Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, avargel כתב:

מה שכן מטריד מאוד זאת הפניית המשאבים הפסיכית במדינה ב10 שנים האחרונות כדי להרשיע את הבנאדם.

והשאלה שאף אחד לא ענה עליה עד היום, ואולי אתה תענה, היא למה. 

נתניהו הגן במשך שנים על מערכת המשפט, עד ממש לממשלה הזו, בה כנראה תהליכי שינוי נכפו עליו ברמה כזו או אחרת.

הוא לא הוביל שום מדיניות ימנית אגרסיבית, חוץ מסיפוח זוחל ביו"ש, שזה, כנראה, גם מה שיעשה גנץ או כמעט כל מחליף פוטנציאלי שלו.

הוא לא ממש שינה את הסטטוס קוו בשום עניין רציני שאני יכול לחשוב עליו.

אם הוא לא היה שקרן ולא היה מקטין את כל מי שסביבו כדי לשרוד, הוא ולפיד או הוא וגנץ או הוא ובנט וליברמן וכו' היו ממשיכים להקים ממשלות כל 4 שנים, כנראה גם בלי הימין הקיצוני וגם בלי החרדים.

אז אני שואל: במה נתניהו ככ שונה מאולמרט, ולמה ההנחה שהוא נרדף, ועוד על ידי אנשי ימין מובהקים, כמו אלשייך?

עריכה: כדי לחדד, אני בטוח שאם נחזור פה אחורה בזמן, נמצא ציטוטים שלי אומר שאני מעדיף את ביבי כראש ממשלה על פני לפיד, ואם לא אמרתי את זה פה - אמרתי את זה למספיק אנשים במציאות בזמן אמת בעבר. בחיים לא הלכתי להפגין נגדו. ושוב, אני אשמח אם יצא זכאי.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, avargel כתב:

מי שקצת מכיר משפט פלילי, ברור לו מתחילת הדרך שהקייס של השוחד קלוש עד הזוי

כמו שכתבתי, אני לא עורך דין. אבל גם מנדלבליט שהיה נחשב איש נתניהו לא מבין כלום ולא ראה שזה  קלוש עד הזוי?

פורסם

מסכים שאינטרס הציבור מחייב שהמשפט הזה ימשיך עד סופו. אם תפרו לו תיקים אז חובה שהציבור ידע. אם הוא אשם, חובה שהציבור ידע.

לגמור את זה בהסדר טיעון שבתמורת להפסקת עינוי הדין הוא יפרוש מהפוליטיקה זה רפובליקת בננות.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

משתדל מאוד לא להגיב פה, גם לא לקרוא.

הרי ברור שאי אפשר לשכנע אף אחד לשנות את העמדה שלו.

אבל אני לא יכול להתאפק הפעם:

ראשית - ביבי צריך ללכת לדעתי. למה? כי הוא יותר מדי זמן בשלטון. זהו. אין שום סיבה אחרת.

לגופו של משפט:

מי שקצת מכיר משפט פלילי, ברור לו מתחילת הדרך שהקייס של השוחד קלוש עד הזוי. במשפט הפלילי יש להוכית את האשמה "מעל לכל ספק סביר". וזהו כולל גם פן התנהגותי וגם פן נפשי (מודעות שהיא הכרה, רצון, ובעבירות מסויימות גם פזיזות לסוגיה או כוונה או כוונה מיוחדת, או רשלנות בעבירות מסויימות, או אחריות קפידה בעבירות עוד יותר מסויימות)

להוכיח את מה שצריך להוכיח בתיק הזה לפחות ממה שנראה עד כה ואני מזכיר שהתביעה הציגה את כל הראיות שלה כולל עדים מטעמה (שהוכרזו אחד אחרי השני כעדים עוינים), ולפני שההגנה העלתה על הדוכן אפילו עד אחד. ויש לה כמה אסים בשרוול.

לגבי הפרת אמונים, בעיני זו בכלל עבירה שערוריתית, ולו מהסיבה שאינה מוגדרת ומשכך אין דרך להוכיח מודעות, אבל אני לא הולך להרחיב בעניין כרגע. רק אומר שמשפטנים מכל העולם מייחסים לעבירה הזאת איזשהי נורמה אזרחית שאיכשהו חדרה למשפט הפלילי הישראלע למרות שהיא לא עומדת ברף הבהירות הנדרש.

אני לא יודע אם ביבי יצא זכאי, מורשע, באמצע. וזה גם לא מעניין אותי.

מה שכן מטריד מאוד זאת הפניית המשאבים הפסיכית במדינה ב10 שנים האחרונות כדי להרשיע את הבנאדם.

ואני יכול להעריך בזהירות שאין פוליטיקאי אחד שיצמידו לו מאות חוקרים שיהפכו כל אבן, שימצא ללא רבב. ולו מהסיבה שכאמור הפרת אמונים זאת עבירה של התנהגות שמפרשים אותה רטרו, וזה מטורף.

לגבי הפרת אמונים, אילת שקד כשהיתה שרת משפטים יזמה והעבירה שינויים (כן, רפורמה על אמת 🙃) כדי שזו באמת לא תהיה עבירה עמומה:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4755912,00.html
ברור שהמתנות של שמפניה וסיגרים ממילצ׳ן במאות אלפי שקלים אינם סבירים (גם אם שרה לא דרשה אותם בתקיפות הצעקנית שלה, כפי שהיו עדים שהעידו). כמו שלמורה אסור לקבל, לפי התקשי״ר וחוזרי מנכ״לי משרד החינוך מתנה מתלמידים או הורים שאיננה תשורה סמלית, קל וחמר שזה צריך לחו״ל על בעל תפקיד כמו רה״מ.
אם ביבי הרים טלפון לבקש זירוז בבקשה של מילצ׳ן לויזה -- כן, זה שוחד.

פורסם
לפני 39 דקות, Coro כתב:

אם תפרו לו תיקים אז חובה שהציבור ידע. אם הוא אשם, חובה שהציבור ידע.

איזה ציבור? אנשי ש"ס קיבלו שדרעי מושחת? בשבילם עד היום תפרו לו תיק והוא זכאי. גם להפך. יקבלו במקרה הטוב כשר אבל מסריח. או פשוט שלא הצליחו להוכיח כמו עם ראשי פשע מאורגן שמסתובבים חופשי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, David32 כתב:

מה ההגדרה ל "תפרו לו תיק"

בדקו, מצאו תשתית לביצוע עבירה והגישו כתב אישום.

מפה יש שתי אופציות. או זהוא זכאי ומוציאים את הפרקליטות להורג בכיכר עיר או שהוא מואץרשע ואז מוציאים את השופטים להורג בכחכר העיר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

הרי ברור שאי אפשר לשכנע אף אחד לשנות את העמדה שלו.

אתה יכול לדמיין מציאות במסגרתה קראת פוסט שלי ושינית את עמדתך בנוגע למשהו?

כי ההיפך - כן, ויש כאן בטח עוד כמה. אז מעבר לרעש והבבל״ת יש פה גם דברי טעם מדי פעם :) 

מהאינפוטים מהשטח אני אישית מאמין שביבי לגמרי השתמש בטובות הנאה, עצם זה שיש לו עיתון אישי במימון עצום היא הלבנת כספים אדירה שנמצאת בתווך האפור של מע׳ המשפט - אבל אין לי מושג האם בפן המשפטי הוא אשם באיזשהו פשע, בשביל זה יש פרקליטות ומע׳ משפט. בפן ה״הגיוני״ זה הרי ברור(?) שאם אסור לקבל שוחד במזוודת דולרים ואז לרכוש עם זה משהו, אז (לכאורה) אסור לקבל את זה דרך הצורה במסגרתה מישהו רוכש את זה עבורך.

בכ״א אם אכן יעמידו אותו אי פעם למשפט והוא יצא זכאי, לא אתחיל לדבר על קונספירציות deep state, כי אין לזה סוף. מודה ועוזב ירוחם.

כנ״ל אם לא יעמידו.

הבעיה עם הסיפור הזה, בשילוב עם צורת המתקפה על מע׳ המשפט עצמה (שדורשת הבראה, לדעתי), היא זעזוע אמות הספים של מדינת ישראל. זו הבעיה עם ביבי, לדעתי, הוא ישרוף את המדינה אם זה מה שצריך לעשות בשביל השררה שלו, ומנהיג שמאמין באדמה חרוכה למדינה שלו זה מנהיג פח אשפה.

אני לא משפטן, אם אין כאן בתיקים האלו משקל מספיק אז זה נשמע לא רק כמו בזבוז משאבים אדיר אלא גם בלאגן מערכתי שלם, ואם אכן מנסים לעשות סיכול ממוקד פוליטי אז זה משהו שדורש טיפול עומק. פשוט בהינתן הנתונים הידועים לכולם - זה לא נראה לי כמו המצב, בלי קשר לשיוך פוליטי כזה או אחר.

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

בפן ה״הגיוני״ זה הרי ברור

בפן ה"הגיוני" ישנם IMHO דברים פי 100 יותר חמורים מכל התיקים שלו ביחד. כמו אור ירוק לעסקת הסוללות גרמניה/מצריים. כאשר הוא ניתן בלי להתייעץ עם  שר הביטחון, רמטכ"ל, מפקד חיל הים, ראש מוסד ויועץ משפטי לממשלה. בלהתחשב שבן דודו נתן מיליקובסקי שגלגל עסקים ביחד עם ביבי ושמדי פעם מפריש לו כסף כי ככה נהוג במשפחה גם החזיק בכוח שליטה ביצרנית הפלדה GrafTech שעשתה עסקים עם טיסנקרופ.

פורסם

בתיק המתנות (1000) אין אישום בשוחד (אני לא משפטן, אבל אין ספק שהאשמה בשוחד היא בהחלט הגיונית בתיק כזה שבו מואשם אדם בעל תפקיד בקבלה של טובין בשווי מאות אלפי דולרים).

בתיק 4000 (וואלה-בזק) יש אישום בשוחד (אני כזכור לא משפטן אבל תחושת הבטן שלי מהרגע הראשון הייתה שאין שם שום סיכוי ששופט ימצא דווקא ראש ממשלה אשם בשוחד על דבר כל כך תקדימי)

פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

למה שיסגרו דיל?

המשפט עוד רחוק מסיום. אם הוא חושב שהם לא יצליחו להוכיח אין לו אינטרס לחתום ואם היא חושבת שכן אז לה אין אינטרס.

המסה העיקרית ככל הנראה ירדה.

גם אם יורשע,יש סבירות שלא יישב בכלא.

מאות אלפי שעות חקירה, כל הפרקליטות על הרגליים, אמנון אברמוביץ יום יום קורא קדיש וטוען שהתיק סגור, ובסוף שופטים (לא חברים של ביבי) קוראים לפרקליטות פעם אחר פעם להגיע לגישור ונתקלים בסירוב.

אם יזוכה, המדינה באמת תתפרק. יהיה פה מחנה, שהוא כרגע המחנה הגדול, שיתפוצץ בטירוף על כל הרפורמה המשפטית בלי לספור את לפיד, גנץ והרצוג. 

היועמ"שית מהמרת על עתיד המדינה בשביל יוקרה אישית.

• תוכן חדש...