Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה שלי היא אם בכלל צריך ראש מוסד מחוץ למערכת שם.

אף אחד מאיתנו לא מכיר מה קורה בפנים אבל על פניו נראה שלא צריך שם שידוד מערכות כמו בשב"כ

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

מעבר לזה מדובר באדם ש:

מדובר באדם שיצא מיוזמתו להילחם בעוטף, בבוקר ה-7 באוקטובר, בזמן שאתה התחבאת בממ"ד.

ורק לסבר את האוזן, מדובר בבחור בן 50.

אז תוריד בפניו את הכובע, כמו שאומרים, לפני שאתה מלכלך עליו או על הכישורים שלו.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

1. הקשר היחידי שלו לביון הוא הפעלה של נער בן 17 ובריחה מאחריות כשהנער היה במעצר שנה וחצי.

בתור מפקד אוגדה 210, הוא צבר יותר ניסיון במודיעין וסיכול ממה שאתה יכול לדמיין.

לעניין הנער - אם אתה חושב שמפקד אוגדה מתעסק בזה ישירות, אז אתה לא יודע איך דברים עובדים.

הבריחה מאחריות זה רכילות זולה שאין לה שום סימוכין.

ואתה חושב שבמוסד או בשב"כ אין כשלים דומים?

הכי קל לשבת מול מחשב ולהעביר ביקורת על אדם שמתעסק בסיטואציות ובהחלטות גורליות יום יום, במשך 30 שנה.

אם זה הדבר הכי חמור שהצליחו למצוא עליו, אז זה מראה דווקא על גדולתו ומקצועיותו.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

3. לא יודע אנגלית או שפה זרה אחרת אאלט. אבל מה זה חשוב, זה לא שראש ארגון ביון צריך לעסוק במדינות זרות.

הוא יודע רוסית, אבל אפילו את זה לא הצלחת להבין ב"מחקר" שלך עליו.

לעניין האנגלית - שוב רכילות זולה שאין לה שום ביסוס. "מקור בטחוני" עלום שם פלט את זה, ואצלכם זה כבר הפך לעובדה.

אבל גם אם הוא לא יודע אנגלית, שפה אפשר ללמוד, וזאת בניגוד למנהיגות, תחכום ויוזמה, גישה התקפית ועוד.

גם רונן בר לא היה ערביסט, ועדיין הוא היה ראש שב"כ. 

לפני שעתיים, פינדר כתב:

אבל העיקר שהוא ימני דתי התקפי שנותן נאומים טובים מול הקצינים התבוסתניים הקוקסינלים מהסמול.

הוא לא דתי. מאיפה אתה צורך את המידע שלך?

אבל הוא כן התקפי, ועם אג'נדה ימנית. גם מאיר דגן ושרון היו כאלו בגיל 50.

ראינו לאן מדיניות ההכלה של הצבא הובילה אותנו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

מדובר באדם שיצא מיוזמתו להילחם בעוטף, בבוקר ה-7 באוקטובר, בזמן שאתה התחבאת בממ"ד

ו.. ? גם יאיר גולן יצא.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

הוא לא דתי. מאיפה אתה צורך את המידע שלך?

הוא בוגר מכינת בני דוד בעלי. חילוני הוא לא.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, garicho כתב:

אתה פשוט מדהים. מסיר את הכובע. היכולת שלך לשלוח בן אדם לכלא מיד!1 ואז אחרי 12 שעות להגיד שהוא צריך להיות ראש מוסד כי אנונימי לא ידוע טען שהוא ״לא מתאים״. מדהים. 👏👏👏

אני מתלבט אם לרשום עלייך משהו שהוא חסימה ודאית או פשוט לשלוח אותך לקןרס הבנת הנקרא ואז שתקרא את התגובה.

רמז:

2.2 "גורם לי לרצות לשכוח".

רמז 2:

לא שכחתי.

נכשל ערכית, לא ראוי.

לפני שעתיים, stx כתב:

שים לב גם מה הטריגר לפליק פלאק הזה.

צץ סרטון.

בעד גופמן ונגד חליווה והלוי.

ואחרי זה צץ עוד סרטון, של בניה שראל.

יובל, אתה לא רואה את היד שעומדת מאחורי הסרטונים?

זאת לא הפעם הראשונה שראיתי את הסרטון הזה, הוא עלה בתקופה שזה קרה. עכשיו זה היה רק תזכורת.

אבל תמשיכו להמציא לעצמכם תיאוריות, בינתיים חליוה שמופיע גם פה וגם בסרטון של בניה שראל יצא כושל בתפקיד שלו.

ואם אתם לא מצליחים לזהות את הלך הרוח של המטכ"ל זאת בעיה שלכם לא שלי.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

ו.. ? גם יאיר גולן יצא.

כשמרדכי דוד או מישהו מקלל את גולן או נעם תיבון, אתם קופצים ומזכירים את מה שעשו ב7.10

כשמישהו אחר עשה את זה אתם אומרים "ו.."

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

את הנער הזה אני מכיר. רק שלא בטוח שאנונו מכירים את כל מערכת השיקולים, הלחצים וקבלת ההחלטות.

האמת שלא שמעתי על זה קודם, אבל ממה שקראתי הוא יזם או אישר הפעלה של קטין, וברגע שהעסק הסתבך והנער נעצר, הוא פשוט הפקיר אותו ושתק.

במרץ 2025 פורסם כי הסנגוריה הצבאית פנתה לפרקליטות הצבאית בבקשה לפתוח בחקירה פלילית נגד מפקד אוגדה 210, תא"ל רומן גופמן, בטענה שהפעיל את אלמקייס, כקטין, בפעילות מודיענית ללא סמכות מתאימה, ובכך סיכן את חייו.

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

לעניין הנער - אם אתה חושב שמפקד אוגדה מתעסק בזה ישירות, אז אתה לא יודע איך דברים עובדים.

די נו

אם במשך שנה וחצי הוא לא שמע שיש אירוע בעייתי והרים דגל אז הוא גרוע, אם הוא שמע ולא הרים אז הוא כשל ערכית.

אל תביא פה תירוצים של יאיר לפיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

שמרדכי דוד או מישהו מקלל את גולן או נעם תיבון, אתם קופצים ומזכירים את מה שעשו ב7.10

כשמישהו אחר עשה את זה אתם אומרים "ו.."

כל הכבוד למי שקפץ. אבל זה לא בדיוק מה שהופך בן אדם לכשיר לראשות המוסד.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, פינדר כתב:

ו.. ? גם יאיר גולן יצא.

יופי לו. אני אמרתי משהו על יאיר גולן?

יאיר גולן הוא קצין ומפקד עתיר זכויות, אבל מאז שהוא יצא לפוליטיקה, המבצע הכי נועז שלו זה המצור על המספרה של שרה בתל אביב.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

עם כל הכבוד לדעתך ולקריטריונים שלך למישהו דתי או לא, הוא מגדיר את עצמו כאדם לא שומר מצוות.

זה שמישהו למד בתיכון או במכינה של דתיים לא אומר שהוא דתי, או אפילו מסורתי.

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

די נו

אם במשך שנה וחצי הוא לא שמע שיש אירוע בעייתי והרים דגל אז הוא גרוע, אם הוא שמע ולא הרים אז הוא כשל ערכית.

אל תביא פה תירוצים של יאיר לפיד.

איך הוא ישמע?   פנו אליו מהמשטרה, מהשב"כ, או אולי הפקודים שלו?

אתה יודע כמה דברים יש למפקד אוגדה על הראש, בטח בגזרה חמה על גבול סוריה ולבנון?

ומבחינה אסטרטגית/טקטית זה ארוע זניח, עם כל הצער על העוול שנגרם לאותו נער.

לא מדובר בארגון טרור שיושב על הגדר ומתכנן פיגוע, ולמעשים שלו יש השלכות ברמת המדינה והאזור.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • משעמם 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

יש מספיק דרכים לבדוק את הנתאמה. מי מינה אותו זו לא אחת מהן.

ואם נלך לדוגמא שנתת, אתה תוותר על רופא בעל שם עולמי רק כי מישהו שאתה לא סובל אמר שהוא טוב?

אני מאמין לך לחלוטין כשאתה אומר שצריך לשפוט אדם לפי ערכו. אני גם לא יודע יותר מדי על מר גופמן בשביל לדעת מה ערכו ולטעון אם הוא ראוי או לא ראוי.

אבל כשאתה אומר שמי שמינה אותו לא מוסיף ולא מוריד אני חושב שזו היתממות.

לביבי יש רקורד מוכח של מינויים פח - כל הממשלה שלו אלו אנשים שלא היית מעסיק אצלך ואני מקווה שאף אחד לא יטען שזה פשוט המבחר שהיה לו לעבוד איתו.

ביבי הוא הדמות הדומיננטית בליכוד בערך שלושה עשורים - את כל מי שהיה שווה משהו, הוא העיף וכל מי שנמצא שם עכשיו, נמצא שם עכשיו בגללו.

אני מקווה שנסכים שהסיבה שהוא מינה את כל הנפלים האלה זה כי זה משרת את טובתו האישית.

אז ברור שלא נובע מכל זה שגופמן הוא בהכרח לא כשיר לתפקיד, אבל אין ספק שזה מוריד.

אם חוזרים לאנלוגיה, לגופמן אין ׳שם עולמי׳ או נסיון משמעותי בתחום הביון.

אז שאל את עצמך, למה בכל זאת ביבי רוצה אותו? מה יותר סביר - שאין בתוך המוסד עוד מישהו התקפי או שאין בתוך המוסד מישהו שביבי סומך על הנאמנות שלו כמו עם גופמן?

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

הוא למד שנה מתחת לגדולה שלי ושנתיים מעל לקטנה.

לפני 26 דקות, stx כתב:

לביבי יש רקורד מוכח של מינויים פח - כל הממשלה שלו אלו אנשים שלא היית מעסיק אצלך ואני מקווה שאף אחד לא יטען שזה פשוט המבחר שהיה לו לעבוד איתו

נכון טזה עדיין לא הופך כל מינוי שלו אוטומטית ללא ראוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מסכים וזה מה שכתבתי.

לפני 58 דקות, stx כתב:

אז ברור שלא נובע מכל זה שגופמן הוא בהכרח לא כשיר לתפקיד, אבל אין ספק שזה מוריד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

גם רונן בר לא היה ערביסט, ועדיין הוא היה ראש שב"כ

וראש שבכ כושל 

כמו שכתבתי אף אחד לא יודע סודות בטחוניים אבל כמו שנראה המוסד זאת לא מערכת שצריכה לעבור שידוד מערכות כמו שבכ וצהל

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

לצערי הרב זה דווקא כן מוריד. נתניהו בשלב הזה בחייו לא עושה צעד שלא קשור לתועלת האישית שלו. הוא בוחר אנשים לפי נאמנות לפני כישורים

בזה אני דווקא נוטה לחשוב כמוך 

בגלל זה חשבתי בהתחלה שהרצון למנות את זיני זה ספין והוא לא באמת רוצה אותו.

למרות שיכול להיות שזה ספין שיצא משליטה שלו

לא ראיתי איש ימין רציני שחשב שהמינוי הזה יצא לפועל

• מעניין 1
פורסם

אני לא כ"כ רואה את הבעיה במינוי של גופמן. 

כלומר, לא יודע למה צריך להביא מישהו מחוץ למוסד. אבל נניח שצריך. זה לא מביך כמו הניסיון למנות את גל גירש להיות המפכל, אחרי שכשל במלחמת לבנון השניה לחלוטין. לא נראה שלגופמן יש שלדים קיצוניים בארון. ובכלליות, דווקא כאן, אני חושב שזו זכותו של נתניהו להביא את מי שהוא רוצה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני חושב שזו זכותו של נתניהו להביא את מי שהוא רוצה. 

אתה צודק. גם אריק שרון הביא את דגן מבחוץ , והרבה גבות הורמו אז.

יכול להיות שרומן גופמן הוא איש מודיעין מבריק, ויכול להיות שהוא יהיה רמס"ד מעולה (אני לא חושב, ואני ממש לא חושב שצריך מישהו מבחוץ) , אבל שוב- זה לא העניין, בדיוק כמו שזה לא היה העניין כשהוחלף ראש השב"כ. 

ההודעה הזאת היא אקט של "חבר'ה, אני בעל הבית למקרה ושכחתם". להביא את המזכיר הצבאי שלו זה חד משמעית לשים "פודל" נאמן בתפקיד מפתח, ובכך לסיים את ההשתלטות שלו על השבכ, המוסד, המטכל ומשהב"ט.

שוב- להחלטתו של רה"מ, מן הסתם, יש משקל רב במינוי התפקידים האלה, וכשרה"מ לא דואג לשמור על התחת שלו ומחליט החלטות ענייניות נטו, אף אחד לא פוצה פה ואף אחד לא שואל את עצמו "המממ למה הוא הביא דווקא אותו לתפקיד".

• מעניין 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...