Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור רכשתי לאחרונה פיאט בראבו 2009 (64KKM) עם גיר רובוטי.

אני עומד לפני טיפול 60KKM שיבוצע ככה"נ בשמשון יהוד (בכפוף להצעת מחיר).

הרכב (מאוד) נחמד, אבל גיליתי שיש לו היסטוריה עם הגיר שטופלה בעבר במוסך מורשה. אני בתהליכים של בירור הטיפולים המדויקים, אולם הממצא הזה גרם לי לדאגות (יתכן ולא מוצדקות).

מחקר שערכתי הביא אותי למסקנה שהערכות מראש עם חלפים רלוונטיים (שזולים מאוד בחו"ל ויקרים להחריד בארץ) וטיפולי מנע שונים עשויים להביא לאמינות גדולה יותר ולחיסכון של אלפי ש"ח בתחזוקה.

יחד עם זאת נשארו כמה סימני שאלה שאני מקווה שבעלי הניסיון יוכלו לענות עליהם :

1. לא הצלחתי להבין אם המשאבה, החיישנים והסלונואיד המשותפים לסלהספיד ולמערכות המותקנות בפונטו המשיכו גם לדואולוג'יק שנמצאת בבראבו, האם מדובר בשינוי שם בלבד או בשינוי של המערכת כולה?

2. האם מוסך מורשה יסכים לבצע את התחזוקה הנ"ל (עם חלקים שאני אקנה + החלפת פחמים במנוע) או שאאלץ ללכת למוסך קטן או לבצע בעצמי?

3. האם יש למישהו מושג מה המועד המומלץ לביצוע תחזוקה שכזאת (30,60,120 אלף)?

4. מה כללי הנהיגה הנכונה, מבחינת בלאי, עם גיר שכזה (חד-מצמדי)? עדיף בנסיעה מנהלתית להחליף ידנית או לתת למחשב להחליט? לעזוב את המצערת בכל החלפה וכו'?

פורסם

הקפצה ותוספת פרטים ---

ממחקר שערכתי עד כה מצאתי מספר נקודות תורפה במערכת הגיר הרובוטי של קונצרן פיאט לדורותיו (מהמשמעותי אל הפחות) --

* בעית הבעיות - בעיה במערכת יצירת ושימור הלחץ ההידראולי, אשר נובעת מתת-הבעיות הבאות -

** כשל של המשאבה הנובע לרוב מפחמים שלא הוחלפו (עלות של 10 ש"ח חומרים) ועד מנוע משאבה תקול (1500 ש"ח בחו"ל) - בישראל מדובר בנזק של בין 1000 ל-6000 ש"ח, תלוי מה נפגע ותלוי איפה מתקנים.

** דליפה מצובר השמן (אקומולטור/פעמון), חלק שיש לו נטיה לפתח דליפה לאחר 50-120KKM ועולה החל ממאות ש"ח בחו"ל ועד 6000 ש"ח בארץ (כי מחליפים את כל הגיר).

* בעיה במערכות החישה של הגיר - נובע מכשל ב-TPS (חיישני מהירות), עקב לכלוך שמנוני או כשל מוחלט. החלק כנראה די גנרי ועולה 150-200 ש"ח בחו"ל או עד 2000 ש"ח בארץ.

* בעיה בסלונואיד שאחראי על פעולת המצמד. לא הצלחתי למצוא בדיוק את המק"ט או את העלות של חלק זה ואם ניתן להחליף אותו בנפרד. לציין שסלונואידים הם לרוב מאוד אמינים וכנראה שרוב הבעיות נובעות מלכלוך.

מצאתי פחות התייחסויות לבעיות בגיר עצמו, ב-"רובוט" או במצמד עצמו.

אשמח להתייחסות לשאלות שהעלתי בפוסט הראשון. תודה.

• תוכן חדש...