Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי הרבה שנים מאזדה שנת 2000 323 F מנוע 1840 סמ"ק 5 דלתות. רכב מעולה עם תא מטען ענק. ממש אהבתי את הרכב הזה. 0 תקלות. בנהיגה רגועה עשתה בסביבות 12.5 קמ"ל.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
כן, זה רכב לא כזה חסכוני, שום משפחתית 1.6 אוטומטית היא לא חסכונית מדי, אחת עושה בעיר 1:9, השניה עושה 1:11, השלישית אולי תעשה 1:12 מנהג רגוע, אבל אף אחת מהן לא עונה על התואר של מכונית חסכונית.

ככה או ככה, בתור נהג חדש וצעיר, אני לא רואה שום סיבה לקחת רכב משפחתי (אלא אם כן יש לך משהו קבוע שאתה צריך להסיע ברכב ודורש תא מטען גדול או שאתה ממש גבוה), תחסוך לעצמך כסף, תתקדם בשנתונים, ותרכוש לעצמך רכב קטן יותר, חסכוני יותר, מודרני יותר ואולי גם בטיחותי יותר.

אני בחור גבוה , 1.96 ליתר דיוק.

בגלל זה אני שוקל לקחת משפחתית.

סליחה על הביקרות המעט מתנשאת, אבל מתחיל להימאס לי מהעברית של שוק הכרמל שפושטת בקרב הפורום/ צעירי ישראל.

"אני בקרוב עומד להביא מזדה לנטיס"...

מאיפה אתה בדיוק מביא אותה? מרחוק? היא בכלל מסכימה? היא לא תהייה לך כבדה?

אני מניח שאתה מתכנן לרכוש אחת כזו. אז למה לא לכתוב זאת כמו שראוי? אני יודע שאני מסיט את הדיון לכיוונים אחרים וסליחה, אבל זיהום מילולי הוא לא פחות מבעס/מסוכן מזיהום פיזי.

אין לי אפילו מה להגיד על זה.

מי שלא כותב כראוי, כניראה זה בגלל שהוא לא יודע, לא שהוא לא רוצה.

ולפותח השרשור, כשאני תמיד קונה רכב, אני תמיד מנסה לראות ולעשות השוואות של צריכת דלק וכו', על פי הצד הפסימי של העניין.

ככה לא תהיה באשליות לגבי הציפיות שלך, לבין מה שיקרה בפועל

תוריד את האף של מהעננים,אתה לא מכיר אותי,כשאני רוצה אני יודע טוב מאוד לדבר בשפה גבוהה ותקינה.

אז כן-אני יודע,אני פשוט לא רוצה. מי שישמע יחשוב שכתבתי מכתב לרה"מ כולה פורום באינרטנט. בלי לזלזל ואפילו במעט בפורום הזה , אבל עם כל הכבוד - אתה לא תגיד שאני לא יודע להתבטאות בצורה נורמלית.

פורסם

תומר,

אם כבר ניסית לדבר גבוה, אז אומרים להתבטא ולא ״להתבטאות״. אבל לא חשוב, לא מנסה לחנך אותך, סתם קפץ לי לעין :)

ההסקה על יכולת ההתבטאות שלך נבעה מההודעה שלך. אחרת איך יסיק אדם מסקנה עליך, אם לא ממה שאתה בעצמך כתבת?

לא מצדיק שום דבר ולא פוסל שום דבר בדיון הזה, אני רק מנסה להציע לך נק׳ מבט אחרת.

השרשור הזה עומד להינעל.

שיהיה בהצלחה עם הרכב העתידי, אל תשכח להינות.

אלון

פורסם
"פחנוע" שיחסוך לו דלק, יקדם אותו לרכב יותר חדש, יוזיל לו עלויות טיפולים כנראה גם כן, יאפשר לו למצוא גם כנראה רכב בטיחותי יותר ויהיה לו יותר קל להדחף במקומות חניה צפופים, כי בערים הגדולות ובהרבה מקומות מתחילה להיות מצוקת חניה.

כן, באותו מחיר שקניתי קליאו חדשה הייתי יכול לקחת מאזדה 3/פוקוס/משפחתית משעממת אחרת משומשת מליסינג, אבל העדפתי לקחת רכב יותר חדש (במקרה שלי חדש מהניילון), עם אחריות והכול.

שלא נדבר על זה שלמאזדה יש נוחות נסיעה של קרש ביחס לקליאו למשל.

פחנוע לא פחנוע, סופו של יום אין כמעט משפחתיות ידניות, בטח לא משנות ה-90, תחילת ה-2000.

אין משפחתיות שנכנסות לכל חניה.

אין משפחתיות בתקציב נמוך משנתונים של 2005-2006 ומעלה.

ההבדל של כמה סנטימטרים לצורך חנייה כזאת או אחרת (שאם ההבדל הזה משמעותי עבורך, אל תיכנס לשם מההתחלה, צפוף מדי והסיכוי לחזור ולמצוא מכות חנייה גדול יותר) לא שווים את הסבל של מחייה עם הפחנועים הנ"ל.

ובכלל, קיימות לא קצת יפניות משומשות וידניות משנות ה-90: סיוויק סדאן והאצ', קולט, 323, סופר לנסר, אלמרה ואפילו בלנו ירגישו הרבה יותר רכב אמיתי מצעצועים כמו אטוס סקסו 205 פונטו וזבל פחנועי אחר המציע בין היתר:

דשבורדים ספרטנים ומקרקשים, בידוד עלוב עד לא קיים, נוחות נסיעה קופצנית ותיאורתית, מראה ועיצוב עלובים, ואמינות מפוקפקת הן רק חלק מהתענוג.

סביר להניח שהן גם יסבלו מהזנחה מכנית כי הם נמצאים בעיקר אצל אנשים דלי תקציב שמחפשים איפה לחסוך ובכל מקרה הרכב "לא שווה את ההשקעה". חלק גדול מהן איטלקיות או צרפתיות אז בכלל... :)

ד"א הצריכה הממוצעת אצל כל אחת מהמשפחתיות בגרסתן הידנית תהיה 12 ק"מ לליטר וזה לא רע ביחס לתמורה.

זה טוב ויפה שקנית קליאו חדשה, אבל השיחה בכלל על רכבים ישנים.

מלבד זאת, גם הקליאו החדשה הזאת אולי יחסית חסכונית, אך אינה משתווה מבחינת איכות מחייה לרכב יקר יותר או אפילו תתפלא מאזדה ליסינג. את זה מסגיר בגאווה הדשבורד המדהים והספרטני שלה.

עם מנוע 1200 קשה לעכל אותה כמעניינת לנהיגה.

אז בפועל מה שמקבלים בדרך כלל זה עגלה חסכונית להתניידות בסיסית בעיר ולא יותר מזה.

לעומת זה, הפיקנטו שבכלל מכוונת לשוק נמוך יותר, הפתיעה אותי לטובה בכל המובנים.

Honda civic EJ6

Guest ספורטמוטורי
פורסם

היתה לי מאזדה לאנטיס 1600 אוטומטית שנת 99 הצורה החדשה, בזמנו נסעתי רק בכביש עירוני, צריכת הדלק היתה בין 9.2 ל9.5.

בקשר לאתר KML, זה אתר לא אמין.

תסתכל על נתון צריכת הדלק של הניסן אלמירה 1600 ידנית שנת 99, כתוב שם 9.9, וזה נתון הזוי ולא אמין, זה בדיוק אותו רכב שיש לי היום, אני נהג רגיל לא רגוע מדי ולא כבד מדי על הגז, קניתי את הרכב לפני שנתיים וחצי ובזמנו הנסיעות שלי היו רק ערוניות, הנתון הכי גרוע שקיבלתי היה בסביבות ה12.2 ק"מ לליטר, היום אני נוסע בינערוני בלבד כי העבודה רחוקה ואני מגיע לצריכת דלק של בין 14- 16 ק"מ לליטר תלוי בתנאים, אז נתון 9.9 ק"מ לליטר יקרה רק אם תתקע חור במיכל הדלק שיעזור לך לצרוך יותר דלק.

מוסר הסכל, אל תתיחס לאתר הזה יותר מדי ברצינות, כן כדאי לכנס ולהסתכל אך לקחת בערבון מוגבל.

בהצלחה.

פורסם

באתר הזה אתה יכול לסמן על הנתון ואז הוא יראה לך את הסטטיסטיקה שממנה הוא עשה את הממוצע.

במקרה של הניסאן האלמרה הידנית , יש לך 2 דיווחים על 12.5 ק"מ לליטר, ו-2 שמדווחים על 7.5 ק"מ לליטר. אז מובן שמשהו פה מסריח ולא משקף את הנתונים האמיתיים.

אבל ברוב הרכבים האתר הזה די אמין.

פורסם
הכיוון שלך צריך להיות מכוניות כמו יונדאי אטוס, פיג'ו 206, פיאט פונטו, סיטרואן סקסו וכך הלאה.

אולי אפילו נכנסת טויוטה יאריס מנוע 1000 ידני.

בכל מקרה אין שום סיבה שבימינו בחור צעיר ייסע על אוטו משפחתי.

למה אין סיבה?? אני בחור צעיר (25) רזה מאוד ונמוך 1.75, נהג יחיד וגם נוסע יחיד שנוסע בעיר בלבד, ומאז שיש לי רישיון היו לי רק רכבים משפחתיים! (למעט דייהוטסו שריד אחת) ועכשיו אני מחפש פיג'ו 406 או משהו בגודל הזה !

לנסוע על רכב משפחתי זה הרבה יותר נוח, יותר יפה, יותר אמין, נותן הרגשה יותר בטוחה שנוסעים על אוטו ולא צעצוע!

אני לא רואה את העצמי נסוע על אוטו קטן !

אז במקום שאוטו קטן יוכל 1 ל12 אז אוטו גדול יותר יוכל ל 1ל9-10 לא הבדל גדול

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אם כבר מדברים עם פחנועים,

גם אני בעד רכב משפחתי שיצרוך קצת יותר, ותיהיה הרגשה של "יותר" רכב ולא שזרקת כסף על קופסאת סרדינים.

תחפש לך ניסאן אלמרה ידנית, סוזוקי בלנו, הונדה סיוויק שמורה אם יש ויונדאי לנטרה בהצלחה!

פורסם
*בלהבלהבלה*

זה טוב ויפה שקנית קליאו חדשה, אבל השיחה בכלל על רכבים ישנים.

מלבד זאת, גם הקליאו החדשה הזאת אולי יחסית חסכונית, אך אינה משתווה מבחינת איכות מחייה לרכב יקר יותר או אפילו תתפלא מאזדה ליסינג. את זה מסגיר בגאווה הדשבורד המדהים והספרטני שלה.

עם מנוע 1200 קשה לעכל אותה כמעניינת לנהיגה.

אז בפועל מה שמקבלים בדרך כלל זה עגלה חסכונית להתניידות בסיסית בעיר ולא יותר מזה.

לעומת זה, הפיקנטו שבכלל מכוונת לשוק נמוך יותר, הפתיעה אותי לטובה בכל המובנים.

מבחינת איכות מחיה לרכב יקר מאיזו בחינה?

הרכב שלי יותר נוח מכל מאזדה/יונדאי/סובארו, ולמי שנוהג שעה וחצי ולפעמים גם שעתיים ביום, זה חשוב.

דשבורד מדהים וספרטני שיש לי בו כל מה שאני צריך והוא נגיש עבורי, לא מפריע לי.

גם עם המנוע 1.2 הקטן הזה, אפשר לפעמים לקבל חיוך על הפנים, לא מדובר בחיית ביצועים, אבל לרכב יש התנהגות טובה, אולי לא פורשה 911 ולא מיאטה, אבל לא רעה לקטגורייה, ביחס לרכבים אחרים שניסיתי באותם טווחי מחירים הוא מתנהג הכי טוב.

העגלה החסכונית הזאת נוסעת כל יום קרוב ל100 ק"מ מחוץ לעיר ועושה את זה יפה מאוד, גם עוקפת וגם מחזיקה יפה כבישים עם סיבובים וזה מספיק עבורי, הפיקנטו אכן תמורה טובה, והקליאו הייתה התמורה הטובה ביותר עבורי ב70 אלף ש"ח שהיו לי להתקדם לרכב חדש מהגטס.

אני לא אתחיל לפרט למה כל רכב אחר נפסל, אבל הקליאו הייתה הבחירה הטובה ביותר בדיעבד במסגרת התקציב (וזה לא דיסוננס קוגנטיבי) ואני מרוצה. אני לא צריך לרצות אותך, אלא את עצמי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דורשט, כמובן שלא התכוונתי לפגוע בך אישית או ברכבך, שכמובן רכב טוב המציע תמורה הגונה למחירו ובהחלט לא גרוטאה.

זה שאתה מסופק זה סובייקטיבי, גם לי יש רכב 1400 סמק ובינתיים אני מסופק. אך אני לא אכחיש שהוא לא חזק. זריז מאוד בעיר ומאיץ יפה עד ל120, אך מחוץ לעיר עם מזגן ו3 אנשים מרגישים בחוסר כח. זה לא סוד.

הנקודה שאני מנסה להעביר פה, היא שניתן לקנות רכב משפחתי ידני קצת יותר ישן ממיני חדשה אשר יתן צריכת דלק דומה, באיכות מחייה גבוהה יותר.

Honda civic EJ6

• תוכן חדש...