Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבסוף זה יקבע על ידי מספר המנדטים. אם הם יהיו מפלגה קטנה אז כן, אני לא חושב שהם יובילו לשינוי משמעותי. אם הם יהיו עם יותר מעשרה מנדטים המציאות יכולה להיות קצת אחרת. כמובן, גם זה לא וודאי. יש סיכוי טוב שכמו שקרה עם בנט לפני עשור, זה לא יוביל לשינוי מהותי והאינפנטילים יצטרכו לחפש מישהו עוד יותר ימני בבחירות הבאות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

מסכנה מכל הסיפור - תצאו ותצביעו.

לא יודעים למי - תבחרו את מי שאתם שונאים הכי פחות.

בתאריך 24.9.2022 בשעה 10:31, פינדר כתב:

אבל פה עדיין יש חברי פורום שיגידו שמשתיקים את הימין ושהסכנה לדמוקרטיה היא מהצד של רעם וחדש.

סכנה לדמוקרטיה בישראל אין לא משם ולא משם בינתיים לשמחת כולנו.

אולי הממשלה פה לא הכי יציבה, אבל צורת שלטון מאוד יציבה, כמו בכל דמוקרטיה עשירה אחרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 שעות, פינדר כתב:

לפי הבן של הראיס

נראה לי שהוא ישאר "הבן של" הרבה זמן. 

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני חושב שבסוף זה יקבע על ידי מספר המנדטים. אם הם יהיו מפלגה קטנה אז כן, אני לא חושב שהם יובילו לשינוי משמעותי. אם הם יהיו עם יותר מעשרה מנדטים המציאות יכולה להיות קצת אחרת. כמובן, גם זה לא וודאי.

כדי להביא לשינוי ממשי כנראה שצריך כוח יותר משמעותי מ-10 מנדטים. צריך כוח של מפלגת שלטון (הרבה מנדטים, תיקים מרכזיים בשלטון). וגם אז, הנציגים בשלטון לא מחליפים את העם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני לא מבין מה זה אומר, מעשית. תמיד יש תהליכים ארוכי טווח. אפשר לזהות אותם רק בדיעבד.

זה שמפלגות קטנות הן חלק מהתהליך, זה נכון, אבל הקטנים הם תמיד קטנים. יש איזה מיתוס שהנאצים עלו לשלטון בפתאומיות מהשוליים. זה לא נכון. הם התבססו על התמיכה של הממסד האריסטוקרטי הקיים. הפרסונות עצמן היו קיצוניות, אבל הם עלו בעזרה של הממסד השמרני המבוסס. אח״כ הם השתלטו בעזרת הסתמכות על המיליציה הנאצית, עליה היטלר השתלט לאחר שעלה לשלטון, והפך לפירהר.

מה שמביא אותנו לזה שכדי להשתלט על המדינה צריך לשלוט על הצבא ו/או המשטרה. אתה רואה תהליך כזה בישראל? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 30 דקות, falou כתב:

אני לא מבין מה זה אומר, מעשית. תמיד יש תהליכים ארוכי טווח. אפשר לזהות אותם רק בדיעבד.

לא כזה בדיעבד. אני חושב שאנחנו הולכים לכיוון מדינה דו לאומית ושבצד היהודי שלה גם תהייה יותר דתית. ואני מאמין שלממשלה שהיא ליכוד ומפלגות חרדיות כולל בן גביר תהייה השפעה על זה גם כן.

לפני 31 דקות, falou כתב:

מה שמביא אותנו לזה שכדי להשתלט על המדינה צריך לשלוט על הצבא ו/או המשטרה. אתה רואה תהליך כזה בישראל? 

אני חושב בהחלט שיש סיכוי שצהל יהפוך לצבא פלנגות שכזה, שבו כל חטיבה מתפקדת יותר עצמאית, כן.

..

אפשר להסתכל על מה שאני אומר גם מכיוון אחר קצת. לא חושב שבן גביר הוא בהכרח איזה קטליזטור למשהו נוראי. הנורמליזציה שלו היא פשוט עוד חלק בתהליך שהמדינה עוברת והוא נציג שלו. 

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

לא כרגע.

אין להם מה להרוויח מהפיכה צבאית, ויש המון מה להפסיד.

הפיכה עושים כשאין הרבה מה להפסיד, ויש המון מה להרוויח.

מהפכנים בדרך כלל מחפשים איכות חיים. בדמוקרטיה עשירה כבר יש להם את זה, ואם הם יעשו הפיכה, הם יאבדו את זה. פלוס, גם אם הפיכה תצליח, הדיקטטור החדש יתחיל לחסל תומכים שהוא לא צריך, אז יש סיכוי גבוה שהם יפסידו כך או כך.

חוץ מזה, אפילו שזה לא נראה לכם, יש בארץ מגזר יצרני מאוד גדול (הייטק). אם תהיה הפיכה צבאית, גם המגזר הזה יתקפל מפה, וגם המוסדות שמכשירים אותו. הייטק זה לא מכרות ולא בארות נפט, הוא צריך כח אדם איכותי ומיומן כדי להכניס כסף. בשביל כח אדם איכותי, צריך אזרחים שבעים, משכילים וחופשיים, שתהיה להם מוטיבציה לעבוד קשה ולהיות פרודוקטיביים.

מצד שני - אם המדינה תפשוט רגל או שיתגלה כאן משאב שמגמד את ההכנסות ממיסים, אז הפיכה תהיה מאוד כדאית למי שמבצע אותה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

הפיכה עושים כשאין הרבה מה להפסיד, ויש המון מה להרוויח.

אתה מכיר מהפכה בהיסטוריה שהרוויחו ממנה?

אני לא מתכוון למהפכה האמריקאית, שהייתה למעשה מרידה בכוח חיצוני. אני מתכוון להפיכה פנימית. אני לא מצליח לחשוב על אחת מוצלחת.

לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

חוץ מזה, אפילו שזה לא נראה לכם, יש בארץ מגזר יצרני מאוד גדול (הייטק). אם תהיה הפיכה צבאית, גם המגזר הזה יתקפל מפה, וגם המוסדות שמכשירים אותו.

בגלל שגם המגזר הזה הוא חלק מהצבא, תרבותית, ערכית וכמובן, כלכלית, אני לא רואה איך זה קורה.

פורסם
לפני 51 דקות, falou כתב:

אתה מכיר מהפכה בהיסטוריה שהרוויחו ממנה?

אני לא מתכוון למהפכה האמריקאית, שהייתה למעשה מרידה בכוח חיצוני. אני מתכוון להפיכה פנימית. אני לא מצליח לחשוב על אחת מוצלחת

יש מקרים בודדים.

המהפכה האמריקאית שציינת, המהפכה באוקראינה ב2014, מהפיכה בצ׳כוסלובקיה ב1989. אלה נועדו להחליף דיקטטורה בדמוקרטיה.

99% ממהפכות זה להחליף דיקטטור אחד באחר, לא פחות רע.

כשתנאים מתאימים, מהפכות מצליחות למי שיוזם אותן, לא לאזרחים.

פורסם
לפני 7 דקות, vadim6385 כתב:

המהפכה האמריקאית שציינת

כמו שכתבתי, מדובר היה במרידה, לא במהפכה. הכוחות שנהדפו היו חיצוניים למדינה שקמה אחריהם.

מהפיכה בצ׳כוסלובקיה ב1989

שוב. נגד כוח שליט זר וממשלת הבובות שלו.

המהפכה באוקראינה ב2014

אם הייתה מוצלחת או לא... עוד נראה. לאחריה אנחנו רואים מלחמת אזרחים, לפחות בחלקה, שעוד מתחוללת. 

פורסם
לפני 26 דקות, falou כתב:

אם הייתה מוצלחת או לא... עוד נראה. לאחריה אנחנו רואים מלחמת אזרחים, לפחות בחלקה, שעוד מתחוללת.

מלחמת אזרחים - לא ממש, יותר מלחמה בכח זר שפלש למדינה.

אגב גם באוקראינה המהפכה הכתומה היא מרידה בכח זר ששלט במדינה מתוך מוסקבה.

אבל יש שירשור נפרד כדי לדבר על אוקראינה.

לגבי ישראל - נכון לעכשיו הפיכה תיחנק עוד לפני שתתחיל.

מהפכנים מחפשים את מה שאין להם - בריאות, השכלה ואיכות חיים למשפחות שלהם. בדמוקרטיה כבר יש את הדברים האלה לרוב האזרחים, אז מהפכנים רק יהרסו את מה שהם כביכול רוצים להשיג לעצמם.

וגם, כמו שאמרת, כוחות הבטחון הם לא איזשהו מנגנון מנותק מהעם, הם חלק אינטגרלי מהעם.

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

מלחמת אזרחים - לא ממש, יותר מלחמה בכח זר שפלש למדינה.

מכיוון שמעל מ-8 מיליון אזרחי אוקראינה מזדהים כפרו-רוסים, לא מדובר בכוח זר לגמרי, בייחוד בהתחשב בכך שמדובר במדינה שהייתה חלק מרוסיה עד לא מזמן, ושאין לה היסטוריה של קיום עצמאי. 

המלחמה באוקראינה היא גם מלחמת אזרחים.

מהפכנים מחפשים את מה שאין להם - בריאות, השכלה ואיכות חיים למשפחות שלהם

אני חושב שמבחן התוצאה ההיסטורי מלמד שמהפכנים מחפשים בעיקר לשחוט אנשים.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

לא כזה בדיעבד. אני חושב שאנחנו הולכים לכיוון מדינה דו לאומית ושבצד היהודי שלה גם תהייה יותר דתית. ואני מאמין שלממשלה שהיא ליכוד ומפלגות חרדיות כולל בן גביר תהייה השפעה על זה גם כן.

לגבי מדינה דו לאומית, אני נוטה להסכים, למרות שתהליכים כאלו אי אפשר לחזות.

לגבי השפעה של הממשלה, אני חושב שהפוך גוטה. הממשלה הופכת ליותר מסורתית, כי העם מושך לכיוון הזה. אני חושב שזו יותר תנועת מטוטלת, בין שמרות לליברליזם, שנעה תמידית לאורך ההיסטוריה, ופחות עניין של דת ואמונה.

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

מכיוון שמעל מ-8 מיליון אזרחי אוקראינה מזדהים כפרו-רוסים, לא מדובר בכוח זר לגמרי, בייחוד בהתחשב בכך שמדובר במדינה שהייתה חלק מרוסיה עד לא מזמן, ושאין לה היסטוריה של קיום עצמאי. 

המלחמה באוקראינה היא גם מלחמת אזרחים.

לפי זה כל סבב בעזה הוא מלחמת אזרחים כי אצלנו אחוז הערבים אזרחי המדינה קצת יותר גדול מאחוז הרוסים אזרחי המדינה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 דקות, falou כתב:

לגבי השפעה של הממשלה, אני חושב שהפוך גוטה. הממשלה הופכת ליותר מסורתית, כי העם מושך לכיוון הזה.

מסכים לחלוטין, זה גם מה שכתבתי אחר כך. 

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

לפי זה כל סבב בעזה הוא מלחמת אזרחים כי אצלנו אחוז הערבים אזרחי המדינה קצת יותר גדול מאחוז הרוסים אזרחי המדינה.

והם מזדהים כעזתים ונלחמים נגדנו?

• תוכן חדש...