Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני אישה, ובתור אישה, אינני מתמצא כלל בתחזוקת הרכב ומכיוון שאינני יכולה להסתמך כל הזמן על גבר שיציל את המצב, החלטתי ללמוד בעצמי כיצד להחליף גלגל תקור, לדעת מה לעשות כאשר המצבר התרוקן וסטארטר לא תקין ולמעשה להתמצא בתחזוקת רכב בסיסית.

ראשית כל, הייתי רוצה לדעת מהן התקלות הנפוצות ביותר שיכולות לקרות לי כדי שאוכל ללמוד אותן ולדעת כיצד לפעול ברגע האמת.

מה עוד יכול לקרות מלבד תקר בגלגל, מצבר שנגמר וסטארטר לא תקין?

פורסם

תקלת כותרת בלי פרטים

כל מה שצויין פה ובנוסף יש תקלות שלא תמיד ניתן לסדר לבד ולא משנה אם מדובר בזכר או נקבה, כמו לדוגמא קודן לא תקין והרכב לא מניע ועוד הרבה הרבה גורמים.

אם לשמור על לחץ אוויר שמומלץ על ידי היצרן, ולבדוק מפלסי שמן מים בתדירות סבירה, לעשות טיפולים בזמן ולבדוק ברקסים בזמן הטיפול אני לא רואה בעיות מיוחדות שצריכות לצוץ למעט אלקטרוניקה או חשמל אבל זה כבר לא משהו שקשור לבטיחות

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

ברכב שמתוחזק נכון לא אמורות להופיע סתם תקלות - הכי חשוב זה טיפול מונע:

1. אם תבדקי לחץ אויר בצמיגים באופן סדיר, ובאותה ההזדמנות גם תבדקי ויזואלית את דופן הצמיג כדי לזהות סדקים (וכמובן להתקין צמיגים מחברות מוכרות ולא סתם צמיגים סינים) - הסיכוי שתגיעי למצב שצריך להחליף צמיג בגלל תקר הוא אפסי.

כמו כן, אני למשל, בתחילת כל יום לפני הנסיעה, אני מציץ על 2 הצמיגים שבצד הנוסע (וכמובן בצד הנהג) כדי לוודא שיש אויר בכלל.

2. לטפל ברכב במוסך שמומלץ (אפשר לשאול כאן בפורום) - בכל טיפול לבקש לבדוק את כל החלקים שעשויים מגומי (ועלולים להתייבש ואז גם להיסדק ולגרום למשל לאיבוד מים). הרשימה נראית ארוכה אך זה משהו שלוקח למוסכניק מספר דקות:

כל צינורות המים והווקום.

רצועת טיימינג

רצועת אלטרנטור/הגה כח

כל הגומיות שקשורות להיגוי

3. בטיפולים להשתמש בשמנים וחלפים מחברות מוכרות.

4. לבדוק את מצב הבלמים.

5. כל רעש מוזר או נורית תקלה - צריך לבדוק את הגורם כדי לא לתת למצב להידרדר

פורסם

אם תבדקי לחץ אויר בצמיגים באופן סדיר, ובאותה ההזדמנות גם תבדקי ויזואלית את דופן הצמיג כדי לזהות סדקים ... הסיכוי שתגיעי למצב שצריך להחליף צמיג בגלל תקר הוא אפסי.

נראה לך שמסמרים/ברגים בודקים את מצב הצמיג לפני שהם נכנסים לביקור?

פורסם
שלום,

אני אישה, ובתור אישה, אינני מתמצא כלל בתחזוקת הרכב ומכיוון שאינני יכולה להסתמך כל הזמן על גבר שיציל את המצב, החלטתי ללמוד בעצמי כיצד להחליף גלגל תקור, לדעת מה לעשות כאשר המצבר התרוקן וסטארטר לא תקין ולמעשה להתמצא בתחזוקת רכב בסיסית.

ראשית כל, הייתי רוצה לדעת מהן התקלות הנפוצות ביותר שיכולות לקרות לי כדי שאוכל ללמוד אותן ולדעת כיצד לפעול ברגע האמת.

מה עוד יכול לקרות מלבד תקר בגלגל, מצבר שנגמר וסטארטר לא תקין?

לדעתי האישית ( ואני אתייחס רק לנושא תקר בגלגל ), תחזיקי ברכב תרסיס ספריי לפנצרים בעלות 25 ש"ח וזהו.

כל ההתעסקות בלפרק גלגל , להתלכלך, ילדים בתוך הרכב, סכנת פגיעה ע"י רכבים חולפים,

פינוי כל תכולת תא המטען וכו' וכו' - לא כדאית !

Fast-Tovar.jpg

פורסם
לדעתי האישית ( ואני אתייחס רק לנושא תקר בגלגל ), תחזיקי ברכב תרסיס ספריי לפנצרים בעלות 25 ש"ח וזהו.

כל ההתעסקות בלפרק גלגל , להתלכלך, ילדים בתוך הרכב, סכנת פגיעה ע"י רכבים חולפים,

פינוי כל תכולת תא המטען וכו' וכו' - לא כדאית !

Fast-Tovar.jpg

זה חומר שלא הייתי שם בגלגל עם פנצ'ר.

נגיד ויש פנצ'ר..אוקיי..זה קרה בכביש מהיר..נאלצה לנסועה כ 300 מטר עד למקום בטח לעצירה אבל נהגה על דופן הצמיג...סביר.

מילאה את הגלגל בחומר ..נראה מלא ותקין...בעטה בצמיג ונראה בסדר..

הדופן של הצמיג שחוקה והצמיג התחיל להתפורר בפנים. הצמיג מלא ונראה תקין אבל לחץ האוויר מאוד נמוך.

ממשיכים בנסיעה ככה תקופה והכל נראה תקין. מתעלמים מההחלטה לבדוק מה גרם לפנצ'ר וממשיכים כי תיקנו את הפנצ'ר.

ביום אחד הצמיג מתפוצץ וקוראים על תאונה מאוד קשה כי איבדוט שליטה על הרכב בכביש מהיר.

אתה מוכן לקחת אחריות על החוסר אחריות של תיקון פנצ'ר ארעי ולא החלפת גלגל ותיקון הפנצ'ר כמו שצריך??

אני לא! באופהוע היה לי כזה וזה היה רק להגיע למוסך וזהו..לא מעבר לזה...לרכב זה לדעתי ממש לא מומלץ.

פורסם

אין לי מושג איך הגעת לרעיון שהספריי מתקן את הפנ'צר ?

הספריי הוא אמצעי להקלת טיפול בצד הדרך, במקום להתחיל להתעסק עם החלפת גלגל, פשוט ממלאים והולכים לפנצ'ריה, מי שממשיך לסוע עם הספריי כאילו תיקן את הגלגל הוא אידיוט, ולדעתי גם מצוין על האריזה שזהו טיפול זמני בלבד לצורך הגעה לפנצ'ריה.

פורסם

למדת את הבסיס וזה טוב.

יש לך עכשיו גם את הפורום כדי לשאול שאלות.

בכל תקלה שתתקלי בה בעתיד את יכולה להתייעץ כאן ולקבל תשובות שיכווינו אותך על מנת לגלות את מהות התקלה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לדעתי, ידע בהחלפת נורות ברכב - לא דבר הכרחי.

ישנם רכבים בהם כדי להגיע לנורה צריך לפרק חצי רכב (נו טוב, קצת הגזמתי אבל הכוונה ברורה).

המינימום שצריך לדעת לעניות דעתי :

לבדוק לחץ אויר בצמיג / למלא כאשר חסר.

לדעת להחליף צמיג מפונצ'ר.

לבדוק מפלס נוזלים ברכב - ולהוסיף כשצריך (מצריך הבנה וידע מינימלים בסוגי ואיכויות נוזלים).

לדעת להסתכל בספר רכב כאשר נורת אזהרה נדלקת, ולדעת האם מותר להמשיך בנהיגה או רק גרירה (בכל מקרה - לטפל בבעיה בהקדם).

כל דבר מעבר לכך - זה כבר דורש יותר מידע מינימלי.

לכן כדאי למצוא מוסך שאת בוטחת באיכות העבודה שלו ורצוי שהמחיר יהיה סביר.

פורסם

איזה רכב יש לך?

האם קיים ברשותך ספר רכב, חוברת די עבה של כ 200 עמודים, שמסופקת עם כל רכב חדש?

אם יש, קחי לך כמה דקות ותקראי בעיון את הפרק שמתייחס לטיפלי נהג ופתרון תקלות.

הכל מוסבר שם עם איורים והנחיות ספציפיות לסוג הרכב שלך.

• תוכן חדש...