Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, BoazB11 כתב:

כרה בור ונפל בו.

מצד אחד אתה רוצה להוריד נהגים מהכביש על סמך גילם,

ומצד שני אתה נותן דוגמאות לכך שאולי עדיף להוריד  א ו ת ך  מהכביש...

איפה כתבתי שצריך להוריד נהגים מהכביש על סמך גילם?

אני טענתי, שבגיל 80 שיקול הדעת גרוע יותר מגיל 20 או 50 אצל אותו האדם. האם להוריד אותו מהכביש? לא. זה רק אחד מגורמי סיכון. אם הוא מקצוען, בבריאות טובה, מודע לעצמו, הוא יכול לנסוע עד גיל 100(ויש כאלה).

על סמך איזו דוגמא היית רוצה להוריד  א ו ת י מהכביש? אני רואה איך נוהגים בישראל: חותכים(גם משמאל לחתוך זה מסוכן, לא רק מימין), עוקפים על מהירות אסורה מימין, ללא איתות(שזה כבר 3 עבירות), לא מתסכלים לכיוון הכביש\ עסוקים בנייד, במקום להיות מרוכזים בנהיגה. את כל אלה, אני בטוח, גם אתה יכול לתעד.

אני טוען שיש מקרים שכן מותר לעקוף(לא לחתוך, לא לחזור תוך שניה לאותו הנתיב) משאית מימין במקרים מסוימים. אגב, מה תעשה אם עוד פחות מקילומטר אתה צריך לפנות ימינה, ובנתיב האמצעי יש את המשאית היקרה שלנו? תעוף מעליה?

פורסם
לפני 30 דקות, NewDriver18 כתב:

אני טוען שיש מקרים שכן מותר לעקוף(לא לחתוך, לא לחזור תוך שניה לאותו הנתיב) משאית מימין במקרים מסוימים.

i rest my case כבודו...

פורסם
לפני 11 דקות, BoazB11 כתב:

i rest my case כבודו...

קח את המקרה השלישי, עם נתיב תחבורה ציבורית. בכביש 1 יש כזה, וניתן לנסוע בו אם יש יותר משני אנשים ברכב. אז אני עובר מנתיב אמצעי, עם המשאית, לימני, ובשלב מסוים גם עוקף את המשאית. בזהירות ובנחישות. יש איסור על כך? או שנפעיל שיקול דעת?

במקרה הרביעי הנהג אמנם מתכוון לפנות ימינה, אך עדיין מבחינת המשאית מדובר בעקיפה. אז מה אתה מציע לעשות, אם הרכב הכבד נוסע 80? לנסוע על נתיב ימני 75 קמ"ש, עד הפניה ימינה?

המקרה החמישי מעניין לא פחות.

פורסם

שני המקרים שאתה מתאר הם חריגים המותרים לפי תקנה 47 (ב) לתקנות התעבורה.  

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלה מקרים של מיעוט, וכמובן שגם בהם אפעיל שיקול דעת, גם אם החוק לצדי.

אם אני מעריך שנהג המשאית לא רואה אותי, רוב הסיכויים שאאט ואסע במהירות שלו,

גם אם אני בנת"צ ברשות או בנתיב פנייה ימינה, עד שההערכה שלי תשתנה בהתאם לנסיבות הספציפיות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי איך לנהוג  בכיכר, ישר זו לא אופציה .

1.jpeg

2.jpeg

• מבאס 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לא ממש עומד בכללי השרשור, אבל אני חושב שנהג הרכב האדום זוכה בקלות בתואר הנהג האידיוט של השנה.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • מבאס 1
פורסם
לפני 6 דקות, eladts כתב:

לא ממש עומד בכללי השרשור, אבל אני חושב שנהג הרכב האדום זוכה בקלות בתואר הנהג האדיוט של השנה.

https://www.dispatch.com/story/news/traffic/2025/05/01/downtown-columbus-ohio-driving-traffic-odot-video/83392534007

אני רותח מזעם,
וזה עוד לפני שהוא התחיל לברוח

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Cherniy Bumer כתב:

וזה עוד לפני שהוא התחיל לברוח

נו, זה ברור שהוא ממהר לשדה התעופה. אין לו זמן לצאת ביציאה הבאה, אז זמן לחכות לשוטרים בטח שאין לו.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
בתאריך 1.5.2025 בשעה 23:12, BoazB11 כתב:

אלה מקרים של מיעוט, וכמובן שגם בהם אפעיל שיקול דעת, גם אם החוק לצדי.

אם אני מעריך שנהג המשאית לא רואה אותי, רוב הסיכויים שאאט ואסע במהירות שלו,

גם אם אני בנת"צ ברשות או בנתיב פנייה ימינה, עד שההערכה שלי תשתנה בהתאם לנסיבות הספציפיות.

תמיד חייב לפעול בזהירות ועם שיקול דעת. היתה תחושה מהתגובות שלי, שאני מתנגד לזה?

יותר מזה, יש מקרים שאם תפעל על פי החוק היבש, זה יהיה מנוגד להגיון הבריא(ועלול להוביל לתוצאות טרגיות). חוקים נועדו למקרים כלליים, שלא לדבר על זה שחלקם נכתבתו לפני עשרות שנים, במציאות אחרת.

פורסם

@NewDriver18 תשמע, אתה עקשן אבל חסר הבנה בסיסית של ההגיון מאחורי חוקי התנועה. הסיבה לאיסור העקיפה מימין ברורה מאוד גם אם אתה לא מבין אותה. ויש סיבה טובה מאוד לכך שלא משאירים דבר לפרשנות של כל אחד אלא קובעים כללים ברורים - כי ברגע שכל אחד מפרש את החוק לעצמו מתחיל הברדק. בישראל, שבה אסור להיות פראייר, זה חמור במיוחד. זו הסיבה, למשל, לחוקי הרמזורים הנוקשים במיוחד אצלנו. ואנחנו רואים היטב את הבעייתיות במקומות בהם יש לקונות בחוק, למשל מעגלי תנועה רב נתיביים.

@eladts A bad driver never misses an exit.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, eladts כתב:

נו, זה ברור שהוא ממהר לשדה התעופה. אין לו זמן לצאת ביציאה הבאה, אז זמן לחכות לשוטרים בטח שאין לו.

קורה כל יום בכביש 5 למזרח לפני גשר קסם.

עכשיו לפחות התחום המקווקו הוגדל והוארך משמעותית על מנת לאפשר ״מרווח טעות״ שיקטין את חיתוך המסלולים שהיה לפני כן גורם משמעותי בחלק מהתאונות במקום.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

קורה כל יום בכביש 5 למזרח לפני גשר קסם.

אז כדאי שיתקינו שם מצלמה, כמו זאת שצילמה את הסרטון שהבאתי. אילולא המצלמה נהג הרכב האדום לא היה נתפס.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

@NewDriver18 תשמע, אתה עקשן אבל חסר הבנה בסיסית של ההגיון מאחורי חוקי התנועה. הסיבה לאיסור העקיפה מימין ברורה מאוד גם אם אתה לא מבין אותה. 

אז למה בארה"ב מותר לעקוף מימין? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...