Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובפחות מ-5K ק"מ? כי נאלצתי להוסיף 2 ליטר לאחר שהנורית נדלקה ולא האמנתי שחסר לי שמן, ובמוסך התברר שזאת הבעיה :x .

הם אמרו לי שזה בגלל שהאוטו זקן (יונדאי אקסנט שנת 2000).

שאלה קטנה נוספת - קניתי 4 ליטר שמן מנוע ב-100 שקל. זה מחיר סביר? כי אני יודע שבמוסכים המחיר גבוה יותר. השאלה אם ממש דפקו אותי :cry:

פורסם

לא הגיוני בכלל, כנראה ששחיקת הטבעות בוכנה במנוע שלך כבר בשלב שמחייב שיפוץ מנוע, אלה אם כן יש לך נזילת שמן.

צריך להשתמש בשמן שהיצרן ממליץ, אם השתמשת בשמן הנכון אז המחיר פחות משמעותי, מקווה שלא שגית בסוג השמן שהוספת.

פורסם

ביונדאי יש הרבה נזילות מהאטמים גם לי היה כזה והיתי שם לו 2 ליטר שמן כל 3 חודשים בערך

וקנית את השמן ביקר

פורסם

צריכה כזו של שמן לא הגיונית בעליל. ייתכן שהחלפה של גומיות שסתומים תקל על הבעיה. בכל מקרה, לרכב במצב כמו שלך עדיף כבר לעבור לשמן יותר "כבד" בצמיגות 20W-50. זהו שמן יותר סמיך כל שאם יש רווח בטבעות הבוכנה בצילנדר השמן אמור להקל על הבעיה במעט. יש לי פיאסטה שעברה 230 אלף ק"מ והחלפנו גומיות שסתומים. יש הקלה בבעיה אבל עדיין. מה לעשות, מנוע זקן זה מנוע זקן. כמובן שברכב כמו שלך במצב שתיארת אין כבר טעם להוסיף את השמן הטוב שבטוב אלא שמן פשוט שעומד בתקנים. שמן 20W-50 בתקן API SG או SF אתה יכול למצוא 4 ליטר במחיר של בין 50-70 שקלים. אם אתה מתקשה למצוא שלח לי הודעה ואני אחפש לך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עברתי 161,500 ק"מ.

אז מה לעשות? לבדוק את הגומיות או לשפץ את המנוע?

אולי בעצם כדאי לחכות עד שהאוטו יגמור את עצמו ואז לקנות אוטו חדש מבלי לתקן או להשקיע בו שקל נוסף?

פורסם

בק"מ כזה המנוע לא אמור לאכול שמן בכמות כזאת.

אני מציע לך לפנות לפחות לעוד מוסך לחוות דעת לגבי הבעיה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
עברתי 161,500 ק"מ.

אז מה לעשות? לבדוק את הגומיות או לשפץ את המנוע?

אולי בעצם כדאי לחכות עד שהאוטו יגמור את עצמו ואז לקנות אוטו חדש מבלי לתקן או להשקיע בו שקל נוסף?

אני לא יכול להגיד לך מה לעשות כי בסופו של דבר אתה זה שצריך להתמודד עם התשלום. בכל מקרה, אל תתבייש להיכנס לכמה מוסכים ולשאול לדעתם לגבי הבעיה. בהחלט שמשהו כאן לא תקין בצורה חבל על הזמן. מנוע יחסית צעיר עם 161 אלף ק"מ לא אמור לעשות כזאת בעיה.

האם כאשר המנוע מותנע או בנסיעה יש עשן לבן מאחורה? זהו הסימן לאכילת שמן. כאשר המכסה מנוע מורם ואתה מסתכל על המנוע האם הוא מגוייף' בשמן? כי יכול להיות גם שיש לך בריחת שמן ממכסה השסתומים בגלל אטם עייף.

כמו כן, תסתכל בבוקר מתחת לרכב, יכול להיות שחטפת פעם מכה בקרטר ויש נזילת שמן קטנה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אין בעיה, בשביל זה כולנו כאן. לעזור ולקבל עזרה שצריך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון - הייתי במוסך נוסף וגם הוא אמר שלא נהוג לעשות טיפול (נקיון) למנוע. הוא אמר שיכול להיות שהבעיה בפלאגים או שהשמן לא היה איכותי. אמרתי לו שאני מעדיף לחכות עוד חודשיים ואז לראות מה מצב השמן, במקום להיכנס עכשיו להוצאות.

בקיצור בשורה התחתונה אין לאף אחד מושג מה הבעיה (הייתי בסה"כ בשלושה מוסכים וגם כאן יש לא מעט שקראו ונתקעו). אז אני אמשיך לעדכן עבורכם בעוד חודשיים

פורסם

זה לא היה מוסך מורשה. אתה צודק וכדאי לברר איתם. הם עושים כל שנה בסביבות נובמבר בדיקת חורף בחינם ואני אלך ואשאל אותם

פורסם

הייתה לי בעיה דומה ביונדאי גטס שלי החלפתי גומיות שסתומים בחדשות (ידועה הבעיה עם הגומיות בגטס בפרט 120000 ק"מ שנת 03!) והבעיה נפתרה.

• תוכן חדש...