Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני יוצא מרחוב צר אני מעדיף לעשות עיכוף של רחוב שזה מוסיף כ-200 מטרים נוספים במקום לעשות רברס פעמיים ולהסתובב על מנת לשמור על התיבה , 200 מטרים של נסיעה נוספים נראים "כדאים" מבחינת עלות מאשר להינס לרוורס פעמיים.

האם אני צודק ?

הרכב עשה 130K ק"מ והגיר מחליף הילוכים מעולה אבל עדיין אני רוצה לשמור אותו לעוד כ-4-5 שנים שזה יצא עוד כ-100K ק"מ.

אני נוהג על פונטו רציפה 2004- שמן גיר החלפתי לפני כחצי שנה.

פורסם

200 מטר בפמקום פעמיים רוורס? ברור שזה עדיף, אני כבר כמה שנים עושה ככה, זה יותר בטיחותי גם. כמובן זה גם חוסך קצת במנגנון העברת הילוכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא חושב שזה משמעותי עבור תיבת ההילוכים, אבל מבחינה בטיחותית ואפילו מבחינת החוק - זה חשוב מאוד!

מבחינת הבטיחות וגם החוק - [b]אסור לנסוע אחורה[/b]. כן, קראתם נכון. זה אסור, כי זה מסוכן ולא חוקי. מתי מותר לנסוע אחורה? רק כשממש צריכים ("צורך תעבורתי") ואך ורק כמה שצריכים ולא יותר מזה. זאת אומרת שעדיף לנסוע עוד ולחפש מקום חניה אחר, אפילו במרחק שידרוש הליכה של 100-150 מטרים ליעד, כדי למצוא מקום חניה שמאפשר כניסה ויציאה בנסיעה קדימה.

עדיף, בזמן שנוסעים אחורה וקדימה בחניה במקביל בין שתי מכוניות - לנצל כל סנטימטר בנסיעה קדימה ולא לנסוע הרבה אחורה. עדיף, ביציאה מהחניה, לנסות לעבור גם אם זה נראה קצת "קרוב" מלפנים, ולא לנסוע אחורנית. הייתי ממשיך אבל לדעתי המסר עבר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי זה שטויות, הכסף שתוציא על דלק בתקופה ארוכה יהיה קרוב למה שאתה תוציא על גיר.

גם ככה הגיר בפונטו הוא לא הכי אמין, שמור עליו בכך שתחסוך בקיקים ויציאה מהירה מ0.

פורסם

חן, לפי מה שאתה אמרת בסוף המשפט עדיף לקחת את הסיכון להכנס ברכב חונה ביציאה מחניה מאשר לעשות רוורס ולצאת בביטחה, אני צודק ?

Miata ND2

פורסם

לא. זה עניין של אומדן מרחקים. הרבה נהגים חושבים שהם מאוד קרובים לרכב ממול ולכן נוסעים אחורה וקדימה, לפעמים אפילו מספר פעמים, לפני שיש להם אומץ לצאת. מי שאני למדתי מאבא שלי, שכנהג משאית נוסע הנסיעה לאחור חד מאוד אצלו, הוא שבדרך כלל יש מספיק מקום מלפנים כדי לצאת מיד - רק יוצאים לאט ובזהירות וכשצריך נשענים קדימה כדי לראות טוב יותר האם אנחנו מצליחים לעבור. עדיף לעבור קצת "בלחץ" מאשר לנסוע לאחור.

גם בכניסה לחניה, נהגים בדרך כלל נוסעים אחורה וקדימה כדי להיכנס לתוך מרווח קטן יחסית. אני למדתי (הפעם בהדרכה מקצועית) על עקרון ה"זנב לרחב, אף לצפוף" שאומר שעדיף בכל פעם שנוסעים אחורה לנסוע קצת ולהעביר מהר לנסיעה קדימה וככה להסתמך יותר על נסיעה קדימה כדי להיכנס לרווח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היי

מודה שלא כלכך הבנתי את מה בדיוק אנדריי עושה בעיקוף של ה200 מטר , זאת אומרת מה בדיוק הרוורס שהוא אלטרנטיבה .

בלי קשר אני לא מבין מה הקשר לבלאי לתיבת ההילוכים , אם ההילוך מועבר לרוורס כאשר האוטו בעצירה מוחלטת אני לא רואה בזה שום בלאי שונה מכל העברה אחרת מניוטרל להילוך . אם כבר הילוך אחורי אצלך הוא במצב הכי חדש ולא משומש מכולם :wink:

לגביי נסיעה לאחור , גם אני חושב שכמה שפחות עדיף , אבל לגביי אלה שדיברו על ה"קדימה אחורה" בחניה , דברים משתנים והיום יש חיישני רוורס , לגביי האבא נהג משאית - ברכב פרטי אין את הפריווילגיה של להתכופף קדימה כמו במשאית או אוטובוס בלי אף ( מנוע שיושב לפני הנהג ) ולראות עד הפינה , מה גם ששדה הראייה לאחור עדיף על זה של רכבים כאלה .

מילה אחרונה שלי , שומעים המון על תאונות שבהן מישהו דרס ילד או חית מחמד כי הם קפצו מאחורי האוטו שנסע רוורס , אני אישית נמנע ככל האפשר מרוורס ואכן פועל לפי כמה שפחות עדיף , אבל זה לא קשור לבלאי תיבה .

עפר .

פורסם
כשאני יוצא מרחוב צר אני מעדיף לעשות עיכוף של רחוב שזה מוסיף כ-200 מטרים נוספים במקום לעשות רברס פעמיים ולהסתובב על מנת לשמור על התיבה , 200 מטרים של נסיעה נוספים נראים "כדאים" מבחינת עלות מאשר להינס לרוורס פעמיים.

האם אני צודק ?

הרכב עשה 130K ק"מ והגיר מחליף הילוכים מעולה אבל עדיין אני רוצה לשמור אותו לעוד כ-4-5 שנים שזה יצא עוד כ-100K ק"מ.

אני נוהג על פונטו רציפה 2004- שמן גיר החלפתי לפני כחצי שנה.

מיוותר לגמרי כי הבלאי זניח לגמרי

כדי לשמור על הגיר תחליף שמן גיר בזמן ותשים שמן מקורי בלבד

• תוכן חדש...