים אך ורק מערכת ביטחון זה לרוץ לש.ג.

לפני שעה, עדי-אל כתב:

אבל מה שצריך אבל קשה לעשות זה לשים על המוקד את הקו מחשבה של יהיה בסדר, למדוד דברים רק במצב הנוכחי.

לאף אחד לא איכפת מה הוא קו המחשבה שלך או שלי. מה שקובעה זה קו המחשבה של הממשלה שנקרא מדיניות.

לפני שעה, ליין מן כתב:

ו כאשר החיילים רואים אנשים זרים בבסיס, כמו החדירה של מחבלי החמאס לפני יומיים.
החיילים מבולבלים ולא בטוחים, האם האנשים הללו הם צעירים בדווים אזרחי ישראל.
ולכן נזהרים בפתיחה באש ומופתעים.. ונהרגים..
(הזהרנו על-כך מספר פעמים, כי יהיה חשש לפתוח באש שלא יעמידו אותנו לדין )

על מה אתה מדבר? ישנו נוהל עצירת חשוד. ישנו נוהל פתיחה באש. מה אתה רוצה? שירו בכל בן אדם שהם לא מכירים? כל אחד על אזרחי? יש לך מושג כמה אנשים מסתובבים בכל בסיס שהוא קצת יותר גדול ממאהל פלוגתי? כמה מבקרים? עובדי קבלן? מי בונה ומתחזק את הבסיסים?

לפני כשעה, עדי-אל כתב:

הגישה להאשים את נתניהו היא לא נכונה. צריך להאשים את הקו מחשבה וזה מה שאני מנסה להגיד. אם מישהו רוצה להיפטר מנתניהו רק בשביל לקבל את נתניהו בשם שונה אז לא עשינו בזה כלום. 

קו המחשבה של מי? של אלוהים? מי האחראי על מלא מלא על קו המחשבה/מדיניות של ממשלה? אולי בכול זאת נתניהו? או שבדיפולט אוטומטית הוא אף פעם לא אשם בשום דבר ולא אחראי על שום דבר?

לפני 53 דקות, GREEN. כתב:

נ.ב. לפי אל ג'זירה הם רוצים שצהל יכנס ויכבוש, הם טוענים שזה בור בלי תחתית לנהל אוכלוסיה במצב הזה ודעת הקהל שעכשיו לטובת ישראל תתהפך מאוד מהר.

לא יודע מה הם רוצים, אבל מסכים שזה בור בלי תחתית. בזמן הסכמי שלום עם מצריים דיברו על מסירת עזה להם. מצרים סירבו, הם לא רצו את הצרה הזאת. לא יודע עד כמה ישראל של היום מסוגלת לנהל 2 מיליון אוכלוסייה נכשלת  וזה בלי לדבר על בעיות טרור שבטח יהיו שם.

לפני 13 דקות, פינדר כתב:

יאיר באמריקה, מנסה לקבל אישור עבודה.

אבנר באנגליה.

פסיכולוגית ילדים טסה אתמול לטפל בילדים עם פוסט טראומה בעוטף לונדון.

מה שנשאר זה לצרף אליהם את ראש המשפחה. רצוי עם כל המשרתיו ממשלת קלון.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני כמה שנים חבר קפץ אליי הביתה עם האופנוע והחליק בחניה, שפשף את הרגל ואת האופנוע. צלע שבועיים שלושה.

חבל שהוא לא החליק שבוע שעבר ונשאר בבית. מצאו אותו ירוי במכונית שלו, מחזיק לבת הזוג שלו את היד.

• מבאס 12
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

זה מחרפן אותי שנראה שכל הצמרת המדינית של ישראל נעלמה. מה הם שולחים את דובר צהל לתת תדריכים? שיבוא סגול השיער וידבר. אלא אם הוא קרס ברמה של משה דיין ביום כיפור. ואז שיפרוש, ויעזוב אותנו בשקט.

נגמרות המילים כבר לתאר עד כמה ביבי הוא הכישלון הכי קצוני שעמד בראש המדינה הזו אי פעם. והכי מחרפן, זה שאת העבדים שלו זה בכלל לא מעניין. 

שיבוא הרמטכל וראש אמן הכושלים וייתנו דין וחשבון לציבור במקום לשלוח את דובר צהל

הכל אצלך פוזיציה

דרג צבאי שהמליץ לדרג המדיני לפני שבועיים שחמאס מורתע והוא לא הולך לסבב לחימה

ואפשר לתת לו הקלות הוא הדיוט

דרג צבאי שלא יודע במשך כשנה על תכנון כזה זה מזעזע הוא חרפה

דרג צבאי שבונה גדר שאפשר לנטרל אותה ב 3 דקות הוא ביזיון

ולא ראוי לנהל את המלחמה הזאת

כל הזמן ביבי ביבי

אם הוא אשם הוא יתן את הדין על כך ומהר

אבל לגבות מטכל כושל?!

היה פה מחדל צבאי ברמה פסיכית

אל תדאג תקום ועדת חקירה ממלכתית ומי שאשם ייתן את הדין

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 2 דקות, avi 1234 כתב:

אם הוא אשם הוא יתן את הדין על כך ומהר

אבל לגבות מטכל כושל?!

היה פה מחדל צבאי ברמה פסיכית

הלוואי, אבל אני לא בטוח.

אם המהפכה המשפטית תמשך, יאיר נתניהו ימונה לראש ועדת החקירה הממלכתית, הוא מתאים, הרי הוא בן של מלך. הרי לזה המהפכה הזאת נועדה, כדי למנוע אפשרות של ביקורת חיצונית על הממשלה.

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, avi 1234 כתב:

כן, כבר היתה פה ועדת חקירה.  מכירים.  אגרנט.

"לא בודקים את הדרג הפוליטי"

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, motizkn כתב:

אני לא מבין, מי בחר את הרמטכל ואת ראש אמן?

גנץ

היה דחוף לו בממשלת מעבר למנות רמטכל...

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם

תהיה ועדת חקירה חסרת פואנטה, כל הדרג הצבאי יתפטר, והמדיני ירוץ לבחירות לספר איזה ניצחון מפואר והשג מדהים הם השיגו ואיך רק הם חזקים מול החמאס. והאשמה? תיפול על הגיבורים שהפגינו בקפלן, וכבר לא יוכלו להפגין יותר לעולם.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 10 דקות, Uri-G כתב:

הלוואי, אבל אני לא בטוח.

אם המהפכה המשפטית תמשך, יאיר נתניהו ימונה לראש ועדת החקירה הממלכתית, הוא מתאים, הרי הוא בן של מלך. הרי לזה המהפכה הזאת נועדה, כדי למנוע אפשרות של ביקורת חיצונית על הממשלה.

מה יאיר נתניהו עכשיו?!

יש פה מעל 1000 נרצחים

מעל 100 חטופים

ומטכל כושל שמנהל את המלחמה

אחרי שאני קורא את השטויות שכתבת עכשיו בהשראת בכירי מערכת הביטחון לשעבר

אני מתחיל להבין את עומק השבר בצהל

טמטום טמטום טמטום

התשובה היחידה לכל החרפה שקרתה בשבת

• רעיון גרוע 3
פורסם

יש סרטון של צבי יחזקאלי מערוץ 13, בו בין שאר הדברים שאני מסכים איתם, הוא אומר שבג"ץ הורה לממשלת רבין להחזיר את מגורשי חמאס מלבנון. נשמע לי מופרך, הלכתי לויקיפדיה. מה שכתוב שם לא מסתדר עם יחזקאלי. היו דיונים אבל לא הייתה הוראה כזאת.

"מרבית המגורשים שבו לשטחי יהודה ושומרון ורצועת עזה בתום תקופת גירושם".

הוא מזכיר את יחיא סינוואר ששוחרר בעסקת שליט אחרי שרופאים ישראלים הוציאו לו גידול מהראש.

https://he.wikipedia.org/wiki/גירוש_פעילי_החמאס_ללבנון

https://www.bhol.co.il/news/1603852

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, avi 1234 כתב:

מה יאיר נתניהו עכשיו?!

יש פה מעל 1000 נרצחים

מעל 100 חטופים

ומטכל כושל שמנהל את המלחמה

אחרי שאני קורא את השטויות שכתבת עכשיו בהשראת בכירי מערכת הביטחון לשעבר

אני מתחיל להבין את עומק השבר בצהל

טמטום טמטום טמטום

התשובה היחידה לכל החרפה שקרתה בשבת

זו המהפכה המשפטית. לזה נועד חוק ביטול עילת הסבירות, שהממשלה תוכל למנות את עושי שלומה לועדת חקירה ללא שום ביקורת שיפוטית ואכן כל האשמה תיפול אך ורק על הדרג הצבאי שגם הוא אשם, אבל בטח לא על מחדלי נתניהו במשך 15 שנות שלטונו ושלטונו הנוכחי, וזה רק פן אחד שלה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 3
  • תוכן חדש...