Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק ברכבים ישנים

Tomer8
שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני בקרוב עומד להביא מזדה לנטיס 323 ישנה 98-99'

הרבה אומרים לי שהיא טוחנת דלק ברמות לא נורמליות , בדקתי באתר KML ורשום שהיא בפועל הצריכת דלק האמיתית שלה היא 1:10.

בדקתי עוד רכבים שהם פחות או יותר באותה קטגוריה ורובם עושים 1:11-13 לדוגמא הסוזוקי בלנו.

בגלל שני הק"מ הנוספים לליטר יצא לה שם של שותה דלק ? או שאתר הזה בכלל לא אמין?

והאם כדאי לצעיר כמוני לקנות אותו כרכב ראשון? תודה רבה, וחשבתי שזה מתאים לפה אם מתאים יותר לפורום אחר אני אשמח אם תעבירו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא עניין של אמינות, זה עניין של ממוצע ויכול להיות שהרגלי הנסיעה שלך שונים מהממוצע.

בלי קשר, הגיל עושה את שלו. דברים פעוטים אפילו כמו מתלים שכבר לא בדיוק מאוזנים ומיושרים כמו פעם יכולים לגרום לעלייה בצריכה הדלק של מספר אחוזים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתגנב לך לאשכול...

ברור שיש את עניין ההתישנות. אבל עצם ההגדרה של רכב (כן, ישן) עם תיבת הילוכים אוטומטית (3 הילוכים - תקנו אם אני טועה), ומנוע 1800 זה לא שילוב קטלני?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרכב ראשון הוא אמין ושוק טוב אבל הוא לא מתאים לך.

הוא רכב משפחתי ובתור נהג חדש מותר לך רק 2 אנשים.

בנוסף לזה הוא בזבזן דלק בדיוק כמו כל המשפחתיות.

תנסה מכוניות יותר קטנות ושיהיו ידניות למשל:

206,קליאו,306

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעל מאזדה 323 (2003, מנוע 1.6).

אני מצליח להוציא ממנה 13 קמ״ל בממוצע. אני נוסע על מאה בבין עירוני ולא משתעמם למוות בנתיב הימני.

כבר הצלחתי להוציא ממנה אפילו 14.5 קמ״ל בבינעירוני.

הכל תלוי איך תנהג, ובאיזה מצב מכאני יהיה הרכב ש״תביא״.

אצלי הרכב מלוקק אז התוצאות מאוד יפות :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, זה רכב לא כזה חסכוני, שום משפחתית 1.6 אוטומטית היא לא חסכונית מדי, אחת עושה בעיר 1:9, השניה עושה 1:11, השלישית אולי תעשה 1:12 מנהג רגוע, אבל אף אחת מהן לא עונה על התואר של מכונית חסכונית.

ככה או ככה, בתור נהג חדש וצעיר, אני לא רואה שום סיבה לקחת רכב משפחתי (אלא אם כן יש לך משהו קבוע שאתה צריך להסיע ברכב ודורש תא מטען גדול או שאתה ממש גבוה), תחסוך לעצמך כסף, תתקדם בשנתונים, ותרכוש לעצמך רכב קטן יותר, חסכוני יותר, מודרני יותר ואולי גם בטיחותי יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכיוון שלך צריך להיות מכוניות כמו יונדאי אטוס, פיג'ו 206, פיאט פונטו, סיטרואן סקסו וכך הלאה.

אולי אפילו נכנסת טויוטה יאריס מנוע 1000 ידני.

בכל מקרה אין שום סיבה שבימינו בחור צעיר ייסע על אוטו משפחתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכן הוא צריך למות משעמום במקררים ועגלות מתפרקות ולא אמינות.

פותח השרשור, נסה לבדוק מה צריכת הדלק של מאזדה 3 חדשה, תגלה שהיא אפילו יותר גרועה משל ה323.

אם ברצונך לחסוך בדלק, חפש רכב ידני. ההבדלים משמעותיים, באזור ה2-3 ק"מ לליטר ואף יותר, תלוי ברכב ובנהג.

אין סיבה שתסבול בפחנועים כמו אטוס, פונטו וקליאו כדי לחסוך בדלק.

Honda civic EJ6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכן הוא צריך למות משעמום במקררים ועגלות מתפרקות ולא אמינות.

פותח השרשור, נסה לבדוק מה צריכת הדלק של מאזדה 3 חדשה, תגלה שהיא אפילו יותר גרועה משל ה323.

אם ברצונך לחסוך בדלק, חפש רכב ידני. ההבדלים משמעותיים, באזור ה2-3 ק"מ לליטר ואף יותר, תלוי ברכב ובנהג.

אין סיבה שתסבול בפחנועים כמו אטוס, פונטו וקליאו כדי לחסוך בדלק.

"פחנוע" שיחסוך לו דלק, יקדם אותו לרכב יותר חדש, יוזיל לו עלויות טיפולים כנראה גם כן, יאפשר לו למצוא גם כנראה רכב בטיחותי יותר ויהיה לו יותר קל להדחף במקומות חניה צפופים, כי בערים הגדולות ובהרבה מקומות מתחילה להיות מצוקת חניה.

כן, באותו מחיר שקניתי קליאו חדשה הייתי יכול לקחת מאזדה 3/פוקוס/משפחתית משעממת אחרת משומשת מליסינג, אבל העדפתי לקחת רכב יותר חדש (במקרה שלי חדש מהניילון), עם אחריות והכול.

שלא נדבר על זה שלמאזדה יש נוחות נסיעה של קרש ביחס לקליאו למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

חפש רכב קטן וידני השמור ביותר שתצליח למצוא ונכנס בסכום שרצית להוציא על המאזדה הזאת.

אתה צריך לפרט יותר על הדרישות שלך, כי אם חיסכון בדלק זה הפרמטר היחיד שמעניין אותך לא היית מחפש מאזדה כזאת מלכתחילה.

אה, ורכב לא מביאים - רכב קונים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פחנוע לא פחנוע, סופו של יום אין כמעט משפחתיות ידניות, בטח לא משנות ה-90, תחילת ה-2000.

אין משפחתיות שנכנסות לכל חניה.

אין משפחתיות בתקציב נמוך משנתונים של 2005-2006 ומעלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה על הביקרות המעט מתנשאת, אבל מתחיל להימאס לי מהעברית של שוק הכרמל שפושטת בקרב הפורום/ צעירי ישראל.

"אני בקרוב עומד להביא מזדה לנטיס"...

מאיפה אתה בדיוק מביא אותה? מרחוק? היא בכלל מסכימה? היא לא תהייה לך כבדה?

אני מניח שאתה מתכנן לרכוש אחת כזו. אז למה לא לכתוב זאת כמו שראוי? אני יודע שאני מסיט את הדיון לכיוונים אחרים וסליחה, אבל זיהום מילולי הוא לא פחות מבעס/מסוכן מזיהום פיזי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שלא כותב כראוי, כניראה זה בגלל שהוא לא יודע, לא שהוא לא רוצה.

ולפותח השרשור, כשאני תמיד קונה רכב, אני תמיד מנסה לראות ולעשות השוואות של צריכת דלק וכו', על פי הצד הפסימי של העניין.

ככה לא תהיה באשליות לגבי הציפיות שלך, לבין מה שיקרה בפועל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הרבה גורמים שמשפיעים על צריכת דלק (אפילו לחץ האוויר בצמיגים משפיע) כך שאותו רכב ספציפי בידי נהג א' יכול לעשות יותר קילומטר לליטר מנהג ב', ורכב א' אצל נהג ספציפי יכול לעשות פחות קילומטר לליטר מרכב ב' אצל אותו נהג ספציפי.

את הנתון שהחברות מפרסמות הם מוציאות מבדיקת "מעבדה" שבה הרכב מתנהל במצב אופטימלי (ללא עומס על הרכב, בתנאי כביש נוחים, ללא פקקים, ללא מזגן, ברכב שהוא במצב תחזוקתי חדש לגמרי וכד') ולרוב זה לא המצב בו אנחנו בודקים את צריכת הדלק ולכן ישנם הבדלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...