Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צפירה ביציאה לעקיפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז הסבר לי מדוע כל נהגי האוטובסים (שאני ראיתי, וראיתי הרבה כי אני נוסע הרבה באוטובוסים) קודם מאותתים כדי לצאת מהמפרץ של האוטובוסים ורק אח"כ בודקים את השטח.

דמיין סיטואציה של פקק שבה אוטובוס רוצה לצאת ממפרץ, אבל עקב פקק הוא לא יכול להשתלב בתנועה. לטעמי איתות קודם, מכיוון שזה בעצם הצהרה לכלל הנהגים על כך שהאוטובוס רוצה להשתלב. בפועל, שוב, הפעולות מתבצעת במהירות עד כי במקביל.

כי הם גדולים ופוחדים פחות מהשלכות מעשיהם שכן הם יודעים שגודלם ומשקלם מאיים ומרתיע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
השימוש בצופר - רק לצורך מתן אות אזהרה למניעת סכנה, כאשר אין דרך אחרת למנוע אותה.

בזמן העקיפה, מחובתו של נהג רכב הנעקף להיצמד עד כמה שאפשר לשפת הכביש וכמובן אסור לו להגביר את מהירותו.

במידה והוא "מנותק" מהכביש ומהסביבה ופתאום התחיל להאיץ, תוותר (תוריד מהירות) ותחזור לימין.

רצוי להוסיף שלעתים צפירה מצידך (פותח השרשור) עלולה להלחיץ את שאר הנהגים מסביבך...וזה לא דבר מומלץ בלשון המעטה.

(רק באיזור מגוריי יש את אלה שמתעצלים לטלפן לחברים שלהם, או נהגי מוניות למיניהם, שעומדים עם אוטו מונע ומצפצפים 5-6 פעמים? :x)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

Manual - אל תסנוור אותי בבקשה. אם אתה מעוניין לעקוף - תפאדל. בדוק במראות, ראה שפנוי, אותת שמאלה, האץ ועקוף אותי. אם אתה מפחד שהרכב שאתה עוקף פתאום יעבור שמאלה פשוט שים עליו את העין. רצוי שבאופן כללי תלמד את סגנון הנהיגה של כל הרכבים סביבך, כך תוכל להעריך כיצד להתנהג עם כולם. ממי להתרחק ולהזהר, ממי לא צריך לפחד, מי משתמש בטלפון ומי מרוכז בנהיגה.

נ.ב

ממליץ להיזהר מטנדרים כאלה ואחרים, כי מהנסיון שלי הם נוסעים כמו משוגעים. כנ"ל לגבי כל מיני ערסים/ערבים (נבלה וטרפה) ששמו "בנסים אקסנון", אגזוז לחץ נאונים למיניהם או סתם bodykit מזעזע.

.Your average Notepad

פורסם
הבהוב קצר הוא פעולה נכונה - מדובר בחלקי שניה, ומבצעים אותה לאחר הסטיה שמאלה, כך שהיא נראית במראת הצד. כיון שמדובר בהבהוב קצר מאד אין בעיית סינוור.

מקום שבו אני בעד שימוש בצופר הוא לפני עיקולים חדים עיוורים בכבישים צרים מאוד. בארץ כמעט לא נותרו כאלה, אבל, למשל, בכרתים השתמשתי בצפירה כזו לעתים קרובות, בגלל אופי הכבישים ובמיוחד הנהגים (שחותכים כל עיקול, גם אם מדובר ב"סיכת ראש").

צדיק בסדום.

אני חושב שהשאלה מתייחסת לעקיפה בכביש דו-סיטרי עם נתיב אחד לכל כיוון, כאשר יש קו הפרדה לא רצוף.

כאשר אתה עוקף רכבים, ובעיקר אחד כבד אתה יכול לתת הבהוב קצר בשביל שיבחין בך. לא כולם מסתכלים במראה.

כשאתה עוקף רכב כבד, אתה יכול לתת צפירה קטנה, אף נהג טרקטור/משאית לא ייבהל מזה. זה תמיד טוב כשהרכב הנעקף ידע שהוא נעקף, רק לא על חשבון בטיחות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה לוקח כמובן מאליו שהנעקף יפרש את ההבהוב/צפירה כסימן נוכחות. המציאות הישראלית כנראה לא תואמת את ההשקפה - הבהוב/צפירה (מרכב עוקב) לרוב מבטאים כאן חוסר שביעות רצון מהתנהלות בכביש ולפיכך פרט ללעצבן או להכניס ללחץ לא יהיה בפעולה זו דבר וחצי דבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איתות פירושו סימון לשאר הנהגים שאני מעוניין לעבור נתיב. זה לא אומר שאני עובר נתיב ישר ברגע שאני מאותת. בדר"כ איתות ובדיקה מתבצעים במקביל, אבל אני רשמתי את הסדר הכרונולוגי הנכון.

טעות ישראלית נפוצה.

ממש לא. קודם כל בודקים את תנאי הדרך, מוודאים שאפשר לעקוף ורק אז מאותתים ומתחילים את הפעולה.

קורה כל הזמן שאני קולט נהגים שהם פתאום מבינים שהם צריכים לעבור נתיב, מאותתים ומתחילים מיד אחרי זה לחתוך כשהם כמעט מתנגשים ברכב לידם.

פאקינג תסתכלו קודם כל על הכביש לפני שאתם עושים משהו!

ובנוגע לשאלה המקורית; לא רואה שום סיבה בעולם לצפור או לאותת.

עוקפים כשאפשר לעקוף. אם אין לך מרחק בטחון מספיק בשביל לעקוף, אין גם סיבה להציק לרכב הנעקף, וגם אסור לסמוך על זה שהרכב הנעקף יבין אותך כמו שאתה חושב שאיתות / צפירה יגרום לו להבין אותך (וזה נכון לגבי כל דבר בנוגע לנהיגה).

פורסם
בהודו ובסין מקובל שרכב עוקף הוא מצפצף

בהודו ובסין גם מקובל לסוע 10 אנשים על קטנוע אחד. :lol:

אבל בהקשר לשאלה המקורית, אני לא רואה סיבה לצפור,להבהב או לעשות כל פעולה שהיא חוץ מבדיקה,איתות,עקיפה,זהו.

V5

פורסם
בהודו ובסין גם מקובל לסוע 10 אנשים על קטנוע אחד. :lol:

אבל בהקשר לשאלה המקורית, אני לא רואה סיבה לצפור,להבהב או לעשות כל פעולה שהיא חוץ מבדיקה,איתות,עקיפה,זהו.

:-P:-P שהייתי בטיול בסין אחרי הצבא נסענו באוטובוס מאזור מסויים לאזור אחר שבערך משך הנסיעה הייתה 4וחצי שעות ואני חושב שהנהג צפר אולי 500 פעמיים לפחות XD

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אני מתכוון במצב בו אני נמצא במקביל לרכב הנעקף.

אם אתה תצפור אתה רק תעצבן את הנהג ברכב נעקף והוא לא יתן לך להשתלב כי יחשוב שאתה משחק איתו. יש לבצע עקיפה כמו שהסבירו לך:

1. בדיקת שטח (מראות, הסתכלות לצדדים, תכנון המהלך)

2. איתות

3. האצה+מעבר נתיב (בזהירות! תוך כדי שאתה עוקב אחרי כל מה שמתרכש מסביבך)

4. איתות חזרה לנתיב שלך

5. בדיקת שטח (כמו ב1)

6. מעבר נתיב זהירה תוך התאמת מהירות לנתיב שאתה נכנס בו

לא בטוח? את תעקוף!

עקפת? חזור לנתיב הימני.

תעשה הכל בשיקול דעת.

בחיים לא לחתוך!

כבד והתחשב במשתמשי דרך אחרים.

עוד לגבי לצפור. אל תעשה את זה אלא על מנת למנוע סכנה מידית לחיים. לא צופרים לרכב בגלל שהוא נוסע לאט או עצר, כי הוא יכול לעצור ולא לנסוע הרבה יותר זמן מאשר אם לא היית צופר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה לעאזזל מלמדים מורי הנהיגה בימינו???

כשאתה יוצא לעקיפה, אתה דבר ראשון מסתכל במראות שאין מישהו מאחריך בנתיב אליו אתה רוצה להכנס,

אח"כ אתה מסתכל קדימה לראות שיש לך בכלל אופציה להכנס לנתיב ולהאיץ בו (כדי שתעקוף את הרכב ולא תהיה במקביל אליו)

אתה מפעיל את הווינקרים (מאותתים), יוצא לעקיפה, וחוזר לנתיב שלך לאחר שעקפת כדי שנתיב העקיפה

יהיה פנוי לאנשים שרוצים גם לעקוף (מה שלצערי בפועל לא קורה)

יופי! בשנת 2012 לומדים נהיגה בהתכתבות, - מה הצעד הבא? לימוד נהיגה בטלפתיה?

ואני תמיד אומר, מורי הנהיגה לא מלמדים לנהוג, הם מלמדים לעבור טסט,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
מה לעאזזל מלמדים מורי הנהיגה בימינו???

כשאתה יוצא לעקיפה, אתה דבר ראשון מסתכל במראות שאין מישהו מאחריך בנתיב אליו אתה רוצה להכנס,

אח"כ אתה מסתכל קדימה לראות שיש לך בכלל אופציה להכנס לנתיב ולהאיץ בו (כדי שתעקוף את הרכב ולא תהיה במקביל אליו)

אתה מפעיל את הווינקרים (מאותתים), יוצא לעקיפה, וחוזר לנתיב שלך לאחר שעקפת כדי שנתיב העקיפה

יהיה פנוי לאנשים שרוצים גם לעקוף (מה שלצערי בפועל לא קורה)

יופי! בשנת 2012 לומדים נהיגה בהתכתבות, - מה הצעד הבא? לימוד נהיגה בטלפתיה?

ואני תמיד אומר, מורי הנהיגה לא מלמדים לנהוג, הם מלמדים לעבור טסט,[/quote]

נכון, לדעתי צריך להכשיר נהגים חדשים על מסלול החלקות שנהגים ידעו איך להגיב במצבים קשים

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

לצערי לא מכשירים!

כשהייתי בשירות למדו אותנו לשלוט על סופה כבדה במצבי קיצון,

ואם להודות באמת, לפני הקורס חשבתי שאני נהג טוב, אחרי הקורס,

ראיתי כמה דברים לא ידעתי וכמה דברים לא היה לי מושג לגביהם!

כשהייתי עלם צעיר בן 19 למדתי לנהוג על רכבים מגושמים במצבי קיצון,

ואם להודות באמת, זה היה שווה את זה! כי הקורס הזה תרם לי גם המון

לחיי הנהיגה שלי ביום-יום, אני לא צריך ABS כדי למנוע מהרכב שלי החלקה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...