Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל אני גם חושב שבן אדם שרוכב בשבת ב5 בבוקר בשוליים של כביש מהיר לא מתאבד, בייחוד כשאין לו אלטרנטיבה.

וכן, בעיר אני רוכב לפעמים על מדרכה ו"מסכן" אנשים אחרים ברכיבה במהירות של ריצה, לדעתי זה עדיף מלהסתכן בפגיעה ממכונית שנוסעת במינימום 50 קמ"ש.

ושוב, הדיון מתייחס לרוכבי אופניים רצינים. לא לדבילים עם אופניים \ חשמליות \ קורקינט שמזלזלים בכל חוק תנועה אפשרי.

אני אלך בדרכו של פאלו ואכתיר את רוכב האופניים שאתה מתאר (ולטובתך, אני מקווה שזה לא אתה) בשני תארים: עבריין וטיפש. עבריין כיון שהוא רוכב במקום בו בפירוש אסור לו לרכוב. טיפש - לא צריך להסביר.

ושים לב שהמשפט השני סותר את הראשון, בדיוק מסיבות אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנהג לפי מה שסיפר נסע במהירות המותרת ולפי החוק,והרוכב פשוט התפרץ לנתיב במפתיע ובא מולו וברגע האחרון הנהג הספיק לבלום.

תראה לי איפה התיאור הזה כתוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מדבר על רכיבת אופניים בצורה ובתנאים לא הולמים

אין כזה דבר "תנאים הולמים".

יש כחוק ולא כחוק.

האם רוכב האופניים שעיכב אותך רכב כחוק, כן או לא?

אם כן, וצעקת עליו - אתה ביריון.

יש לו זכות לעכב אותך, כמו שקורה שמשאית פול-טריילר עלולה לעכב אותך.

אם רכב לא כחוק - אנא פרט.

פורסם

שכחתם גם את "נהגי" הקולנועיות למיניהם.

הכביש הוא מקום מסוכן. אני לא אכנס כאן לויכוחי חוק לא חוק.

העובדה היא שכלי כמו אופניים או כלי כמו קלנועית מסוכן על הכביש:

1. הם לא מהירים ואינם יכולים להתחמק במקרה חירום.

2. הם אינם ממוגנים מספיק, ופגיעה בהם יכולה להיות קשה ביותר.

3. רוב בעלי הקולועיות, אם לא כולם, נוהגים בהם כי אינם יכולים לנהוג על רכב מכל מיני סיבות - שלילה, מצב בריאות ועוד ועוד.

אז מה עושים? קונים קלנועית ועולים לכביש! איזו מדינה חכמה יש לנו. אחלה מעקף זה.

אז כמו שאמרתי, אני לא נכנס עכשיו לחוק וכדומה. יש הרבה הגבלות שרוכבי אופניים וקלנועיות עוברים - מי יעצור אותם? אף אחד.

בשורה התחתונה הם מסכנים את עצמם ואת שאר הנהגים - אם חוק או בלי חוק.

רכב יכול בקלות לסטות הצידה כדי לא לפגוע בנוסע כזה, ולסכן אנשים אחרים - נהגים, ועוד.

חוץ מלצעוק על "חוק, חוק" צריך גם להיות הגיוניים. הכלים האלה לא מתאימים לכביש, במיוחד לא לכבישים מהירים ומסוכנים.

אני מסכים שאין בארץ מספיק מקומות לרכיבה, אין בזה ויכוח, ואני בעד שהממשלה תעשה יותר, אך כאשר אני שם את הדברים על מוזניים, עלייה של הכלים האלה על הכביש מסוכנת הרבה יותר מן ההיגיון שבנסיעה שלהם על הכביש.

צר לי אם רוכבי האופניים לא מסכימים על כך, אך כביש זה כביש, מדרכה זו מדרכה, ואם צריך מקום מיוחד לרוכבי אופניים, כך צריך להיות.

פורסם

נכון מאוד,כמובן תמיד יצעקו "חוק,חוק" ,אבל המציאות היא שבמצב חירום הרבה יותר קשה לרוכבים להתחמק+לא תמיד הנהג יכול לראות אותם,זה לא תמיד עניין של סבלנות וכבוד,ברוב הפעמים הנהגים פשוט מופתעים מהרוכבים ,שחותכים אותם או גולשים להם לנתיב.

פורסם

צר לי אם רוכבי האופניים לא מסכימים על כך, אך כביש זה כביש, מדרכה זו מדרכה, ואם צריך מקום מיוחד לרוכבי אופניים, כך צריך להיות.

לא שואלים אותך למה אתה מסכים.

זה בכלל לא נתון לדיון ושיקול דעת.

זאת לא מדינת כל חשקיך.

לקלנועית אסור להיות על הכביש, לאופניים מותר, וכל זמן שהם שם כחוק, אתה כנהג תתחשב בקיומם.

נכון מאוד,כמובן תמיד יצעקו "חוק,חוק" ,אבל המציאות היא שבמצב חירום הרבה יותר קשה לרוכבים להתחמק+לא תמיד הנהג יכול לראות אותם,זה לא תמיד עניין של סבלנות וכבוד,ברוב הפעמים הנהגים פשוט מופתעים מהרוכבים ,שחותכים אותם או גולשים להם לנתיב.

לאף אחד אסור להתנהל באופן רשלני/עברייני בכביש.

אבל לך ולאחרים אסור לקבוע למי מותר להשתמש בדרך ולמי אסור.

אם אתה לא מסוגל לנהוג עם רוכבי אופניים בכביש, תחזיר את הרישיון.

פורסם
בדרך לחברה שלי יש כביש באורך 2-3 קילומטר עם הרבה עליות וירידות [ שדה ראיה מאוד מוגבל ], כביש נטול שוליים שיש מקום בדיוק ל 2 רכבים.

תנחשו מה קורה שאני מסיים עליה, מגיע לירידה ופתאום רוכב אופניים מול הפרצוף שלי.

יצא לי לפני כמה שנים לעצור בנעילת גלגלים בגלל אחד כזה ופשוט לצאת מהאוטו ועם כל הכבוד לאדם המבוגר שרכב על האופניים פשוט לצרוח עליו ולקלל אותו בצורה יוצאת דופן.

רועי - לא הבנתי: רוכב האופניים נסע בכיוון ההפוך אליך - כלומר מולך? אם כן הרי שהוא עבריין מסוכן. אם הוא נסע לפניך - אבל בכיוון הנכון - הוא לכל היותר טיפש ומרגיז - אבל עדיין נוהג כחוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא נסע עם כיוון הנסיעה שלי, רק באמצע הנתיב [ מצטער שקבעתי שהוא שייך לי פלאו... ].

ןכשאני על מהירות 60 ובדיוק מסיים עליה ומתחיל ירידה ופתאום צץ לי רוכב אופניים במרחק נגיעה מלוחית הרישוי שלי...זה די מבהיל ומלחיץ.

אז זה שעצרתי ובסה"כ החזרתי לו טובה בצורת התקף לב זה עושה אותי עבריין ואל נא נשכח בריון.

אני רואה את זה בצורה אחרת:

אולי האדם המבוגר [ שמתנהג כמו ילד עם מנת משכל של חציל ] נבהל מחריקת הבלמים שלי והצעקות שלי מספיק כדי לא לרכב על האופניים שלו במקומות לא בטוחים שבהם הוא מסכן את עצמו ואחרים וכיום יכול להיות שבזכות זה הוא עדיין חי וממשיך לרכב רק במשנה זהירות, או שלא...

בכל מקרה...את דעתי נתתי גם לכם ובמיוחד לרוכב האופניים.

על החתום -

עבריין על.

פורסם

הדבר היחיד שרוכב האופניים עשה מאוד לא בסדר, זה לרכב באמצע הנתיב. כל כלי רכב מחוייב להצמד לימין.

זה הכל.

מעבר לזה, כשאתה מגיע לראש גבעה, שלא רואים מה בהמשך, אתה חייב להאט הרבה יותר... מסתבר.

כל אינטראקציה אלימה שלך איתו בהחלט הופכת אותך לביריון, ולא הנתיב לא שלך יותר משהוא שלו.

ואתה ממשיך לגבות את הביריונות שלך בתחושת העליונות, המופרכת, שלך מותר להיות על הכביש ולא אסור.

צא מהסרט, כל זמן שהוא רוכב כחוק, אתה צריך להתאים את עצמך אליו, ולא ההפך.

פורסם
לא שואלים אותך למה אתה מסכים.

זה בכלל לא נתון לדיון ושיקול דעת.

זאת לא מדינת כל חשקיך.

לקלנועית אסור להיות על הכביש, לאופניים מותר, וכל זמן שהם שם כחוק, אתה כנהג תתחשב בקיומם.

לאף אחד אסור להתנהל באופן רשלני/עברייני בכביש.

אבל לך ולאחרים אסור לקבוע למי מותר להשתמש בדרך ולמי אסור.

אם אתה לא מסוגל לנהוג עם רוכבי אופניים בכביש, תחזיר את הרישיון.

ראשית כל - כדי שתקרא את הדברים עם כוס מים ליד ותפסיק לענות בחוסר חשק או בעצבים.

רשמתי שלמרות החוק, אין בו היגיון - זו זכותי לומר זאת. יש המון חוקים במדינה. ולא כולם הגיוניים.

אין קשר בין זה לבין "החזרת הרישיון", האם אבקש ממך את האזרחות כאשר תגיד שמשהו לא מתאים לך במדינה? (הרי אני בטוח שלא הכל מתיישב אחד לאחד עם דעותיך).

אני מבין שהנושא קרוב לליבך, אולי כי הינך רוכב אופניים, אז זה לא אומר שהחוק הוא נכון, ותשובות כמו שענית לא בידיוק הוסיפו לך נקודות ל"למה כן לאפשר נסיעה".

ציפיתי לתגובה יותר עניינית וחכמה שאולי תתן לי זווית ראייה חדשה, אך במקום זאת רק הדפת מבלי לספק איזה היגיון.

אז כן - זה החוק!

וכן, זה לא אומר שהוא נכון! וזה לא קשור לחשק, ולא קשור לעבריין או לא, זה קשור לדעה והיגיון, ועד כה לא הצגת טיעון אחד של למה כן חוץ מלומר "זה החוק".

פורסם

השוליים ע"פ חוק נועדו להתחמקות מתאונה ולמקרה חירום לרכב מנועי

רק הבעיה היא שרוכבי אופניים לא בדיוק שמים על זה, ומסכנים את עצמם ואותנו,

ואני אומר את זה בתור נהג משאית,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

קודם כל, אני לא רוכב אופניים (לא על הכביש).

אבל הייתי בפאריז, ונחש מה... אפשר לרכב שם עם אופניים בעיר.

על נתיב אופניים.

איפה שאין נתיב.

איפה שנתיב האופניים חולק את אותו נתיב עם אוטובוסים (שגם מחכים בסבלנות).

והכל זורם.

רק כאן ביריונים מטעם עצמם מחליטים שהחוק לא מעניין והם יעיפו את מה שמעכב אותם מהכביש בצעקות, כאילו הוא של אמא שלהם.

החוק קובע מה מותר ולמי.

כל זמן שרכיבה על כביש עם אופניים מותרת, זה אומר שעל הנהגים להניח לאופניים להשתלב באופן בטוח.

נקודה.

כל השאר זה דיון תיאורטי לגבי העתיד.

אני לא צריך להוכיח מה "הגיוני". בכביש מה שקובע זה לא כל אחד "וההגיון" שלו, מה שקובע למי מותר לעשות מה - זה החוק.

פורסם
השוליים ע"פ חוק נועדו להתחמקות מתאונה ולמקרה חירום לרכב מנועי

רק הבעיה היא שרוכבי אופניים לא בדיוק שמים על זה, ומסכנים את עצמם ואותנו,

ואני אומר את זה בתור נהג משאית,

בתור נהג משאית,קרה לך הרבה מקרים שרוכבי אופניים הפתיעו אותך פתאום והיית צריך להתחמק במהירות?

פורסם

נכון שהחוק קובע.

אבל אנחנו מנסים לעשות כאן דיון מסוים. אם נגיד על כל דיון "זה החוק" - לא נגיע לשום דיון, כי יש כבר חוק והוא נקבע... 8)

אני בהודעה הראשונה הסכמתי שחייבים לעשות כאן נתיבים לאופניים, כי לדעתי לכולם מגיע ללכת, לרכב, ולנסוע.

רק אמרתי שהמצב שבו על כביש אחד כולם נוסעים מסוכן מאוד, לכול הצדדים - מרוכבי האופניים עד נהגי הרכבים.

לגבי הבריונים - אני אפילו לא התייחסתי למה שהבחור כאן כתב. אין מקום לקללות, מכות וכדומה על הכביש, לא משנה מה.

וגם לי היו מצבים מול קלנועיות ורוכבי אופניים - לא יצאתי וקיללתי או לא יודע מה.

ושוב, נכון שזה החוק. אין על זה ויכוח פה.

מנסים לעשות דיון האם זה החוק הזה הגיוני או לא.

כמו שרשמתי, לדעתי הוא לא הגיוני בגלל הסיבות שנתתי קודם - אך כך או כך, אמשיך לנהוג בזהירות מירבית על הכביש, לא אצא ואצעק או אקלל.

פורסם
אני אלך בדרכו של פאלו ואכתיר את רוכב האופניים שאתה מתאר (ולטובתך, אני מקווה שזה לא אתה) בשני תארים: עבריין וטיפש. עבריין כיון שהוא רוכב במקום בו בפירוש אסור לו לרכוב. טיפש - לא צריך להסביר.

ושים לב שהמשפט השני סותר את הראשון, בדיוק מסיבות אלה.

אני מסכים איתך, הוא אכן עובר על החוק ועושה מעשה מטופש. (למרות שלדעתי דיבור בטלפון בזמן נהיגה חמור פי כמה וטיפשי פי כמה). אבל כשאין לו אלטרנטיבה חוקית והוא עושה כל מה שהוא יכול כדי לצמצם סיכונים אני כן חושב שמגיע לו התחשבות.

אני אישית לא רוכב בכבישים מהירים כי לי יותר חשוב להיות בריא ושלם.

והמשפט השני לא סותר את הראשון. כי ישנם הרבה רוכבים שמצייתים לחוקי התנועה התנועה בכבישים מהירים הרבה יותר מהנהגים.

לדעתי הפתרון לבעיה הוא סלילת נתיב מיוחד לאופניים מאחורי גדר הבטיחות (וזה יעודד עוד אנשים לרכב שזה בכלל מבורך). והתחשבות של הרוכבים בנהגים ולהפך.

VW PASSAT 1.8T

• תוכן חדש...