Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלטת בשטח ופיתחו לך תעשיית רקטות עם טווחים הולכים וגדלים כשבמקביל מרתקים לך כוחות גדולים מאוד וטובחים לך באזרחים שלך על בסיס שבועי.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

קודם כל - עובדתית לא נכון. היו פיגועים אבל ממש לא על "בסיס שבועי". היו תקופות שהצליחו פחות והיו כאלו שיותר.

לגבי הרקטות - להזכירך אף אחד לא ירה על תל אביב לפני ההתנתקות. זו גם היתה אחת הטענות שהתגשמה במלואה שאם נברח מעזה יהיו רקטות על תל אביב.

כאמור - הייתי שמח מאוד אם השליטה היתה הדוקה יותר (ומקווה שתהיה) אבל גם עם לוקחים את כל זה בחשבון עדיין המצב לפני ההתנתקות היה עדיף מה7.10.

אגב, אנחנו כל הזמן מדברים על לפני ההתנתקות - תחשבו רגע על לחזור לשליטה בטחונית של לפני אוסלו. נראה קצת אחרת.

• אהבתי 1
פורסם

החמאס לא היה מגיע לכזה כוח וכאלו יכולות אם לא היו מעבירים לו מעטפות, כדי להבטיח שהוא שולט בשטח ואין סיכוי למו"מ עם אבו מאזן. יש ציטוטים מעבדים נבחרים של ביבי, כמו גלית דיסטל, שמדברים על זה.

הבעיה עם הגישה של שליטה צבאית בשטח היא שאין לה ממש תנאי עצירה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 שעות, Renaultrap כתב:

הוא נענש בזה שהוא לא נהיה רמטכ״ל? על סמך מה אתה אומר את זה?

למה, הוא נהיה? בוגי יעלון טען שגולן היה מועמד מועדף על ביבי. למחרת נאומו כולם ישר אמרו שהוא סגר לעצמו את הדלת.

פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

החמאס לא היה מגיע לכזה כוח וכאלו יכולות אם לא היו מעבירים לו מעטפות, כדי להבטיח שהוא שולט בשטח ואין סיכוי למו"מ עם אבו מאזן. יש ציטוטים מעבדים נבחרים של ביבי, כמו גלית דיסטל, שמדברים על זה.

הבעיה עם הגישה של שליטה צבאית בשטח היא שאין לה ממש תנאי עצירה. 

מסכים לגבי ההתעלמות מההעצמה של החמאס. מוסיף כוכבית קטנה שברור שלא היה לנו כח למלחמה ארוכה וקשה כזו אם לא היינו חוטפים לצערנו את המכה שחטפנו. תמיד קל לטמון את הראש בחול.

לגבי שליטה בשטח - כאמור, אין פתרון מושלם. בהנתן שתי האלטרנטיבות - היא העדיפה מבחינתנו.

כן, יהיו הרוגום. כן, נשלם מחיר כלכלי ואולי בין לאומי. אבל לא ניתן ל7.10 לחזור יותר. לעולם. אם זו לא תהיה התוצאה של המלחמה הזו אז לא עשינו כלום.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

קודם כל - עובדתית לא נכון. היו פיגועים אבל ממש לא על "בסיס שבועי". היו תקופות שהצליחו פחות והיו כאלו שיותר.

לגבי הרקטות - להזכירך אף אחד לא ירה על תל אביב לפני ההתנתקות. זו גם היתה אחת הטענות שהתגשמה במלואה שאם נברח מעזה יהיו רקטות על תל אביב.

כאמור - הייתי שמח מאוד אם השליטה היתה הדוקה יותר (ומקווה שתהיה) אבל גם עם לוקחים את כל זה בחשבון עדיין המצב לפני ההתנתקות היה עדיף מה7.10.

אגב, אנחנו כל הזמן מדברים על לפני ההתנתקות - תחשבו רגע על לחזור לשליטה בטחונית של לפני אוסלו. נראה קצת אחרת.

אני לא יודע אם אתה זוכר את השיירות המשוריינות מלוות הטנקים כדי שתושבי נצרים יוכלו לצאת מהיישוב ואת כמות הנפגעים.

ולגבי הקטות, הטווח כל הזמן גדל והיה ממשיך לגדול. להזכירך בשנת 2000 הם הגיעו רק ליישובים ברצועה, ב 2001 כבר לשדרות וב 2004 לאשקלון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 44 דקות, taranta כתב:

כן, יהיו הרוגום. כן, נשלם מחיר כלכלי ואולי בין לאומי. אבל לא ניתן ל7.10 לחזור יותר. לעולם. אם זו לא תהיה התוצאה של המלחמה הזו אז לא עשינו כלום.

די קל להוכיח שזה לא נכון: ירדן ולבנון. בשני המקרים מחבלים חדרו משם לשטח ישראל במשך שנים. במקרה הלבנוני, היה לך טבח בבית ספר ואחכ אוטובוס שבו נרצחו יותר מ-30 ישראלים. גם מצרים זו דוגמא, כי עשרות אלפי אפריקאים הגיעו משם לת"א. וכן, בנו מאז חומה או משהו. אבל הגבול העזתי מראה שחומה לבדה לא מספיקה.

אתה כמובן יכול לטעון שרצועת הבטחון בלבנון מנעה את זה. אבל היא לא יכולה למנוע איום רקטי. 

אין לי פתרון קסם. אבל אני חשוב שהרע במיעוטו זו הגנה על גבולות. לא עוד כיבוש, שבהכרח ילווה בהקמה של התנחלויות, שבהכרח יביאו לחרם על ישראל ויקריסו אותנו סופית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעה, taranta כתב:

היו פיגועים אבל ממש לא על "בסיס שבועי". היו תקופות שהצליחו פחות והיו כאלו שיותר.

נסיונות פיגוע היו על בסיס שעתי.

מתחת לפילדלפי היו אוטוסטרדות גם כשהיינו שם. תקרא קצת מה אומר אלוף במיל' יום טוב סמיה. הוא היה שם לפני ההתנתקות ולפני הקסאמים.

אבל יש לך כנראה את העובדות שלך.

המודיעין לא תפקד? שטויות. המודיעין תפקד. תפקד מצוין. בכל רגע נתון יכלת לחסל את מי שרצית.

התוכניות לפלישה נחשפו.

הוא חטא ביוהרה והתמכרות לטכנולוגיה על בסיס תפיסה שהשליט בעזה הוא חבר שלנו, לא רצו להאמין שהיכולות וההכנות יהפכו לכוונות, הרמטכ"ל כוכבי כשהיה ראש אמ"ן ביטל בפועל את מחלקת בקרה, שהוקמה לאחר מלחמת יום הכיפורים ועמד בראשה אל"מ, ומפקד 8200 לא היה מוכן לשמוע דעות והשתיק מקבילים שלו בדיונים קיבל גיבוי שבשתיקה על ידי ראש אמ"ן אידיוט.

אל תסובב את זה ותשחיר חיל שלם בשביל להצדיק הזיה משיחית! חמאס הוא נכס זה סמוטריץ' אמר, ומי שמינה אותו לשר במשרד הביטחון זה ביבי שהעביר להם מזוודות כסף.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא ברור לי ההיגיון של אם יש התנחלויות לא יהיה 7.10 שוב.

כדי למנוע את האסון מספיק היה לשים שמירה על הגדר, לא להתעלם ממודיעין ולא להרדם בשמירה. 

למנוע רקטות זה כבר דבר אחר. אבל גם את זה התנחלויות לא ימנעו אלא פעולות משמעותיות של הצבא, במקביל ל-לא לטפח ארגון טרור בכסף קטארי ולאפשר לו להקים תשתיות שלא יביישו את המטרו בפריז.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, taranta כתב:

כן, יהיו הרוגום. כן, נשלם מחיר כלכלי ואולי בין לאומי. אבל לא ניתן ל7.10 לחזור יותר. לעולם.

7/10 היה כי מישהו חשב שחמאס הוא הנחס ותמך בו בכל דרך. בגלל שצה"ל נרדם בשמירה. בגלל שביחידות שאמורות לשמור על הגבול הייתה הדממה  ו-1.5 טנקים תקינים. בגלל שלא האמינו שחמאס יעיז. בגלל שרוב הכוח היה ביו"ש. כמה חטיבות וח"א שנכנס לפעולה בזמן היו מונעים את 7/10. בשביל זה לא חייבים לשבת בעזה. רק צריך מנהיג שלא מפחד לקבל החלטות ודואג למדינה יותר מאשר לתחת שלו. 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 3
פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

למה, הוא נהיה? בוגי יעלון טען שגולן היה מועמד מועדף על ביבי. למחרת נאומו כולם ישר אמרו שהוא סגר לעצמו את הדלת.

לא יודע מי אלה כולם, אבל מי שאמר צדק לדעתי.

שר הבטחון ליברמן מצוטט שאומר שאין לזה קשר. אתה בוחר בפרשנות שנוחה לך פה. כנראה שברק חירם גם לא ימונה לרמטכ״ל אז הם חולקים את העונש.

כפי שכתבתי, הקצונה הבכירה שלנו צריכה לקבל הנחיות ברורות. קצין שמתבטא בנושאים שאינם צבאיים יודח/לא יקודם. זה לא פשוט בעידן של סלבס, אבל שיסתפקו בנאומים/כתבות שעברו דרך דובר צה״ל. 

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, SlowRide כתב:

לא ברור לי ההיגיון של אם יש התנחלויות לא יהיה 7.10 שוב.

אני רואה את זה אחרת.
היינו צריכים לספח את צפון רצועת עזה ולהכריז עליה כשטח ישראלי, ולהקים שם ישובים ארעיים כבר עכשיו.
המטרה היא לא להתנחל, המטרה היא עונש. הערבים מבינים הכי טוב כשלוקחים להם שטח. זה העונש הכי טוב שיכולנו לעשות.
את צפון הרצועה די ניקינו מאזרחים ומי שנשאר עם עוד כמה הפצצות היה עוזב. מכאן רק צריך לקבל החלטה ולספח שטח נקי מאוכלוסיה.

שיזכרו תמיד מה קרה להם כשהם עשו את מה שהם עשו, אם יעשו שוב ניקח להם עוד חתיכה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

"שלטנו", נכון. אבל האם היה סביר לקיים שם התיישבות?. 

אז איך השליטה שם עוזרת לך? היית מקבל טבח בגוש קטיף והפיכת הגוש למובלעת נצורה שהצבא לא יכול להגיע אליה בכלל. 

כמה כוחות שמרו על תושבי הגוש בסופי שבוע? מה היה הסד"כ במפאו"ג ובמפח"ט דרומית? פלוגות בודדות ישבו בתוך הרצועה.

ומה? לא היה מודיעין? לא ידענו שהזבלים האלו רוצים פלישה? הם לא שרפו במשך שנים את היבולים? הם לא שיגרו רקטות כל שבועיים? מי עצר אותך מלהוריד ראשים ולסכל? בג"צ, ברק או רבין? תעשה לי טובה. 

אני לא רואה למה לא? ישובי התוחמת הצפונית הוחרבו לשווא, גם אם נסכים שגוש קטיף פגיע. חמורה מזה הנסיגה מציר פילדלפי. הוא היה צריך להיות מורחב טרם ההתנתקות, וחפור לעומק למניעת הברחות.

הפסקה האחרונה שלך מותחת קו ישיר לדברים של ברק חירם. למרות האינסטינקט להאשים אדם כזה או אחר, האשמים במצב הזה הם כל אחד מאיתנו, שהסכמנו לחיות במציאות המטורפת הזו תמורת שקט זמני מדומה. כל אחד מבכירי הפוליטיקאים שלנו מילא במהלך שני העשורים האחרונים תפקידים ביצועיים במדינה ו/או בצבא, וחי בשלום או אפילו שיווק את נאומי ההרתעה וה״הכינו מכה קשה״. אף אחד מהם, אף אחד, לא נשא נאום ״דם, יזע ודמעות״ לקראת כניסה לעזה שהיתה בלתי מתקבלת על הדעת בגלל ״המחיר הכבד״. כזכור, אנחנו עדיין חיים בדמוקרטיה ולכן אנחנו לא יכולים לנקות עצמנו ממעשיהם של נבחרי הציבור שלנו. יתרה מכך, עפ״י פרסומים מוזרים היו הפגנות של מאות אלפים נגד ביטול עילת הסבירות או פסקת ההתגברות או נגד פיטורי גלנט. למה חצי המיליון האלה לא יצאו להפגין במשך 20 שנה נגד המטווח הבלתי פוסק על העוטף? או על 4 החטופים שלא הוחזרו?

אני יודע שמקובל פה לסיים את הויכוח בספירת שנים של הראש. אז בוא נסכים שביבי אשם כדי להוציא את זה מהמשך הויכוח. ביבי צריך להיות מודח. עמוד או שניים אחורה נכתב כי אחרי הפארסה של שליט ביבי לא כשיר לקבל החלטות. האם זה תקף גם פה, שכל מי שמילא תפקיד ביצועי בכיר עד כאן לא כשיר לקבל החלטות בנוגע לעתידה של עזה?

• אהבתי 3
פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

הערבים מבינים הכי טוב כשלוקחים להם שטח

בגלל זה לא היו לנו מלחמות וטרור מאז ששת הימים?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...