Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

"לפני שתצטטו אותו, אני ארשום קודם: יאיר נתניהו ילד זין.

שמישהו ייקח לו את הטוויטר כבר סעמק.

להגיד על יאיר נתניהו שהוא ילד זין זה לתת לו הנחה גדולה. הוא פשוט משמש שופר של אבא שלו למה שהאבא חושב, אבל לא רוצה שיצא מפיו. בגלל זה בדיוק אף אחד לא יקח לו את הטוויטר.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
Just now, pl7410 כתב:

אבל הרכבות הגיעו בזמן

עם המזל שלי עם הרכבות בגרמניה בטוח הייתי שורד.

אין ביקור שלי שם שלפחות רכבת אחת מאחרת משמעותית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, ALÞћÃ כתב:

אל דאגה, חוק עוקף גזענות בדרך (בחיי שזה נהיה מביך יותר ויותר ככל שהזמן עובר) -

Screenshot 2022-12-25 194759.png

כמעט השפרצתי את החלב של הקורנפלקס מהאף. זהו, נמצא הפתרון לגזענים- "חוק אנטי גזענות".

בואו נמציא גם חוק נגד טרור, זה יסיים בבת אחת את כל הטרוריסטים. אולי פשוט נרחיב את החוק לחוק "רק דברים טובים", וכך נפתור ברגע את כל בעיות העולם

ביבי-מן יציל את כולנו

פורסם
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

אין ביקור שלי שם שלפחות רכבת אחת מאחרת משמעותית.

יאפ, כי למרות התדמית DB מתפקדת ממש לא משהו. ממש לא משהו.

לפני 30 דקות, RK כתב:

בגלל זה בדיוק אף אחד לא יקח לו את הטוויטר.

בקצב הזה הוא הולך לעקוף אותך בכמות הביקורים בביתי משפט.

____

דווקא הפעם אני לא רואה שום דבר נורא במה שהוא אמר. התבטא באיפוק יחסית ליאירי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

הכי פשוט זה חוק איסור התלוננות.

שמעתי שמדינות, ללא ספק מתקדמות ונאורות, כמו סין, רוסיה, טורקמניסטן, וכמובן, צפון קוריאה, חוקים כאלה עובדים יפה מאוד.

לפני 4 דקות, David32 כתב:

בקצב הזה הוא הולך לעקוף אותך בכמות הביקורים בביתי משפט.

על כל קייס שהוא יפסיד, האזרחים ישלמו כך או כך.

זה לא שהוא יילך לעבוד או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

זה לא שהוא יילך לעבוד או משהו.

הוא עובד במשרה מלאה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

בלנצח אותך בביקורים בבית משפט?

בלדברר את אבא.

• מצחיק 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 14 שעות, ניקו פ. כתב:

אבל אם אתה לא מחנך אנשים סביבך אתה משלם על זה מחיר חברתי, שהוא הטרור שאנו סובלים ממנו בעשורים האחרונים.

משפט נורא מעניין, אני חושב שהמניעים לטרור אינם לגמרי מה שאתה טוען שהם. במילים אחרות: הגרירה בין דיכוי נצחי ע״י כח צבאי איכותי ובין טרור היא גרירה מאוד ברורה, והפער בחינוך מגיע (בין היתר) מכיוון שלא ברור לי שהתכוונת אליו - הפער בחינוך לאמפתיה והבנת תהליכים בסיסית. במילים אחרות: הבנה של מה קורה לאנשים - כל אנשים - שנכלאים ומוסללים לבורות ועוני קיצוני.

(כמובן שבישראל זה יותר מסובך כי יש עוד שכבות רוע, אז זה לא root cause יחידני)

לפני 14 שעות, ניקו פ. כתב:

מבחינה אבולציונית, כשהיית חי בחברה שכולם מאמינים באיקס והיה מגיע מישהו שמנסה לעשות Y (לרצוח, לגנוב, לכפות משהו), אתה וכל השבט שלך הייתם הורגים אותו או מנדים אותו לחיי בדידות. הוא היה מתיישר או שהוא היה עוזב וכולכם הייתם יותר מאושרים. כיום אין אפשרות לעשות את זה כי ככה התפתחה החברה וזהו, זה מה יש ובהצלחה לכולם. 

דווקא אתה מכולם אמור לדעת אחרת, זה הרי מופיע לך בחתימה...

מה זה PC אם לא הקאה של התנהגויות? (מוגזמת, אליבא דמקטרגים, ,myself included to a degree).

אתה לא יכול מצד אחד לטעון שזה דפוק ומצד שני לטעון ש״אין אפשרות לעשות את זה״, הרי זה ליטרלי קורה. אלא אם מה שאתה אומר זה שאי אפשר להרוג אנשים שלא מסכימים איתם אבל אני לא חושב שזו הטענה שלך. pick a lane and stick with it.

לפני 15 שעות, ניקו פ. כתב:

זו אגב גם הסיבה, שבגינה ברוב העולם המערבי התפתחה חברה המקדשת בעיקר אינדיבידואליזם ו-"שבטיות" לרוב נתפסת כ"ברברית" או לא מוסרית. הרוב הומחלט של האנשים מחפשים קידום והגשמה עצמית קודם כל ואחר כך רואים בעצמם חלק ממערכת, לטוב ולרע.

לא, זו לא.

התפיסה הברברית/לא-מוסרית (לכאורה) נובעת מכך שהכל התפיסה הזו מושתתת על חוסר אמפתיה וביצוע דברים מתוך מנטליות עדר ולא מתוך חשיבה עצמונית, וההיסטוריה (וההווה) מלאים במקרים בהם זה לא איזו ״גאונות עדרית״ אלא סתם פיגור מושרש (פיגור בזמן), התניה פבלובית שכזו.

כולנו נולדים שבטיים, זו ברירת המחדל האנושית. קודם כל משפחה גרעינית, אח״כ מתחילים מעגלים מסדר שני שלישי וכו׳. בהגדרה של הדיוט (כי מומחה אני לא) - פסיכופתים הם אנשים שהמעגל הזה מרכיב אדם אחד, וכשכל העולם אינו נמצא בתוך המעגל הזה אתה יכול לעשות דברים די נוראיים ולהרגיש עם זה בסדר. קח את המעגל הקטן ותכניס אליו עוד כמה חבר׳ה מהשבט השרירותי שלך וזהו (בשביל ההקצנה: זהו, לא להוסיף אף אחד אחר) - וקיבלת שבט שהעולם המערבי יגדיר כברברי כי הם אמנם מכילים אמפתיה זה לזה אבל כלפי חוץ הם בסה״כ חבורה של פסיכופתים שעושים שיתוף פעולה.

אני לא נגד שבטיות, וברור לחלוטין שאני מעדיף את השבט הגרעיני שלי - מה שמזכיר לי את אחד הפוסטים האהובים עלי של אריאל וייסמן (מצורף מטה), אבל בסופו של יום היעדר אמפתיה דופק את המערכת. בתור ״תועלתן״ אני סבור כי אמפתיה והבנת האחר אינה נדרשת בשביל ״מוסריות״ - ובכלליות חושב שמוסר זה משהו סובייקטיבי שכל אחד מוכר לעצמו - אני סבור כי אמפתיה מסייעת לכל המערכת כי כשאתה מוכן להתפשר בשביל שלאחר תהיה חוויה טובה, המיצוע יוצא טוב יותר. קצת כמו דילמת האסיר מכלכלה התנהגותית.

אז אם לוקחים את הזווית הפוליטית - להבין את המניעים של הפלסטינים, לחוש אמפתיה כלפי הסיטואציה שלהם, זה לא ״יפות נפש״ זה סתם הגיון בסיסי. רשמתי איפשהו כאן בעבר: עזוב אותך משיקולי מוסר, משיקולי תועלת נטו, אמפתיה זה כלי מאוד שימושי. 

ישראל זה מקום סופר מעניין מהבחינה הזו, כי בין חבר לחבר יש כאן (אני בדיוק בביקור:) אמפתיה מדהימה, ובין זרים יש חוסר אמפתיה ומאבקים קשוחים מאוד. וזה עוד בתוך ה״שבט״ (מסכים עם מה שיבגני אמר מס׳ רב מאוד של פעמים: זה לא באמת שבט, זו אסופה של שבטים מאוד שונים ומאוד לא קשורים, גם אם הרבי מספר אחרת). עכשיו קח את זה ותוסיף למשוואה את המצב הנפיץ מול עם מדוכא (ליטרלי ופיגורטיבלי), האם זה באמת כ״כ מפליא שיש טרור או שזה משהו שניתן לחזות גם בלי תיאוריות גזע/דת?

**

הפוסט המכונן (והאלמותי) של וייצמן

image.thumb.png.c879291653b1c9a6d0cdfb34139f6318.png

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 10 שעות, RK כתב:

בלדברר את אבא.

עם דובר כזה לא צריך אויבים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, oryo כתב:

הפוסט המכונן (והאלמותי) של וייצמן

image.thumb.png.c879291653b1c9a6d0cdfb34139f6318.png

הוא מנסה להציג את זה כאיזה משהו משיחי אבל זה נכון.

אם אני אומר לך שימותו 1000 איש באפריקה או שמישהו במשפחה שלך מאבד אצבע מה אתה תבחר?

וזה מה שאנשי ימין אומרים שוב ושוב - אנשי שמאל מנסים להציג את עצמם כאקסטרה מוסריים רק בגלל שהסביבה כרגע מאפשרת להם את זה. אם יגיעו למצב שיצטרכו לבחור בין החיים שלהם ושל הסביבה הקרובה שלהם לחיים של אנשים מחוץ למעגל - לא קשה לדעת במה יבחרו.

דוגמא שקשורה בעקיפין - מירב מיכאלי יצאה נגיד תהליכי פונדקאות וטענה שזה כמו סחר בנשים עד שהייתה צריכה להשתמש בזה בעצמה..
N12 - מיכאלי: "לא סוד שיש לי קושי עם פונדקאות, ניסיתי להימנע... (mako.co.il)

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

וזה מה שאנשי ימין אומרים שוב ושוב - אנשי שמאל מנסים להציג את עצמם כאקסטרה מוסריים רק בגלל שהסביבה כרגע מאפשרת להם את זה. אם יגיעו למצב שיצטרכו לבחור בין החיים שלהם ושל הסביבה הקרובה שלהם לחיים של אנשים מחוץ למעגל - לא קשה לדעת במה יבחרו.

בטח אני ממחזר, אבל שאלוהים יאהב אותי כמו שאתה אוהב לחפש צביעות ולא מסוגל לחשוב על העולם הפוליטי בחוץ בלי זה. 

אידיאלים מוסריים הם לא אמת אבסולוטית שחור ולבן אלא קו מנחה אצל 99.9% מבני האדם בעולם. החריגים הם בדרך כלל פנטים מאוד קיצוניים. זו הסיבה שבגללה אני אישית פגשתי בחיי שמאלני פצפיסט אחד בערך, וכל השמאלנים האחרים שהכרתי שירתו בצבא במגוון תפקידים, כולל לא מעט לוחמים. 

נסה להתרכז בזה שממשלת החלומות שלך כוללת הצעות לנורמליזציה של גזענות והומופוביה בהסכמים הקואליציונים. בעצם אני יודע מה תהיה התוצאה - "זה לא בסדר. אבל השמאלנים!11111 הם צבועים!11111. אז בעצם זה כן בסדר". 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...