Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי שתי שאלות בעניין חוקיות:

1. האם חוקי להשחיר בשמשה הקדמית פס בחלקה העליון (שמעתי שאפשר, השאלה מה עובי הפס שלא יגרור להורדה מהכביש ולבעיות בטסטים).

2.אני מעוניין לשים ברכב שלי שני מסי לדים במקום פנסי ערפל (כמו שמגיע במרצדסים ואודי),

אני יודע שזה לא חוקי להוסיף תאורה מחוץ לרכב, השאלה היא אם אני לא מפעיל את האורות האלה - זה יחשב כחוקי?

תודה על העזרה.

פורסם

היום נסעתי לבן אדם שמתקין, הוא טוען שזה חוקי ואין בעיה.

בכל מקרה בחרתי לחקות קצת ולהיות בטוח, אשמח לתשובה חד משמעית בנושא.

פורסם

אינני יודע אם זה חוקי או לא אבל,

להסתמך על דעתו של איש מקצוע שיש לו אינטרס כלכלי - לא מומלץ בישראל...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

1. לא חוקי. הוכחה:

תקנה 356 (ד) המעודכנת

"לא ירשם רכב או יחודש רשיונו של רכב שהשמשה *הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים בו, כולן או מקצתן* צופו בחומר ציפוי בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בכל דרך אחרת".

ג. המשמעות

משמעות עדכון התקנה היא כי ניתן לאשר במסגרת מבחן הרישוי ציפוי של יתר שמשות הרכב ( שאינן מוזכרות בתקנה ) דהיינו השמשות המותקנות בצידי הרכב מאחורי הנהג והנוסע שלידו בלבד.

מתוך : חוזר מינהל התנועה/אגף הרכב

2. לא חוקי. לא משנה אם תפעיל או לא זה עדיין לא יהיה חוקי.

פורסם

בקשר לתשב ל1: אז איך עוברים טסט כל אלה עם "הפס השחקרה" בשמשה?

2. מדוע זה לא חוקי אם אני לא מפעיל את התאורה? הרי אין איסור להוסיף תוספות כאלה או אחרות אשר לא מאירות.

פורסם

1. הם עוברים טסט כמו שלא עוצרים אותם בדרכים. יש רכבים שמגיעים ככה מהיבואן/יצרן ואז זה חוקי (הגיוני? לא. אבל זה החוק) ויש כאלה שעוברים טסט אצל בני דודינו. ככה גם עוברים טסט עם שמשה אחורית מושחרת וחלונות קדמיים מושחרים (לא מהיבואן). בני דודינו יעבירו אותך טסט בקלות גם בלי רפידות בלם וגם שמשות מושחרות. זה המצב.

2. כי לשוטר שיעצור אותך לא יעניין אם אתה מפעיל את הנורה או לא. איך תוכיח שהיא הותקנה ואף פעם לא הפעלת אותה?

זה נחשב שינוי מבנה וזה לא חוקי. איך אנשים עוברים טסט עם מאזדה 3 עם אורות ערפל ולדים טסט? ראה תשובה 1.

זה לא חוקי, ואם תיפול על בוחן תנועה תסתכן בהורדת הרכב מהכביש ו/או בקנס. יש גם סיכוי שתיסע שנים עם מספר 1 ו-2 ולא ייקרה כלום.

אבל קח בחשבון שזה לא חוקי.

אצלי הרכב משמש כמקור פרנסה ולכן לא אסתכן באובדנו.

פורסם

טוב בקיצור הבנתי שלא כדאי להיכנס לזה.

סתם מתוך התעניינות, מה הפרוצדורה של החזרת רכב שהורד מהכביש מהסיבות אללו?

פורסם

למיטב ידיעתי אתה צריך לתקן את הליקויים ולהגיע למכון טסטים לקבל אישור שהכל תקין. בזה אני כבר לא בקיא אז אל תתפוס אותי במילה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקשר לסעיף 2, אם ברכב לא מותקנים פנסי ערפל מותר לך להתקין פנסי ערפל, כל עוד יש להם כפתור נפרד מהאורות הרגילים והם מכוונים בזוית לכביש ולא מסנוורים. יש גם גובה מסויים מהרצפה שהם צריכים להיות, לא זוכר בדיוק את החוק. השאלה היא אם לפי החוק פס לדים נחשב כפנס ערפל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

התקנת פנסי ערפל לא מקוריים מותרת אבל מצריכה אישור של משרד הרישוי.

לפנסי ערפל יש הגדרה מדוייקת של עוצמת הארה וכיוון שבלעדיהם לא ינתן אישור כזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לך את הנוסח של החוק שמחייב אישור של משרד הרישוי? זה חדש לי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...