Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

המרחק לא נמדד פה במטרים אלא בשניות, והמהירות של הרכב המצלם גבוהה משמעותית מהמהירות של המשאית, ועל כן נהג המשאית עשה מעשה מסוכן.

נכון, אבל זה בקטנה... הכביש מסביב ריק, ולנהג מאחור היה די זמן ומקום לאן לסטות. 

זה מהדברים שאני סולח אליהם, במיוחד שיש משאיות ואוטובוסים שמתנהגים בדיוק כך כשהכביש מלא ואז זה או בלימת חרום שלך או להריח את המשאית מלמטה...

הלוואי וכל נהגי המשאיות יהיו רק כאלו. 

אגב, לידיעת הנהג המצלם, אני תמיד כשאני רואה רכב שמנסה להשתלב אני עובר לנתיב השמאלי כדי שהוא יוכל להשתלב בבטחה. 

אחד הדברים שהכי מרגיזים אותי על הכביש זה נהגים שנוסעים בשאנטי שלהם על הימין, לא מעלים/מורידים מהירות/מפנים נתיב כדי שרכבים יוכלו להשתלב נורמלי, "אני בקצב שלי ושכל העולם ימות".

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
בתאריך 3.2.2025 בשעה 17:56, עצלן כתב:

ככה זה בדרום, ישנם אזורים וכבישים עם אוכלוסיות

גרתי כמה שנים בבאר שבע. אני לא אנתרופולוג - אבל לא יצא לי להתקל בהרבה אוכלוסיות באזור. אז אפשר פשוט לדבר על הבדואים. לא צריך לפחד להגיד את השם הזה.

ואני לא מדבר על איך הם נוהגים בהכללה או בממוצע או משהו כזה. הטענה היא פשוטה - לך לערים שמגדירות את עצמן כבדואיות (רהט, חורה, כסייפה, תל-שבע, שגב-שלום, לקייה, ערערה בנגב), והתופעות שתפגוש שם (ובכבישים שמחברים בינהן) הן הזויות בכל קנה מידה. אולי אלה לא האוכלוסיות, או הבדואים, אולי אלה התשתיות, אולי משהו באוויר שגורם להתנהגות הזאת - אבל אלו העובדות. והן חד משמעיות. בלי שום השלכות או הכללות.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.2.2025 בשעה 17:29, הטויוטה כתב:

לזה כבר אין מילים...

אין על נהגי משאיות...

חדי עין יבחינו שאת כל התמרון המסוכן הזה הוא עשה בלי מראה שמאלית!!

למי שההתנהגות הזאת של הנהג משאית נראית תקינה- לא הייתי נוסע מאחוריכם בכביש...

ואני לא עולה חדש..

מדובר בכביש מהיר, נהג משאית שנכנס כמו משוגע וחותך 2-3 נתיבים בחדות ובלי צפירה (שלא שומעים כי הורדתי את הקול) היה ממשיך לרחף ולהכנס לנתיב הימני, זה תקין??

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני אוהב כשהמוזיקה מתאימה גם לבריונות...

הוא מאוד מיהר לרמזור האדום.

משום מה האחורית לא עובדת לי באופן קבוע, אז לא יכולתי לצרף את מה שראיתי במראה - היה בהתחלה בשמאלי, עבר להכי ימני כדי לחזור הכי שמאלה..

גם זו עבירה שנהייתה כל כך שגרתית שהיא מובילה לפיהוק 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, גור אדם כתב:

אז בניגוד לדעה הרווחת כאן 👇

נראה שדווקא הרכב הנמוך (מאוד) התהפך, בניגוד לרכב המצלם (שלפי הגובה - נראה כמו קרוס)...

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

ניתן לראות שלוליות מים צמוד לחומה איפה שאיבוד השליטה החל.

מהירות גבוהה, אולי בשילוב צמיגים עם חירוץ מוגבל/שחוק, והדרך להידרופלנינג קצרה.

ההתהפכות היא כי הוא ירד מהכביש ופגע בתוואי השטח עם שארית אנרגיה. יש פחות קשר במקרה הזה למרכז הכובד.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

כמובן, נכתב בציניות... 

גם 'קצת' מהר, וגם נראה שלפני שהרכב החליק הוא פגש שלולית מים גדולה, מה שכנראה גרם לרכב לצוף ולאבד אחיזה.

נ.ב. כדאי לנהגים הממהרים לנסוע בגשם על הנתיב האמצעי, הכביש נסלל עם שיפוע של 2% לצדדים כדי לנקז גשם, הנתיב האמצעי יהיה תמיד ללא שלוליות.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

כביש 443 ידוע בשלוליות הנוצרות בו בזמן גשם, נסיעה מהירה בשילוב שלולית ואולי גם אחיזה לא מספיק טובה בהגה יכולה להוביל לזה.

יש מקומות שלא רק שיש שלולית בצד שלך, אלא גם אתה מקבל גל מים שמגיע מרכב שעובר בנתיב הנגדי.

לפני 10 שעות, לב טוב כתב:

הכביש נסלל עם שיפוע של 2% לצדדים כדי לנקז גש

הבעיה נוצרת כאשר יש גדר הפרדה שאין בה ניקוז ואז המים מצטברים לשלוליות.

פורסם

להבדיל ממדינות נורמליות, יש אצלנו שלוליות בכבישים מהירים ולא רואים סימוני נתיבים בכלל על כביש רטוב. רכב שנכנס במהירות גבוהה לשלולית כזו יאבד שליטה אם לא יחזיק חזק את ההגה. מסוכן ממש. אני לא חושב שיש צמיג שיתן לרכב אחיזה בשלולית עמוקה כזו, רחבה כזו ובמהירות כזו. אסור לגעת בגז או בברקס כשנכנסים לשלולית כזו במהירות. לנהג הזה יש מזל שהוא נשאר בחיים

• רעיון טוב! 3

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

רק אני לא מתפלא שהרכב הוא מסוג אלה שגם על כביש יבש זה יכול "לקרות" לו?

לא מזהה בדיוק את הדגם, אבל מנוע אחורי עם עודף כוח, בקרות מנותקות ונהג לא מנוסה = תאונה

U232ntitled.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 53 דקות, BoazB11 כתב:

רק אני לא מתפלא שהרכב הוא מסוג אלה שגם על כביש יבש זה יכול "לקרות" לו?

לא מזהה בדיוק את הדגם, אבל מנוע אחורי עם עודף כוח, בקרות מנותקות ונהג לא מנוסה = תאונה

U232ntitled.jpg

1. אתה לא היחידי

2. אתה צודק ב-100%

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...