Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, zaf כתב:

אף פעם בשום מצב לא עוקפים משאית מימין.

לכל כלל יש יוצא מן הכלל. בגדול.

כמו במצב הבא:image.thumb.png.7b04ba49d0e85aa1e617fdb1788d8cb0.png

הגדרתי מראש שיש מצבים מסויימים מאד, וגם שם צריך להיזהר כי תמיד יש הפתעות. 

נתיב מתפצל לישר ו"ימינה", משאית שנוסעת באמצעי ולא מאותתת תמשיך ישר (שהופך להיות מהאמצעי לימני) 99.8% מהזמן.

ההעדפה האישית שלי גם פה היא לא לעקוף, מיותר בשביל 2 מטרים של האצה ואז להאט לעצירה ברמזור. 

אבל אני אומר שכאן זה עוד יחסית לזוועה, סביר ויכול להתבצע יחסית בביטחון. יחסית. 

ממה שראיתי עד היום, אני מאד מכבד את נהגי המשאיות- לכ 95% מהם יש קוד התנהלות על הכביש שהוא ברור, ידוע מראש וצפוי לחלוטין. נדיר שיש איתם הפתעות. למדתי להכיר את הקוד התנהלות הזה ולעבוד יחד איתו לתועלת שנינו, אני לא מפתיע ולא מופתע. 99.8% מהזמן. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מבחינת התקנות זו אינה עקיפה. אבל אתה צודק בזהירות המוגברת שלך.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ממתי מותר לעקוף מימין או לנסוע בנת״צ? בבקשה, הראה לי תקנה (לא הוראה פנימיתֶשל המשטרה, שקובעת סדרי אכיפה ולא מה מותר)

זה לא מפחית מהעבירות של הנהג (אסור לו לאפשר פתיחת דלתות בלי לודא שאינה מסכנת עוברי דרך) ושל לפחות אחת מהנוסעות (הולכת עם אוזניות).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

ממתי מותר לעקוף מימין או לנסוע בנת״צ?

בתל אביב רבתי חוקי ומותר לדו-גלגליים לנוע בנת"צ.

חוקי ורשמי ומופיע ברוב שלטי הנת"צ.

מתוקף היותו נת"צ (בנתיב הימני) מותר לרכב הנוסע בו 'לעקוף' מימין את הטור שמשמאלו.

ה"שול" שבהמשך הכביש אחרי תקרית הדלתות, אינו שול כי הוא תחום בקו לבן, כלומר אסור בתכלית.

ושם מבחינתי הבעייה העיקרית עם הרוכב/ת, שהשתחל מימין לאוטובוס וסיכן את עצמו.

המקרה עם פתיחת הדלתות הוא שגרת יום יום במקומות כאלה

ורוכב מנוסה מודע וער לאפשרות כזו, ועובדה שהרוכב/ת בסרטון עצר בזמן.

אגב, בסביבות קפלן בימים של הפגנות זה קורה גם בנתיבים האמצעיים בצירים המובילים לכיוון.

אופנועים-בנתצ-698x552.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

לא מצליח לפענח את התמרור בכניסה לנת״צ הזה.

ועדיין האופנוען עוקף מימין על שול (מחוץ לנתיב).

בקיצור - 4 מטומטמים - שני נהגים ושתי נוסעות.

פורסם
לפני 10 דקות, kompy כתב:

זה לא שול (פס צהוב רציף), אלא עקיפה ומעבר על פס הפרדה לבן רציף!

אם כבר זה אי מצוייר (815). עדיין אין לעלות עליו

לפני 2 דקות, BoazB11 כתב:

התכוונתי לתוספת של "גם אופנועים"

אופנועים-בנתצ-698x552.jpg

זה בקטע הספציפי הזה? כי בתמרור שאני רואה יש 439 שונה (יותר קטן) אבל לא קריא על המסך.

פורסם

מעניין לראות את סרטוני המצלמות של הרכבים שננטשו בכביש 1. היה שם מזל גדול. שוב צריך וועדת חקירה במדינה שלנו.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

זה בקטע הספציפי הזה?

ההיתר לדו"ג בנת"צ גורף לכל רחבי ת"א רבתי.

למרות שבהרבה מאוד שלטי נת"צ לא מופיע הכיתוב הנ"ל או צלמית של אופנוע.

מ-2020:

ציטוט
עיריית תל אביב תהיה הראשונה להתיר באופן מלא את הרכיבה בנתיבי תחבורה ציבורית, לאחר שב-2016 נטלה חלק עם משרד התחבורה והטכניון בניסוי שנערך בעיר. מסקנותיו העלו כי מהירות הנסיעה של האוטובוסים לא נפגעה, וכי בטיחות רוכבי הדו-גלגלי בנת"צים גבוהה אף יותר מאשר בעת נסיעתם בנתיבים רגילים.
מיטל להבי, סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק התחבורה, כתבה השבוע לגופי העירייה כי "התמרור שאושר על ידי משרד התחבורה ומשרד המשפטים מהווה פריצת דרך. הוא מאפשר לנו לשלט את הנתיבים הקיימים וגם את ארבע הנתיבים שמתוכננים לביצוע בתל-אביב-יפו (שדרות קק"ל, שדרות שאול המלך, דרך לה-גוורדיה-משה דיין ויצחק שדה) בשילוט החדש שכולל גם את סמל האופנוע".

פורסם
לפני 15 דקות, Michazzz כתב:

מעניין לראות את סרטוני המצלמות של הרכבים שננטשו בכביש 1. היה שם מזל גדול. שוב צריך וועדת חקירה במדינה שלנו.

עד היום אני מצטער שלא הספקתי להתקין את המצלמה ברכב של אשתי ב-2016. בגל השריפות בחיפה חילצו אותה בירידה בפרויד כאשר משני צידי הכביש להבות ענק.

• מבאס 1

פורסם
בתאריך 30.4.2025 בשעה 06:15, sperial כתב:

במשפט הזה הוכחת שכנראה שאתה נהג יותר מסוכן מאותו בן 85 צלול שמתאים את הנהיגה שלו ליכולותיו. אם אתה לא מבין שאסור לעקוף מימין, על אחת כמה וכמה לעקוף מימין רכב כבד, ומדוע קיים האיסור, עדיף שתתחיל ללמוד תיאוריה, על מנת שתבין את הסיכון לחייך שאתה לוקח בעקיפה כזו.

אגב, לזכות מרבית נהגי המשאיות, הם נוטים להקפיד על הנהיגה בימין, בניגוד ליותר מדי נהגי רכב קל. זה מגיע לאבסורד כי לעתים הם מתקשים לחצות לנתיב המיועד לפניה שמאלה.

אם המשאית נוסעת על 80 בכביש של 90, ובנתיב השמאלי הם טסים על 100+(מה שמנוגד לחוק, אבל מי סופר), אני יכול או להזדנב מאחורי המשאית, בלי לראות כלום מקדימה, וגם להסתכן בלקבל כל מני חפצים בלתי צפויים על הרכב, או לבחור רגע שהנתיב הימני ריק, ובלי להתעכב יותר מדי, לעבור אליו ולעבור במהירות על פני המשאית. משם אני ממשיך בימני(רב הנסיעות שלי הן בימין).

אכן, רוב נהגי המשאית נוסעים בימין, אם כי לא נדיר לראות רכב כבד עוקף על נתיב שמאלי רכב כבד(או סתם איטי) אחר.

ולגבי החוק - גם קו הפרדה רצוף אסור לעבור, ובכל זאת יש מקרים שאתה נאלץ לבצע את זה.

לפני 21 שעות, Tom_22 כתב:

1. המטומטמות פתחו את הדלתות בלי לשים לב שמישהו יכול לבוא מימין, שלא לדבר על זה שהמיקום לא דומה לחניה או אפילו תחנת אוטובוס.

2. ממתי אפשר לנסוע בשוליים? הוא שוטר? אמבולנס?

בקיצור, מפגש גאונים באמצע הכביש.

פורסם
לפני 6 שעות, NewDriver18 כתב:

לגבי החוק - גם קו הפרדה רצוף אסור לעבור, ובכל זאת יש מקרים שאתה נאלץ לבצע את זה.

לפני 6 שעות, NewDriver18 כתב:

לבחור רגע שהנתיב הימני ריק, ובלי להתעכב יותר מדי, לעבור אליו ולעבור במהירות על פני המשאית.

כרה בור ונפל בו.

מצד אחד אתה רוצה להוריד נהגים מהכביש על סמך גילם,

ומצד שני אתה נותן דוגמאות לכך שאולי עדיף להוריד  א ו ת ך  מהכביש...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...