Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צפירה ביציאה לעקיפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא לא צריכה להיראות סבירה לך, היא צריכה להיראות סבירה לנעקף, וזה פשוט לא יקרה.

לגבי דבריו של דון פלמר - אם הוא שמח לעקוף אך חושש שהנעקף צריך התראה מסויימת - כנראה שהשמחה שלו מוקדמת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן, כנראה שאנחנו קצת מתמקדים מדי בכח, ולא בפועל.

פותח השרשור, אני מבין איך יכולים להגיד לך בישראל אל תצפור, אלא אם יש צורך אמיתי כמובן (סטייה לכיוונך).

הבהוב קצר? הייתי כותב לך שלא יזיק, אבל לפי מה שתיארו פה חברי הפורום זה רק יסכן אותך יותר.

אני אישית, הייתי נוסע הרבה בכבישים כאלה, וכאשר הייתי עוקף משאית שהיה נדמה לי שהיא לא הכי מרוכזת בכביש, הייתי נותן צפירה קטנה, שהיא גם ככה בקושי שומעת, ואף אחד לא היה נבהל, וכל נהג משאית הבין מה אני מנסה להגיד. חלקם ירדו לשול מעט, וחלקם פשוט המשיכו בנסיעה רגילה, אבל הם ידעו שאני עוקף אותם, ולא, אף אחד מהם לא ניסה להאיץ או לעשות לי דווקא.

מצד שני, אף פעם לא הרגשתי צורך לעשות את זה מול רכבב פרטי, הם מספיק קטנים כדי לראות אותי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נראה לי שפותח השרשור התכוון למעשה לבעייה מאד נפוצה בעקיפה בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון אבל של יותר מרכב אחד.

אין שום סיבה בעולם לצפצף או להבהב כשמבצעים עקיפה נכונה של רכב בודד, זה גם אסור על פי החוק.

הסכנה היא כשיש רכב איטי וזה שאחריו לא עוקף אותו ואז הרכב השלישי מתחיל לעקוף את שניהם ופתאום גם השני מתחיל עקיפה מבלי לשים לב שהשלישי כבר עוקף אותו.

עקיפת טור מכוניות (שתיים או יותר) אינה אסורה לפי החוק למיטב ידיעתי אבל היא מאד מסוכנת, גם במקרה כזה לא צריך לצפצף סתם אלא רק במקרה שנראה שנהג מסויים מסכן את הסיטואציה.

כל הנ"ל לגבי כביש דו-סיטרי עם נתיב אחד לכל כיוון ופס הפרדה מקווקוו באמצע.

פורסם

מה לא מובן? לא צופרים בעקיפה! :evil:

יש יותר סיכוי שאתה תיראה כמו ערס למי שברכב שלפניך והוא ייתעצבן עליך ואולי אפילו לא ייתן לך לעקוף, מאשר שיבין אותך ויגיד "קדימה אדוני, אני מתעקש!"

אתה יכול לגרום לתאונה כי המסר יהיה אגרסיבי בשביל הצד השני.

פורסם

צפירה ברוב המקרים (במצב שבו אתה כבר בנתיב הנגדי אבל לאו דווקא במקביל לנעקף) תתפרש כ"זוז! טרנטה", "מה אתה נוסע כזה לאט!? יא עומו??" או "ת'בא פתי-חות?".

לרוב המצבים האלה יגמרו בהאצה פתאומית של הנעקף שיגמרו ב:

א. הוא יוכיח חד משמעית ומעבר לכל ספק שזה לא טרנטה, או ייווכח שזה כן.

ב. סינון "אמא ש'ך עומו" ושום סיכוי לתת לך לסיים את העקיפה עד שדרכיכם יפרדו.

ג. הוא יבוא פתי-חות.

ד. תקבל דקירה ברמזור הקרוב.

או שאתה יכול לתת שניים-שלושה איתותים (וינקרים, לא אורות) לפני שאתה מתחיל לעקוף. אם לא שם לב אלייך, לאיתות הוא ישים לב. העין האנושית בנוייה להימשך לתנועות או שינויים פתאומיים בנוף (שריד מהתקופה שהיינו צריכים לחפש אריות בשיחים של אפריקה) והאיתותים בנויים כדי לנצל את זה. בשביל הם מאותתים ולא נדלקים.

גם אם הבחורצ'יק מעשן, קורא עיתון, מדבר בטלפון, אוכל סנדוויץ' ותופר כפתור בחולצה, אם תאותת, הוא יראה, הוא לא שולט בזה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ואוו! מה עשיתם מהנהג הישראלי האומלל! יסגור את הפער בכוונה, יאיץ בפול גז כדי לסגור לכם את ההזדמנות לעקוף, יחסום אתכם - תגידו, השתגעם? וגרוע מכך: בתור מה אתם מותחים ביקורת כל כך נוקבת על הנהג ה"ישראלי?" אתם במקרה שוודים? אולי אוסטרים?!

רוב רובם של הנהגים הם אנשים נורמטיביים שרק רוצים להגיע הביתה. זהו. האגרסיביות בכביש היא תוצאה של מזיגה בין צפיפות רבה, הרבה לחץ וכן, גם כמה בריונים, שמוציאים שם רע לכולם. אין שום סיבה להיכנע לאגרסיביות הזאת או לצפות לה מראש ואין בלתה!

צפירה קצרה, חלושה, עדינה; הבהוב קצר באור הדרך - לא יפריעו לאף אחד ולא יגרמו לו לבצע שום פעולה קיצונית. אבל הם כן יסבו את תשומת לבו אם הוא לא מרוכז - וזה משהו הרבה יותר נפוץ (והאמת שגם הרבה יותר מסוכן) מאגרסיביות ותגרנות על הכביש. זה מקובל בכל מקום בעולם, בין אם זה לקראת עקיפה, לפני גישה לסיבוב עיוור (בייחוד ברכב ארוך), בנהיגה בתנאי ראות נמוכים וכן הלאה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אתם במקרה שוודים? אולי אוסטרים?!

רוסים, שגרים בקנדה. :-P

מעולם לא צפרו לי כשעקפו אותי ומעולם אני לא צפרתי כשעקפתי ולא מתתי אפילו פעם אחת בינתיים.

הדבר היחיד שאני יכול להצדיק בסיטואציה הזאת היא אולי ורק אולי לתת הבהוב עם אורות דרך כשעוקפים משאית (כבר אחרי מעבר נתיב) וגם זה רק במידה ויש שול מספיק רחב

שיאפשר לנהג של אותה משאית לסטות קצת ולאפשר לי לעקוף קצת יותר בקלות.

כל דבר מעבר לזה לא יועיל במקרה הטוב. במקרה הרע ידקרו אותך. :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...