Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגרת רישוי על מה ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשים פה מתווכחים למה אני משלם ככה וההוא ככה. גם אם יקחו אגרת רישוי 200 ש"ח בשנה עדיין גונבים אותנו!

עדיף לזרוק את הכסף לים, מדינה של גנבים. איפה עוד נראה בזיון כזה?

אני יודע שפעם לפני הטסט היו מוציאים את הרדיו ומתחמקים מתשלום האגרה, זה קיים ואפשרי היום!?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה מכיר רכב שמגיע בלי איזה מערכת בסיסית? תפרק אותה בשביל אותם 100-200 ש"ח בשנה? רק הירוק וההרכבה יעלו יותר, שלא לדבר על ענישה אם במקרה תיפול לידיו של שוטר שיחפש את הפרט הזה.

ולהזכיר לכולם - פעם אנשי מחלקת הגביה של רשות השידור היו מצטרפים לשוטרים במחסומים על מנת לתפוס את "מעלימי האגרה" (כאלה שלא שילמו את החצי השני לטלויזיה הביתית). לפחוץת מהרעה הזו נפטרנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי את ההתבכיינות פה על האגרה השנתית.

גם אם נתעלם מזה שהאגרה בין יתר המיסים משמשת למימון כל הוצאות המדינה כמו בטחון, חינוך, רווחה ועוד ועוד (ולא רק "במרכאות" כבישים כמו שכתב פה מישהו), על רכב ממוצע, ששוויו נגיד 50K ואתם נוסעים בו כממוצע 15K, אתם משלמים מעל 15 אלף שקל בשנה על דלק, טיפולים וירידת ערך. כך שהאגרה היא חלק דיי קטן מזה.

גם אם תרד האגרה ל100 שקל בשנה, הכסף החסר ייגבה בשם אחר מאוכלוסיה אחרת (וסביר להניח שגם אתם בתוכה).

וכן, גם אני לא נהנה לשלם כל שנה. אני גם לא נהנה לשלם מע"מ על כל מוצר, ובטח שלא אלפי שקלים של מס הכנסה.

אבל אין יש מאין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה פשוט לא נשמע הגיוני שעל רכב שעולה 6000 ש"ח ביום טוב אני צריך לשלם 1000 ש"ח כל שנה לרישוי, זה הכל.

אין שום יחס בין ערך הרכב לאגרת השימוש בו. ולמה על הרדיו אני צריך לשלם? אין איזו הצהרה שאפשר לחתום שאני שומע רק דיסקים ולא מאזין בכלל לרדיו? :)

אף אחד לא טען שלא צריכה להיות אגרה - זה חלק מהמיסים שמדינה מתוקנת לוקחת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שילמתי 889 ש"ח

אחרי הנחה של 170-200 ש"ח של מילואים

על פז'ו 206 2002

אז או שהם טעו והייתי אמור לשלם עוד 200 או שבעלי הקליאו/לגאסי/ספייס משלמים יותר מדי.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

וויי וויי וויי כמה בכי...

בהולנד אגרת הרישוי למכוניות דיזל גבוהה יותר מבנזין (והפיצוי הוא שהסולר זול יותר בכ- 30% מהבנזין), והעלות מותנית במשקל הרכב.

כך יוצא שאגרת הרישוי לרנו סניק דיזל 2004 שלי היא בסביבות 1200 יורו בשנה. לבנזין היה עולה בסביבות 500-600 יורו. אגרת הרישוי לפיאט פונטו מודל 96 שלי היא כ 280 יורו לשנה.

התוצאה היא שניתן לרכוש מכוניות דיזל כבדות בנות 10-25 שנה במחירים מצחיקים לחלוטין, בגלל עלות הרישוי הגבוהה (תחשבו ב.מ.וו 730d, ריינג' רובר דיזל וכו').

שקלו לעשות כאן אגרת רישוי שמותנית בשימוש. רצו להתקין GPS על כל אוטו ולחייב אגרת רישוי לפי הנסועה בפועל, עם שקלול של תוספת על שימוש בדרכים בשעות העומס (והנחה על נסיעה שלא בעומס), אבל ההצעה נפלה בגלל חשש על חדירה לפרטיות - וכך הלך החלום שלי של להחזיק כמה מכוניות במקביל בלי לשלם אגרת רישוי מלאה על כולם...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...