Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

חברה שלי ואני מתכננים לטוס לספרד בספטמבר לשבועיים, ובדיוק מתחילים לעבוד על תכנון הטיול.

התוכנית בגדול היא לעשות 5-6 ימים בברצלונה, ובשאר הזמן לשכור רכב ולטייל.

מישהו יכול להמליץ על איזור מומלץ להגיע אליו עם הרכב? ערים ספציפיות?

רצינו להגיע לדרום ספרד שאמור להיות יפה, אבל זה כמראה פחות הגיוני אם אנחנו מתחילים בברצלונה, לא?

וכמובן אם למישהו יש המלצה לסוכנות השכרת רכב שגם משכירה רכבים "חמימים" זה יהיה מעולה.

תודה,

משה.

מגאן 265

פורסם

כנל :) למרות שאני בעד מדריד , מישהו ממליץ על מקום ספציפי להזמין או פשוט לחכות לדקה ה90

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

לפני שנתיים נסעתי לספרד לשבועיים בספטמבר. אבל בחרנו לטייל יחסית בצפון ולרדת למדריד.

5ימים בברצלונה, השכרנו רכב ונסענו צפונה דרך סרגוסה ופמפלונה לסאן סבסטיאן שם היינו 2 לילות.

משם דרך בילבאו (מוזיאון הגוגנהים שם מומלץ) למדריד ל 4 ימים שביום אחד לקחנו אוטובוס לטולדו.

יצא לי לראות 2 משחקי כדורגל ואם יש משחק ביתי של אטלטיקו בילבאו זאת אחלה חוויה.

מבחינת נהיגה יש כבישים מצויינים (אגרה) ויש אכיפה של מהירות אבל פחות בכבישי אגרה.

בערים כמו מדריד וברצלונה אין צורך ברכב התחבורה הציבורית הרבה יותר נוחה וזולה, יקר גם להחנות את הרכב במרכז העיר, לכן לקחנו את הרכב ויצאנו מברצלונה ובמדריד קודם כל החזרנו את הרכב שהגענו. בסאן סבסטיאן האופציה היחידה לחנות היתה 2 ק"מ מאיפה שהתאכסנו כי באיזור העיר העתיקה פשוט אין חניה (במחיר שפוי של פחות מ 100+ ש"ח ליום).

אני מציע לקחת טיסה לברצלונה וחזרה ממדריד, זה מייקר את הטיול בצורה זניחה אבל חוסך נסיעה מיותרת בחזרה ואין מסלול מעגלי מעניין לטעמי.

אני הזמנתי ב SIXT אחרי שמצאתי ברשת קופון הנחה ויצא מאוד זול לאוטו מרווח ומשודרג ששייט לו בנעימים.

פורסם

אישית אני מאוד לא אוהב את ברצלונה - יש המון מה לראות (כולל גיחות צפונה ודרומה) אבל התחושה היתה שכל הזמן מנסים לרמות אותי. לעומת זאת את מדריד והאיזור אהבתי יותר.

מה לראות באיזור ברצלונה - כמובן שיש אין סוף אתרים בעיר עצמה שפשוט בנויה לתיירים, אהבתי מאוד את מונסראט (נסיעה ברכבת ואז עליה להר ברכבת שיניים), וכן את הנסיעה לכיוון צפון מזרח - חירונה, פיגרס, אמפוריהברבה. במדריד - חוץ מהעיר עצמה שגם עשירה מאוד באתרים, אהבתי מאוד את סגוביה, ובאיזור גיחות לטולדו, אבילה, ואל-אסקוריאל\סן-לורנזו.

לצערי טרם הספקתי להגיע לצפון ולדרום - מדובר באזורים עצומים שמצריכים טיול ייעודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה זאת אומרת מנסים לרמות אותך?

התחיל בכך שבשבוע אחד ניסו לכייס את אשתי 4 פעמים. לא פחות - בממוצע פעם ביום וחצי היא מצאה את התיק שלה פתוח. למזלנו היה לנו נסיון מטיול קודם והתיק היה עמוק וריק מדברי ערך. בקבוצה שאתה טסנו היה מישהו שיצא משדה התעופה ללא ארנק - כייסו אותו בתוך שדה התעופה!

מעבר לכך - בכל מקום שבו הלכנו לאכחול, אפילו במקדונלד, ניסו לדחוף לנו לחשבון פריטים שלא הזמנו, היו בעיות בספירת עודף וכל מיני תרגילים דומים.

בקיצור - צריך להשאיר את הכסף והמסמכים סגורים היטב בפאוצ'ים פנימיים ולהיות ערניים מאוד בכל עסקה.

וכל זאת בלי לדבר על עניין אחר לגמרי ודוחה - מדובר בעיר עם אקלים חם ולח, יותר גרוע מתל אביב, אבל מזגני אויר די נדירים והאנשים פשוט מדיפים ריח זיעה קשה. אפילו בשדה התעופה יש אזורים לא ממוזגים. המפלט היחיד הוא הרכבת התחתית שדווקא קרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי בברצלונה פעמים ומעולם לא ניסו לדפוק או לרמות אותי. עיר יפה, מעניינת ומלאת חיים, אם כי תמיד בכל עיר מתויירת וצפופה חייבים להזהר מכייסים. הייתי בסתיו ובאביב, היה מאוד נעים, בהחלט לא הייתי נוסע לשם בקיץ - להזיע אני יכול גם בארץ בחינם.

אם כבר נוסעים, לא לשכוח שנמצאים קרוב מאוד לצרפת, ואפשר לנסוע גם לכיוון ההוא חלק מהזמן, לכיוון הפירנאים או אנדורה - הפירנאים בכלל אזור מקסים, נוף ייחודי וכבישים מהנים לנהיגה. במעלה ההרים מזג האוויר גם אמור להיות נעים יותר, אם כי לא הייתי שם בקיץ.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אין טעם להגיע לדרום אלא בטיסה, ספרד גדולה. גם המרחק למדריד רב, חבל לשרוף זמן על נסיעות מנהלתיות כשגם כבישי נהיגה וגם אתרים יש נם קרוב יותר לברצלונה מצפון. בברצלונה יצירות של גאודי ואדריכלים אחרים, בעיקר ברובע איקסמפלה, רובע גותי עתיק ויפה וליד הקתדרלה הופעות רחוב יפות, שדרות רמבלס תןססות, הסגרדה פאמילייה, שוק לה בוקרייה ושווקים אחרים,מ הנמל ובו האקווריום, אלי דיבר יותר ממדריד, אינדיוידואלי.

בהמשך שכור רכב, אם תירצה פארק שעשועים גדול, פורט אוונטורה מדרום לברצלונה. כל השאר מצפון וצפון מיזרח.

צפון לברצלונה על קו החוף ישנו איזור קוסטה בראוה עם נופים הררים הנשברים לים, עירות חביבות, העיר חירונה, פיגארס ומוזיאון דאלי. מכאן ניתן להצפין לפירנאים הצרפתים ואז להתיעץ עם אלפא דרקו שעשה דבר דומה וכתב בעבר בענין. לחיופין, לנסוע מיזרחה לפירנאים ספרדיים, כיוון אנגדורה, אולי פארק אורדסה, ניתן לשלב פמפלונה או סאן סבסטיאן, לא רצוי הרבה ערים גדולות עם רכב.

חזרה לברצלונה דרך אולות, ריפול ובסאלו. כמובן אפשר בכיוון הפוך.

בנושא מלון בברצלונה כדאי אולי לשאול את אלעד. מלונות בדרך!,אפשר לקחת מהיום היום בטיול עצמו.

מדריך מומלץ הוא משלין הירוק.

כאשר תגבש מסלול, שאל עוד.

אגב, כבישי הפירנאים יפים ומענינים. אפשר להנות גם עם רכב בקטגורי ת גולף, סכוי טוב שתקבל דיזל שחסוך לך כסף רב.

פורסם

[פנדוב, לא אמרתי שברצלונה לא מעניינת. נהפוך הוא - ציינתי כי יש הרבה מאד מה לראות בעיר ובסביבתה. היוצרים הדי חריגים (כמו גאודי, מירו, דאלי) הצליחו לסחוט עניין אפילו ממשפחה כמשפחתי שאינה מתעניינת באומנות. אבל בכל זאת נשאר טעם רע מהתחושה שכל הזמן מנסים "לסדר" אותי.

פורסם

היי, מסכים איתך שהיא סובלת מכמה מאפיינים של עודף תיירים. עדיין מהערים המענינות באירופה, אכן שכחתי מירו, מיזרקה צבעונית מנגנת ולהזהיר מפואבלו אספניול, שם...

לפני שנים רבות הייתי בדרום שבוע, משם טסתי למדריד, לברצלונה, חזרתי למלגה ולארץ. לא מומלץ,ביזבוז זמן על מינהלות.

לברצלונה חזרתי מאז מיספר פעמים. למדריד, לא ראיתי צורך, הסבר לי מדוע כן, אולי תפתח לי התיאבון לעתיד.

על דבר אחד נסכים, נו פסאראן.

פורסם

אני הייתי במדריד מספר ימים לצורך כנס מקצועי, אשתי טיילה עם הבן הצעיר (אז בן 15) ואני טיילת בה רק יום אחד שממנו אני זוכר בעיקר את Parque del Oeste זירת השוורים ומוזיאון המלכה סופיה.

מצד שני טיילנו כמה ימים ברדיוס 200 ק"מ למערב (ו-70 לדרום) ומאוד נהנינו. כבר הזכרתי את האתרים - סגוביה שהיא פשוט מדהימה (לנו במלון צמוד לאקואדוקט), אבילה, טולדו, אל אסקוריאל עם המצודה\מנזר וכן מצבת מלחמת האזרחים עם קבר פרנקו. סלמנקה שקצת אכזבה מבחינת אתרים אבל היתה מתאימה כמקום לינה ובעיקר סיפקה את יצר הקניות של האשה.

פורסם

לא מכיר את סגוביה, אשמח לשמוע. גם את אל אסקוריאל, יודע שזהו מקום עצום בגודלו. יש בספרד מצודות ומנזרי ענק רבים, אך הם פזורים. במדריד ישנו כמובן הפראדו, מהמוזיאונים הגדולים באירופה. אני זוכר את מדריד כמרשימה ומסודרת, שדרות רחבות ובנינים גדולים. ברצלונה היא עיר נמל תוססת ומגוונת.

פורסם

סגוביה היא עיירה עתיקה כמה עשרות ק"מ מצפון מערב למדריד. מצטיינת בעיר עתיקה ובה מצודה, וכן באמת מים רומית שנחשבת לאחת מאמות המים המרשימות ביותר שהשתמרו עד היום .

אל אסקוריאל דווקא אינו מקום עצום בגודלו אבל יש בו ובסביבתו שני מונומנטים חשובים ומרשימים מאוד.

האחד הוא המנזר שהיה בעבר גם ארמון מלכות וממלא עוד כמה תפקידים, והאחר הוא האנדרטה לזכר קורבנות מלחמת האזרחים של ספרד, עם כנסיה גדולה חצוב בסלע (שם גם קבו פרנקו) ומעליה מתנשא צלב ענק שגבהו כ-150 מ'.

• תוכן חדש...