Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אה, אז בעצם אין לך שום תימוכין דה פקטו לכך שאין אל? אתה פועל לפי ההיגיון. במילים אחרות, אתה זורק לאוויר כי זה מה "שההיגיון" אומר לך, בלי באמת לבדוק ולחקור את הנושא על בוריו. לא? כן, אני מאמין, ושלא כמוך, לא תראה אותי זורק פה הצהרה בסגנון "ברור שיש אל, וכל הנחה אחרת טיפשית".

לא.

אני לא באתי ואמרתי שאין אל. יכול להיות מאוד שיש אחד כזה. אבל עצם הקיום שלו או החוסר קיום שלו פשוט לא רלוונטי לכלום.

אני יותר באתי כנגד המצאה של פולחן(מכול סוג שהוא) ע"פ כללים מסויימים, שנועד כביכול לשבח אותו ולהודות לו.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי שי, דעותיך ויכולת הבטוי שלך חורגות ממה שאופייני לגילך. אשמח לדעת מה גורמיי ההשפעה לדעתך.

העניין אינו אישי בך אלא בגורמים המאפשרים לאדם להימנע משתיית מיים דיי עכורים המקיפים אותנו לאחרונה.

אשמח לשמוע בעניין גם מאחרים. תודה.

ספריאל, לא פוטר אותך גם ממטלה זו.

הסמקתי טיפה :oops:

לנושא. הדעה הפוליטית והחברתית שלי עברה תהליך מסויים בשנים האחרונות. זה קשור בעיקר לתהליך התבגרות נפשית. צורת ההתבטאות של אנשים קיצוניים מכל רחבי הקשת הפוליטית מזכירה לעתים התבטאות דמגוגיות ואפילו קצת סטנד-אפיסטיות על מנת לזכות בתמיכתם של אנשים. לצערנו יש מספיק אנשים שנמשכים להבטחות ושקרים שמתבססים על פתרונות מיידיים למצבים מסובכים- רבים מהם הם אותם בני נוער שזוכים להשמיע ברבים את עמדותיהם הגזעניות והקיצוניות. זה קשור בד בבד בתרבות הצריכה המיידית (סמארטפונים, טאבלטים, מחשבים, טלויזיות, רשתות חברתיות) שגורמת לחוסר סבלנותם ולשיפוט מהיר של מצב מסובך, תוך כדי חוסר הבנה של התוצאה הרת האסון שלה הם גורמים בכך שהם לא מתעמקים בנושא ומחליטים מיד. הם לא חוקרים את אותו מצב, ומבחינתם הם רואים מתנחלת מסכנה שזרקו לה אבן על הרכב, ומנגד תקשורת "שמאלנית" שלא דאגה לסקר את האירוע (ושוב, האירוע הוא מפברואר!) ובו זמנית מחליטים שהמתנחלת (כלומר המתנחלים בכללותם) היא אשה טובה שנקלעה לאלימות, והערבי שזרק עליה את האבן (כלומר הערבים בכללותם) הם האויבים שקמו עלינו לכלותינו. הם לוחצים "share" ובהינד עפעף חושפים את הסיפור הויראלי שמציג מצג שווא, ובכך מפיצים שנאה. לאחר מכן, קם דמגוג שמבטיח להם פתרון מהיר (משהו בסגנון "פוף ואין ערבים"), וכך הדעות שלהם נהיות קיצוניות יותר ויותר. מי שחושב אחרת מהם, הוא כמובן עוכר ישראל ומקומו בארצות ערב- הם לא מבינים שיש אנשים שחושבים אחרת ושיש להם סיבות מוצדקות, ומבחינתם הם סתם שונאי ישראל שמחפשים להרוס את המדינה. למה? ככה. אותו הדבר הפוך לגבי תושבי עזה שרואים במדינה הציונית אוייבת (לא אפרט, אתם מודעים למצב), חלק מערביי ישראל וחלק גדול מהעולם שרואה במדינת ישראל פושעת מלחמה ורוצחת ילדים, רק בגלל אימפולסיביות בשיפוט המצב הקיים, ובשמיעת צד אחד של המתרס.

הדרך להתגבר על קיצוניות (ושוב, מכל צד של המפה הפוליטית) היא חינוך, חינוך וחינוך. חינוך לדמוקרטיה ולערכים, מהבית קודם כל ומבית הספר כמקום שני. אני למשל, את דעתי הפוליטית גיבשתי אך ורק בזכות התעניינות אישית שלי במערכת הפוליטית מאז שהייתי קטן. לא הסבירו לי פוליטיקה, לא במסגרת המשפחה ולא במסגרת בית הספר. נחשפתי לעניין במקרה, והתעניינתי בו עוד יותר במקרה. אני סבור ששיעורים בבתי הספר שעוסקים בפוליטיקה ובאקטואליה יכולים לשפר את המצב. העובדה היא שכרגע אותם פלגים קיצוניים בגילאים שלי שאני נתקל בהם הם אותם אנשים שפוליטיקה לא עניינה אותם וגם לא תעניין אותם מעבר לבחירות הקרובות, הם כמובן גם אותם אנשים שהחליטו נחרצות שיש פתרון אחד ושיש צד אחד צודק. חינוך למען מעורבות חברתית ופוליטית יכול למתן את אותם האנשים הקיצוניים עוד לפני שהם גיבשו את הדעה הנחרצת שלהם ובכך להקדים תרופה למכה.

פורסם
לא.

אני לא באתי ואמרתי שאין אל. יכול להיות מאוד שיש אחד כזה. אבל עצם הקיום שלו או החוסר קיום שלו פשוט לא רלוונטי לכלום.

לא מדוייק. זה כמו להגיד שייתכן ויש כוח משיכה, אבל זה לא משנה אם אהיה מודע אליו או לא. כי הרי הוא בין כה וכה שם ( או לא ) ומשפיע (או לא) על החיים שלי. אז לכאורה, מה זה משנה, מה היה הביג דיל אם לניוטון לא היה נופל תפוח על הראש?:wink: IGNORANCE IS BLISS, לא? לא. הרי אם לא היינו מודעים לכח המשיכה, לא היינו מגיעים לירח, ואפילו דברים פשוטים בהרבה, שהתאפשרו לנו מעצם הכרת אותו כח והפועל היוצא של עצם קיומו. כך אותו דבר כאן. זה מאוד משנה. אם נצא מנקודת הנחה שיש אל, ואני כאדם מכיר בקיום שלו, זה נותן לי אפשרות "למנף" את אותה היכרות ולהוציא ממנה את המקסימום. ככל שתחקור יותר, כך תתעצם אמונתך מתוך ידיעתך, וכך האמונה תוכל לשמש אותך בפועל בחיי היום יום... (לאו דווא אותך ספציפית, הכוונה את האדם המאמין) אם ניקח את זה לנקודת קיצון, לפי האמונה היהודית משה הגיע לקרבה גדולה כ"כ לאל עד שנקרע בפניו הים, ולפי הנצרות ישו הלך על המים... זה העקרון פחות או יותר...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מכל מקום - כמו כל פרסום ברבים - דרושה מחשבה שניה לפני הלחיצה על האנטר. בפורום אני sperial ואתה [פנדוב, זהותנו האמיתית אינה גלויה. בפייסבוק אני מופיע בשמי עם תמונה לצד זוגתי. כתיבה לא מבוקרת שם עלולה להביך אותי. לכן אני חושב 3 פעמים לפני שאני מפרסם שם תגובה, על אחת כמה וכמה כזו שעלולה להתפס כטפשית או מביכה. אני מנסה לחנך את הילדים שלי ברוח זו, קשה לי לשפוט עד כמה אני מצליח. העניין הוא שאני חושש יותר ממה שחבריהם עלולים לפרסם עליהם - אבל, מצד שני - אם הם עוקבים גם הם יכולים לבקש מהחברים לסיר הודעות שעלולות להזיק. לפחות הם בחרו חברים שייענו לבקשה כזו.

כאדם פרטי, ניחא. כאדם פרטי, בפייסבוק הפרטי שלי, אני עושה הרבה פעמים לייק ליוצר סכינים על העבודה שהוא ייצר. העיניים שלי מיומנות לדעת כמה השקעה, רצון, אהבה ויצירתיות הלכה לכל יצירה כזו. ויש כאלה שמתעלות על השאר אלפי מונים.

כבעל עסק, אני עשוי להיתפס כמשוגע, כי אני עושה לייק על תמונה של סכין כאילו שאני איזה רוצח פסיכופת.

גם כאדם פרטי, כן, אבל כאדם פרטי זה ממש לא מעניין אותי איך אני נתפס... איך מופיע פה בחתימה של מישהו: החירות היא החירות לומר ששתיים ועוד שתיים הם ארבע, ושאדם אינו יכול להרשות לעצמו להחזיק בדיעות שיכולות לפגוע בלחם והחמאה שלו. סליחה אבל אינני זוכר מי אמר את זה.

בינתיים אני בוחר במודע להתעלם מהשיקול הזה. אבל לא רחוק היום שבו אצטרך לוותר על העניין כי זה לא ב"מיינסטרים".

נהייתי היפסטר :shock:

בוא תסביר לי איך ניתן לנצל פצצת אטום לטובה? או נשק כימי?

דיי בקלות. התהליך של הפצצת אטום משמש ברוב העולם לייצור אנרגייה, וכחלק מהייצור של נשק כימי מייצרים תרופות נגד ותרופות לזנים נוספים. הכל תלוי איך אתה מסתכל על התהליך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כאדם פרטי, ניחא. כאדם פרטי, בפייסבוק הפרטי שלי, אני עושה הרבה פעמים לייק ליוצר סכינים על העבודה שהוא ייצר. העיניים שלי מיומנות לדעת כמה השקעה, רצון, אהבה ויצירתיות הלכה לכל יצירה כזו. ויש כאלה שמתעלות על השאר אלפי מונים.

כבעל עסק, אני עשוי להיתפס כמשוגע, כי אני עושה לייק על תמונה של סכין כאילו שאני איזה רוצח פסיכופת.

גם כאדם פרטי, כן, אבל כאדם פרטי זה ממש לא מעניין אותי איך אני נתפס... איך מופיע פה בחתימה של מישהו: החירות היא החירות לומר ששתיים ועוד שתיים הם ארבע, ושאדם אינו יכול להרשות לעצמו להחזיק בדיעות שיכולות לפגוע בלחם והחמאה שלו. סליחה אבל אינני זוכר מי אמר את זה.

בינתיים אני בוחר במודע להתעלם מהשיקול הזה. אבל לא רחוק היום שבו אצטרך לוותר על העניין כי זה לא ב"מיינסטרים".

נהייתי היפסטר :shock:

דפי הפייסבוק של כל אחד מאיתנו נועדו למטרות שונות. אתה בוחר מה אתה רוצה להצג בפייסבוק, שכן מדובר באיזה פרופיל פומבי שלא כל המעיין בו מכיר אותך, וקל מאוד לפרש את הכתוב בו בצורה שגויה כתוצאה מאי הכרת הנשות הפועלות.

כאדם פרטי חבריך יודעים שאתה חובב סכינים כאומנות (בחולם) ואומנות (בשורוק) ולא חובב רצח. לכן הם לא יראו בלייקים שלך דבר חריג. בפייסבוק העסקי מי שפונה לקהל אינו הברווז אלא בית העסק שלו, והמעיינים בדף הם לקוחות ולא חברים - ולכן עליך להיות זהיר בכתיבה שעלולה להתפרש בצורה שגויה. זו בדיוק כוונתי.

לגבי החירות שהזכרת - אין כאן פגיעה בחירות שכן ההתנהגות בדף הפייסבוק היא בבחינת, "אל תהיה צודק, היה חכם", ואם אתה חושב שתזקק לבדיקת ביטחון לעבודה ברפא"ל עדיף שלא תציג משהו שעלול להתפרש כאהדת מפלגות קיצוניות. בקלפי הטל את הפתק של המפלגה בה אתה תומך, אבל זה לא בפומבי, אלא מאחורי הפרגוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בוא תסביר לי איך ניתן לנצל פצצת אטום לטובה?

הנשק הגרעיני הוא סוג של תעודת ביטוח והוא למעשה מונע מלחמות.

ארה"ב לא תקפה את בריה"מ ובריה"מ לא תקפה את ארה"ב כי שתיהן יודעות שלשנייה יש את היכולת להשמיד אותה אם תתקוף. זה נשק שאומר לצד השני שמותר לו לתת לי סטירה אבל לא לדפוק לי לום בראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי וספריאל, לא הבהרתי עצמי היטב. אנסה שוב.

שאלתי אינה מתמקדת בעמדות פוליטיות אך כן קשורה בקיצוניות, היא אינה ממוקדת רק באינטרנט אם כי קשורה.

השאלה היא איך מגדלים אדם ומהם הגורמים המשפיעים. מה צריכים הוריו להדגיש, מה עוד משפיע: חברים , שכנים, מורים ועוד.השאלה מופנית לשי כאיש צעיר ולספריאל כמי שגידל אנשים צעירים. היא מופנית בהחלט גם לאחרים.

אני לא אוהב חלק גדול מהתהליכם בחברה שלנו, גם לא משתגע על הסביבה בה אני מתגורר ואיני יודע אם האלטרנטיבות הן טובות מהותית. בכל אופן, כיצד לחנך אדם בסביבה שהיא פחות ופחות סובלנית והומנית ויחד עם זאת, וכאן יש ניגוד מסויים, אדם שיוכל לתפקד בסביבה כזו. לתאוריות סוציאליזציה אני מודע, השאלה היא מבחן המעשה.

פורסם

[פנדוב - נדמה לי שעמוס לא יספיק, צריך שרת נוסף. אתה מבקש דיון מעמיק על נושאי חינוך, וזה כבר כולל את הבית, ובית הספר, ותנועת הנוער והחברים וכמובן כל אמצעי התקשורת למיניהם.

אופ - צריך לצאת. המשך יבוא (אולי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיי בקלות. התהליך של הפצצת אטום משמש ברוב העולם לייצור אנרגייה, וכחלק מהייצור של נשק כימי מייצרים תרופות נגד ותרופות לזנים נוספים. הכל תלוי איך אתה מסתכל על התהליך.

אתה מבלבל בין ביקוע אטום, לבין תוצאה מוגמרת שהינה פצצת אטום, אלו שני דברים שונים. ייעודה של פצצת אטום/נשק כימי/ביולוגי הוא רע במהותו. אין כאן שום פרדוקס.

פורסם
הנשק הגרעיני הוא סוג של תעודת ביטוח והוא למעשה מונע מלחמות.

ארה"ב לא תקפה את בריה"מ ובריה"מ לא תקפה את ארה"ב כי שתיהן יודעות שלשנייה יש את היכולת להשמיד אותה אם תתקוף. זה נשק שאומר לצד השני שמותר לו לתת לי סטירה אבל לא לדפוק לי לום בראש.

נשק גרעיני מונע מלחמות? ואת זה אתה אומר על סמך 60 שנה בהם המין האנושי מחזיק הלכה למעשה בנשק גרעיני? לא יהיר מדי? על משבר הטילים בקובה שמעת? יש לך ערובה כלשהי שמצב שכזה לא יחזור על עצמו בעתיד? ואם התשובה שלך חיובית אז למה ישראל מפחדת כל כך שאיראן תשיג לעצמה נשק גרעיני? הרי היא יודעת שישראל תחסל אותה אם תעשה בו שימוש, לא?

זה שנשק גרעיני יוצר הרתעה בצד השני, בבחינת הביצי* שלי גדולות יותר משלך, סבבה, אבל שלא תחשוב לרגע שסיטואציה בה ייעשה שימוש בנשק שכזה היא סיטואציה מופרכת.

פורסם

ספריאל, כאמור המישור התאורטי מוכר למדיי. אני מניח שלא מעט מעוצב בגיל המוקדם. בהמשך התחרות עם סוכני חיברות אחרים גוברת. ייתכן שזה דורש שרשור משלו אך גם הוא יימלא קש וגבבה כשרשורים רבים נוספים, לכן לא טרחתי.

לעומת זאת יש כאן בפורום גם כותבים שמעניין לקרוא ואותם אני יודע בדרך כלל למצוא.

אין צורך כמובן לשטוח התורה כולה, אלא דגשים ויישומם. כאלו שצלחו, כאלו שפחות.

פורסם

לגבי נשק גרעיני - זה בבחינת נשק הרתעתי עד שיבוא הטיפש הראשון שילחץ על כפתור ( או יתן הוראה ) וישים את הנשק הזה על לוח המשחק המלחמתי. מישהו כאן חושב שמדינה גרעינית שתותקף בהפצצה גרעינית, לא תגיב בחזרה בהפצצה כזו? ואז, נכנסים למדרון חלקלק ביותר

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...