Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אתמול (21.12.12) עברתי תאונה ראשונה שבה אני הייתי אשם (הוא נתן לצאת למישהו מהחנייה ואני לא שמתי לב ופגעתי בו מאחרוה במהירות נמוכה). החלפנו פרטי ביטוח ופוליסות עם נהג הרכב הנפגע וכל אחד נסע לדרכו.

מאז לא עשיתי כלום והרכב עומד אצלי בחנייה.

אני נהג חדש וצעיר ויש לי ביטוח חובה+צד ג'.

השאלות שלי הם:

-האם אני צריך לדווח לחברת הביטוח שלי או שזה שהחלפנו פוליסות כבר מספיק?

-הרכב דורש תיקון. שמעתי הרבה דברים לא טובים על מוסכי הסדר אבל מצד שני עוד לא הייתי בשום מוסך, האם ע'פ הנזק שנגרם כדאי לי להכניס את האוטו למוסך הסדר?

-בהמשך לשאלה הקודמת: במידה ואני בוחר להכניס את הרכב למוסך "שלי" האם הביטוח חייב בהשתתפות כלשהי בהוצאות

-במידה ובחרתי להכניס את הרכב למוסך הסדר, האם הביטוח מעדכן אותם שזהו רכב המבוטח אצלהם או שאני חייב בניירת כלשהי?

-האם אתם יכולים לתת הערכת מחיר לכמה יעלה התיקון בהיתבסס על התמונות שאני אדע למה לצפות במוסך?

-המלצות למוסכים טובים (וכפי שזה נראה גם פחחים) באזור באר שבע יתקבלו בברכה.

אלו הם תמונות של הרכב לאחר התאונה.

ממה שאני יודע וראיתי:

-פנס ימיני לא עובד

-הייתה נזילת מים ברדיאטור

-פגוש קדמי עם פגיעה די רצינית

-דלת נהג טיפה התעקמה ולא נפתחת עד הסוף.

img20121222112148359.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img20121222112158306.jpg

img20121222112209983.jpg

img20121222112226100.jpg

כל המלצה על התנהלות מול המוסך/ביטוח תוכל לעזור!

תודה מראש.

פורסם

אם יש לך חובה וצד ג' בלבד ההתמודדות שלך היא מול עצמך תאסוף כסף קבל הצעות מחיר ממי שתרצה ותקן היכן שתחפוץ.

לחברת הביטוח אין עניין עם הרכב שלך תצטרך לשלם השתתפות עצמית עבור התיקון של הרכב שנפגע.

פורסם

תודה רבה על התגובה!

ז'א שרק למי שיש ביטוח מקיף כלול בכל הנושא של "מוסכי הסדר"?

האם אני גם צריך ליידע את חברת הביטוח שלי או שמספיק להחליף פוליסות עם הנפגע?

פורסם

זה במהירות נמוכה? :shock:

לחברת הביטוח דווח על התאונה אם תרצה לתבוע את פוליסת הצד ג' שלך. אני לא יודע אם יש צורך/חובה לדווח סתם ככה.

ביטוח חובה - בשביל פגיעות גוף.

ביטוח צד ג'- בשביל תיקון נזק לרכב שפגעת בו.

ביטוח מקיף - מכסה כל פגיעת רכוש (הרכב שלך והנפגע).

כעקרון, ברכבים ישנים לא עושים ביטוח מקיף בד"כ, חובה הוא חובה, ובינינו, גם צד ג' הוא חובה. אידיוט מי שיעלה על רכב ללא צד ג'.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המהירות הייתה נמוכה מ-40.

האם לדעתכם הטמבון הלך טוטאל לוס? או שאפשר להציל אותו?

ומה הפירוש של חלק שהוא לא מקורי מלבד זה שהוא לא יוצר ע'י החברה? האם לרוב זה מתבט גם באיכות חומרים ירודה?

תודה.

פורסם

1. אני מקווה מאוד שלא הנעת את הרכב לאחר התאונה, שכן אם היתה נזילה מהרדיאטור המנוע עלול להתחמם והנזק במקרה זה נחשב "נזק משני" - שאינו מכוסה על ידי הביטוח (אם יש לך ביטוח מקיף). מסיבה זו יש להביא את הרכב למוסך בגרירה בלבד, שמכוסה על ידי הביטוח.

2. אתה רשאי לתקן את הרכב בכל מוסך שתבחר. אם יש לך ביטוח מקיף הרי שתיקון ב"מוסך הסדר" יקל עליך מבחינת השתתפות עצמית מוקטנת ואולי עוד צ'ופרים, כגון רכב חלופי מוקדם יותר. ברר זאת עם סוכן הביטוח שלך. אני תיקנתי בעבר רכב בשני מוסכי הסדר - האחד עשה עבודה ירודה, האחר עשה עבודה מצויינת (פעמיים).

3. בכל מקרה הודע על התאונה לסוכן הביטוח שלך - הוא ינחה אותך לגבי הפעולות שעליך לבצע וגם בנושא המוסכים, כולל הדרכה לגבי מוסכי ההסדר שבאזורך. ההודעה לא תפגע בך מבחינת עלויות הביטוח כל עוד לא בוצעה תביעת ביטוח. תיקון במסגרת הביטוח מצריך בדיקה על ידי שמאי שיקבע את עלות התיקון. לפי העין הלא מקצועית שלי, ולאור התאור שלך, כנראה שהנזק הרבה יותר גדול מכפי שנדמה לך, עם פגיעה בחלקים פנימיים שאינה נראית במבט שטחי. אני לא יודע מה ערך הרכב שלך אבל אם הוא נמוך זה יכול להיות אפילו אבדן מוחלט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...