Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני חושב שקל מאוד להבין את האג'נדה.

טראמפ רוצה את ביבי נגיש לביצוע המהלך שהוא רוצה לבצע במזה"ת והוא רואה את המשפט כאלמנט שמפריע לו.

גם די מובן למה אדם פרגמטי-פשטני כמו טראמפ ייראה את משפטו של ביבי כעוסק בזוטות.

בניגוד לנורמות שלטון שקובעות שקלה כחמורה ואשר פגמי התנהלות והתנהגות אישיים משליכים על הלגיטימיות של ההנהגה (כמו בבריטניה למשל), אצל טראמפ סדרי הגודל קובעים. כלומר, נורמת שלטון קובעת שאיש ציבור לא מקבל מתנות חינם ובטח שלא דורש אותן (ואם למישהו יש ספק, שרה דרשה שמפניות חינם וקיבלה אותן חינם ואני יודע זאת בלי קשר לעדויות המשפט, למשל). אם בבריטניה, למשל, ראש הממשלה לא פעל בהתאם להנחיות הקורונה, כאחד האדם - הולך הביתה.

אינטגריטי לפני הכל.

אצל טראמפ - לא.

(גם אצלנו לא)

להגיד לך שעמדתו של טראמפ לא נראית לא הגיונית כעת... האמת שלא. דווקא מבין.

להגיד שדעתי נוחה מזה שביבי ייתעסק עכשיו במשפט במקום בהסכמי אברהם... נראה לי לא נכון.

Having said that

הלעומתיות של ביבי ושלוחיו כנגד מערכת המשפט, והקמפיין המתוזמר לביטול הלגיטימיות של העליונות של ההליך המשפטי (למרות כל הדברים הרעים שאני חושב על איך שהפרקליטות מתנהלת בפוליטיקה הישראלית) - היא סרטן שמכרסם בשיטת הממשל שלנו, ואסור להשאיר לה מקום. 

לדעתי זה נובע מפחד קמאי מאוד עמוק של ביבי, שהוא יורשע במשפט, אבל זה לא תירוץ ולא סיבה.

הוא היה חייב להגיד לטראמפ להרגיע, ולגבות את ההליך החוקי, הפנימי הישראלי.

אבל בית המשפט היה צריך לתת לו לקיים, ולו למראית עין, אפשרות לקדם כעת את ענייני המדינה לפני ענייני המשפט, לדעתי, בהתחשב בנסיבות.

[עכשיו, עזבו אותי קונספירטורים שמאמינים שהזנב מכשכש בכלב וכל המהלך באיראן הוכתב ע"י המשפט. כבר הסברתי בעבר למה אני לא קונה את זה.)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, MiniMiz3r כתב:

עד כמה אתה מנותק מהמציאות בסקאלה שבין אפס ועד "ביבי תקף באירן כדי לבטל את המשפט שלו"? 

למקרה שלא הייתי מובן, אני לא אומר את זה.

אני כן חושב שזה מסתדר טוב עם האג׳נדה שלו לביטול המשפט והוא סוחט את הלימון עד תום.

מעניין אותי למה אנשי המשילות היהודית ימנית הגאה, כל כך מרוצים מזה שטראמפ במילים שלו משנמך את ישראל למשהו שבין מדינת חסות לסטייט אמריקאי?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

למקרה שלא הייתי מובן, אני לא אומר את זה.

אני כן חושב שזה מסתדר טוב עם האג׳נדה שלו לביטול המשפט והוא סוחט את הלימון עד תום.

מעניין אותי למה אנשי המשילות היהודית ימנית הגאה, כל כך מרוצים מזה שטראמפ במילים שלו משנמך את ישראל למשהו שבין מדינת חסות לסטייט אמריקאי?

כי הם חושבים שהוכח בשנה וחצי האחרונות שישראל כבר לא דמוקרטית אלא מונהגת ע"י בגצ, והדרך היחידה לצאת מעבדות לחרות היא ע"י סנקציות על הגורמים לכך.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מבאס 2
פורסם

המטרה לא מקדשת את האמצעי 

הדרך לצאת מהדבר הזה זה לגבות את המחיר ממי שיכל ולא מנע את הפיכתה של מדינת ישראל ממדינה דמוקרטית למדינת בגץ

• רעיון גרוע 4
  • לא הבנתי... 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מי שהופך את מדינת ישראל ללא דמוקרטית אינו בג״ץ אלא הממשלה המטורללת שיש לנו כרגע.

בג״ץ מתערב בשני מצבים - כשהחוק לא מגדיר את הפתרון או כשיש התנגשות בין החוק לבין פעולת הממשלה (כולל חקיקה סותרת).

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, avi 1234 כתב:

כי הם חושבים שהוכח בשנה וחצי האחרונות שישראל כבר לא דמוקרטית אלא מונהגת ע"י בגצ, והדרך היחידה לצאת מעבדות לחרות היא ע"י סנקציות על הגורמים לכך.

אז אמרת יפה תודה לבגצ על הניצחון במלחמה באיראן?

לפני 14 דקות, עדי-אל כתב:

הדרך לצאת מהדבר הזה זה לגבות את המחיר ממי שיכל ולא מנע את הפיכתה של מדינת ישראל ממדינה דמוקרטית למדינת בגץ

גם אתה אמרת תודה לשופט עמית, כן?

לפני שעה, falou כתב:

אבל בית המשפט היה צריך לתת לו לקיים, ולו למראית עין, אפשרות לקדם כעת את ענייני המדינה לפני ענייני המשפט, לדעתי, בהתחשב בנסיבות.

בית המשפט נותן לו הרבה, הרבה, הרבה יותר מזה. נזכיר שהטענה שלו בזמנו היתה שהוא יכול גם להיות ראש ממשלה וגם לנהל את המשפט. כך שזו האחריות שלו. הוא יכול היה, או עדיין יכול, לפרוש, ובחר שלא. אבל תראה כמה תירוצים נזרקו פה, וכמה זמן זה כבר נמרח. כתבתי את זה בפוסט הקודם נראה לי. באחד מהימים קיצרו את העדות שלו (וזה עוד היה בזמן העדות של ההגנה) כי ״כאבה לו העין״. עכשיו צמצמו את זה ליומיים בשבוע. כשהוא הודיע שהוא טס, נותנים לו לטוס. והמשפט לא באמת מפריע לו ולטראמפ לסגור עיסקה (שמימלא אין לו קואליציה להעביר).

ושוב, אותי אישית הוא שבר. לא שהייתי יוצא להפגין לפני או משהו. אבל בנקודה הזו אני מבין שהביביזם ניצח עד שביבי יפרוש או ימות. מצידי שיתנו לנו חנינה, שיבנו לו 5 וילות בקיסריה, יציבו פסלים שלו בכל כיכר בכל עיר, יתנו לו טייטל של מלך או גנרליסימוס או כל מה שהוא רוצה. אבל בשם ההוגנות בסיסית צריך להגיד: הוא מתנהל במשפט הזה כמו נוכל, או ילד בן 14 שמנסה להבריז בדרך לא דרך מבית הספר. זה, לדעתי, מעיד לא רע בכלל מה הוא חושב שיכולה להיות התוצאה עבורו ואיך הוא עצמו, עם כל השקרים מסביב, מבין את ההתנהגות שלו. וזה עצוב. ועוד יותר עצוב שיש כת שלמה סביבו שמנרמלת את זה, או מתגאה בזה, וחלקם עוד באמת בטוחים שהם פטריוטים ישראלים, כי הם לא שמאלנים או משהו.

• אהבתי 6
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, sperial כתב:

מי שהופך את מדינת ישראל ללא דמוקרטית אינו בג״ץ אלא הממשלה המטורללת שיש לנו כרגע.

בג״ץ מתערב בשני מצבים - כשהחוק לא מגדיר את הפתרון או כשיש התנגשות
בין החוק לבין פעולת הממשלה (כולל חקיקה סותרת).

הכנסת היא המחוקקת והקובעת את החוקים במדינת ישראל.
הממשלה כפופה לחוקים אשר הכנסת מחוקקת.
בתי המשפט והשופטים.. אמורים לשפוט לפי הכתוב בחוקים אשר חוקקה הכנסת.

כל חקיקה חדשה של חוקים של הכנסת - היא בעצם חקיקה סותרת לחקיקה קודמת.
מוסיפים סעיפים מורידים משדרגים וכו', בהתאם למציאות ולסדרי החיים המשתנים.

** מי יכול להסביר, "מה זה חקיקה סותרת"
מתי ואיך יהיה מותר לכנסת לחוקק חוקים - האם נאסור על הכנסת, לחוקק חוקים חדשים
ואם נציגים מהימין יגידו: לאסור ולבטל חוקים גם מלפני 40-50 , כאשר בכנסת היה רוב של השמאל.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז שתטרח הכנסת ותתקן חוקים קיימים. שלא לדבר על חוקי יסוד שאמורים להיות בעלי מעמד יותר גבוה, אם כי יש בעיה שרק חוק אחד ״משוריין״ ואין אפשרות לשנותו ברוב רגיל.

המערכת הישראלית היא מה שנקרא ״דמוקרטיה פגומה״. אחת הבעיות היא העדר חוקה - פשרה רקובה מימי בן גוריון - שמאפשרת לממשלה לנצל פגם נוסף - באופן מובנה יש לה רוב בכנסת - ולשנות חוקים כרצונה. הדומוקרטיה אמורה להתנהל תחת ״איזונים ובלצים״, אבל מעשית, במבנה שלנו, הגורם המאזן היחיד הוא בית המשפט. אתה רוצה לחסל גם אותו ולהשאיר אותנו במשטר אוטוקרטי.

ותעשה טובה, תפסיק עם הבולד הזה. הוא לא מקנה לטקסט שלך עדיפות על טקסט של אחרים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

אז אמרת יפה תודה לבגצ על הניצחון במלחמה באיראן?

לקחת לי את המילים מהמקלדת. 

היכולת להחזיק בדעות אבסורדיות, כמו שכדור הארץ שטוח, תמיד הדהימה אותי 

• אהבתי 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

ושוב, אותי אישית הוא שבר. לא שהייתי יוצא להפגין לפני או משהו. אבל בנקודה הזו אני מבין שהביביזם ניצח עד שביבי יפרוש או ימות. מצידי שיתנו לנו חנינה, שיבנו לו 5 וילות בקיסריה, יציבו פסלים שלו בכל כיכר בכל עיר, יתנו לו טייטל של מלך או גנרליסימוס או כל מה שהוא רוצה. אבל בשם ההוגנות בסיסית צריך להגיד: הוא מתנהל במשפט הזה כמו נוכל, או ילד בן 14 שמנסה להבריז בדרך לא דרך מבית הספר. זה, לדעתי, מעיד לא רע בכלל מה הוא חושב שיכולה להיות התוצאה עבורו ואיך הוא עצמו, עם כל השקרים מסביב, מבין את ההתנהגות שלו. וזה עצוב. ועוד יותר עצוב שיש כת שלמה סביבו שמנרמלת את זה, או מתגאה בזה, וחלקם עוד באמת בטוחים שהם פטריוטים ישראלים, כי הם לא שמאלנים או משהו.

לצערי אני מסכים. אני בתחושה הזאת כבר חודשיים שלושה. 
מרגיש כאילו באמת שומדבר לא יעזור, והיחיד שיחליט מתי נתניהו יפסיק להיות רה" זה נתניהו עצמו (או נתניהו'ז לצורך העניין)

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

המאזן היחיד הוא בית המשפט. אתה רוצה לחסל גם אותו ולהשאיר אותנו במשטר אוטוקרטי

מצד אחד, אתה צודק. אין לנו איזון ממשי בין הרשות המחוקקת והמבצעת, לפחות לא אחת מבנית. היו נורמות של It is not done, שירדו לטמיון (באשמת כל הצדדים, בקואליציה והייעוץ המשפטי) 

כיום חד הן. 

מצד שני, זה לא תפקידו המבני של בית המשפט ליצור את האיזון. 

דבר אחד ברור, לא ייתכן בדמוקרטיה שקואליציה יכולה להעביר כל דבר שהוא על בסיס רב של 61, ותו לא. 

זה ייהרג ובל יעבור. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 32 דקות, יבגניפ כתב:

גם אתה אמרת תודה לשופט עמית, כן?

מי שאחראי אחראי גם לטוב וגם לרע

תודה רבה לשופט עמית על אישורו לביצוע הפעולה באיראן 

וראוי לכל ביקורת על הדשדוש בעזה

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

לא שהייתי יוצא להפגין לפני או משהו.

הייתי קצת בהפגנות לפני השביעי. מאז לא הלכתי לשום הפגנה. גם כשאשתי ניסתה לשכנע אותי ללכת.

בחמישי האחרון הלכתי לכיכר החטופים. לא כי אני חושב שזה מזיז משהו למישהו, אלא סתם בשביל לתת הרגשה למשפחות שהן לא לבד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...