Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה שנת 2006 ידני 1.25

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט שנוסע מב"ש למכמורת

האם הרכב פיאט פנדה ומנועו הקטן (1.25, 60 כ"ס) יספיק לי בהתחשב בממוצע חודשי של כ 1600 ק"מ בחודש?

האם יחזיק מעמד? האם הנסיעה תהיה כרוכה בסבל ואי נוחות מוגזמת?

פורסם

אני נוסע כבר שנה וחצי על כזה רכב,בין המיני הוא דווקא רך,רוב הנסיעות שלי הם בין עירוניות כ 1000 ק"מ בחודש שחלקם בכבישים ההררים,ואיני סובל.

בעליות קשות צריך למשוך יותר,אך בכביש רגיל אין בעיה.

הרכב מאוד חסכוני וזול לאחזקה אצלי בתנאים לא הכי פשוטים צריכה של 1/17.5.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה פתחת שרשור נוסף?

לגבי הפנדה, תיאורטית אין בעייה לנהוג עם רכבי מיני גם בכבישים בין-עירוניים אך צריך לזכור כי זה לא הייעוד שלהם. כן, תהנה מצריכת דלק פנטסטית, לא, זה לא יהיה נוח ומפנק ובעיקר רועש בנסיעות בין-עירונית.

אני משער שתקציבך מוגבל ולכן אתה שואל על הפנדה. במקרה הזה אולי הייתי יורד שנה-שנתיים בשנתון ומחפש פיאט פונטו ספייס עם מנוע 1,400 סמ"ק. זה יהיה שיפור משמעותי באיכות הנסיעה מבלי להתפשר הרבה (אם בכלל) על צריכת הדלק.

אם מדובר בפנדה ספציפית אשר אתה מכיר את עברה והיא בעלת נתונים פנטסטיים - הייתי הולך עליה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
במקרה הזה אולי הייתי יורד שנה-שנתיים בשנתון ומחפש פיאט פונטו ספייס עם מנוע 1,400 סמ"ק. זה יהיה שיפור משמעותי באיכות הנסיעה מבלי להתפשר הרבה (אם בכלל) על צריכת הדלק.

הרשה לי לחלוק על עיצה זו בכמה מישורים :

1. אין פיאט פונטו ספייס עם מנוע 1,400 סמ"ק. פונטו ספייס בכל השנתונים (2000-2006) מגיעה עם מנוע 1,242 סמ"ק

בשתי גרסאות :

* מנוע 8V עם 60 כ"ס - זהה לזה של הפנדה. למנוע זה משודך גיר ידני או רובוטי בשנים 04-06.

* מנוע 16V עם 80 כ"ס - עפ"ר עם גיר אוטומטי רציף CTV , יש גם מעט ידניות.

2. מנוע 1,400 יש רק בגרנדה פונטו החל מ - 2007.

3. מנסיעות ממושכות בפונטו ופנדה : אין הבדל גדול באיכות ונוחות הנסיעה. הפונטו מרווחת בהרבה אבל רק לנוסעים מאחור ובתא המטען. הפנדה חסכונית מהפונטו המקבילה 60 כ"ס ב 10-15% ומול ה 80 כ"ס ב 20-25%.

מסקנה - אם מיועד בעיקר לנהג בודד ללא צורך בנפחי אחסון גדולים הפנדה מודרנית , חסכונית ועדיפה.

פורסם

3. מנסיעות ממושכות בפונטו ופנדה : אין הבדל גדול באיכות ונוחות הנסיעה. הפונטו מרווחת בהרבה אבל רק לנוסעים מאחור ובתא המטען. הפנדה חסכונית מהפונטו המקבילה 60 כ"ס ב 10-15% ומול ה 80 כ"ס ב 20-25%.

מסקנה - אם מיועד בעיקר לנהג בודד ללא צורך בנפחי אחסון גדולים הפנדה מודרנית , חסכונית ועדיפה.

רואים שאתה לא גדול-מימדים :wink:

אני לא מצליח להיכנס במושב הנהג של הפנדה בנוחות, על נהיגה אין בכלל מה לדבר.

אני מתקשה להאמין שההפרש בצריכת הדלק יעמוד על 20-25% בין הפונטו החזקה לפנדה, המנועים של פיאט הם בין החסכוניים בשוק ואני לא רואה סיבה לכ-זה הפרש בצריכה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בגדול אני מחשיב את עצמי די גדול מימדים

1.73 מ ו 90 ק"ג

מה זה אומר לגבי?

עוד רכב שאני מתלבט לגביו ואשמח לקבל עצות ועזרה

פולו 1400 ידני

האמת שראיתי היום אחת מאוד מסקרנת:

שנת 2002

75 כ"ס

107 אלף ק"מ

יד 4 בעל הרכב רוסי יקה שבשנה שהרכב בבעלותו דאג לישר קו מכל הבחינות (טיימינג, 4 צמיגים, ניקוי אינפוזיה למצערת,

יש בבעלותו רשיונות ושתי ספרי בדיקה שהרכב עבר בידיים קודמות

כמו כן הוא דורש 20K

אני ממש מתלבט על פולו בפרט, אין לי ספק שזה רכב טוב שישרת אותי בצורה נוחה ויעילה

אך אני בספקות רבות לגבי צריכת הדלק שלו ולגבי אחזקתו

הבחור טוען שהרכב צורך 1:13

פורסם

המנוע הזה שיש גם בפונטו וגם בפנדה יכול להפיק גם צריכת דלק של 1:20, אם נוהגים רגוע בכביש בין עירוני.

בתוך העיר הצריכה היא של 1:15 קבוע, שיורדת כאשר עושים באופן קבוע עליות קשות (כמו למשל העלייה לדניה דרך נשר או משהו בסגנון) או נהיגה עם מזגן (מוסיף 10% לצריכה).

בפנדה שאתה מתעניין בה יש גירסת מנוע עם 60 כ"ס, חסכוני מאוד - סוחב יותר טוב מבפונטו ספייס עקב משקל נמוך יותר של הפנדה.

המנוע אמין מאוד.

לגבי גודל - אני אישית נוסע בפונטו ספייס והיא מרגישה מרווחת מאוד. נסעתי גם בפנדה ואין ספק שזה מרגיש קטן יותר וצפוף יותר.

עם זאת, אני עצמי שוקל להחליף שנה הבאה לפנדה, עקב היתרונות המובהקים שלה בתחום צריכת הדלק (יכול לחסוך לי כמה שקלים בחודש) ובתחום הגודל (נכנסת לכל חניה בקלות).

בקיצור - נותר לך לשקול מה אתה מעדיף. לוותר קצת על מרחב פנימי ברכב תמורת תמרוני חניה מוצלחים וצריכת דלק עדיפה, או לקבל מרחב מחיה גדול יותר ולקנות את הספייס.

פורסם

תודה רבה לכולכם על העזרה!

עוד שאלה

האם החברה טרייד מוביל נחשבת לאמינה?

התפרסמה מודעה על סוזוקי ליאנה שנת 2002 ידנית עם ק"מ נמוך

והמחיר די בתקציב שלי

מישהו מכיר את הרכב? את צריכת הדלק שלו ?

נתונים:

מנוע 1600 105 כ"ס ומשקל עצמי מטורף של 1175 ק"ג

פורסם

"משקל עצמי מטורף"...אתה צוחק, נכון?

מניסיון, ליאנה רכב מומלץ מאד. אמין ושימושי למשפחה, בייחוד בגרסת האצ'באק. ואל תקשיב לביקורת הגולשים שיאמרו "מכוער" - זו קביעה סובייקטיבית וממש לא רלוונטית. אבל קח בחשבון שצריכת הדלק כאן היא כמו של משפחתית אוטומטית קרי, 11.5 ק"מ לליטר, ואולי מעט טוב יותר בנסיעה רגועה.

זה עולם אחר ושונה ביחס למכוניות מיני וסופר-מיני, מכל הבחינות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
תודה רבה לכולכם על העזרה!

עוד שאלה

האם החברה טרייד מוביל נחשבת לאמינה?

התפרסמה מודעה על סוזוקי ליאנה שנת 2002 ידנית עם ק"מ נמוך

והמחיר די בתקציב שלי

מישהו מכיר את הרכב? את צריכת הדלק שלו ?

נתונים:

מנוע 1600 105 כ"ס ומשקל עצמי מטורף של 1175 ק"ג

לא מכיר את הרכב מבחינת נסיעה וכו' אבל סתם הערה - זה לא הרכב הכי מכוער שיש בכבישים? אני פשוט לא מבין מה עבר להם בראש בעיצוב המכונית הזאת, בעיקר ההאצ'בק.

• תוכן חדש...