Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, David32 כתב:

תביאו יותר בטחון זה לא מדיד.

אתה רואה שרקטות שלפני 10 שנים שמעת עליהן במבזקי חדשות מהדרום עכשיו עפות לך מעל הראש, זה מספיק מדיד כדי להוכיח לך שמי שאחראי על הביטחון שלך (והבטיח בקמפיינים שלו למנוע את זה) לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך. זה בטח היה צריך להוכיח למי שגר בדרום שהביטחון שלו לא ממש מעניין את מקבלי ההחלטות. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

שבסך הכל

וזו לא הסרת אחריות? אין לחברה עצמה, ולפרטים בתוכה, אחריות בבחירת המנהיגים שמובילים ומתווים את הדרך?

לדוגמא, ביבי הבטיח לחסל את חמאס, אפילו היה סרטון של טנדרים וכיבוש יישובים. אבל בפועל, פעם אחר פעם, האיום לא באמת הוסר. אבל ״מר ביטחון״ המשיך להיבחר.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

ואפשר אפילו לדבר על קידוש המוות בעליות הראשונות (כן, כן, חקרו גם את זה).

ואפשר אפילו להזכר במשה דיין, שאמר דברים דומים מהותית, על עבר והווה.

אאל״ט יש טענה שהמתנחלים הם ממשיכי דרכם של החלוצים מהעליות הראשונות, אז זה לא מאוד מפתיע. 

אבל אני חושב שהעניין הרבה יותר מורכב, למשל אפשר להיזכר באריאל שרון (״אבי ההתנחלויות״ מצד אחד, ביצע את ההתנתקות מצד שני).

לפני 51 דקות, EliC25 כתב:

אשמח לקרוא מחשובת והתייחסות שלכם לעניין

פחות או יותר כמו שתיארת. יחסית בתחילת המלחמה דאגנו לאוכל יבש, מים מינרליים ותיק חירום (מסמכים וכו׳). משתדלים לצרוך מעט מאוד חדשות. מתרכזים בשגרה תוך הבנה שצריך להיות גמישים ומוכנים להסלמה רבתי.

לפני 42 דקות, ay115 כתב:

אך לא מקבלים החלטה איך לנהל את ההסלמה.

לפעמים עדיפה הסלמה לא מנוהלת כדי להכריח את המעצמות להתערב באופן נחרץ יותר.

לפני 36 דקות, David32 כתב:

היא מאוד עמומה ולא מדידה.

בהחלט לא קל למדוד ביטחון, אפשר לחשוב על מספר מדדים רלוונטיים, אבל כנראה יהיה קשה לבנות משקולות אובייקטיביים. דוגמא למשל היא הניסיון הכושל של ממשלות ישראל לטפל באיום מעזה, שהרי היה יותר מעימות עצים אחד אך חמאס המשיך והתעצם מיד לאחר מכן. 

טענה שנגזרת (או יחסית שקולה) ל״יותר ביטחון״ יכולה להיות ״להפסיק עם בלוני תבערה״ או ״למנוע טפטופי רקטות״.

לפני 36 דקות, David32 כתב:

זה לא בשליטתי כאזרח.

בחירות?

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

זה בול מה שצריך לעשות.

תהיה מוכן, אם אתה מתכנן טיסה קח בחשבון אפשרות ביטול והיתקעות בחו"ל, קצת אוכל, מים ומטענים.

זהו.

אני כרגע בעיקר מתכנן טיסה לבית חולים שיכולה להיות בכל רגע🤰

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שיהיה בשעה טובה!

ושוב נראה שהטיפש המופקד על כספינו וביטחוננו מדבר שטויות שיזיקו לנו במיוחד אם תתפתח פה מלחמה גדולה יותר. איך אפשר לפלוט כאלה שטויות, בן אדם אתה שר בממשלה לא ערס בן 14 בטיול של בני עקיבא.

אפס חסר תועלת. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 10 דקות, Gosser1860 כתב:

בחירות?

אתחיל עם הסוף.

נקודה מעולה.

תיאורתית אני תושב שדרות, הצבעתי למר ביטחון, הוא הבטיח ולא קיים, אז אני אמור להצביע למישהו אחר. אם לא עשיתי את זה, זה עלי.

ופה אנחנו עוברים לנושא הראשון.

אני גם יכול לצאת להפגין נגד הטילים, אבל לכאורה כבר מטפלים בזה לא? חוץ מזה, כן, אני יכול לצאת להפגין לדרוש מידיניות של אפס הכלה או משהו.

יכול לבוא מישהו ממערכת הביטחון שיגיד 'לפי דעתינו המקצועית המצב הנוכחי הוא המועדף בין כול האפשרויות הקיימות', ואתה תצתרך לבלוע את זה, כי אין לך את הידע. אתה לא יכול להביא מישהו חיצוני שיתן חוות דעת כמו במקרה של הרפורמה.

יותר מזה, אני כאזרח יוצא מנקודת הנחה שהממשלה אמורה לדאוג לבטחוני ולכן היא מנהלת את הדיון הזה במקומי, בפורום סגור יותר בו המומחים של המערכת יכולים לפרט יותר.

זאת אומרת אין לי ידע, אני לא יודע מה האופציות, אמורים לפתור את העיניין בשבילי, ואין לי אלטרנטיבה.

במבט יותר עדכני, אני בהתחלה גם הייתי ''נגד'' הפגנות החטופים/תחזירו אותם הביתה, כי לדעתי זה היה ברור שזה מה שצריך לעשות.

מסתבר שיש בחור בראש הפירמידה שזה לא מעניין אותו. כנראה גם לא מעניין אותו בטחון ישראל בכלל. אבל זאת כבר בעיה שונה...

אני מאמין בהפגנה שאפשר להוציא ממנה דרישות שהן smart שגם מבוססות על מידע, אחרת זה ביזבוז זמן. 

אחרי שומר חומות אמרו לנו שהשמידו את המטרו. תסבירו לי איך אני בתור דוד צריך לדעת שחירטטו לי את החיים ולכן אני צריך לצאת להפגין?

מחר נגמרת המלחמה. איך אדון גוסר/סלואוריידר יכולים להיות משוכנעים שבאמת עכשיו יהיה בטוח? אולי אתם צריכים לצאת להפגין ישר?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Renaultrap כתב:

כל מקטרגי השלטון מאשימים אותו על איראן, בניית הכוח של חיזבאללה, חות'ים, חמאס מפלצתי, אבל כל אלה התעצמו בשל התמכרותנו לשקט זמני. הביקורת הזו גם פחות מהוגנת מכיוון שלא רק שמכת מנע היתה מעמידה את ישראל בסכנת חרם בינ"ל, אלא שכל המבקרים מבית לא היו באמת תומכים במהלכים יזומים בקנה מידה כזה בלבנון, בעזה ובוודאי באיראן.

איזה בולשיט באמת.
"התמכרותנו לשקט זמני" או התמכרותו של השלטון "לשקט זמני"?
שנים שביבי בשלטון אומר שחמאס מורתע, חיזבאללה מורתע והוא עוד שניה תוקף באיראן. שנים שהוא מוכר לציבור רהיטים משומשים מאיקאה. הוא ולא אף אחד אחר.
זה מתכתב עם האופי של ביבי, לא לעשות כלום עד שאין ברירה, מה לעשות שזו לא אסטרטגיה ברת קיימה לנהל מדינה מוקפת אוייבים במזרח התיכון.
בונים לי בסיס טילים איראני קידמי בצפון? לא משנה נתקדם, כשהם יירו עלינו נטפל בו.
בונים לי בסיס טילים איראני קידמי בדרום? לא משנה נתקדם, כשהם יירו עלינו נטפל בו.
בונים פצצת אטום באיראן? לא משנה, כשהם יירו נטפל בה.

אם ביבי היה בשלטון כשהסורים בנו כור היום הייתה להם פצצה, גם אז הוא היה מפחד ולא עושה כלום. בדיוק כמו שאחרי ה7.10 הוא פחד להכניס את הצבא לעזה והוא הלך להיתלות בנביאי זעם כדי שיהיה לו קייס. היו צריכים לדחוק בו לעשות אפילו את זה.

תראה מה קרה בשדה תימן בגלל כמה חיילים עם חיבה למין אנאלי.
אם ממשלת שמאל הייתה בשלטון ב7.10 כבר היו רוצחים כמה שרים לכל הפחות אם לא ראש ממשלה ואתה ושכמותך הייתם מבעירים את הכנסת לא פחות.
אבל כשזה נתניהו והבלוף שנקרא ימין "אנחנו כחברה התמכרנו לשקט", פתאום אכפת לנו מחרם בינלאומי, פתאום אכפת לנו ממהלכים שלא תומכים בהם מבית, אז מה עם המהפכה המשפטית? למה לנתניהו לא היה אכפת להוביל אותה?
כזו כמות של בולשיט לא קראתי הרבה זמן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 30 דקות, EliC25 כתב:

שיהיה בהצלחה ומזל טוב.

וכל עוד אתה עושה מהלך עם ידיעה שיכול להיות פה מלחמה ונערך אליו, הכל טוב.

חוץ מלידה, זה חרבו דרבו גם אלוהים לא יודע מה יהיה אחריה 😁

פורסם

עכשיו עם חיזבאללה, איזה ידע אמיתי מבוסס יש לך כדי להחליט אם הטיפול בהם הוא נכון או לא? אם הטענה על מאות אלפי רקטות החא נכון או סתם הפחדה?

אתה נאלץ להסתמך על מה שמעבירים לך ראשי מערכת הביטחון והתקשורת. וכיוצא מזה אתה צריך לסמוך על זה שהם עובדים לבטחונך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אני לא מבין אותך, באמת.

התקלקל לך אוטו החדש, אתה צריך להיות מהנדס רכב ולדעת איך לפתור את הכשל כדי להתלונן ליבואן?

איזה פעולות צריך לעשות? מה שעושים עכשיו ונמנעו לעשות 15 שנה. אז נתנו תירוצים כמו יהיו מלא חללים והציבור קיבל את זה, ובדיעבד מסתבר שטעה.

בדיוק כמו שעכשיו כשהרגל על הצוואר של החמאס כל המומחים מציעים להפסיק את המלחמה כי "נדע לחזור ולהילחם מתי שנרצה"

לפני שעה, mikyl כתב:

יאיר גולן שילם על דבריו. נראה מה יהיה עם חירם. אסור לקצין במדים בטח בדרגה שלו לדבר על פוליטיקה.

https://www.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast-q3_2018/Article-c989219df643561004.htm

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

אתחיל עם הסוף.

נקודה מעולה.

תיאורתית אני תושב שדרות, הצבעתי למר ביטחון, הוא הבטיח ולא קיים, אז אני אמור להצביע למישהו אחר. אם לא עשיתי את זה, זה עלי.

ופה אנחנו עוברים לנושא הראשון.

אני גם יכול לצאת להפגין נגד הטילים, אבל לכאורה כבר מטפלים בזה לא? חוץ מזה, כן, אני יכול לצאת להפגין לדרוש מידיניות של אפס הכלה או משהו.

יכול לבוא מישהו ממערכת הביטחון שיגיד 'לפי דעתינו המקצועית המצב הנוכחי הוא המועדף בין כול האפשרויות הקיימות', ואתה תצתרך לבלוע את זה, כי אין לך את הידע. אתה לא יכול להביא מישהו חיצוני שיתן חוות דעת כמו במקרה של הרפורמה.

יותר מזה, אני כאזרח יוצא מנקודת הנחה שהממשלה אמורה לדאוג לבטחוני ולכן היא מנהלת את הדיון הזה במקומי, בפורום סגור יותר בו המומחים של המערכת יכולים לפרט יותר.

זאת אומרת אין לי ידע, אני לא יודע מה האופציות, אמורים לפתור את העיניין בשבילי, ואין לי אלטרנטיבה.

במבט יותר עדכני, אני בהתחלה גם הייתי ''נגד'' הפגנות החטופים/תחזירו אותם הביתה, כי לדעתי זה היה ברור שזה מה שצריך לעשות.

מסתבר שיש בחור בראש הפירמידה שזה לא מעניין אותו. כנראה גם לא מעניין אותו בטחון ישראל בכלל. אבל זאת כבר בעיה שונה...

אני מאמין בהפגנה שאפשר להוציא ממנה דרישות שהן smart שגם מבוססות על מידע, אחרת זה ביזבוז זמן. 

אחרי שומר חומות אמרו לנו שהשמידו את המטרו. תסבירו לי איך אני בתור דוד צריך לדעת שחירטטו לי את החיים ולכן אני צריך לצאת להפגין?

מחר נגמרת המלחמה. איך אדון גוסר/סלואוריידר יכולים להיות משוכנעים שבאמת עכשיו יהיה בטוח? אולי אתם צריכים לצאת להפגין ישר?

זה לא רק שדרות, זה בעצם כל מי שטווח הטילים הגיע עליו. בהתחלה זה היה העוטף, שדרות והתקדם לאשקלון, אשדוד והמשיך והתעצם עד לראשון ובסוף הגיע גם לתל אביב וצפונה ממנה.

מכיוון שהיו מספר סבבים והאיום לא הוסר, אפשר (וצריך) להסתכל פנימה ולשאול למה ממשיכים להצביע למנהיג שנכשל פעם אחר פעם לקיים את הבטחת הבחירות שלו ומדוע הדרג הנבחר (וגם הדרג המבצע) מסלפים את האמת באומרם ״הם מורתעים״. וכמובן שלגיטימי להפגין בשביל ״יותר ביטחון״. רק שאני לא זוכר שהיו הפגנות המוניות בנושא הזה.

בנוגע לחוות דעת חיצונית, אמור להיות גוף שעושה את זה ,ואמור להיות חשוף למידע/מודיעין, וקוראים לו המל״ל שאמור לתת ״קונטרה״ לצה״ל ואמ״ן, כלקח ממלחמת יום הכיפורים. אבל כמו עם הרבה דברים, השטן הוא בפרטים הקטנים. במקרה הזה המרחק בין הכוונה למימוש.

בעיניי הפגנה יעילה היא כזו שמצליחה להשפיע על הדרג הנבחר. 

לא יכולת לדעת מיד אחרי, אבל אחרי שנה כן- כי היה מבצע נוסף.

אני לא חושב שאפשר להיות משוכנעים שיהיה בטוח (כל עוד מוקפים במליוני פונדמנטליסטים שמקבלים מימון מאיראן), אבל אפשר לפעול כדי לחזק את המערכות הקיימות והקמת מערכים חדשים כהכנה למלחמה הבאה. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 50 דקות, EliC25 כתב:

שיהיה במזל. ברר אם בחניון התת קרקעי עדיין חונות מכוניות או מיטות

פורסם
לפני 11 דקות, Renaultrap כתב:

בדיוק כמו שעכשיו כשהרגל על הצוואר של החמאס כל המומחים מציעים להפסיק את המלחמה כי "נדע לחזור ולהילחם מתי שנרצה"

יש הבדל בין יום שישי באמצע חודש מרץ 2021 כשהכל סבבה לבין יום שני 5.8 כשיש לך תינוק שנמצא יותר מ-50 אחוז מחייו בשבי חמאס וגם הוא וגם אחיו הגדול אבל קטן מדי לשבי "חוגגים" יום הולדת אצל הנאצים.

הדבר המוסרי לעשות היום הוא להחזיר אותם הביתה, לא אכפת לי איך. אם צריך הסכם שיחתמו, אם צריך לדרוס את כל רצועת עזה ולבצע פשעי מלחמה אמיתיים גם סבבה.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:

יש הבדל בין יום שישי באמצע חודש מרץ 2021 כשהכל סבבה לבין יום שני 5.8 כשיש לך תינוק שנמצא יותר מ-50 אחוז מחייו בשבי חמאס וגם הוא וגם אחיו הגדול אבל קטן מדי לשבי "חוגגים" יום הולדת אצל הנאצים.

הדבר המוסרי לעשות היום הוא להחזיר אותם הביתה, לא אכפת לי איך. אם צריך הסכם שיחתמו, אם צריך לדרוס את כל רצועת עזה ולבצע פשעי מלחמה אמיתיים גם סבבה.

אולי זה לא הדבר הכי פחות מוסרי זה לומר "לא אכפת לי איך", אבל לבטח זו פריבילגיה ששמורה למי שלא נושא באחריות של ניהול מדינה. אם התקפלות או לחילופין הפצצות שטיח יעלו בחיי 3 אזרחים ויעזו בחילוץ 1 הרי שזה ודאי לא "הדבר המוסרי לעשות". זה שיש לך את התמונה של ה-1 אבל לא של השלושה שישלמו בחייהם הופך את זה למוחשי יותר אבל לא למוסרי יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, Renaultrap כתב:

אולי זה לא הדבר הכי פחות מוסרי זה לומר "לא אכפת לי איך", אבל לבטח זו פריבילגיה ששמורה למי שלא נושא באחריות של ניהול מדינה. אם התקפלות או לחילופין הפצצות שטיח יעלו בחיי 3 אזרחים ויעזו בחילוץ 1 הרי שזה ודאי לא "הדבר המוסרי לעשות". זה שיש לך את התמונה של ה-1 אבל לא של השלושה שישלמו בחייהם הופך את זה למוחשי יותר אבל לא למוסרי יותר.

אתה הולך מסביב כמו איזה מצביע מרצ.

מדינת ישראל בוגדת בעקרון הכי בסיסי של פידיון שבויים עליו אנחנו מתבססים. זה מה שגרם לנו לשלוח מטוס למדינה באפריקה כדי לחלץ חטופים בכוח.

נכון, אני לא נושא באחריות של ניהול מדינה. אבל אני גם לא נושא ביתרונות של ניהול המדינה. לא דואגים לי לתחבורה ממקום למקום, לא מאכילים אותי ולא מביאים לי גלידת פיסטוק ב-2 בלילה. הוא בחר להיבחר בתפקיד הזה, הוא אחראי לבצע. אתה לא רוצה הסכם? תגייס מחדש 6 אוגדות ותדרוס את הרצועה.

רוצה הסכם? תחתום ואל תזיין את השכל על האמריקאים. 

להגיד שעסקה היא מופקרת זה להגיד למשפחות לכו להזדיין.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, Renaultrap כתב:

דיוק כמו שעכשיו כשהרגל על הצוואר של החמאס כל המומחים מציעים להפסיק את המלחמה כי "נדע לחזור ולהילחם מתי שנרצה

הרגל לא מספיק על הצאוור. מי שטוען להפסיק עכשיו רוצה להשאיר את המצב כפי שהיה קודם. זה לא יביא עסקה וזה רק ימחק את כל ההישגים ברצועה. 

לפני 24 דקות, David32 כתב:

אם בעוד שנה נחזור לחטוף רקטות כאילו כלום לא קרה, אתה לא חושב שצריך לצאת להפגין/להצביע אחרת או לפחות להביע אי אמון במקבלי ההחלטות? 

זה מה שקרה פה 15 שנה. זה לא תהליך של יומיים.

יורים רקטות, עושים סבב, חמאס מורתע, שנה הבאה חמאס יורה יותר טילים, חלקם מגיע רחוק יותר. שוב סבב, שוב חמאס מורתע, שוב רקטות והפעם גם באשדוד. ושוב ושוב סבבים עד שהגיעו גם לחיפה. יש מגמה ברורה שמה שעושים בסבבים האלה לא פותר את הבעיה. זה לא שניסו משהו פעם אחת וראו שזה לא עובד. העדיפו לא לעשות ומכרו לציבור שזה מה יש. הציבור לא יכול להציע פתרונות אלא לדרוש תוצאות ולהעניש נבחרים שלא מביאים תוצאות. בפועל, הציבור לא עשה את זה ושילם מחיר כבד. 

• אהבתי 2

• תוכן חדש...