Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

אז למה בארה"ב מותר לעקוף מימין?

תרבות נהיגה שונה ומערכת חוקים שונה בהתאם.

מותר גם לפנות ימינה באדום, ואסור לפנות שמאלה בירוק אם לא פנוי ממול.

אני מתאר לעצמי איזה כאוס היה פה עם היתרים כאלה...

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם

א. אין לי הסבר.

ב. זה נכון רק לחלק מהמדינות.

ג. כל הגישה האמריקאית לחוקי תנועה שונה מהאירופית ששולטת גם אצלנו. למה יש להם all way stop? למה יש להם רמזורים עם 4 ו-5 ואולי יותר פנסים? למה הרישיון הבסיסי שלהם הוא עד 26,000 פאונד? למה הם לא חתומים על אמנת וינה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, eladts כתב:

אילולא המצלמה נהג הרכב האדום לא היה נתפס.

מאיפה אתה יודע שהוא נתפס.

לא רשמת את זה קודם.

תביא קישור לתפיסה.

אני חולה על מרדפים של אמריקאים, עם ניגוח, יריות, תשכב על הריצפה, איזיקים ולניידת. 

פורסם
לפני 1 דקה, IsraCar כתב:

מאיפה אתה יודע שהוא נתפס.

הוא נתפס בעדשת המצלמה והוידאו רץ ברשת. זה רק עניין של זמן עד שהמשטרה וחברות הביטוח של המעורבים בתאונה יגיעו אליו.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

תרבות נהיגה שונה ומערכת חוקים שונה בהתאם.

מותר גם לפנות ימינה באדום, ואסור לפנות שמאלה בירוק אם לא פנוי ממול.

אני מתאר לעצמי איזה כאוס היה פה עם היתרים כאלה...

לפני 43 דקות, eladts כתב:

זה גם קיים בהרבה מדינות באירופה.

הפניה שמאלה בירוק כאשר גם הרמזור ממול ירוק ואין חץ על העדשה הירוקה מקובלת ברוב העולם, מבחינה זו ישראל חריגה (ואם תשימו לב, ברמזורים שלנו הפניה תסומן ברמזור עם חץ על העדשה הירוקה).

קוריוז מעניין הוא ההוראות לנהגים שהופצו עם הפעלת הרמזור הראשון בישראל ב-1949 - ההוראה היא לנסוע ישר או ימינה בירוק ושמאלה בצהוב, תוך התחשבות בתנועה הנגדית.

לגבי הפניה ימינה באדום - עד כמה שאני מכיר יש הבדל בין אירופה לאמריקה: באירופה ברירת המחדל היא שהפניה אסורה אלא אם יש רמזור או תמרור המתיר אותה, באמריקה ברירת המחדל היא שהפניה מותרת אלא אם יש תמרור האוסר אותה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

הפניה שמאלה בירוק כאשר גם הרמזור ממול ירוק ואין חץ על העדשה הירוקה מקובלת ברוב העולם

בארה"ב מתחילים לעבור לחץ צהוב מהבהב במצב בו מותר לפנות אך יש לתת זכות קדימה. זה הרבה יותר ברור ומחקרים הראו שסימון כזה מפחית את מספר התאונות.

פורסם

בארה״ב כנראה גן חיות שלם ברמזורים. אני רואה סרטונים ודומה שבכל סטייט, ואפילו עיר, רמזורים שונים.

בקנדה פניה שמאלה ״מוגנת״ מסומנת או על ידי חץ על העדשה (כמו באירופה), או על ידי רמזור ירוק מהבהב מהיר (שיטה ישנה, שלהבנתי בתהליכי הוצאה משימוש).

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

בארה״ב כנראה גן חיות שלם ברמזורים. אני רואה סרטונים ודומה שבכל סטייט, ואפילו עיר, רמזורים שונים.

החץ הצהוב המהבהב הוא תוספת חדשה לגן החיות. באזור בו אני חי משתמשים בו כאשר מקימים רמזור חדש או משפצים רמזור קיים, אך עדיין ברוב הרמזורים באזור הוא עדין לא בשימוש. יש גם חץ צהוב מהבהב ימינה, שמשתמשים בו כאשר מותרת פניה ימינה אבל צריך לתת זכות קדימה להולכי רגל או רוכבי אופניים חוצים.

פורסם

שוב, לא היתי בארה"ב הרבה שנים. אבל, ראיתי, למשל, רמזורים אופקיים עם שני אורות אדומים (מימין ומשמאל). ורמזורי "מלונה" עם אור אדום משותף ואילו צהוב וירוק מפוצלים. ועוד כל מיני.

ברור שהחלפת רמזורים זה תהליך ארוך, רק לפני מספר ימים דיברנו כאן אל הרמזורים התלויים מעל מרכז צומת שיצאו משימוש בישראל רק באמצע שנות ה-60  ואולי יותר מאוחר.

פורסם
לפני 21 שעות, eladts כתב:

לא ממש עומד בכללי השרשור, אבל אני חושב שנהג הרכב האדום זוכה בקלות בתואר הנהג האידיוט של השנה.

פשוט מרתיח ועוד יותר מרתיח זה שהוא פשוט נסע בנונשלנט מהמקום. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הרוכב אופנוע אומנם טס, וסיכוי טוב שאם היה נוסע לאט יותר התאונה הייתה נמנעת, אבל שיקול דעת לקוי בלשון המעטה של הנהג ברכב השחור, לא רק שהוא לקח לו את הזכות קדימה, הוא גם חצה את הצומת בצורה איטית, רבאק תן גז...

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, עצלן כתב:

הרוכב אופנוע אומנם טס, וסיכוי טוב שאם היה נוסע לאט יותר התאונה הייתה נמנעת, אבל שיקול דעת לקוי בלשון המעטה של הנהג ברכב השחור, לא רק שהוא לקח לו את הזכות קדימה, הוא גם חצה את הצומת בצורה איטית, רבאק תן גז...

התגובה הראשונית שלי היא שנהג הרכב האדום אשם ב-100%. המחשבה השניה היא שאת האשם אפשר לקבוע רק לאחר שמכירים את המקום - עיקולים בדרך, הפרעות לשדה הראיה, כמובן האם פנס החזית של האופנוע האיר כראוי. אם אכן האופנוען נהג הרבה יותר מהר מהמהירות המותרת יתכן שזו הסיבה שנהג הרכב לא ראה אותו. זו בדיוק הסיבה שבגללה אני מציין כאן כל הזמן את שיקול הדעת של המהנדסים מול תחושות הבטן של הנהגים (וחוטף נביחותֶעל ימין ועל שמאל).

עריכה אחרונה על ידי sperial

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...