Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 1.6 2009 85k קמ - ״הלך מנוע״

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מעלה התייעצות זו עבור חבר יקר,

אתמול אישתו נסעה ברכב הנ״ל, ולפתע החלה לשמוע רעשים מוזרים והבחינה בעשן עולה ממכסה המנוע, עצרה והזמינה גרר.

היום עדכנו אותו מהמוסך (מורשה) כי המנוע איבד קומפרסיה והרינגים גמורים ונתנו הצעת מחיר למנוע מפירוק + רדיאטור + עבודה = 7,500 שח (לא ידוע עדיין אם לפני או אחרי מעמ)

האם אתם מכירים מקום איכותי שיבצע זאת במחיר נמוך יותר?

האם כדאי להחליף באמת מנוע או אולי לעשות שיפוץ ראש?

אשמח לכל פיסת מידע רלוונטית מכם

אגב, אני יודע שמנועים של מאזדה יש כמו זבל בפירוקיות ואפשר לרכוש אותם במחיר של כ2000 שח, אולי כדאי לרכוש בנפרד ולשלם התקנה בלבד?

תודה

פורסם

אם בורחת קומפרסיה מהרינגים אין שום קשר לשיפוץ ראש! דבר שני לידע כללי ראש של מאזדה 3 לא משפצים לפי הוראות יצרן כי אסור להוריד לו שטח. וכן יש מנועים כאלה כמו זבל בפירוקיות המחיר בערך כמו שאתה אומר אבל אני חושב שזה מחיר למוסך. לך לכמה מוסכים תבקש הצעת מחיר על עבודה כולל המנוע ועל עבודה בלבד (לדעתי לא כולם יסכימו), ותבדוק בכמה מקומות מחירים של מנועים וקמ" כמה שפחות מן הסתם יותר טוב.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אגב, אני יודע שמנועים של מאזדה יש כמו זבל בפירוקיות ואפשר לרכוש אותם במחיר של כ2000 שח, אולי כדאי לרכוש בנפרד ולשלם התקנה בלבד?

תודה

לא בטוח שכדאי לך לעשות את זה, אולי עדיף לתת למוסך לעשות את הכל כדי שאם דברים לא יעבדו טוב אחר כך לא תצטרכו לעמוד בפני טענות מהסוג של "מה אתה רוצה ?, אתה הבאת לנו מנוע דפוק".

פורסם

בנוסף יש סיכו לא רע, שמוסך (גם אם ירויח כמה לירות על המנוע שהוא קונה מהפרוקיה) יוכל לקבל את המנוע במחיר יותר טוב מאשר לקוח מזדמן.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מה הסיבה שבגללה התקלקל המנוע ? האם זו מאזדה 3 צורה ישנה או חדשה ? הרכב באחריות ?

אם מדובר בצורה חדשה היו שם לא מעט בעיות עם המנועים,בגלל תקלה המכונה פיסטון סלפ היצרן החליף באחריות בוכנות/תיקן על חשבונו את התקלה הזו.

הנה קישור לבעיה שאולי דומה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=415682&page=2

אם זו הבעיה- פנו במכתב לחברת דלק מוטורס ואם הרכב מטופל במורשה מאזדה,אולי יפעילו רצון טוב ויתקנו ללא תשלום או בנזק חלקי.

כמובן,שאם התקלה נבעה מפיצוץ של הרדיאטור / מחוסר תשומת לב שגרם להתחממות הרכב החברה לא תמהר להשתתף בעלות התיקון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אז ככה,

הסיבה לקלקול היא עקב התחממות, ככל הנראה רדיאטור סתום או נזילה שלא שמו לב אליה גרמו לכך

מדובר בצורה הישנה

הרכב אינו במסגרת האחריות

כאמור כשל הייצור שתיארו מעלה לגבי הצורה החדשה - אינו רלוונטי במקרה זה

אותו חבר אינו מבין גדול ועל כן אמרו לו מנוע רדיאטור ועבודה, הוא לא שאל לסיבה בדיוק אלא הסתפק בתוצאה ופתרונה.

האיזור הוא פ״ת, אך גמיש לכל איזור המרכז והשרון

שוב תודה

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לפנות אל המוסך הירוק בפ"ת.

כאן תוכל לקרוא חוות דעת על המוסך.

אל תשכח לציין שהגעת מהפורום!

פורסם
אז ככה,

הסיבה לקלקול היא עקב התחממות, ככל הנראה רדיאטור סתום או נזילה שלא שמו לב אליה גרמו לכך

מדובר בצורה הישנה

הרכב אינו במסגרת האחריות

כאמור כשל הייצור שתיארו מעלה לגבי הצורה החדשה - אינו רלוונטי במקרה זה

אותו חבר אינו מבין גדול ועל כן אמרו לו מנוע רדיאטור ועבודה, הוא לא שאל לסיבה בדיוק אלא הסתפק בתוצאה ופתרונה.

האיזור הוא פ״ת, אך גמיש לכל איזור המרכז והשרון

שוב תודה

גם אם האחריות על הרכב פגה לפני חודשיים..3 עדין אפשרי לבנות ליבואן בבקשה להשתתף בעלות הנזק.

לנסות לא עולה כסף.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
אתה מוזמן לפנות אל המוסך הירוק בפ"ת.

כאן תוכל לקרוא חוות דעת על המוסך.

אל תשכח לציין שהגעת מהפורום!

מבקש מחיר גבוה יותר ממה שדרש המורשה! הזוי... כנראה כשהם אומרים ירוק הכוונה לדולרים.

פורסם
גם אם האחריות על הרכב פגה לפני חודשיים..3 עדין אפשרי לבנות ליבואן בבקשה להשתתף בעלות הנזק.

לנסות לא עולה כסף.

צודק.

נעשתה פניה באמצעות המוסך, שם טוענים כי אם יאשרו השתתפות של 50% זה יהיה בהתניה של רכישת החלקים המקוריים מהם וחדשים בלבד, ז״א מנוע חדש מהניילונים!! אני מניח שגם אחרי ההשתתפות שלהם המחיר יהיה לפחות פי 2 ממנוע מפירוק.

האם זה הגיוני שהם מתנים זאת בחלקים חדשים בלבד ולא מפירוק? הרי מדובר על חלק שעולה הון תועפות

פורסם

מקרה הזוי וגם הסיבה שניתנה מוזרה.

מנוע עם 85K שנת 2009 שמסיים חייו זה נדיר.

אין סיבה שיפרוץ צינור גומי, רדיאטור לא מתעורר יום אחד ומחליט שהוא סתום ...

הדבר היחידי שאני יכול להעלות על דעתי זה שהרכב לא יד ראשונה ועבר אחזקה ונהיגה קלוקלת (מישהו רומז ליסינג ...)

טיפ קטן, אם בכול זאת מחליפים רדיאטור (לא מסתפקים בניקוי), אז רק מקורי .

אחרת תחזור אלינו בקרוב עם סיפור של גיר ששבק חיים.

רענן

פורסם
מקרה הזוי וגם הסיבה שניתנה מוזרה.

מנוע עם 85K שנת 2009 שמסיים חייו זה נדיר.

אין סיבה שיפרוץ צינור גומי, רדיאטור לא מתעורר יום אחד ומחליט שהוא סתום ...

הדבר היחידי שאני יכול להעלות על דעתי זה שהרכב לא יד ראשונה ועבר אחזקה ונהיגה קלוקלת (מישהו רומז ליסינג ...)

רענן

קודם כל כל הכבוד על האבחנה.

הרכב אכן מליסינג יד 1, המוזר הוא שישנה היסטוריית טיפולים מלאה במאזדה על הרכב אך כשהוא נרכש הסתכלתי על מי הקירור ראיתי שמדובר במי ברז בלבד!

בנוסף הוא נרכש מסוחר שפל שהתברר כנוכל לא קטן (זה כבר סיפור הזוי בפני עצמו)

ממה זה יכול לנבוע אם כך? האם בוצעה קומבינה כלשהי ברכב שיכולה לגרום לכך?

פורסם

רענן

אגב, לגבי הערתך מעלה, אשמח לפירוט בנושא.

כיוון שהרגע הציעו לי החלפת מנוע מייבוא + רדיאטור תואם מקורי במחיר סביר (לעומת מורשה ודומיו) לכל החבילה עם העבודה

מה הסכנות בכך? האם זה שווה את ההפרש שנע סביב ה2500 ש"ח?

• תוכן חדש...