Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, David32 כתב:

לא בטוח מצביע על זה שהשופטים "זבל"

פסק הדין הוא השורה האחרונה שאנחנו כציבור רואים.

אנחנו לא יודעים האם המשטרה עשתה את עבודתה כמו שצריך מבחינת איסוף הראיות, האם הפרקליטות בנתה את התיק בצורה טובה, איך התנהל הסניגור, מה לשון החוק, אילו תקדימים קיימים ומה הנסיבות המקלות שהוצגו לשופט.

הכי קל להגיד: אנס קיבל x שנים ולכן השופטים זבל. הסיסמאות האלו משרתות יופי את הפופוליסטים דוגמת בן גביר ועוד רבים מדי היום.

אז יובל הבין שבן גביר גרוע, אבל ימשיך להצביע למי שימכור לו ססמאות שטחיות כאלו.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 10 דקות, פריג'י כתב:

יובל אתה יום אחד קורא ויום אחד כותב. היום אתה ביום הכותב.

עייפתי.

כותב מה שאני כתבתי, כותב שזה לא המצב, ושזה חיובי.

יאללה רפורמה. 

יום טוב אבאל'ה תחזור מחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

למה? כמה אדוני יתן לו? 15? 25? אם היה משחרר אותו זה היה משהו אחד, אבל אם יש בעיה בגלל עוד שנה שנתיים שלוש בכלא... אני לא בטוח שיש פה כזאת בעיה

תוסיף, תוסיף.

בטח שיש פה בעיה. לראש כנופיה של גנבי מכוניות נתנו לאחרונה 20 (שזה לא רע, אבל גם אפשר לתת עוד). אונס, במיוחד עם אופי אכזרי כמו במקרה הזה, רק 11 שנה? 

וזה לא רק בגלל השופטים, זאת המערכת כולה.

לא שזה צריך להיות תירוץ לפוליטיקאים להרוס לגמרי את מערכת המשפט ולמנות את חברים שלהם שישפטו אותם, אבל אני חושב שמגיע לנו יותר טוב מזה. בין אם זה שוטרים רשלנים ובין אם זה שופטים רחמנים.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי עליית מחיר הפטור עקרונית זה מעולה כי זאת הורדת מס וזה מעולה 

אבל

אם הכנסות  המדינה יורדות אז גם ההוצאות צריכות לרדת וזה לא קורה

אבל

בואו נהיה הוגנים. בכל שנת בחירות יש "סוכריות" שהממשלה נותנת

• לא הבנתי... 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 30 דקות, פינדר כתב:

אנחנו לא יודעים האם המשטרה עשתה את עבודתה כמו שצריך מבחינת איסוף הראיות, האם הפרקליטות בנתה את התיק בצורה טובה, איך התנהל הסניגור, מה לשון החוק, אילו תקדימים קיימים ומה הנסיבות המקלות שהוצגו לשופט.

אתה צודק, אבל בסוף יש פה מסר שלילי לציבור איך שלא מסתכלים על זה. מה שהציבור רואה זה שה"מחיר" של אונס הוא 11 שנה. מה זה גורם לבן אדם להרגיש לגבי כמה אכפת לחוק ולמדינה ממנו? וזה עוד במקרה שיש פסק דין ועונש ולא עוד תיק שנסגר מחוסר עניין.

הפופוליסטים מנצלים את זה כמובן, אז אולי המערכת צריכה להשתדל יותר כדי לא לתת להם את האפשרות?

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אז יובל הבין שבן גביר גרוע, אבל ימשיך להצביע למי שימכור לו ססמאות שטחיות כאלו.

שוב, אתה טועה. זה כבר הרגל אצלך.

יובל לא מאמין לאף אחד יותר.

לא גנץ, לא ליברמן,לא אייזנקוט, לא יאיר לפיד/גולן, לא בנט ובטח לא לליצנים שיש בממשלה.

יובל מבין (ואתם כנראה לא) שהם כולם זבל, וכולם ידפקו אותו, אז הוא יצביע למי שיהיה הכי הרבה סיכוי להפיל את ביבי ולהקים את הועדת חקירה שצריך להקים כדי שישלמו על מה שקרה.

זהו.

לפני כשעה, פינדר כתב:

and thats the bottom line cause stone cold said so.

זה הדבר היחידי שחשוב. כל השאר בלבולי מוח.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

עץ האורן מוכר מברגה בחצי מחיר משאר החנויות

רק ביביסטים קונים את השטויות האלו של עץ האורן, לא חצי ולא בטיח וזו חנות לא רצינית בשום דבר עם מלאי של עסקן שרוצה לדפוק קופה. 

פורסם
לפני 6 דקות, madmaxx כתב:

רק ביביסטים קונים את השטויות האלו של עץ האורן, לא חצי ולא בטיח וזו חנות לא רצינית בשום דבר עם מלאי של עסקן שרוצה לדפוק קופה. 

מדהים שגם על בעל עסק שמחפש לעשות טוב אתה יכול להדביק טייטלים של ביביסט, וזה לא משנה למי הוא מצביע בכלל.

קח ביביסט עד הסוף:

מרמורון פעמיים ביום.

אחלה עדיאל.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

זה מצחיק.

קודם כל אתה פשוט "מבטל" את מה שרשמתי כי זה לא רלוונטי. 

לא רלוונטי לי, אישית. וגם "לא רלוונטי" זו מילה קשה; הוספתי שפשוט אין לי מידע אז אני לא יכול להתייחס לדוגמא שהבאת. זה יותר מדוייק מאשר "לא רלוונטי לי אישית". 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אחר כך אתה סקפטי.

כן, אני סקפטי. מאד. אני לא מאמין שמשהו טוב יצא מזה. 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

ואז אתה רושם שבגבינה צהובה אתה קונה בזול מה שמיובא..

לא, רשמתי שיש גבינה צהובה בזול, שנעלמת לפני שאני מספיק להגיע לסופר בכלל. 

זה שיש גבינה צהובה בזול שנעלמת לפני שאני מספיק לקנות, בגלל מכסות ייבוא, לא יכול להשליך על מה שהולך לקרות בשוק החלב באופן אוטומטי. 

זה לא אותו מוצר- ולא אותה רמת צריכה- כמעט כולם צורכים חלב, לעומת "רק" הרבה שצורכים גבנ"צ. בסיס דרישה שונה בשוק. 

מכסות ייבוא מוגבלות לעומת מכסות ייבוא גדולות- התמונה תשתנה בהתאם למיכסות. אני לא ממש יכול לנחש איך, אבל יש לזה משמעות. אם תהיה הצפה של חלב זול (מכסות גדולות), הקוטג' עלול לזנק. למשל. סמוך על היצרן והמשווק הישראלי שלא ייצא פראייר ויתן למחיר קנייה זול לשחוק לו רווחיות שיכלה להיות אפילו יותר גדולה. בעצמך ציינת את הקטע עם השמנת והחמאה. למשל. 

אנחנו עדיין בתקופת מלחמה, בגדול- כל אירוע עלול להפוך לאירוע שמזניק את מחירי השינוע בצורה משמעותית. בתקופת המלחמה עם איראן, עלות שינוע של מכולה שילשה את עצמה בן לילה. עלויות השינוע הן גם ככה תירוץ מושלם לרוב היבואנים לגבי עליות מחירים (ושיפסיקו לברווז בשכל, התוספת עלות ליבואן פר מוצר היא בין זניחה לכמעט לא קיימת). בעייה אחת שקשורה למלחמה עם הנמלים, חלילה, והופלה- אנחנו באירוע אחר לגמרי וכל נושא הייבוא הופך להיות בעייה יותר מאשר פתרון. 

אז אני אשאר סקפטי. 

לא כל בעייה של יוקר המחייה פותרים בעזרת ייבוא זול. זה פלסטר, לבעיות שורש עמוקות יותר של תמחור חזירי מקומי. 

זה נשמע טוב, זה מצטלם טוב, זה נראה טוב, אבל לרוב מאחורי זה הכל חלול, זמני ואימפרוביזורי. 

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהנחה והשטחים שלך לחקלאות מוגבלים, כדי להתמודד עם הדרישה בלי להעלות מחיר אין לך ברירה אלא לייבא. (או לכבוש את דרום לבנון ולפתח שם עוד חקלאות lol)

זה לא אומר שצריך להרוג את היצור המקומי.

למרות שתנובה בכלל בבעלות סינית אבל מילא...

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

אז אני אשאר סקפטי. 

לא כל בעייה של יוקר המחייה פותרים בעזרת ייבוא זול. זה פלסטר, לבעיות שורש עמוקות יותר של תמחור חזירי מקומי. 

זה נשמע טוב, זה מצטלם טוב, זה נראה טוב, אבל לרוב מאחורי זה הכל חלול, זמני ואימפרוביזורי. 

יבוא יפתור לך הכל.

גם אם תיקח את כל שטחי החקלאות בארץ ותהפוך אותם לגידול חיטה, לא תגדל מספיק בשביל השוק המקומי.

ואם תהפוך את כל השטחים לגידול בקר לשחיטה, גם לא תספיק לדרישות השוק המקומי.

אם יאפשרו לכולם לייבא גבינה צהובה, תגיע לסופר ותבחר ממה שבא לך לפי רמת המחיר *האמיתית* של אותו מוצר.

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אם יאפשרו לכולם לייבא גבינה צהובה, תגיע לסופר ותבחר ממה שבא לך לפי רמת המחיר *האמיתית* של אותו מוצר.

זה פשוט לא נכון. 

מהי רמת המחיר האמיתית? מול מדינות שאין בהן זכויות סוציאליות לעובדים או מול אלו שיש סבסוד ישיר לחקלאי?

בתור צרכן כבד של גבינה, הלוואי שהמחירים יירדו, אבל זה שיבואן ומשווק יקנו בנטלי במקום מרצדס והחקלאי יסגור רפת, כדי שבסוף אני אשלם 3% פחות במקרה הטוב, זה לא מה שיעשה מאיתנו אירופה.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אז הוא יצביע למי שיהיה הכי הרבה סיכוי להפיל את ביבי ולהקים את הועדת חקירה שצריך להקים כדי שישלמו על מה שקרה.

זהו.

יאללה, קנינו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

זה הדבר היחידי שחשוב. כל השאר בלבולי מוח.

היה פעם אולם אירועים בירושלים בשם ורסאי.

ידועים כמה דברים לגביו:

1. הרצפה שלו נבנתה בשיטה דפוקה שנקראת פלקל

2. העסק שבקומה למטה, הסיר קיר שתמך בתקרה (שהיא הרצפה של האולם)

3. הרצפה שקעה ולכן הסירו את המרצפות, מילאו בחול וריצפו מחדש, כך שהרצפה היתה ישרה

את הסוף כולנו יודעים

אתה שקול לזה שמסתכל רק על זה שהרצפה שקועה, כי זה הדבר היחיד שחשוב ברחבת הריקודים, קורא לרצפים זבל ודורש למלא בחול.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...