Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לבאי הפורום,

אני ממש צריך את העזרה המקצועית פה של אנשים שמבינים בתחום כדי להחליט נכון.

אחרי חשיבה והתלבטויות ובהתחשב בעובדה שהקילומטראז' שלי יושב על 30K ויותר בשנה החלטתי שאני צריך רכב חסכוני מאוד.

חישוב פשוט לגבי רכב ממוצע שעושה 1/11 יחסית לרכב שעושה נניח 1/16 בהנחהשל 30K בשנה ומחיר ליטר של 7.5 ש"ח

נותן 1700 ש"ח לחודש לעומת 1171 ש"ח, הבדל של כ-530 ש"ח או כ-6500 ש"ח בשנה. אני מניח שבדיזל יהיה חיסכון גדול אפילו יותר גם בגלל העובדה שמחירי הסולר יותר גמישים מטה בהרבה תחנות.

שני הרכבים שכרגע אני מתלבט בינהם הם:

-הונדה סיויק (1800 סמ"ק) כנראה בסביבות 2006

-סקודה פביה ספייס עם מנוע TSI או דיזל 2009-2010

הם מאוד שונים אבל שניהם מתאימים לי, אני לא מעוניין ברכב מיקרו/מיני צפוף.

-ההונדה חסכונית מאוד יחסית לכל המכוניות שיצא לי להשוות אליהם - משהו כמו 13-14 ק"מ לליטר ונותנת תא נוסעים נוח ומודרני אמינות טיפולים סבירים וסחירות לא רעה (שמירת ערך), קצת ישנה בשנתון ולכן קילומטרז' ושחיקה גבוהים יחסית.

-הסקודה פחות מפנקת/מאובזרת (לפחות בגימור ה-Ambiente) קצת יותר צפופה בתא הנוסעים אבל מספקת אותי וחסכונית מאוד בגרסת ה-TSI1.2 בעיקר בגרסת הדיזל. ובעיקר חדשה יחסית על הכביש. יכול להיות גם ידני מבחינתי.

אני מנסה להגיע להחלטה מושכלת במה לבחור. מבחינת עלות כספית לכמה שנים(נניח שלוש). טיפולים, דלק ומכירה חזרה לשוק המשומשות.

האם בחירה בדיזל היא נכונה כאן? האם יש עלויות נסתרות בדיזל או בעיות מיוחדות שצריך לדעת עליהם

מה אתם חושבים? האם יש כלים/אתרים שיכולים לסייע בהחלטה?

תודה.

פורסם

לדיזל אין עלויות 'מיוחדות' ולכן לפי דעתי אתה בכיוון מתאים, השאלה מה צרכי הרכב, האם צריך הרבה מקום לציוד? או שמשפחתית מספיקה?

הדיזלים הידנים יכולים להגיע היום לכ-1:20 (רנו מגאן למשל דיזל ידני מאוד [!] נוח, אבל השוק לא משהו).

אבא שלי קנה לא מזמן סיטרואן C3 פיקאסו דיזל ידני והוא מבסוט עד הגג, קטן מבחוץ וגדול מבפנים עושה 1:21 אבל אני מאמין שהסחירות שלו בבוא הזמן תהיה נמוכה.

סקודה אוקטביה יכולה להתאים אבל קח בחשבון שהרכב גניב והביטוח (מקיף) מאוד יקר. הפאביה נחשבת יחסית קטנה, אבל אם אתה שוקל אותה אולי כדאי גם לבדוק את הסיאטים? יותר זולים מסקודה והאמינות דומה.

פורסם
לדיזל אין עלויות 'מיוחדות' ולכן לפי דעתי אתה בכיוון מתאים, השאלה מה צרכי הרכב, האם צריך

סקודה אוקטביה יכולה להתאים אבל קח בחשבון שהרכב גניב והביטוח (מקיף) מאוד יקר. הפאביה נחשבת יחסית קטנה, אבל אם אתה שוקל אותה אולי כדאי גם לבדוק את הסיאטים? יותר זולים מסקודה והאמינות דומה.

מדובר כמובן בפאביה ספייס, אני לא מסתדר עם מיני ללא תא מטען. היא לא ממש קטנה לדעתי.

באיזה סיאט מדובר?

פורסם

אני חושב שצריכת הדלק שרשמת בהונדה סיוויק בפועל פחות טובה מ 1:14 משולב.

אני לא יודע איזה גודל של בגאז' אתה צריך, אבל אם אין שום דבר מיוחד, אפשר לבדוק את הונדה ג'אז 2007 .

הבגאז' שלה יותר גדול מרוב רכבי סופר מיני, היא מציעה מרחב פנים לא רע וצריכת דלק טובה מאוד ( גם בדגם עם גיר רציף).

רכב דיזל משומש צריך לחפש בסבלנות, עד שמוצאים אחד במצב שמור,

אחרת אפשר לאכול הרבה קש עם רכב מוזנח, עם קילומטראז' אסטרונומי (זה מה שתראה לרוב) ותיקונים לא זולים (טורבו, משאבת הזרקה). כל החיסכון בצריכת סולר נמחק ברכב שמתקלקל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יצא לי לראות את ה-Jazz בתצוגה, אולי היברידי. לא אוהב את הרכב הזה ולדעתי אין מקום בתא המטען. עד כמה הוא חסכוני בגרסת הלא היברידי - דלק מאובנים :)

וגם האם העלות הכוללת תהיה יותר זולה מאופצית הדיזל?

אני ממש חושב בכוון העלות הכוללת כלומר כמה הרכב יעלה לי, דלק, טיפולים וירידת ערך לכמה שנים.

מה רע בפאביה דיזל? אני אבצע את כל הבירור לגבי המכניקה לפני הקניה. היום נהגתי פאביה דיזל 1400 ידנית והיא יותר ידידותית ממה שחשבתי.

פורסם

תפתח לוח מכירה ותבדוק את כל הפביות דיזל שמפורסמות עכשיו , עם דגש על הקילומטראז'.

יהיה לך יותר מושג, מה קורה בשוק הדיזלים.

עכשיו תספור, כמה מהן דגם ספייס.

עוד פעם, למיקרה שלא הבנת - עלות כוללת ברכב (גם בנזין וגם דיזל) משתנה מאוד ותלוייה במצב הרכב, טיב ודיוק הטיפולים, סגנון נהיגה ומזל.

את המזל אין לך אפשרות לבדוק, את הקילומטראז', טיפולים ומצב הכללי של הרכב - כן.

רכב דיזל שנסע פחות מ 30 אלף ק"מ בשנה, זאת מציאה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האופציה של הדיזל היא לא רע בכלל בשבילך.

אם אתה מוכן נפשית ויכול להתפשר על חניונים תת-קרקעיים למשל, ואולי קצת מקום בתא המטען, יש כיוון אחר - מערכת גז על רכב בנזין. עזוב סיפורים ודעות קדומות, זה עובד! אם אתה מתקין במקום מורשה ורציני ומטפל כמו שצריך אין שום סיבה שיקרה משהו רע. אתה יכול לרכוש סיטרואן C4 למשלת להתקין מערכת גז במשהו כמו 7K ואז אתה משלם על ליטר 3.4 או 3.2. הצריכה של גז קצת יותר גבוהה מדלק אבל עדיין בהשוואה לבנזין זה ייצא לך באזור ה 1/15-16 בעיר ו 1/25 מחוץ לעיר.

אצלי לצורך הענין יש אמריקאית מנוע 3.4 על גז והצריכה מחוץ לעיר היא 1/10.5 על גז (על בנזין זה 1/12)- גז עולה לי 3.4 ש"ח לליטר אז אם תעשה חשבון זה יוצא במחיר של בנזין סביב ה 1/22. יכול להיות שעל רכב כמו C4 זה ייצא לך אפילו יותר טוב מ 25 (סתם זרקתי מספר הערכתי מינימלי). צרפתיות הולכות טוב מאוד עם גז (C4, C5 למשל), גם אמריקאיות אם בא לך להתפרע עם רכב מפנק ונוח בטירוף לנסיעות הארוכות הנ"ל (ומחיר ברצפה, יותר זול בהרבה מהונדה למשל...), גם אירופיות אחרות. לא מזמן ראיתי בן אדם שבדומה לך נוסע כל היום מהמרכז לב"ש הלוך-חזור (נניח 100 לכל כיוון, 5K בחודש) אז יש לו וולבו S80 על גז. כל הפינוקים של S80 וצריכת דלק מחוץ לעיר של סוזוקי אלטו. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בואו נוריד רגע את מרכיב המזל, אנחנו לא יכולים לשלוט עליו.

נתרכז רק בחיסכון ועלות כוללת לאורך שנות הבעלות.

יש פאביות דיזל עם סביבות ה-100,000 קילומטר לפעמים אפילו פחות. אבל דיזל זה החלום הרטוב של החוסך המצוי. שאלתי רק אם יש עלויות נסתרות שם ואני מבין שלא.

יש גם את פתרון ה-TSI עם DSG או בלעדיו שגם מאוד חסכוני.

tomygun, לאיזה "סיאטים" התכוונת? הליאון מאוד יקרה לתקציב שלי ונראה לי שהאיביזה קצת קטנה. ואפילו היא יקרה.

ככלל הפאביה היא בחירה מוצלחת או שיש אלטרנטיבה אחרת טובה כמותה או יותר?

פורסם

לג׳אז בגירסת הבנזין הרגילה יש בגאז׳ של כ340 ליטר, בעוד לסיויק יש 390 ליטר. בג׳אז יש דלת 5 ואופציית קיפול מושב אחורי חכמה מה שנותן לה יתרון גדול בשימושיות. ומתוך נסיון רב המושב ותנוחת הישיבה בג׳אז מוצלחים מאשר בסיויק. הג׳אז מאוד חסכונית 1:18 מחוץ לעיר בגירסא הרובוטית (ואפשר גם טוב יותר) ויש גם מנוע 1.2 עם גיר ידני עוד יוצר חסכוני ובכלל לא עצלן.

בקשר לכדאיות דיזל, אם אתה מוצא משהו במצב טוב לך עליו. הדיזלים המודרניים מעולים.

ובעניין שמירת ערך, איך שלא תהפוך את זה, עם כמות נסועה כזאת מחיר הרכב שלך ישחק מאוד, אולי דווקא בדיזל ששם המבוכה הממוצעת בד״כ גבוהה השחיקה לא תהיה נוראית כ״כ.

פורסם

אני לא מבין איך מדיבורים על פינוק וחסכון הגעת להונדה סיוויק. יש לנו אחת כזו במשפחה (2006 דור חדש) והיא נפלאה אבל לא ממש חסכונית (מנוע 1800 עם גיר די מיושן), וגם לא ממש מפנקת (אבזור מינימלי ביותר). חוץ מזה שהמחיר שלה ביחס לאחרות גבוה. היא כן חזקה יחסית, איכות הבניה שלה מעולה, מהנה יחסית לנהיגה, ויפה. הייתי ממליץ להוריד אותה מהרשימה שלך.

172

• תוכן חדש...