Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

הוא מדבר על לאומיות, שורשים והיסטוריה. אתה יכול לקחת את זה לכיוון המשיחיסטי של הציווי האלוהי ואתה יכול לקחת את זה לכיוון ההיסטורי של אם לא תגן על עצמך ללא פשרות לא תהיה כאן.

ולא ראיתי איפה הוא כתב שהוא שונא את האזרחים.

לא, לא, לא. הוא מדבר על קידוש מוות דתי פרימיטיבי. שים לב לניסוחים: 

ציטוט

עמידתנו האיתנה בניגוד מוחלט לתרבות הישראלית שהתפתחה כאן - המבקשת הכל עכשיו, לעשות אקזיט, לממש רווחים רגעיים, חברה המבקשת להיות קלילה ונמרצת, מנותקת ממחויבות עברה ומעול עתידה ובעיקר מתמסרת אל הרגע, אל ההווה. אויבינו זיהו זאת והאמינו כי זו תהא שעת הכושר להשמדתנו

שיב לב מי אשם ב-7.10. אנחנו. כלומר, לא אתה אולי, כי אתה מסכים איתו כנראה. אבל אני. כי התמכרתי לרגע, במקום להבין את תפקידי ההיסטורי, שהוא מה, אצל אדם שמנהל אורח חיים דתי וחי בהתנחלות, לדעתך? וכמו מה זה נראה לך, אם לא שנאה? 

זו גרסה דוחה במיוחד להסברים על זה שכולנו עגלות ריקות, כי אנחנו לא מבינים את תפקידנו ההיסטורי ואת ה"עול" וה"מחויביות", ולא מבינים שאין דבר טוב יותר מלמות בעד ארצנו או בעד החבר הדמיוני שבשמיים. זו גם גרסה מטוטמת ברמה קיצונית. כי "אקזיט" הופך למילה גסה, בזמן שזה בערך הדבר היחידי שמאפשר למדינה הזו לשרוד כלכלית. וגם כי המוני הייטקיסטים אוהבי הרגע, שחירם בז להם, התגייסו למילואים מיומה הראשון של המלחמה. וזו גרסה מתנשאת מהרגיל, כי, אני לא יודע, אבל לא סיפרו לי שבורא עולם מינה את חירם להיות הפרשן האולטימטיבי להיסטוריה היהודית והמסקנות שצריך להסיק ממנה. והגרסה הזו מתאימה נהדר לאתוס המתבכיין ומקדש המוות של ממלכת יהודה, שקמה לנו פה לידיינו.

לא הבעתי עליו דיעה אחרי הירי בבארי. קטונתי. לא עמדתי במצב כזה. אין לי איך לבקר אותו. אבל כשאני קורא את הפוסט הזה, אני מקבל עוד הוכחה שהמדינה הזו גמורה.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה די ברור שזה לא מה שהוא ניסה להגיד.

לא כולם יודעים לנאום ולהתנסח, גם הרמטכ"ל מדבר קצת מוזר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 46 דקות, taranta כתב:

שירתתי תחת ברק חירם בעזה. לא חסר לו.

ובכל זאת, עדיף לכולנו שקציני צבא לא יטיפו לדרג המדיני או לחברה האזרחית, לא יתדרכו עיתונאים ויעסקו במקום זה במקצוע שלהם.

פורסם

הוא אומר, וצודק, שהחברה הישראלית של 2023 היא חברה אחרת מזו שנלחמת עכשיו ב-2024. במה הוא טועה שאמר שהתמכרנו לכאן ועכשיו? למעשה, הירידה בדיון כאן לכל פסיק שאמר זה חלק בלתי נפרד מהתחלואה של החברה הישראלית, בדיוק כמו אלו שירדו על יאיר גולן שבמקום להתמקד ב-99% אחוז ממה שאמר התמקדו במילה אחת בודדה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

למה אתה חושב שהוא ניסה להגיד משהו אחר? מה בנאום הפתיע אותך או נשמע לך חריג או שונה מהתובנות הרגילות של המשיחיים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

שיב לב מי אשם ב-7.10. אנחנו. כלומר, לא אתה אולי, כי אתה מסכים איתו כנראה. אבל אני. כי התמכרתי לרגע, במקום להבין את תפקידי ההיסטורי, שהוא מה, אצל אדם שמנהל אורח חיים דתי וחי בהתנחלות, לדעתך? וכמו מה זה נראה לך, אם לא שנאה? 

לא הבנתי מהדברים שלו שהוא מסיר אחריות מהצבא והממשלה ומטיל הכל על הציבור.

לא חושב שצריך לקחת כל דבר לכיוון הזה ולהפוך את זה לדתיים נגד חילונים. אי אפשר לומר שהציבור לא התמכר לשקט שממשלות הליכוד מכרו לו. זה לא שאנשים הפגינו ברחובות כל שבוע על המצב הבטחוני, לכולם היה נח עם מה שקורה עד שזה התפוצץ. זה כמובן לא אומר שהאחריות למחדל הענק היא עלינו, אבל יש לנו אחריות כלפי העתיד שלנו, לא? בסוף מי אלה שמשרתים בצבא? אנחנו והילדים שלנו. לא לעשות את אותה טעות שוב, לא לבחור באנשים שמחלישים את מערכת הביטחון ומפלגים את החברה גם אם זה נח.

זה מה שאני הבנתי מהדברים בכל אופן.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

זו גרסה דוחה במיוחד להסברים על זה שכולנו עגלות ריקות, כי אנחנו לא מבינים את תפקידנו ההיסטורי ואת ה"עול" וה"מחויביות", ולא מבינים שאין דבר טוב יותר מלמות בעד ארצנו או בעד החבר הדמיוני שבשמיים. זו גם גרסה מטוטמת ברמה קיצונית. כי "אקזיט" הופך למילה גסה, בזמן שזה בערך הדבר היחידי שמאפשר למדינה הזו לשרוד כלכלית. וגם כי המוני הייטקיסטים אוהבי הרגע, שחירם בז להם, התגייסו למילואים מיומה הראשון של המלחמה. וזו גרסה מתנשאת מהרגיל, כי, אני לא יודע, אבל לא סיפרו לי שבורא עולם מינה את חירם להיות הפרשן האולטימטיבי להיסטוריה היהודית והמסקנות שצריך להסיק ממנה. והגרסה הזו מתאימה נהדר לאתוס המתבכיין ומקדש המוות של ממלכת יהודה, שקמה לנו פה לידיינו.

החלוצים שהקימו את המדינה וביניהם המשפחה של סבא שלי שעלתה מטעמי ציונות ב 1910 (האחים שנולדו בבולגריה נקראו הרצל, שבתאי וציון) היו חילונים גמורים וחשבו בדיוק אותו הדבר. היו את אלה שנשארו על סיר הבשר והיו את אלה שבחרו באידאולוגיה שהוא מתאר מטעמי ציונות נטו. לא הכל הוא משיחיסטי.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

הבעיה היא לא בניסוח, אלא במציאות לפיה אנשי צבא מקבלים מיקרופונים ומשתפים את עם ישראל במשנה האישית שלהם תוך העברת ביקורת על הדרג המדיני והעם שבחר בו.

הניסוח די ממצה. הענין הוא בהטיה של מי שמפרש אותו לכאן או לכאן. מימוש הרווחים הרגעיים, או ה"אקזיט" זו בדיוק הבעיה שהתפוצצה לנו בפנים השנה. כל מקטרגי השלטון מאשימים אותו על איראן, בניית הכוח של חיזבאללה, חות'ים, חמאס מפלצתי, אבל כל אלה התעצמו בשל התמכרותנו לשקט זמני. הביקורת הזו גם פחות מהוגנת מכיוון שלא רק שמכת מנע היתה מעמידה את ישראל בסכנת חרם בינ"ל, אלא שכל המבקרים מבית לא היו באמת תומכים במהלכים יזומים בקנה מידה כזה בלבנון, בעזה ובוודאי באיראן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, Renaultrap כתב:

ובכל זאת, עדיף לכולנו שקציני צבא לא יטיפו לדרג המדיני או לחברה האזרחית, לא יתדרכו עיתונאים ויעסקו במקום זה במקצוע שלהם.

זה לחוד ובזה אין ספק שאנחנו מסכימים.

אני לא יודע באיזה קונטרסט ואיזה פורום הדברים נאמרו. זה יכול להיות נאום מוטיבציה לחיילים שבהחלט לגיטימי וזה יכול להיות נאום בפני כתבים זרים (בכוונה מקצין) שזה הכי לא לגיטימי שאפשר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Renaultrap כתב:

הבעיה היא לא בניסוח, אלא במציאות לפיה אנשי צבא מקבלים מיקרופונים ומשתפים את עם ישראל במשנה האישית שלהם תוך העברת ביקורת על הדרג המדיני והעם שבחר בו.

הניסוח די ממצה. הענין הוא בהטיה של מי שמפרש אותו לכאן או לכאן. מימוש הרווחים הרגעיים, או ה"אקזיט" זו בדיוק הבעיה שהתפוצצה לנו בפנים השנה. כל מקטרגי השלטון מאשימים אותו על איראן, בניית הכוח של חיזבאללה, חות'ים, חמאס מפלצתי, אבל כל אלה התעצמו בשל התמכרותנו לשקט זמני. הביקורת הזו גם פחות מהוגנת מכיוון שלא רק שמכת מנע היתה מעמידה את ישראל בסכנת חרם בינ"ל, אלא שכל המבקרים מבית לא היו באמת תומכים במהלכים יזומים בקנה מידה כזה בלבנון, בעזה ובוודאי באיראן.

צודק. רק שהיום אתה יכול לדבר עם חברים שלך בפרלמנט השכונתי ומישהו יקליט ויפרסם את זה כמסר לאומה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנתי מהדברים שלו שהוא מסיר אחריות מהצבא והממשלה ומטיל הכל על הציבור.

הוא לא מסיר אחריות מהצבא. הוא אומר "נכשלנו". אבל הוא מנתח תהליכים, ובסופו של דבר, מפיל את האחריות גם על מי שבסך הכל רוצה לחיות את החיים שלו.

לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

החלוצים שהקימו את המדינה וביניהם המשפחה של סבא שלי שעלתה מטעמי ציונות ב 1910 (האחים שנולדו בבולגריה נקראו הרצל, שבתאי וציון) היו חילונים גמורים וחשבו בדיוק אותו הדבר. היו את אלה שנשארו על סיר הבשר והיו את אלה שבחרו באידאולוגיה שהוא מתאר מטעמי ציונות נטו. לא הכל הוא משיחיסטי.

זה לא רלוונטי. אפשר לנתח את התהליכים ההיסטוריים עד מחר בבוקר, ואפשר להזכר במגוון תנועות פוליטיות חילוניות, כמו, נניח, קומוניזם, שבזות למי שרוצה להנות מהחיים שלו, ואת המעבר מהדת לזה. ואפשר אפילו לדבר על קידוש המוות בעליות הראשונות (כן, כן, חקרו גם את זה). ואפשר גם להזכר שוב בציטוט האהוב עלי מטקסט שעוסק בלאומיות: 

ציטוט

“No more arresting emblems of the modern culture of nationalism exist than cenotaphs and tombs of Unknown Soldiers.”

ואפשר אפילו להזכר במשה דיין, שאמר דברים דומים מהותית, על עבר והווה. 

ואפשר פשוט להסתכל על השורה התחתונה. קצין מתנחל שחי אורח חי דתי מאשים אותנו שאנחנו רוצים אקזיטים ולחיות את הרגע, במקום להבין את התפקידנו ההיסטורי. שהוא למות על קידוש עם ישראל ואלוקיו. זה, סלח לי, מטורלל. ואם זה עוזר לך - זה יהיה מטורלל גם אם הוא לא היה מייצג את המחנה המשיחי. הרקע שלו פשוט עוד פעם הדגיש והבליט את הפער.

ואפילו לא התחלתי לדבר על זה שמדובר בפרשנות, כן? שהיא גם מדכאת בפני עצמה. כי חירם סיפר בשיחה עם תושבי בארי שהוא לא רואה את הילדים שלו, למשל. אז אם ללכת עם הגישה שלו - למה הוא צריך לראות אותם? הרי זו הנאה מהרגע. שישלח אותם לפנימיה צבאית. אולי גם יזרוק מאיזה צוק לפני, לראות שהם מתאימים להיות לוחמים

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

קצת מחוץ לסדר הדיון שהתפתח פה-

אבל בהינתן הבלאגן שאנחנו נמצאים בו (וההסלמה המסתמנת), איך אפשר להמשיך לשבת על התחת ולחכות למתקפה האיראנית/פרוקסי איראני?

נערכים עם מערכי הגנה, מפזרים איומים ברמה של "תחזיק אותי", ומחכים לפטיש שיפול לנו על הראש.

אני חושב שבמצב הנוכחי הממשלה צריכה להתכנס ולקבל החלטה להודיע לאו"ם, לאיראן ולבעלי בריתנו, שתקיפה בישראל משטח איראן תהווה הכרזת מלחמה, וישראל תפעל באופן אקטיבי ומיידי לממש את זכותה להגנה עצמית.

ודקה אחרי שמשוגר הטיל/הכתב"מ הראשון משטח איראן לתקוף נכסים אסטרטגיים של איראן (בסיסים, תשתיות גז ונפט, נמלים וכו').

האלטרנטיבה לא לעשות כלום, בתקווה ליירט כמה שיותר ולצמצם נזקים, ואז אולי להגיב בצורה סמלית כמו שהיה באפריל תשאיר אותנו במצב בלתי אפשרי עד הפעם הבאה שאיראן תחליט "להעניש אותנו".

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

צודק. רק שהיום אתה יכול לדבר עם חברים שלך בפרלמנט השכונתי ומישהו יקליט ויפרסם את זה כמסר לאומה.

יתכן מאד, ולכן אנחנו כולנו יותר זהירים ממה שהיינו בעבר (אבל קל מאד להתחבא מאחורי יוזר ולטנף ברשת), אבל קצין בכיר צריך לקבל אחריות על דבריו. בוודאי בנאום פומבי.

ניחוש שלי, אם יאיר גולן היה מודח במוצאי יום השואה ההוא גולדפוס וחירם לא היו אומרים מה שאמרו מחוץ לפרלמנט השכונתי שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
  • תוכן חדש...