Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה מקרים של תאונות בכבישים מהירים בהם נהגים פוגעים ברוכבי אופניים ולא מצליחים לראות אותם.

מדובר בבעיה נפוצה כי אין כמעט בארץ שבילים לרוכבי אופניים והם נאלצים לנסוע על השוליים.

כמעט תמיד כשרוכב אופניים נפגע ,מאשימים את הנהג שלא היה מספיק זהיר ןלא עשה מספיק כדי לשים לב

התעלם וכ"ו,אבל המציאות היא שרוכבי אופניים פהרבה פעמים(לא כולם) פשוט מסכנים אתעצמם ונוסעים באזורים

שלנהג רכב כמעט אין יכולת לראות אותם או לעצור בזמן.

קרה לכם שרוכבי אופניים פשוט גלשו לכם לנתיב וציפו שאיכשהו הרכב שנוסע במהירות הרבה יותר גבוהה מהם יצליח לתמרן.

הבעיה עם הרוכבים שהם לוקחים סיכון גדול מדי ואוהבים להיות צודקים במקום חכמים. כי הנהג תמיד אשם.

מה עדיף לעשות כדי להימנע מפגיעה ברגע שיש סכנה(חוץ מכמובן לנסוע במהירות המותרת ולשים לב לדרך שזה ברור מאילו)

אני לא מדבר על נהגים עברינים שמתעלמים מהם בכוונה ומנסים בכוח להפחיד אותם תוך כדי נסיעה,אלא על נהגים מן הישוב שנוסעים לפי החוק תוך מתן תשומת לב לדרך,שפתאום בגלל שאננות יתר של רוכבי האופניים נקלעים למצב מסוכן לא באשמתם,פוגעים ברוכב שבלי לשים לב פתאום חתך אותם במפתיע,והם מואשמים.

אשמח אם תשתפו מתוך ניסיון,מה אתם עשיתם כשרוכב אופניים הפתיע אותכם בכביש ואיך אתם מנסים למנוע פגיעה.

והאם אתם חושבים שצריך לאסור נסיעה של אופניים בכבישים מהירים לפחות עד שיבנו כבישים רק בשביל אופניים?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוכבי אופניים מתנהגים מגעיל על הכביש. "תראו אותי ואת התחביב הצפונבוני החדש שלי", תופסים נתיב שלם (כי הם מאגניבים, אז הם חייבים לנסוע באמצע) ובעיקר מציקים לכולם.

גם על המדרכה הם לא יותר טובים, וכבר נתקלתי בכאלה ש"דרסו" הולך רגל והמשיכו עסקים כרגיל. וכשזה יגמר בפציעה רצינית (יותר משטף דם במפרק היד, למשל) מי בדיוק ישלם על הוצאות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צריך לשקול ברצינות לחזור לנוהל מימי המנדט שחייב רוכבי אופנים ברשיון. ואם לא זה, לפחות ביטוח כלשהו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בדרך לחברה שלי יש כביש באורך 2-3 קילומטר עם הרבה עליות וירידות [ שדה ראיה מאוד מוגבל ], כביש נטול שוליים שיש מקום בדיוק ל 2 רכבים.

תנחשו מה קורה שאני מסיים עליה, מגיע לירידה ופתאום רוכב אופניים מול הפרצוף שלי.

יצא לי לפני כמה שנים לעצור בנעילת גלגלים בגלל אחד כזה ופשוט לצאת מהאוטו ועם כל הכבוד לאדם המבוגר שרכב על האופניים פשוט לצרוח עליו ולקלל אותו בצורה יוצאת דופן.

זאת הייתה חוויה הכי מלחיצה שהייתה לי אי פעם אני כמעט העפתי אותו לקיבינימט...

רוכבי האופניים לא מבינים וכנראה גם לא רוצים להבין שהמקום שלהם הוא לא על נתיבים של כלי רכב ובטח שלא על מדרכות.

המהירות שהם רוכבים לא מתאימה לכאן ולא לכאן.

פורסם

התחלתם בהכללות מטופשות ?

מעולם לא יצא לי לרכב באמצע הכביש, או בשוליים, חוצ מקטעים

כשלא ניתן, במקרה והשוליים מרוצפות בבורות, יציקות מלט שמערבלי בטון מותירים מידי פעם, וסתם אבנים חדות או שברי זכוכית.

הרבה מהתאונות קרו כשנהג הרכב סטה לשוליים ופגע ברוכב, הרוכב המקצוען שנהרג בכביש הסרגל לפני כשנתיים, רכב כשמאחוריו רכב גיבויי, הרוכבת שנהרגה ליד אשתאול, נהרגה מפגעת גלגל משאית שהשתחרר ועף עד שנעצר בראש שלה, כי הנהג שכח להדק את ברגי הגלגל כפי שהודה מאוחר יותר.

חלק מהתאונות נגרמו כשהקורבנות היו ברובם פועלים זרים חסרי מודעות בטיחותית הרוכבים בחושך ללא שום תאורה, בדרכים לא מוארות.

העליהום הזה מיותר,אני הייתי מסתפק אם נהגים היו פחות נצמדים לשוליים או חודרים לתוכם, ואם היתה סלילה ברמה של הולנד או דנמרק היה יכול להיות גן עדן תחבורתי פה, אם גוש דן היה מרושת כמו שצריך הוצאות הדלק והטיפולים ברכבים היו מצטמקות

בעשרות אחוזים.

פורסם
נוסף על הנ"ל אזכירכם שלרוכבי אופניים אסור לעלות על כביש מהיר. זה אסור בחוק.

גם לרכב בכביש 44 וכביש 38 זה מסוכן ושם מותר להם לרכב.

יש אפילו מתחם רכיבה כל שבת בבוקר בכבישים המועדפים על הרוכבים.

לא צריך להגיע לכביש 1 או 6.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוכבי אופניים? ומה עם הולכי רגל בכבישים ראשיים?

לפני שעה בערך, אחרי צומת יגור הסתובב איזה משוגע בשולי הכביש (2 נתיבים לכל כיוון עם הפרדה) לבוש במעיל שחור. אין סיכוי לראות אותו מרחוק.

דמיין שאתה רוצה לרדת לשול בגלל איזה פנצ'ר ופתאום בום - הרגת מישהו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני הרבה פעמים רואה רוכבי אופניים שרוכבים בזוגות כשאחד על השול והשני

על הנתיב הימני של כלי רכב וככה הם מתקשרים אחד עם השני .

אם הם לא עוזרים לעצמם ולא מבטיחים את מירב הבטיחות כשהם רוכבים על הכביש ,

אז שלא יתפלאו להשתלשלות האירועים שיכול להיגרם כתוצאה מכך .

פורסם
רוכבי אופניים? ומה עם הולכי רגל בכבישים ראשיים?

לפני שעה בערך, אחרי צומת יגור הסתובב איזה משוגע בשולי הכביש (2 נתיבים לכל כיוון עם הפרדה) לבוש במעיל שחור. אין סיכוי לראות אותו מרחוק.

דמיין שאתה רוצה לרדת לשול בגלל איזה פנצ'ר ופתאום בום - הרגת מישהו?

גם זה נורא מלחיץ,לראות פתאום הולך רגל בכביש מהיר ועוד חשוך.

מזל שלא היית צריך לרדתלשול ולא פגעת בו.

כנראה עוד אחד שניסה להיות צודק ולא חכם,כי הרי הנהג כמעט תמיד אשם.והוא חושב שחובת הזהירות לא חלה עליו.

פורסם

חזרנו לנושא שנטחן כאן בתדירותש ל לפחות פעם בשבועיים.

לאחרונה נתקלתי שוב ברוכבי אופניים על השול בכביש 22. הכביש מצויין - הרבה נהגים גולשים ל-120-130 קמ"ש בלי להרגיש - אבל המחלפים בו צפופים מאוד וגם אם נניח לסיכון של רכיבה על שולי כביש מהיר (שאינה חוקית) הרי שחצית רמפוןת הכניסה והיציאה מסוכנת ביותר. אבל לרוכבי האופניים זה לא אכפת.

ודוגמא נוספת שבה נתקלתי אתמול בבוקר - ירדתי ברחוב אינטרנשיונל בחיפה והמתנתי ברמזור לפניה שמאלה לחנקין. רוכב אופנים שבא מאחורי, ללא תאורה (מדובר ב-5:45 בבוקר, חושך) לא התבלבל - עבר ביני לבין הרכב השמאלי והמשיך וחצה את חנקין באדום. למי שלא מכיר - מדובר באחד הכבסישים הפנימיים הראשיים של חיפה ואנשים נוסעים בו ב-60-70 קמ"ש ולא יכולים לראות רכב או אופניים החוצים בצורה כזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יצא לי לפני כמה שנים לעצור בנעילת גלגלים בגלל אחד כזה ופשוט לצאת מהאוטו ועם כל הכבוד לאדם המבוגר שרכב על האופניים פשוט לצרוח עליו ולקלל אותו בצורה יוצאת דופן.

אתה עבריין וביריון.

מותר לו, לפי חוק, לרכב על הכביש בצד הנתיב. אלא אם הוא רכב בצורה מסוכנת ולא חוקית, אתה צריך להתבייש.

רוכבי האופניים לא מבינים וכנראה גם לא רוצים להבין שהמקום שלהם הוא לא על נתיבים של כלי רכב ובטח שלא על מדרכות.

אז איפה אופניים אמורים לרכב?

---------------------------------------

רוכבי האופניים הם חלק מהציבוריות הישראלית, הגסה, הבלתי מתחשבת, האטומה לזולת, והם רוכבים כמו שנוהגים, בחוסר הבנה וחוסר תשומת לב לשאר משתמשי הדרך.

זה בכלל לא קשור לאם אתה הולך, רץ, רוכב, רוכב על רכב ממונע, נוהג במכונית, במשאית, בטרקטור... מי שמתנהג כמו בהמה, מתנהג כמו בהמה בכל מקום ובכל מצב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני ממש לא צריך להתבייש ובטח שלא בריון.

אם תקרא את ההודעה שלי כמו שצריך ותבין את תנאי הדרך שאם לא הייתי מגיב מהר אז כנראה הייתי נכנס בו כי אין לאן לברוח אז אולי אתה תחשוב אחרת.

רוכבי האופניים - כמו שכבר כתבו כאן מעדיפים להיות צודקים ולא חכמים. זה שמותר לו לא אומר שהוא צריך לרכב במקומות שמסכנים או ו ואת הסביבה שהוא נמצא בה.

אם תנאי הדרך מסכנים אותו ואנשים אחרים אז. שיפעיל טיפה את הראש.

במקרה שלי הכביש כל כך צר שאין לי לאן לברוח והוא תופס לי את הנתיב, גם לעקוף אני לא יכול כי יש קו לבן רצוף ורכבים שמגיעים מהנתיב הנגדי.

• תוכן חדש...