Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בינתיים ההיסטוריה מלמדת שניסיונות ההשתלטות שלו די נכשלו. 

אני מת שביבי יעוף לפח של ההיסטוריה, ומקווה שהוא יפסיד בבחירות הקרובות או סתם יפרוש לפנסיה במיאמי. אבל ברמה העקרונית, קשה לי עם זה שמהצד שלי בפוליטיקה יש התנגדות אוטומטית לכל מינוי או לכל ברקס שנותנים למינוי בצבא. אני חושב שעקרונית אי אפשר גם לבוא בטענות לכולם על ה7.10, וגם לתת לגופי הבטחון להמשיך ולהתנהל כאילו כלום לא קרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אבל ברמה העקרונית, קשה לי עם זה שמהצד שלי בפוליטיקה יש התנגדות אוטומטית לכל מינוי או לכל ברקס שנותנים למינוי בצבא

אני לא חושב שזה המצב. אני ממש לא מרגיש התנגדות אוטומטית. לראייה, אייל זמיר, אלי שרביט (שהביביסטים כביכול עצרו בסוף את המינוי).

את גופמן אי אפשר להשוות לדגן. דגן היה מאבות תורת ההסתערבות והיה איש אמונו של שרון מצד אחד אבל לא פקיד שלו. (והמשיך לעבוד עם אולמרט ונתניהו). מינוי מקצועי לעילא למרות שהורמו גבות והיו דיבורים וכתבות.

אף אחד לא דמיין ששרון הביא אותו ממניעים לא ענייניים.

לגופמן אין שבריר מהקרדיט שדגן צבר.

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

מינוי מקצועי לעילא למרות שהורמו גבות והיו דיבורים וכתבות.

אף אחד לא דמיין ששרון הביא אותו ממניעים לא ענייניים.

לזה בדיוק התכוונתי

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, יבגניפ כתב:

אבל ברמה העקרונית, קשה לי עם זה שמהצד שלי בפוליטיקה יש התנגדות אוטומטית לכל מינוי או לכל ברקס שנותנים למינוי בצבא.

הייתי צריך לשפשף את העיניים, אבל כן, אני מסכים איתך.

אני לא יודע אם גופמן מתאים להיות ראש המוסד, אבל הוא בהחלט ראוי.

לנסות להציג אותו באור שלילי כי "הוא לא יודע אנגלית" (אין לכך שום סימוכין), או כי הוא במהלך 30 שנות פיקוד הוא עשה טעות יחידה עם אותו נער, זה הכל כיסוי להתנגדות האוטומטית לכל מינוי של ביבי.

ויש המגדילים ומספרים שהוא היה צריך לעבור ראיון עם שרה. נו באמת, אפשר להביא טיעונים ענייניים בלי להיכנס למחוזות המדע הבדיוני.

היה חסר רק שיספרו שהוא רוסי שיכור, ושאמא שלו עבדה בניקיון וגנבה שניצלים מהמטבח לפני 30 שנה.

לפני 19 שעות, פריג'י כתב:

את גופמן אי אפשר להשוות לדגן. דגן היה מאבות תורת ההסתערבות והיה איש אמונו של שרון מצד אחד אבל לא פקיד שלו

נו ומה הקשר בין הסתערבות "צבאית" לביון?

גם הניסיון של דגן ברמת הלוחם/מ"פ לא בהכרח רלוונטי לתפקיד ראש מוסד. 

מה שרלוונטי, לצורך העניין, זה תפקידים ברמת מפקד האוגדה והלאה, שבהם לגופמן יש נקודות זכות בתור מפקד אוגדה 210.

לעניין הסכין בין השיניים, שדגן היה ידוע בו - גם גופמן יודע להסתער יפה מאוד, וראינו את זה ב7 באוקטובר, כשהוא יצא להילחם בעוטף, פיקד על כח שאסף, וגם נפצע תוך כדי. כל זה למרות שהוא לא היה בתפקיד פיקודי באוגדת עזה, ולמרות שהוא נשק לגיל 50.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

מה שרלוונטי, לצורך העניין, זה תפקידים ברמת מפקד האוגדה והלאה, שבהם לגופמן יש נקודות זכות בתור מפקד אוגדה 210.

תסביר בבקשה איך מאו"ג של אוגדה מרחבית עושה אותך כשיר לתפקיד רמס"ד יותר מהקמה ופיקוד של סיירת שקד.

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, gadik6 כתב:

זה הכל כיסוי להתנגדות האוטומטית לכל מינוי של ביבי.

אתה צודק. זה הכל בילבולי ביצים מסביב לעיקר.

ראש ממשלה שתחת כהונתו קרה המחדל הכי גדול בהיסטוריה לא אמור למנות כלום. אמור ללכת לבחירות.

וזה עוד לפני שדיברנו על המשפט שהוא מנסה להתחמק ממנו ועל הממשלה שלו שעסוקה בפירוק מוסדות המשפט.

במדינה עם סטנדרטים מינימליים של אחריות שלטונית, לא היתה לממשלה הזו לגיטימציה למנות אפילו גנן למדשאה של הכנסת.

אבל אין לי ציפיות גדולות ממך, בתור מי שהסביר פה שההפיכה המשפטית נשמעת לו לגיטימית וששמחה רוטמן נשמע לו כמשפטן מבריק.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 6

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 27 דקות, פריג'י כתב:

סיירת שקד

אבא שלי שירת בשקד בשנים של עמוס ירקוני כך שאני קצת מכיר את ההיסטוריה של היחידה, דגן לא היה בשקד אלא הקים את סיירת רימון שהיא הבסיס למה שהפך בהמשך לדובדבן ושמשון. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פריג'י כתב:

תסביר בבקשה איך מאו"ג של אוגדה מרחבית עושה אותך כשיר לתפקיד רמס"ד יותר מהקמה ופיקוד של סיירת שקד.

הוא לא עושה אותך "כשיר", אבל הוא יותר רלוונטי ממפקד יחידת מסתערבים.

בתור מפקד אוגדה, בטח אוגדה כמו 210, שיש לה "עניין" גם בסוריה, גם בלבנון, וגם באיומי מעגל שני כמו איראן, אתה נחשף להמון יכולות מיוחדות, הן ברמת המודיעין והן הסיכול, ואחראי לנהל את כל העסק הזה.

מעבר ליכולות הניהוליות/פיקודיות, האסטרטגיה, והיוזמה הנדרשת, אני בטוח שרומן צבר שם ידע מאוד רלוונטי לגבי אויבים "משותפים" של צה"ל ושל המוסד. 

להגיד שלרומן אין ניסיון מודיעיני או סיכולי זה פשוט חוסר בקיאות.

עכשיו דגן, שאגב מסתבר גם היה מפקד 210, בתור מקים יחידת מסתערבים (שקול בימינו לפלוגה), נדרש לסט יכולות שונה לגמרי.

מ"פ נדרש לפקד על כח קטן בהרבה, ולהיות למעשה הלוחם הבכיר בשטח. 

זה לא תפקיד מטה בו אתה נדרש לנהל מאות או אלפי חיילים במחלקות או ביחידות שונות, אלא יותר תפקיד שטח מבצעי.

לפני 33 דקות, פינדר כתב:

אמור ללכת לבחירות.

זה יקרה בקרוב, ויש סיכוי סביר שלא תאהב את התוצאות.

לפני 33 דקות, פינדר כתב:

אבל אין לי ציפיות גדולות ממך, בתור מי שהסביר פה שההפיכה המשפטית נשמעת לו לגיטימית וששמחה רוטמן נשמע לו כמשפטן מבריק.

המהפכה המשפטית אכן לגיטימית. רואים את זה עכשיו בהתנהלות של הפרקליטות הצבאית, היועצת המשפטית, ואפילו נשיא בית המשפט העליון - על פניו, הם לא יותר "צחים" מהפוליטיקאי הממוצע, רק שעליהם אין באמת פיקוח, בניגוד לפוליטיקאי שאפשר להחליף בבחירות.

ובתור מישהו שלא הצליח להבין שרומן זה כנראה שם של מישהו שיודע רוסית, לא הייתי מדבר על ציפיות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 6

פורסם
לפני 55 דקות, madmaxx כתב:

אבא שלי שירת בשקד בשנים של עמוס ירקוני כך שאני קצת מכיר את ההיסטוריה של היחידה, דגן לא היה בשקד אלא הקים את סיירת רימון שהיא הבסיס למה שהפך בהמשך לדובדבן ושמשון. 

תודה על התיקון, רימון כמובן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

מ"פ נדרש לפקד על כח קטן בהרבה, ולהיות למעשה הלוחם הבכיר בשטח. 

זה לא תפקיד מטה בו אתה נדרש לנהל מאות או אלפי חיילים במחלקות או ביחידות שונות, אלא יותר תפקיד שטח מבצעי.

מאיר דגן היה מפקד עוצבת געש (אוגדה 36), ראש חטיבת המבצעים במטכ"ל, עוזר ראש אג"ם בדרגת אלוף, וראש המטה ללוחמה בטרור. לא בדיוק אדם שפיקד על כוח קטן בשטח.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

בניגוד לפוליטיקאי שאפשר להחליף בבחירות.

ב-4 שנים אפשר לעשות כל כך הרבה נזק, כולל להפקיר את תושבי הדרום לשחיטה, לשלוח אנשים למות במלחמה, ליצור גרעון עתק, להבדיל בין דם לדם, ..... יחי ההבדל הקטן. 

פורסם
בתאריך 5.12.2025 בשעה 08:21, יובל .מ. כתב:

כמו כל דבר טוב - מאיימים עלינו.

רק מייצר יותר דחיפות לבצע את זה.

פיספסת משהו. 

זה לא אומר שאנחנו נרוויח. המחירים עבורנו יישארו זהים. רק העלות התפעולית של החנויות תשתנה כלפי מטה (=הגדלת רווחיות). יודע מה, יש מצב שזה יגרור העלאת מחירים בפני עצמו, למעבר פעילות לחו"ל יש עלויות שצריך לכסות... 

יש פה הרבה מאד דברים ברקע, שמי שאין לו מידע מניסיון לא יודע לשים עליהם את האצבע. 

הקטע הזה הוא מקביל בעיניי לתת ממתק לנער מקהלה רגע לפני שOנSIM אותו. זה נשמע טוב, זה טעים, אבל אתה הולך לתת הרבה יותר ממה שאתה חושב בתמורה לזה. 

זה יעשה הרבה יותר נזק מתועלת. 

אם היו שואלים אותי (ומזל שאף אחד לא שואל אותי), היה עדיף לתת מע"מ סמלי על ייבוא אישי מחו"ל. 3 עד 5%, למשל, לא יותר. 

עדיין משתלם וחצי להזמין מחו"ל. העסקים לא יהיו מאויימים באותה רמה. המדינה עדיין מרוויחה "משהו". WIN-WIN.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...