Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור רוכב אופניים חובב, איפה בדיוק אני אמור לרכב?

על הכביש לא סופרים אותי ולא פעם חתכו אותי בגסות וסיכנו אותי (בכבישים עירוניים בעיקר).

על המדרכה אנשים מתלוננים שזה מסוכן.

תפסיקו להיות אטומים ולהסכים רק למה שנוגע אליכם, אנשים רוצים לרכב כמו בכל מקום אחר בעולם. חולירות יש גם על אופניים וגם על מכוניות.

עד שלא יימצא פתרון אחר אי אפשר להגיד לאנשים פשוט לא לרכב בגלל כאלו שמוציאים שם רע לכל שאר הרוכבים. וכמובן שעל רוכבי האופניים לציית לחוקי הדרך כמו כל כלי תחבורה אחר.

זה כמו שייאסרו את התנועה בקטנועים בגלל שיש הרבה רוכבים שעושים עברות תנועה מסכנות חיים בקטנועים.

VW PASSAT 1.8T

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה עבריין וביריון.

מותר לו, לפי חוק, לרכב על הכביש בצד הנתיב. אלא אם הוא רכב בצורה מסוכנת ולא חוקית, אתה צריך להתבייש.

וואו, אני חושב ששברת שיא של עצמך!

תקפת בן אדם שאתה לא מכיר תוך כדי קריאות די מכוערות בגנותו ואחרי שלוש מילים הטלת ספק בעצמך.....עובר לי שרשור בראש בו מישהו עשה משהו דומה כשאתה בצד השני.

את המישהו הזה לא ראיתי כותב פה מאז.

ולנושא:

מותר הרבה דברים על הכביש, מותר לי לצאת לעקיפה בכל פעם שלא מסומן קו הפרדה רצוף, האם זה אומר שזה נכון וחכם בכל מצב?

כמו הנהגים בישראל גם רוכבי האופנים הם בריונים ולא מתחשבים בסביבה,

אני רוצה לראות מצב שבו נהג ישראלי תקוע מאחורי רכב מנועי שנוסע בכביש של 60 אבל החליט שהיום מתאים לו דווקא 5 ומה שעובר לנהג בראש הוא ״ וואלה מותר לו״.... לא קיים.

לי לא יוצא להפגיש ביותר מדי רוכבי אופניים בכבישים אך שזה קורה זה לרוב מלווה בהלם שלי מהטמטום והאטימות שלהם, אבל אני לא רואה שיש להם יותר מדי ברירות חוץ מלהשתמש בכביש.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

רוכבי כביש הם אנשים מזוכיסטים לפי מה שאני רואה את זה.

מדוושים עליות כמו את החרמון, ומקומות שעם הרכב לא מתחשק לי לטפס.

בגלל זה אני רוכב דאונהיל:-)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
בתור רוכב אופניים חובב, איפה בדיוק אני אמור לרכב?

על הכביש לא סופרים אותי ולא פעם חתכו אותי בגסות וסיכנו אותי (בכבישים עירוניים בעיקר).

על המדרכה אנשים מתלוננים שזה מסוכן.

תפסיקו להיות אטומים ולהסכים רק למה שנוגע אליכם, אנשים רוצים לרכב כמו בכל מקום אחר בעולם. חולירות יש גם על אופניים וגם על מכוניות.

עד שלא יימצא פתרון אחר אי אפשר להגיד לאנשים פשוט לא לרכב בגלל כאלו שמוציאים שם רע לכל שאר הרוכבים. וכמובן שעל רוכבי האופניים לציית לחוקי הדרך כמו כל כלי תחבורה אחר.

זה כמו שייאסרו את התנועה בקטנועים בגלל שיש הרבה רוכבים שעושים עברות תנועה מסכנות חיים בקטנועים.

אי אפשר להגיד לאנשים לא לרכב, אפשר להגיד להם שירכבו לפי החוק. כשאתה עולה על המדרכה, אתה מעדיף להיות התליין ולא הקורבן, אבל אז אתה חוטא בדיוק באותו החטא של נהגי המכוניות שלא סופרים אותך. אתה לא פותר את הבעיה ולא הופך לצדיק בזה שאתה מסכן אנשים אחרים, בשביל לא לסכן את עצמך, מצטער.

אני לא יודע איך זה במקומות אחרים בעולם. המדינה היחידה בה ראיתי תשתית מאוד מסודרת לרוכבי אופניים זו דנמרק, וגם שם זה היה בעיקר בקופנהגן, שמרושתת בנתיבי אופניים מיוחדים.

חבל שאנשים לא מצליחים להפריד בין זה שאפשר ו\או חוקי לעשות משהו, לבין זה שזה לא חכם (או במילים אחרות, "אל תהייה צודק, תהייה חכם", כמו שכבר נכתב כאן). אתם לא תצליחו, למשל, להעלים את כל הרכבים מאזור בית שמש נס הרים, בשבתות בבוקר, בעיקר כשרוב העוברים שם אילו סתם מטיילים באזור ולא נהגים שחושבים שהם בנירבורגרינג.

כל מי שבא לשם ולמקומות דומים, בטח בקבוצה גדולה, וחושב שלא הוא אשם בזה שהוא מסכן את עצמו, פשוט משקר לעצמו.

אני לא יודע איזה פתרונות אפשר למצוא לזה, אבל כל עוד רוכבי אופניים ימשיכו לצוץ מתוך פניות עיורוות, הם ימשיכו להפגע, גם אם מה שהם עושים זה 100% חוקי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
וואו, אני חושב ששברת שיא של עצמך!

אתה לא מכיר אותי.

תקפת בן אדם שאתה לא מכיר

אני מוכן להגיד לו גם את זה בפנים (רק שלא יצעק עלי גם, אני רגיש...).

הטלת ספק בעצמך...

אתה יכול להראות לי היכן הטלתי ספק בעצמי?

אני רק נתתי לצועק בכביש את הספק שאולי עובדות המקרה שונות ממה שכתב בהודעתו המקורית.

עובר לי שרשור בראש בו מישהו עשה משהו דומה כשאתה בצד השני.

את המישהו הזה לא ראיתי כותב פה מאז.

אם אתה משמיץ, אז לפחות עם עובדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה יכול להיות רגוע, כל זמן שלא תתפרץ לי לאמצע הדרך ותסכן אותי בין אם זה בלהיכנס ברכב/עץ/עמוד כדי להימנע מלפגוע בך כיוון שאתה חכם גדול או להגיע למשפט בגין פגיעה או הריגה אז אני לא רואה שום סיבה הגיונית לצעוק עליך או להתנהג בצורה לא ראויה. אני חושב כל עצמי כבנאדם מאוד נעים לסובבים אותי.

יום קסום.

פורסם
אני ממש לא צריך להתבייש ובטח שלא בריון.

אם תקרא את ההודעה שלי כמו שצריך ותבין את תנאי הדרך שאם לא הייתי מגיב מהר אז כנראה הייתי נכנס בו כי אין לאן לברוח אז אולי אתה תחשוב אחרת.

רוכבי האופניים - כמו שכבר כתבו כאן מעדיפים להיות צודקים ולא חכמים. זה שמותר לו לא אומר שהוא צריך לרכב במקומות שמסכנים או ו ואת הסביבה שהוא נמצא בה.

אם תנאי הדרך מסכנים אותו ואנשים אחרים אז. שיפעיל טיפה את הראש.

במקרה שלי הכביש כל כך צר שאין לי לאן לברוח והוא תופס לי את הנתיב, גם לעקוף אני לא יכול כי יש קו לבן רצוף ורכבים שמגיעים מהנתיב הנגדי.

אני ממש מסכים איתך וחושב שזה לא היה לעניין שהוא קורא לך עבריין וביריון,והתמודדת יפה עם המצב כי הצלחת לבלום ולא פגעת בו

וכמו שסיפרת כאן,האשמה במקרה הזה היא על הרוכב שרכב בחוסר זהירות תוך כדי סיכון עצמו.בעוד שאתה נסעת במהירות המותרת לפי החוק תוך צומת לב לדרך,ובהתחשב בנסיבות פעלת יפה מאוד.

סך הכל נלחצת נורא וזה דבר שיכול לקרות וקורא להרבה נהגים,שרוכב אופניים בא מולך פתאום בהפתעה כשאתה נוהג זהיר

במהירות המותרת ופתאום אתה צריך לבלום בחריקת בלמים כדי לא לפגוע בו ויש כאלה שלא תמיד מצליחים.הרבה אנשים היו מתעצבנים עם הם היו רגע מלפגוע עם רכב בבן אדם לא מספיק זהיר שבחר לסכן את עצמו.

פורסם
במקרה שלי הכביש כל כך צר שאין לי לאן לברוח והוא תופס לי את הנתיב, גם לעקוף אני לא יכול כי יש קו לבן רצוף ורכבים שמגיעים מהנתיב הנגדי.

בקיצור, הוא לא התפרץ ולא בטיח, הוא רכב על הכביש כחוק.

הוא לא תפס לך את הנתיב, הנתיב לא שלך יותר משהוא של רוכב האופניים.

מה לעשות, החוק מתיר לאופניים, איטיים ככל שיהיו, לרכב על הכביש.

הוא משתמש דרך לגיטימי בדיוק כמוך.

ומה אתה צריך לעשות?!

להזדיין בסבלנות, עד שניתן יהיה לעקוף.

בטח שלא לפעול באלימות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אי אפשר להגיד לאנשים לא לרכב, אפשר להגיד להם שירכבו לפי החוק. כשאתה עולה על המדרכה, אתה מעדיף להיות התליין ולא הקורבן, אבל אז אתה חוטא בדיוק באותו החטא של נהגי המכוניות שלא סופרים אותך. אתה לא פותר את הבעיה ולא הופך לצדיק בזה שאתה מסכן אנשים אחרים, בשביל לא לסכן את עצמך, מצטער.

אני לא יודע איך זה במקומות אחרים בעולם. המדינה היחידה בה ראיתי תשתית מאוד מסודרת לרוכבי אופניים זו דנמרק, וגם שם זה היה בעיקר בקופנהגן, שמרושתת בנתיבי אופניים מיוחדים.

חבל שאנשים לא מצליחים להפריד בין זה שאפשר ו\או חוקי לעשות משהו, לבין זה שזה לא חכם (או במילים אחרות, "אל תהייה צודק, תהייה חכם", כמו שכבר נכתב כאן). אתם לא תצליחו, למשל, להעלים את כל הרכבים מאזור בית שמש נס הרים, בשבתות בבוקר, בעיקר כשרוב העוברים שם אילו סתם מטיילים באזור ולא נהגים שחושבים שהם בנירבורגרינג.

כל מי שבא לשם ולמקומות דומים, בטח בקבוצה גדולה, וחושב שלא הוא אשם בזה שהוא מסכן את עצמו, פשוט משקר לעצמו.

אני לא יודע איזה פתרונות אפשר למצוא לזה, אבל כל עוד רוכבי אופניים ימשיכו לצוץ מתוך פניות עיורוות, הם ימשיכו להפגע, גם אם מה שהם עושים זה 100% חוקי.

אני לא רוכב כביש ככה שאני מסכים עם מה שאתה אומר, אבל אני גם חושב שבן אדם שרוכב בשבת ב5 בבוקר בשוליים של כביש מהיר לא מתאבד, בייחוד כשאין לו אלטרנטיבה.

וכן, בעיר אני רוכב לפעמים על מדרכה ו"מסכן" אנשים אחרים ברכיבה במהירות של ריצה, לדעתי זה עדיף מלהסתכן בפגיעה ממכונית שנוסעת במינימום 50 קמ"ש.

בניו זילנד לדוגמא ניתן לראות הרבה רוכבים בצד הכביש (אפילו כשאין שוליים), נתון לגבי מספר התאונות שם אין לי להביא לך. אבל ההתחשבות של הנהגים ברוכבים ולהפך זה משהו שלא קיים פה ואני בטוח שמצמצם את מספר התאונות באופן דרמטי.

אני גם לא אתפלא אם הרבה מאלו שמופתעים מרוכבי האופניים שנייה קודם התעסקו בפלאפון\רדיו\הילדים מהאחורה.

ושוב, הדיון מתייחס לרוכבי אופניים רצינים. לא לדבילים עם אופניים \ חשמליות \ קורקינט שמזלזלים בכל חוק תנועה אפשרי.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

ומה אתה צריך לעשות?!

בטח שלא לפעול באלימות.

כמו שהוא כתב,שדה הראייה שם מאוד מוגבל,זה לא שהוא רצה לקחת מהרוכב את הזכות להשתמש בדרך בגלל חוסר סבלנות או לא נתן לו זכות קדימה.הוא פשוט לא ראה אותו קודם.

הנהג לפי מה שסיפר נסע במהירות המותרת ולפי החוק,והרוכב פשוט התפרץ לנתיב במפתיע ובא מולו וברגע האחרון הנהג הספיק לבלום.אין כאן עניין של סבלנות.אם רוכבים איטיים עוד אפשר איכשהו להתמודד,אבל כשהם מתפרצים וחותכים אותך בכביש מהיר לפני שהספקת להבחין בהם,זה מצב בעיתי.

כמו שידוע המהירות של הרכבים גבוהה יותר מהמהירות של רוכבי אופניים,שפתאום מתפרצים לנתיב משום מקום.

אם אתה נוסע ומבחין ברוכבי אופניים רוכבים תוך כדי,אז עוד אפשר להתמודד עם זה,לחכות בסבלנות ולכבד את הזכות שלו להשתמש בדרך,אבל כשרוכב פתאום חותךאותך ופורץ או גולש לכיוון שלך במפתיע זה כבר מצב אחר.הנהג כמובן צריך להשתדל לעשות הכל כדי למנוע את הפגיעה ,אבל יש מקרים שפשוט מאוד קשה להימנע מזה.

ובמקרה של ROEI1 ,הוא כן הצליח לבלום ולמנוע פגיעה ברגע האחרון למרות שרוכב האופניים לא היה זהיר.

לדעתי עדיף שיהיה חוק שקובע שעד שלא יהיו כבישים במיוחד לרוכבי אופניים,כבישים מהירים בין עירוניים מסוימים(אני לא אומר כל הכבישים,רק כבישים ממש מסוכנים שקרו שם הרבה תאונות וידוע שממש מסוכן לרכב עליהם)יהיו סגורים בפני רוכבי האופניים.

פורסם
אני לא רוכב כביש ככה שאני מסכים עם מה שאתה אומר, אבל אני גם חושב שבן אדם שרוכב בשבת ב5 בבוקר בשוליים של כביש מהיר לא מתאבד, בייחוד כשאין לו אלטרנטיבה.

וכן, בעיר אני רוכב לפעמים על מדרכה ו"מסכן" אנשים אחרים ברכיבה במהירות של ריצה, לדעתי זה עדיף מלהסתכן בפגיעה ממכונית שנוסעת במינימום 50 קמ"ש.

בניו זילנד לדוגמא ניתן לראות הרבה רוכבים בצד הכביש (אפילו כשאין שוליים), נתון לגבי מספר התאונות שם אין לי להביא לך. אבל ההתחשבות של הנהגים ברוכבים ולהפך זה משהו שלא קיים פה ואני בטוח שמצמצם את מספר התאונות באופן דרמטי.

אני גם לא אתפלא אם הרבה מאלו שמופתעים מרוכבי האופניים שנייה קודם התעסקו בפלאפון\רדיו\הילדים מהאחורה.

ושוב, הדיון מתייחס לרוכבי אופניים רצינים. לא לדבילים עם אופניים \ חשמליות \ קורקינט שמזלזלים בכל חוק תנועה אפשרי.

יש לך שני משפטים שסותרים זה את זה, רעיונית. אתה מצפה שיתחשבו בך ולא רוצה להתחשב באחרים. ההנחה שלך שאתה מסכן הולכי רגל פחות היא לא נכונה, ואני שמעתי על ומכיר מספיק מקרים, בעיקר של אנשים מבוגרים יותר, שנפצעו בצורה די רצינית מזה שנכנסו בהם רוכבים על אופניים.

אני לא יודע מה קורה בניו זילנד, יכול להיות שגם שם יש מספיק נפגעים. אני גם לא בטוח שהקביעה שלך לגבי התחשבות מבוססת על משהו חוץ מתחושה. בכל מקרה, לגבי האנשים שרוכבים ב-5 בבוקר בשבת - יש להם אלטרנטיבה - לא לרכב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בכניסה לכביש מהיר יש תמרור שבו נאמר שאין כניסה לרכב שלא מסוגל להגיע למהירות מינימלית של 55 קמ״ש. למה בכלל יש רוכבי אופניים בכבישים מהירים?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בכל מקרה, לגבי האנשים שרוכבים ב-5 בבוקר בשבת - יש להם אלטרנטיבה - לא לרכב.

מסכים מאוד,ואם בכל זאת לרכב אז לפחות לא בכבישים מסוימים שידועים כמסוכנים.בהם קשה הרבה יותר להבחין בהם.

פורסם

ומה אתה צריך לעשות?!

בטח שלא לפעול באלימות.

תשמע אתה מעדיף ללכת עם הראש בקיר ולדבר בשפת רחוב. אתה לא מוכן להבין ולהפנים את מה שאני אומר שזה בעצם לטובת רוכבי האופנים וכלי הרכב כל הכבישים.

בינתיים מי שמתנהג כמו בריון ועבריין זה אתה ולא אני.

אני מדבר על רכיבת אופניים בצורה ובתנאים לא הולמים שמה לעשות חלק גדול מכבישי הארץ בתוך הערים בקושי הולמים לרכבים אז תוסיף לשם עוד מטרדים דו גלגליים שזוחלים ומעכבים את התנועה וקיבלת פצועים והרוגים.

אני מדבר על טובת הכלל ומתוך ההיגיון אתה מדבר מתוך ספר החוקים.

כל מה שנותר לי לאחל לך זה יום טוב ורק בריאות, אני את שלי אמרתי.

פורסם
רוכבי כביש הם אנשים מזוכיסטים לפי מה שאני רואה את זה.

ובגלל זה צריך לנסות להתאים את החוק למציאות.

• תוכן חדש...