Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המידע בסעיפים לנוחיותכם :)

1. ההורים של זוגתי רכשו אשתקד יונדאי i30 שנת 2010 ומשלמים עליו כ-1700 ש"ח בחודש (קבוע, לא צמוד מדד). נותרו 45 אלף ש"ח לתשלום.
  2. הם מתקשים לעמוד בתשלום החודשי הגבוה הזה בנוסף לשאר ההוצאות שלהם.
  3. הביטוח על ה-i30 לא גבוה במיוחד, כי "האוטו פחות גניב".
  4. אין באמת צורך באוטו גדול כל כך עבור זוג הורים מבוגר, ואנחנו מתעניינים בטרייד-אין בסוכנויות הרשמיות לדגם קטן עד מיני.

1. סוזוקי סוויפט
    2. יונדאי i10
    3. דייהטסו סיריון (טרם נמצאה סוכנות דייהטסו באיזור השרון)
    4. אלטרנטיבות?
    5. [*]להורים יש בעיות פיננסיות מול הבנקים, ולכן על פי בדיקות שערכנו מול כל הבנקים, הם לא יוכלו לקחת הלוואה לרכישת אוטו יד שניה - מה שאומר שהאופציה הזו ירדה מהשולחן.

[*]היתרון שאני רואה לנגד עיני בטרייד אין לרכב חדש מהדגמים הנ"ל הוא הפחתה משמעותית בתשלום החודשי (יכול להגיע ל-900 ש"ח בחודש, במקום כאמור 1,700 ש"ח), ומעבר לאוטו שקל יותר למכור בבוא היום.

וגם השאלות בבקשה מכם לעזרה - לנוחיותכם בסעיפים :)

1. בהתחשב שמדובר בשימוש של 96% נסיעות בתוך העיר, איזה מהרכבים (או אחרים שלא מניתי) עדיף יותר מבחינת בלאי, חלפים, אמינות, בטיחות, קלות למכירה ביד שניה בבוא היום, וכו'?
      2. האם מי מהדגמים שונה במיוחד בעלות הביטוח שלו?
      3. האם לדעתכם בכלל עדיף למכור את ה-i30, לסגור במכה אחת את ההלוואה שהם משלמים היום מדי חודש (נותרו כ-45 אלף ש"ח), ובשארית הכסף (שווי המחירוןן של i30 הוא 80 אלף ש"ח כיום, וכידוע לכם סביר שלא נצליח לקבל את מלוא הסכום או סמוך לו) לרכוש רכב קטן וישן מאד (איזור 2001) ב-5 עד 15 אלף ש"ח? אם כן, למה זה עדיף? שהרי רכבים ישנים נוטים להיכנס באופן תכוף למוסך, גם אם מדובר בנסיעות עירוניות בלבד...

תודה לעונים :)

ותודה שבחרתם

פורסם

מול מי בוצעה העיסקה לרכישת היונדאי? הסוכנות הרשמית או חברת ליסינג?

אם רכשתם מהיבואן אז כדאי לבדוק קודם אפשרות של טרייד אין דרכם, במיוחד אם הרכב שמור ומיד ראשונה ושווה מחירון.

לגבי דייהטסו, לא תמצאו סוכנות משום שהשיווק בישראל הופסק.

פורסם

זה במקרה רכב יוצא ליסינג? כי אם כן, אז יהיה קשה למכור אותו במחיר שמתקרב אפילו למחירון.

בכל מקרה, אני ממליץ לגשת לסוכנות סוזוקי\יונדאי\קיה ולראות איזו אפשרות טרייד אין נותנים לכם.

קחו בחשבון שהטרייד אין שוחט והוא ייתן סביבות 60-65% מהמחירון על רכבים קטנים ששולי הרווח בהם נמוכים.

ז"א המחיר שתקבלו הוא סביבות 50K במקרה הטוב - דהיינו הם נשארים עם 5K אחרי סגירת ההלוואה. לידיעתך!

פורסם

תודה חברים. אכן, הרכב נרכש מסוכנות יונדאי בנתניה.

כמו שכתב drsubaru, הם באמת שוחטים על הטרייד-אין (ולא מצאתי מי שישחט פחות).

אשמח לעזרה נוספת בהמשך לשאלות ששאלתי :)

ותודה שבחרתם

פורסם
המידע בסעיפים לנוחיותכם :)

וגם השאלות בבקשה מכם לעזרה - לנוחיותכם בסעיפים :)

1. בהתחשב שמדובר בשימוש של 96% נסיעות בתוך העיר, איזה מהרכבים (או אחרים שלא מניתי) עדיף יותר מבחינת בלאי, חלפים, אמינות, בטיחות, קלות למכירה ביד שניה בבוא היום, וכו'?
  2. האם מי מהדגמים שונה במיוחד בעלות הביטוח שלו?
  3. האם לדעתכם בכלל עדיף למכור את ה-i30, לסגור במכה אחת את ההלוואה שהם משלמים היום מדי חודש (נותרו כ-45 אלף ש"ח), ובשארית הכסף (שווי המחירוןן של i30 הוא 80 אלף ש"ח כיום, וכידוע לכם סביר שלא נצליח לקבל את מלוא הסכום או סמוך לו) לרכוש רכב קטן וישן מאד (איזור 2001) ב-5 עד 15 אלף ש"ח? אם כן, למה זה עדיף? שהרי רכבים ישנים נוטים להיכנס באופן תכוף למוסך, גם אם מדובר בנסיעות עירוניות בלבד...

תודה לעונים :)

1. הסוזוקי תהנה מאמינות, מראה צעיר ובגלל שאין הרבה מהן בחברות ההשכרה הערך אמור להישמר. אבל מדובר במנוע 1.5 כך שהיא כביכול תהיה הפחות חסכונית (לא בטוח שאני צודק בקטע הזה)

I10 - אישית לא אהבתי, מזגן מאוד חלש, רכב מאוד נוקשה ולא נוח (למרות שאם לוחצים אותו לקצה יש לו התנהגות די חביבה :lol: ) יש הרבה ממנו בחברות ההשכרה כך שתוכל למצוא אחת בדי זול. אוטו אמין ודי חסכוני (לא היה לי הרבה ניסיון איתו אבל מחבר שכן יש לו אחת הבנתי שהרכב עושה בכיף 1ל14)

סיריון- מרגישה הכי מרווחת מבין השלוש, גם הכי וותיקה מבין השלוש, חסכונית מאוד, נוחה מאוד ואפשר למצוא אותה בזול מאוד.

הבעיה היחידה שלי הם עם חברת דיהטסו, לחברה כבר לא נשארו דגמים חדשים בארץ ואני לא יודע מה זה אומר על העתיד שלה בארץ.

2.מצטער,לא יודע :oops:

3.הרכב לא משועבד כרגע? אם כן זה יקשה על המכירה מאוד.

אם לא,שינסו למכור לבד יקבלו נגיד 70K במקום 80K יסגרו את ההלואה של ה45K ויקנו רכב נחמד ב25-30 (לא חסרים בסכום הזה רכבים קטנים כמו טויוטה יאריס,גטס(דרק לא הכי חסכוני אבל אמין וזול),סיריון ישנות (לקנות רק 1.3 ולא 1.0 ה3 צילינדר לא כזה אמין לי מה שהבנתי) ושרייד ,סוזוקי יורו סויפט (מרגיש כמו קרטון, אבל אמין).

כמובן שיש את כל הארופאיות שאני קצת נמנע מלהמליץ בגלל "בעיות אמינות" (קצת שקר,אבל הן כן שורדות קצת פחות יפה מיפניות)

. Cop: Sir have you been drinking

Man: No.

Cop: Papers.

Man: Scissors, I win

פורסם

אני גם חושב שלא כדאי במצבם לרכוש שוב רכב חדש

שיחפשו איזה יפנית ב15K-20K עד שיתאוששו כלכלית, כל קנית רכב חדש גוררת בחובה ירידת ערך לא קטנה

למה להם להפסיד שוב סכומים גדולים רק על ירידת ערך?

פורסם

מבחינה כלכלית, אם ההורים מתקשים בהחזר החודשי- מומלץ לנסות ולמכור את הרכב בבאופן עצמאי ללקוח פרטי, על מנת לנסות ולקבל עליו כמה שיותר (במידה והרכב אכן במצב טוב ושמור, לדעתי ניתן יהיה לקבל עליו באזור ה- 70 אלף ש"ח)

לאחר מכן, לכסות את יתרת ההלוואה 70-45= 25

עם ה- 25 אלף שנותרו, ניתן לרכוש רכב קטן - שאינו חדש כדוגמת- דייטסהו סיריון, גרנדה פונטו וכו' (שנתון 2007-2008)

במצב זה, ההורים יישארו ללא הלוואה ועם רכב ישן וקטן יותר, יש לקחת בחשבון הוצאות בלאי גבוהות יותר ביחס להיום עם היונדאי (אולם עדיין יהיה כאן חסכון ניכר בהוצאות ביחס למצב היום).

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

יש גם את האפשרות לדבר עם חברת המימון לקחת את היתרה ולהאריך את הזמן כך שייצא להם 900 ש"ח ל-5 שנים סכום שאמרת שהם יכולים לעמוד בו וכך לא צריך למכור ולחפש לקנות,כל עוד הם יכולים לעמוד ב-900 ש"ח אם לא יכולים לעמוד גם בזה אז שיימכרו לבד בשוק הפרטי ועם היתרה ייחפשו משהו שמתאים להם

• תוכן חדש...