Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריכוז סרטוני מצלמות רכב של דבילים

יוסי פרנקוס

פוסטים מומלצים

לפני 44 דקות, flytomars כתב:

מודה ומתוודה: לא ממש הסתכלתי במראה כשסטיתי ימינה, הייתי פונה גם אם היה שם רכב, זה פשוט היה אינסטיקנט -

לא להכנס בסכנה הברורה ומיידית שהייתה מולי.

בנס גם לא נכנס בי הנהג שהיה מאחוריי, זה משהו שדווקא כן ראיתי במראה- הוא הספיק לבלום וכמעט נישק לי את הטמבון

זאת הסיבה העיקרית, למה בזמן נהיגה צריך להתעסק... בנהיגה. כשאני מצליח לעקוף רכב שמתנהג בצורה מוזרה(נוסע לאט מדי ביחס לשאר משתמשי הדרך, או מזגזג כל הזמן, או לא שומר על גבולות הנתיב), אני שם לב שהנהג או משוחח עם מישהו, כאשר הפנים שלו הם לא לכיוון הכביש, או שהראש בכלל מוטה למטה, כנראה מול נייד, אבל זה כמעט תמיד נהיגה כדבר משני ולא ראשי. מה שאומר, שאנחנו חייבים לצפות להתנהגות לא צפויה (כולל עקיפה מימין, שכאילו אסורה על פי החוק, אבל אין באמת אכיפה של זה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמתי לב שבתחילת הסירטון אתה עוקף רכב בצבע ירוק (מאזדה 2? - אני חלש בזהוי דגמים) שנמצא בנתיב הסמוך לנתיב שלך.

בסוף הסרטון רואים את אותו הרכב חוזר לנתיב שהיה בו מנתיב ימני יותר.

ניחוש מושכל - הנהג בנתיב הסמוך אליך קלט את המצב וסטה גם הוא ימינה כדי שלא תפגע בו. למעשה הוא אפשר לך לסטות ימינה ללא פגע. ייתכן ובשדה הראייה שלו ניתן היה לראות את הרכב בשוליים ולפעול בהתאם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 2 דקות, mthree כתב:

שמתי לב שבתחילת הסירטון אתה עוקף רכב בצבע ירוק (מאזדה 2? - אני חלש בזהוי דגמים) שנמצא בנתיב הסמוך לנתיב שלך.

בסוף הסרטון רואים את אותו הרכב חוזר לנתיב שהיה בו מנתיב ימני יותר.

ניחוש מושכל - הנהג בנתיב הסמוך אליך קלט את המצב וסטה גם הוא ימינה כדי שלא תפגע בו. למעשה הוא אפשר לך לסטות ימינה ללא פגע. ייתכן ובשדה הראייה שלו ניתן היה לראות את הרכב בשוליים ולפעול בהתאם.

כן, גם אני ראיתי את זה בצפיה השלישית...

נראה שהוא גם מאט ברגע שהרכב שלפני חותך בפראות, כנראה הבין שמשהו לא כשורה.

כשאני נוהג אני גם בד"כ עירני לדברים כאלה, הבעיה שהרכב שלפני הסתיר לגמרי את הרכב העומד.

מה שאני לא מבין זה מה הלך עם הרכב הראשון -

איך הוא נזכר לבלום ולחתוך רק כשהגיע ממש לרכב העומד - צריך להיות ממש כוכב כדי לעשות כזה דבר.

מצד שני אני בטוח שזה שהיה מאחוריי חשב אותו דבר עלי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, flytomars כתב:

...מה שאני לא מבין זה מה הלך עם הרכב הראשון -

איך הוא נזכר לבלום ולחתוך רק כשהגיע ממש לרכב העומד - צריך להיות ממש כוכב כדי לעשות כזה דבר.

מצד שני אני בטוח שזה שהיה מאחוריי חשב אותו דבר עלי...

א. עצירה שאינה מסיבת חירום בכביש כזה - עבירה.

ב. יתכן שזה קרה שניות קודם והנהג לא הספיק להניח משולש.

ג. בישראל מקובל לא לשמור מרחק(כולנו), ולמרות זאת שניכם הספקתם לבצע תמרון התחמקות.

ד. שישרף הת-ת לחוטינים.

• רעיון טוב! 2

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, רוןS כתב:

א. עצירה שאינה מסיבת חירום בכביש כזה - עבירה.

העברה היא גם חציית קו לבן רצוף.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי החוק היבש, אתה צריך לנסוע ככה שתוכל להגיב לכל מצב, כך שלא תעשה תאונה,או תסכן אחרים בדרך.

במקרה הזה, היית צריך לקחת בחשבון שאין לך שדה ראיה, ושתוכל להגיב מהר ובבטחה, אם יקרה משהו כזה.

לחילופין, היית צריך לשמור מספיק מרחק מהרכב שלפניך, למקרה שהוא יעשה משהו כזה.

ועכשיו לתכלס - הרכב שלפניך לא היה בסדר בכלל. ייתכן שהוא לא שם לב , ואולי אפילו עשה את זה בכוונה.

בדיוק מהסיבה הזאת, אני משתדל מאד לשמור מרחק מכל מיני רכבים כאלה שאין לי שדה-ראיה מלפנים, ולפעמים אפילו לעבור לנתיב הימני, כדי לראות מה קורה לפניהם 

(כמובן אם רכבים כאלה נתקעים בנתיב השמאלי, זאת בעיה נפוצה אחרת).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחד הדברים שאני מלמד את הילדים הוא להסתכל דרך הרכב שלפנינו אל הרכב שלפניו ולהבין מה קורה איתו ובמיוחד זיהוי של בלימה או סטיה.

זו סיבה למה השחרת החלון האחורי היא לא בטיחותית כי היא חוסמת את האפשרות הזו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 40 דקות, borsood כתב:

אחד הדברים שאני מלמד את הילדים הוא להסתכל דרך הרכב שלפנינו אל הרכב שלפניו ולהבין מה קורה איתו ובמיוחד זיהוי של בלימה או סטיה.

זו סיבה למה השחרת החלון האחורי היא לא בטיחותית כי היא חוסמת את האפשרות הזו.

זה גם למה אומרים, "אל תסתכל על הרכב שלפניך, אלא על רכבים מקדימה". ככה, לפחות, המליצו לי נהגים עם נסיון גדול, כשלמדתי לנהוג.

היתי רק מתקן, שמדובר בניסוח לא טוב של רעיון שאומר שאתה חייב להסתכל על התמונה השלמה, ולא "להיתקע" רק ברכב שלפניך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

אין מילים.. כבר נהיה מנהג קבוע בכל פקק בשעות העומס

• מבאס 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסרטון חסום/ירד

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיה אצלך.. העלתי אותו לוקאלית לפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסרטון יצר ויכוח כמה אני לא בסדר שנסעתי ב150 מטר שהיו בקטע הביניים בו נתיב ההשתלבות נגמר ונתיב הפנייה עוד לא נפתח.

הדעה שלי היא שאין טעם שאעמוד בפקק ואעמיס עוד על התנועה רק כדי לסמן וי שאני נוקשה כאילו אני בטסט, בייחוד בכביש כזה שאפילו לא ירדתי לשול כדי להמשיך בכיוון הנסיעה שלי.

• רעיון טוב! 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

אין מילים.. כבר נהיה מנהג קבוע בכל פקק בשעות העומס

1. אין בעיה עם צפיית הסרטון. FF.

2. אהבתי את תוכן השיחה ברדיו 😃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסופו של דבר הצלחתי לצפות בכרום על חלונות. באייפד לא פעל לא בספארי ולא בכרום.

ביציאה הדרומיתמחיפה יש מקום בו יש לי התלבטות דומה אבל בו הנתיב הימני הוא נתיב מטרונית, אני חוצה אותו ומשתלב בנתיב הראשי רק כדי לחצות אותו ימינה כעבור 100 מ'. בהעדר אכיפה אני די בודד בגישה, העוקפים על הנת"צ מפריעים לא לצאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...