Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי ברשותכם שני שאלות,

השאלה הראשונה היא

יש לי יחידת ראש ללא AUX איך אני מחבר אליה מחשב נייד?

השאלה השניה היא,

האם יש תוכנה מומלצת לצריבת דיסקים שממנה ניתן להוציא את מיטב הצליל במערכת?

תודה מראש,

והמשך שבוע מצויין,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לדעתי התעסקות עם לפטופ ברכב זה מסוכן ברמות יותר מידי התעסקות ותתי תפריטים, חיבורי חשמל ושאר ירקות, זה לא כמו טלפון שאתה מכיר ויודע מה אתה מחפש (מוזיקה GPS וכו'), וזה עדיין מסוכן,

לדבי צריבה תצרוב דיסקים רגילים (לא MP3) אלא בפורמט אודיו (שזה קבצי LOSSLESS איכותיים בערך 50-60 מגה לשיר) ותקבל דיסק שהוא כמו מקורי (12-17 שירים לדיסק) את השיריפ תחפש ברשת בפורמטי *.flac או *.wav

SCANSPEAK

פורסם

תודה אך הר"ד שלי לא קורא flac,

לגבי המחשב נייד, רציתי להכין פלייליסט מראש, ושיתנגן לי בנסיעה,

פורסם

אתה לא אמור לצרוב אותם כקבצים -data disc ,אתה אמור לצרוב כ audio disc ,התוצאה היא שאתה לא מוגבל מבחינת נפח על הדיסק (720 מגה אם אני לא טועה) אלא ההגבלה היא מבחינת דקות - דיסק צריבה רגיל 72 דקות

גם רדיו דיסק ישן (שאפילו MP3 הוא לא קורא) יקרא דיסק שכזה. שזה בדיוק אותו הדיסק כמו שאתה קונה בחנות (אלבום או משהו כזה עם ע17-20 שירים, זה לא MP3 או פלאק -תוכנת הצריבה ממירה את הקובץ - לא משנה איזה קובץ (flac aiff mp3 וכו' ) לקובץ WAV )

ככה אפשר להשמיע קבצי lossless למינהם בלי מערכת שקוראת FLAC

SCANSPEAK

פורסם

1.

https://www.mycablemart.com/store/images/products/1806_small.jpg

כבל כזה אמור לחבר את הנייד ל-HU.

אבל בכל מקרה תן דגם ספציפי של ה-HU שלך לתשובה מוחלטת.

2.

יש יותר מדי גורמים שמשפיעים על איכות השמע, מכדי שתזרוק את ה"אשמה" על 'תוכנת צריבה' ספציפית...

הצורב, הדיסק עצמו, הקובץ המקורי (קריטי הרבה יותר....) וה-HU שלך.

אם אתה מתעקש תשתמש בנרו...

פורסם

תודה רבה,

אך כבל כזה חוסם לי את היציאות בר"ד של המגבר,

האם יש שיטה אחרת?

בנוגע לצריבה, האם יש תוכנת צריבה מומלצת שאני אפיק את המיטב מהמוזיקה ברכב?

פורסם
אתה לא אמור לצרוב אותם כקבצים -data disc ,אתה אמור לצרוב כ audio disc ,התוצאה היא שאתה לא מוגבל מבחינת נפח על הדיסק (720 מגה אם אני לא טועה) אלא ההגבלה היא מבחינת דקות - דיסק צריבה רגיל 72 דקות

גם רדיו דיסק ישן (שאפילו MP3 הוא לא קורא) יקרא דיסק שכזה. שזה בדיוק אותו הדיסק כמו שאתה קונה בחנות (אלבום או משהו כזה עם ע17-20 שירים, זה לא MP3 או פלאק -תוכנת הצריבה ממירה את הקובץ - לא משנה איזה קובץ (flac aiff mp3 וכו' ) לקובץ WAV )

ככה אפשר להשמיע קבצי lossless למינהם בלי מערכת שקוראת FLAC

פה איבדת את כל היתרון של הפלאק שזה הגודל.

ואני לא חושב שלזה התכוון המשורר ב״כל קומפקט דיסק קורא אותו״.

פורסם

SCOOB ברגע שצרבת קובץ פלאק ע"ג דיסק אודיו אתה לא מאבד כלום, מי שרוצה לשמוע באיכות של פלאק זו הדרך, או דרך מכשיר יעודי (מחשב)

פלאק זו פשוט צורת דחיסה של קובץ שמע , וצריבה שלו ע"ג דיסק אודיו (לא כקובץ, אלא כרצועה) היא הכי קרוב שאפשר להגיע לרמה של דיסק מקורי (שנצרב שוב כדיסק אודיו (לא DATA) ע"י קבצי WAV )

תעשה ניסוי קטן תצרוב קבצי פלאק כדיסק DATA ותראה שהרדיו דיסק לא קורא את זה ( כי רדיו דיסק לא קורא קבצי פלאק) , תצרוב אותו כדיסק אודיו והרדיו דיסק כן יקרא אותו.

ואם אתה רוצה הוכחה שזה לא פוגם באיכות - תמיר את דיסק האודיו החדש שיצרת בחזרה לקבצי פלאק (שזה מה קוראים RIPPING) ,תשווה בין הקבצים המקורים לאלו שייצרת הרגע ותיווכח שאין הבדל בינהם (תשווה בין גודל הקבצים)

SCANSPEAK

פורסם

איבדת אותי, כל מה שרשמת ידוע לי, הכוונה היא שהיתרון של פלאק על wave הוא הקירבה באיכות אך עם זאת הבדל גדול בגודל הקובץ, ברגע שאתה צורב אותם לא כדאטה היתרון הזה נעלם והם כמעט זהים בגודל.

ואז מה הפואנטה בפלאק??

כל הדיון פה הוא לנגן פלאק אז איז.

פורסם

ניגון של פלאק אז איז הוא בעייתי מכיוון שצריך מעבד דיי חזק בשביל הפיענוח שלו , וזה כבר צריך מחשב, או שאפשר לוותר על הפלאק , ולעשות לו המרה לפורמט AIFF (שזה צורת דחיסה שונה אבל מקבילה לפלאק רק ששיכת לאפל- ומאד נפוצה באולפני הקלטות) ואת הפורמט הזה האייפון יכול לקרוא (אצלי הוא מחובר עם USB ל HU ,ככה שאין ירידה באיכות במעבר מהאייפון למערכת)

SCANSPEAK

פורסם

אחרי הכל הוא שאל לגבי תוכנת צריבה, ולא על פורמט הצריבה...

אבל אם כבר, כל הפאנלים ויהיה הכי מתוחכם שיש, לא מצליח לעמוד בקצב התקדמות הטכנולוגיה.

שזה אומר לספק מסך מגע, wifi, bt, nfc, gps, ושיתמוך בכל הפורמטים האפשריים (כולל FLAC).

הסיבה לדעתי היא שאחרי הכל מדובר בחברות קטנות 'יחסית', שלא יכולות להרשות לעצמן את מלחמות הפטנטים או את מערך תשלום התמלוגים הבלתי אפשרי...

ככה שכל תעשיית המולטימדיה לרכב, די תקועה במקום בשנים האחרונות.

פורסם

זה קצת קישקוש פלאק זה - Free Lossless Audio Codec אי אפשר להוציא עליו פטנט , ולא על נגן שיקרא אותו ,מכיוון שזה קוד פתוח , החברות לא מתעסקות עם זה מכיוון שזה דורש כוח עיבוד (וזה מיותר - אפשר להמיר לקובץ WAV ,שכל התעשייה מושתת עליו - וזה קובץ הלוסלס המקורי )

WIFI - אין בעיה להוסיף , אבל רגע רגע מישהו יהיה מוכן לשלם על זה , קליטה של רשת וויפי (טובה ,היא 100 מטר ) והרכב לרוב נוסע ,ככה שבזמן נהיגה להתחיל לחפש ראוטר זמין נשמע לי דיי דבילי (אפילו מאד), ועד שתמצא יצאת כבר מהטווח, וחץ מזה יש סמארטפון -שמתחבר יופי למערכת - ויש לו גם אחלה GPS - ויש דאבל דינים עם אחלה GPS

התעשייה לא תקועה בשום מקום , תסמוך עליהם, ודרך אגב שמעת פעם על פרוססורים לרכב, תבדוק מה זה ואז תחליט אם התעשייה עומדת במקום.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...