Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריכוז סרטוני מצלמות רכב של דבילים

יוסי פרנקוס

פוסטים מומלצים

לפני 12 דקות, עצלן כתב:

כבר יצא לי לעמוד שעה בפקק בגלל תאונה ולגלות שאין בכלל רכב שחוסם את הכביש, הפקק בגלל אנשים שהחליטו להאט כדי להסתכל על הרכב המחוץ שנמצא בשוליים, אנשים הזייה. 

רב הפקקים הם כאלה

אפילו בנתיב הנגדי לתאונה יוצר פקק כי אנשים מאטים

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@עצלן ראשית לא האוטובוס גירד אלא היונדאי התגרד כמו חתול מתחכך.

שנית, נהג היונדאי צריך לבדוק שהרכב בר הזזה. מבט של כמה שניות.

שלישית - בעולם הנאור גירוד כזה היה גורר תיקון שני הרכבים, לכן החלפת פרטים. אבל בעניין הזה אנחנו אזיאטים.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, tan tan כתב:

לפי איך שזה נראה זה לא מכה שגרמה לנזקים

רק שבר בפנס של היונדאי וקצת צבע ירוק

לפני 51 דקות, עצלן כתב:

תשובה לכל המגיבי פייסבוק למיניהם שרואים סרטון של אוטובוס מגרד רכב וממשיך ורצים להגיב "הוא לא הרגיש".

אבל לא ברור לי למה השברולט החליט לעצור? אנשים כאלה צריכים לקבל קנס של 1500 שקל על הפרעה לתנועה עד שהתופעה תחלוף מהארץ..

כבר יצא לי לעמוד שעה בפקק בגלל תאונה ולגלות שאין בכלל רכב שחוסם את הכביש, הפקק בגלל אנשים שהחליטו להאט כדי להסתכל על הרכב המחוץ שנמצא בשוליים, אנשים הזייה. 

זה לא מסקרנות. זה דווקאות של טרחנים זקנים. כי הלכו לשאול אותו והוא התעקש שהוא לא זז.

"אם הכביש לא פנוי עם טולרנס של עשרים מטר מכל צד אני לא מתקדם" זה קורה הרבה כשמישהו נגיד קצת חוסם צומת או כניסה לחניה ואפשר לעבור אבל פשוט לא כל הדרך פנויה. וזה תמיד יהיה מבוגר שיעמיד את כל הרחוב בפקק ארוך בשביל הפרינציפ שהוא לא נוסע עד שלא מפנים לו את כל הכביש.

ומתנצל מכל ישישי הפורום שאולי נפגעו, זה המדגם שאני נתקלתי בו, אין לי דבר אישי נגד אנשים מבוגרים, יש לי אפילו אבא מבוגר!

לפני 30 דקות, sperial כתב:

@עצלן ראשית לא האוטובוס גירד אלא היונדאי התגרד כמו חתול מתחכך.

שנית, נהג היונדאי צריך לבדוק שהרכב בר הזזה. מבט של כמה שניות.

שלישית - בעולם הנאור גירוד כזה היה גורר תיקון שני הרכבים, לכן החלפת פרטים. אבל בעניין הזה אנחנו אזיאטים.

הוא דיבר על מקרים אחרים שבהם האוטובוס מגרד רכב, ממשיך, ובתגובות כותבים שהוא לא הרגיש כי הוא כלי גדול. זו הוכחה שגם מכה קטנה בכנף מרגישים, תרתי משמע.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חניתי פעם על המדרכה מתחת לבית שלי לזמן קצר (החלפת רכבים בחנייה בטור)

הגיעה בחורה עם ריינג'רובר ועברה בלי בעיות לאחמ"כ הגיעה זקנה עם אלטו ולא הסכימה לעבור כי יישבר לה הרכב...

בסוף אחרי כמה דקות איזה שכן הצליח לשכנע אותה 

אנשים כאלה צריכים לרדת מהכביש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העוזרת של השכנים שלי מפחדת (או לא יודעת) לעשות רברס. כבר ביקשה ממני להחנות לה את הרכב (לא הסכמתי, לא רוצה שתפיל עלי נזקים לגרוטאה), לפעמים מוציאה את המעסיקה מהבית כדי שתסייע.

אגב, היא לא חטייארית, נראית לי בת 50 לערך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, עצלן כתב:

אבל לא ברור לי למה השברולט החליט לעצור? 

יש לי שם למקרים האלו: "פחדני משאית". 

אם יש משאית חלילה בנתיב הימני, הם לא יעיזו לעקוף אותה. מהפחד. כי זה גדול. ומפחיד. וגדול. 

אז המשאית בימני על נניח 60. והאדיוט בשמאלי, מאחורי המשאית, על 58. כי מפחיד לעקוף. 

להבנתי, הדרך לגרום להם לעבור להיות מאחורי המשאית בימני (מפחיד כי משאית זה גדול, משום מה, לא ממש הבנתי את ההקשר של למה להיות מאחוריו יותר מפחיד מאשר משמאלו) זה לתת להם משהו יותר מלחיץ מהמשאית הגדולה והמפחידה להתמקד בו. זו ממש לא דרך פעולה מומלצת.

[ציני]

ההמלצה האישית שלי היא לחכות עד שהתולעת בשמאלי תצטרך לפנות ימינה בהמשך ואז לא יטריד אותה שיש משאית, היא תעקוף אותה בזריזות כדי לפנות. 

[ציני\]

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אהבתי 1
  • מבאס 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, ברווז כתב:

אם יש משאית חלילה בנתיב הימני, הם לא יעיזו לעקוף אותה. מהפחד. כי זה גדול. ומפחיד. וגדול. 

אז המשאית בימני על נניח 60. והאדיוט בשמאלי, מאחורי המשאית, על 58. כי מפחיד לעקוף. 

להבנתי, הדרך לגרום להם לעבור להיות מאחורי המשאית בימני (מפחיד כי משאית זה גדול, משום מה, לא ממש הבנתי את ההקשר של למה להיות מאחוריו יותר מפחיד מאשר משמאלו) זה לתת להם משהו יותר מלחיץ מהמשאית הגדולה והמפחידה להתמקד בו. זו ממש לא דרך פעולה מומלצת.

[ציני]

ההמלצה האישית שלי היא לחכות עד שהתולעת בשמאלי תצטרך לפנות ימינה בהמשך ואז לא יטריד אותה שיש משאית, היא תעקוף אותה בזריזות כדי לפנות. 

[ציני\]

קורה שאנשים נתקעים או פוחדים, ניחא, לרוב אתה או מישהו אחר מסמנים לו לזוז והוא יזוז בלית ברירה.

אבל אחד הדברים שהכי הזויים בעיני היא שיש שיירה בשמאל שנוסעת 5-10 קמ"ש מהנתיב הימני, ואז אתה מפלס את הדרך לאט לאט להתחלה של השיירה האיטית ומגלה נהג איטי ומאחוריו כולם פשוט נוסעים בשיירה צמודה אחד לשני ולא מעלים בדעתם לסמן לבן אדם - אדוני תזוז.

שאלוקים יסלח לי אבל אם אני שם לב שבן אדם נתקע אני ישר מסמן לו, שהנהג ישים לב לסביבה שלו ו/או ימצא את האומץ בליבו וישלים את העקיפה, לא שווה את הסיכון לתאונת שרשרת כאשר בישראל אין מודעות לשמירת מרחק.

עריכה אחרונה על ידי עצלן
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 28.4.2025 בשעה 16:40, EliC25 כתב:

נהג היונדאי זכה בתואר "הכי מנותק מהכביש ל2025" ואז נהג השברולט רצה לקחת ממנו את התואר, לא יפה בכלל... (ממליץ להפעיל סאונד כדי להבין למה נהג השברולט עצר)

ובנימה רצינית, יש גיל מסוים שאני חושב שראוי לעשות בדיקות רפואיות אחת לשנה שנתיים כדי להוכיח שהאדם כשיר לנהוג. היום זה נזק בפח, אבל זה מגיע מהר מאוד לתאונות קשות יותר.

הבנתי שנהג השברולט עצר, כי פחד שהאוטובוס לא ישים לב אליו ויפנה שמאלה? הוא לא ראה שנהג האוטובוס יצא החוצה?

והזקן של היונדאי, אין מה לבדוק אותו - הנסיעות בתחב"צ עולות חינם לבני גילו. ברוך הבא לעולם הרב - קו. האיש לא כשיר.

בתאריך 28.4.2025 בשעה 17:35, EliC25 כתב:

אגב, הראיתי לסבא בן ה85, הוא הסכים איתי שהרבה מבני גילו כבר צריכים לרדת מהכביש בגלל שיקול דעת לקוי וחוסר התמצאות במרחב. ואמר שהוא בעצמו ירד ברגע שישים לב שהוא לא עירני כמו בעבר 

הוא לא עירני כמו בעבר. איך אני יודע? כי היום הוא בן 85, פעם הוא היה בן 20, 30,...  בשלב וגיל מסוים, כל הניסיון שנצבר במשך עשרות שנים, מתחיל להוות משקל נמוך יותר מהירידה הקוגניטיבית(דבר שקורה לכולם, גם הזקנים הכי בריאים).

לפני 13 שעות, ברווז כתב:

[ציני]

[ציני\]

משאית, זה דבר כל כך נורא ומגעיל(בגלל מה שיכול ליפול ממנה. לא משהו אישי 🙂), שעדיף או לנסוע עשרות מטרים מאחוריה, או לעקוף אותה, אפילו מימין(רק כדי לדייק: בלעקוף אני מתכוון, שאם היא נוסעת 85 קמ"ש בנתיב האמצעי, והימני פנוי, אני לא רואה בעיה לשים 90+ בנתיב הימני, ולעוף מהאיזור המסוכן, בזהירות).

• רעיון גרוע 2
  • לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, NewDriver18 כתב:

הבנתי שנהג השברולט עצר, כי פחד שהאוטובוס לא ישים לב אליו ויפנה שמאלה? הוא לא ראה שנהג האוטובוס יצא החוצה?

והזקן של היונדאי, אין מה לבדוק אותו - הנסיעות בתחב"צ עולות חינם לבני גילו. ברוך הבא לעולם הרב - קו. האיש לא כשיר.

הוא לא עירני כמו בעבר. איך אני יודע? כי היום הוא בן 85, פעם הוא היה בן 20, 30,...  בשלב וגיל מסוים, כל הניסיון שנצבר במשך עשרות שנים, מתחיל להוות משקל נמוך יותר מהירידה הקוגניטיבית(דבר שקורה לכולם, גם הזקנים הכי בריאים).

משאית, זה דבר כל כך נורא ומגעיל(בגלל מה שיכול ליפול ממנה. לא משהו אישי 🙂), שעדיף או לנסוע עשרות מטרים מאחוריה, או לעקוף אותה, אפילו מימין(רק כדי לדייק: בלעקוף אני מתכוון, שאם היא נוסעת 85 קמ"ש בנתיב האמצעי, והימני פנוי, אני לא רואה בעיה לשים 90+ בנתיב הימני, ולעוף מהאיזור המסוכן, בזהירות).

במשפט הזה הוכחת שכנראה שאתה נהג יותר מסוכן מאותו בן 85 צלול שמתאים את הנהיגה שלו ליכולותיו. אם אתה לא מבין שאסור לעקוף מימין, על אחת כמה וכמה לעקוף מימין רכב כבד, ומדוע קיים האיסור, עדיף שתתחיל ללמוד תיאוריה, על מנת שתבין את הסיכון לחייך שאתה לוקח בעקיפה כזו.

אגב, לזכות מרבית נהגי המשאיות, הם נוטים להקפיד על הנהיגה בימין, בניגוד ליותר מדי נהגי רכב קל. זה מגיע לאבסורד כי לעתים הם מתקשים לחצות לנתיב המיועד לפניה שמאלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@NewDriver18אני נוטה להסכים עם ספריאל.

תימנע ככל הניתן מעקיפת רכב כבד מימין. תשב פעם בתא הנהג ותבין מיד למה.

לגבי הסבא, ברור שבגיל 85 אינו הנהג שהיה בגיל 20. אבל אני סומך עליו יותר מאשר רוב הנהגים. (לציין שבעברו טכנאי מטוסים, עושה ספורט ומתחזק את הבית עצמאית עד היום... בריאות וצלילות כמו של בן 50-60, מאחל לעצמי גם להיות כך בגילו)

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, עצלן כתב:

קורה שאנשים נתקעים או פוחדים, ניחא, לרוב אתה או מישהו אחר מסמנים לו לזוז והוא יזוז בלית ברירה.

אופטימי, אה? :LOL:

הם זזים מתוך 3 סיבות בלבד:

1) נתת להם משהו יותר מלחיץ להתמודד איתו. 

2) הם צריכים לפנות והמשאית מפריעה להם.

3) הם מבינים שהם לא מפריעים מספיק בנתיב שלהם אז הם זזים לנתיב שהכי יעצבן את שאר הנהגים.

לפני 10 שעות, NewDriver18 כתב:

או לעקוף אותה, אפילו מימין(רק כדי לדייק: בלעקוף אני מתכוון, שאם היא נוסעת 85 קמ"ש בנתיב האמצעי, והימני פנוי, אני לא רואה בעיה לשים 90+ בנתיב הימני, ולעוף מהאיזור המסוכן, בזהירות).

מאד! לא מומלץ. 

אפשרי, במקומות ונסיבות מסויימים מאד, אבל מאד לא מומלץ. תמיד יש הפתעות. 

כל עוד יש לי ברירה כלשהי אני לא עוקף רכב כבד מימין. הם לא יודעים שאני קיים בכלל. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף פעם בשום מצב לא עוקפים משאית מימין. אם יש 3 מסלולים עוברים לשמאלי ביותר וחוזרים.

גם לא בולמים לפני משאית או ״משתחלים״ לפניה , כי לעולם לא תדע מה מרחק העצירה שלה.

• רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...