Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור איביי הגדול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

EBAY מתנהג כמו מונופול. במקום להתמקד סביב הקונה, שבלחיצת כפתור יקבל מידע על הפריט מכל העולם, הם מוצצים עוד קצת כסף מהמוכר תמורת הזכות להציג את הסחורה שלו באתרים אחרים של EBAY .

לגבי מה שכתבת על מחסנית הדיו , ניסיתי לחפש " Brother ink LC-38" והתוצאות היו כן בסדר, וכללו את המחסנית הזולה שהזכרת במקום הראשון.

יהודה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קונה מוצרים באיביי כבר הרבה זמן אבל דבר אחד לא הבנתי, אולי מישהו ידע. שלא כמו ב DEALEXTREME, באיביי לא ניתן לראות חוות דעת על מוצרים, ז"א אפשר, רק אם אני נכנס לפידבקים של המוכר ומתחיל לעשות שם חיפוש סיזיפי על שם המוצר, וגם אז זה פידבק שמוגבל ל 60 תווים שמסתכם בדרך כלל ב FAST SHIPPING ו A+++.

ב DEALEXTREME למוצרים רבים יש סיקורים שרשמו הקונים אחרי שקיבלו את המוצר והתרשמו ממנו, זה נראה לי דבר בסיסי ביותר, למה באיביי אין את זה?

פורסם

מעניין. החלון של איביי נשאר פתוח מאתמול. לחצתי מחדש על SEARCH מבלי לשנות את מלות החיפוש והפעם גם אני קיבלתי את הדיו הזול ביותר ראשון. כנראה תקלה זמנית באתר.

:turn-l:
פורסם

בכמה הזמנות האחרונות שלי באיביי (בחודשיים האחרונים) מוצרים רבים טרם הגיעו (בעיקר מהונג קונג/סין) - האם עוד מישהו נתקל בבעייה או יודע מה עלול לגרום לה?

פורסם

כן, דואר ישראל.

גם אני מרגיש האטה ניכרת בקבלת דואר מחו"ל, ומהארץ. דוגמאות:

גלויה מת"א לישוב ליד נתניה: 3 שבועות.

גלויה מורשה, פולין: שבועיים.

חבילות מהמזרח: בין 6 ל-8 שבועות.

כנראה קשור למצבה העגום של חברת "דואר ישראל" ולצעדים בעקבותיו:

חברת הדואר מקבלת אישור מהמדינה להפסיק למיין דואר בלילה. המשמעות מבחינת הצרכן היא עיכוב מסוים במשלוח. מבחינת הדואר זה חיסכון של 15 מיליון שקל.

:turn-l:
פורסם

הזמנתי 4 חבילות מסין. 2 הגיעו אחרי חודש ושבוע לערך, השלישית לאחר חודש בדיוק והרביעית בדיוק לאחר 43 יום יומיים לפני שפתחתי קייס באיביי.

ובכלל, אני יכול לדרג את המשלוחים כדלקמן:

הכי מהיר שקיבלתי היה מבריטניה. זמן: 4 ימים עד שבועיים גג.

במקום השני ארה"ב: 3 שבועות עד חודש.

ובמקום האחרון: סין/הונקונג/תאילנד - חודש עד 43 ימים.

ועוד דבר, הרבה פעמים הבעיה יכולה להיות באמת בדואר ישראל. החבילה יכולה להגיע לארץ גם תוך שבוע. אבל עד שהם פה מזיזים את התחת שלהם,

בודקים/פותחים/ממיינים כל חבילה יכול לקחת להם עוד שבועיים במקרה הטוב שבאים על חשבוננו כמובן.

אבל הבעיה שאת זה אנחנו לא יכולים לדעת באמת, ולא חסר מקרים שהחבילה מגיע לארץ ושוכבת פה שבועיים עד שממיינים אותה,

אבל בטענות אנחנו באים כמובן לאותו סוחר/איביי על עיקוב במשלוח... תחשבו על זה.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

דואר ישראל אכן בעייתי.

חבילות מאנגליה הזמנתי מספר פעמים, הגיע מאוד מהר. פעם אחת אפילו תוך 6 ימים, פעם שניה תוך כשבוע וחצי.

ארצות הברית - יש ויש. הזמנתי כמה פעמים והגיע מהר תוך 8 ימים, גג שבועיים. היו גם דברים שהגיעו אחריי המון זמן.

כל המזרח הרחוק - גם יש ויש. רוב הדברים הזולים מגיעים אחריי כחודש. דברים יקרים הגיעו מהר בהתאם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כאחד שגר במושב (ת.ד.):

משלוחים מסין בד"כ מגיעים תוך 2-4 שבועות. נדיר שלוקח יותר מחודש. היו אפילו מקרים קיצוניים שהגיע בשבוע וחצי.

מארה"ב, עד היום הוזמנו פריטים במחירים של 50$ ויותר. זמן המשלוח- שבוע עד שבועיים, חוץ ממקרה אחד של שירות שליחים בינ"ל (EMS?) שפעל דרך USPS, שאז לקח לו דווקא כמעט חודש (בין היתר בגלל הקושי בתיאום זמן הגעת השליח, נראה אותכם מצליחים לתפוס מישהו אנושי שם במענה הקולי שלהם).

מבריטניה- לרוב 4 ימים עד שבוע. מיעוטם עד שבועיים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני נמצא בקשר עם אחד מסין (סיני), שמתעסק הרבה עם משלוחים.

הוא טוען שיש עומס גדול כרגע ב-China Post, שרק ילך ויעלה לקראת הכריסמס, וחבילות של חברות שילוח (כגון EMS) מקבלות כרגע עדיפות גבוהה יותר לפני המשלוחים הרגילים, ולכן יש הרבה עיכובים.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
בכמה הזמנות האחרונות שלי באיביי (בחודשיים האחרונים) מוצרים רבים טרם הגיעו (בעיקר מהונג קונג/סין) - האם עוד מישהו נתקל בבעייה או יודע מה עלול לגרום לה?

כן, דואר ישראל.

גם אני מרגיש האטה ניכרת בקבלת דואר מחו"ל, ומהארץ. דוגמאות:

גלויה מת"א לישוב ליד נתניה: 3 שבועות.

גלויה מורשה, פולין: שבועיים.

חבילות מהמזרח: בין 6 ל-8 שבועות.

כנראה קשור למצבה העגום של חברת "דואר ישראל" ולצעדים בעקבותיו:

חברת הדואר מקבלת אישור מהמדינה להפסיק למיין דואר בלילה. המשמעות מבחינת הצרכן היא עיכוב מסוים במשלוח. מבחינת הדואר זה חיסכון של 15 מיליון שקל.

כן , היתה האטה , אולי בגלל החגים. אח"כ קיבלתי פריט מסין תוך כשבועיים שלושה , שזה יחסית מהר. נקווה שדואר ישראל החליט לחזור לעבוד .

יהודה

פורסם

פריט שהוזמן על ידי מחנות בניו-יורק ב-27.12 נשלח ב-3.11 (בדרך היתה סנדי) והגיע הביתה היום (הפתק הונח בתיבת הדואר אתמול) - ומדובר במשלוח דואר אויר רשום רגיל - סה"כ 5 ימים. ההזמנה היתה מחנות שעובדת עם ה-Yahoo store (גם עם eBay, אבל שם המבחר הרבה יותר קטן).

מצד שני מספר פריטים שהוזמנו מסין ונשלחו ב-23.10 טרם הגיעו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בשלב הזה ממתין ל10 חבילות סה"כ, מה שכן 2 מהם נשלחו אחת ב8.10 והשניה ב10.10 ועדיין לא הגיעו.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם
פריט שהוזמן על ידי מחנות בניו-יורק ב-27.12* נשלח ב-3.11 (בדרך היתה סנדי) והגיע הביתה היום (הפתק הונח בתיבת הדואר אתמול) - ומדובר במשלוח דואר אויר רשום רגיל - סה"כ 5 ימים. ההזמנה היתה מחנות שעובדת עם ה-Yahoo store (גם עם eBay, אבל שם המבחר הרבה יותר קטן).

מצד שני מספר פריטים שהוזמנו מסין ונשלחו ב-23.10 טרם הגיעו.

כמובן שהכונה ל-27.10.12.

נסיוני עם חבילות מסין הוא השהיה של 3-5 שבועות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חשב שגרמתי לתקרית בין לאומית...

הזמנתי מודד לחץ אוויר לצמיגים, עולה דולר פלוס 2$ משלוחה. סבבה. אפילו קיבלתי מספר מעקב.

זה היה בסוף ספטמבר...

ב-20/10 המוכר יוצר איתי קשר שעבר מעל 20 יום, והאם המוצר הגיע. אמרתי לו שלא, אבל אני רגוע- מסין לוקח לחבילות הרבה זמן.

בימים האחרונים אני בודק איפה החבילה, ואני לא מסוגל לאתר אותה. יצרתי קשר עם המוכר, מבחינתו הוא ישר רצה לזכות אותי, ושאם המוצר יגיע אני אשלם לו עליו אחר כך. כתבתי לו שזה מקובל, או שישלח עוד אחד, ואם יגיעו 2 אשלם עבור שניהם. יש לי שימוש לעוד אחד, זה הוזמן עבור העבודה שלי. רק ביקשתי שיחכה עוד שבוע ליום חמישי הבא לראות אולי בטעות הפריט יגיע.

היום אני מקבל מאיביי הודעה של "טרם השארת פידבק". אני נוהג להשאיר פידבק אחרי שהמוצר נוחת אצלי ביד, אבל אמרתי, נחרוג ממנהגי הפעם.

אני נכנס להשארת פידבק, ואני מגלה שהמוכר פתאום לא שולח לישראל. אפילו היה כתוב את זה על דף המוצר שאני קניתי.

אני פוחד שזה בגללי :shock::?:cry:

ייתכן שהייתי הקש האחרון ששבר את המוכר הזה?

נתתי לו 5 כוכבים בלי קשר לכלום, הוא היה יותר מהוגן כלפיי. אני חושב על לשאול אותו למה הוא לא רוצה לעבוד עם ישראל יותר... הבעייה, סיני ותקשורת באנגלית. אני ממילא "מוריד את הרמה" של מה שאני כותב כשאני מדבר עם מוכרים סינים ושומר על משפטים קצרים וקלים להבנה (אני מניח שהם משתמשים בגוגל תרגום או משהו לאור כמה מהמשפטים שהם כתבו לי לאורך הזמנותיי, היו כמה קטעים שגרמו לי לצחוק בקול רם...), ואיך זה ייראה למוכר אם אשאל אותו ב"חוצפה הישראלית" למה הוא לא רוצה יותר למכור לארץ.

מה לדעתכם כדאי לעשות :?:

יש לציין שהפידבק שלי כקונה באיביי הוא 100% עבור סביב 20 עסקאות.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...