Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למבינים בתקלות מחשבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סביר להניח שבמחשב שלו מותקן ספק כוח מרמה "ת", גרוע או ממש לא מועיל בעל הספק יחסית נמוך.

בגלל זה בראש אני אציע תמיד לקנות ולהתקין ספק כוח איכותי, תלוי במערכת ותלוי במעבד והכרטיס המסך שצורך דיי המון חשמל במיוחד בעומס כבד, והאם המחשב עובר OC (המהרה בכוונה מעבר למהירות היצרן)

אני מתעסק עם הדברים האלו המון, היתה לי את הבעיה הנ"ל ולמזלי בהפסקת חשמל לא נהרס לי הלוח אם או כל פריט אחר חשמלי שבמחשב.

ספק כוח איכותי, מונע מעבר של קפיצת מתח חזקה מדי אל רכיבי המחשב ובראשונה אל הלוח האם שחוטף זבנג אם מדובר בספק כוח חלש.

היה לי ספק כוח 600W, שבפועל הספק אמיתי היה פחות בהרבה, המון RESET קרו לי.

ברגע שעברתי לאנרמקס 525W, בעל הספק גבוה יותר, נעלמו הריסטים כלא היו, וגם המחשב עבר OC + כרטיס מסך חזק יותר.

סוחב כמו גיבור 3 שנים.

אם הגעת למצב שהמחשב מראה סימנים של מסך כחול, ריסטים ללא הפסקה, ועכשיו המחשב אינו עולה, החשש הוא שמדובר בלוח אם או HDD תקול (כונן קשיח).

תנסה להחליף ספק כוח, לאיכותי יותר ואני מקווה שהבעייה תיפתר שם.

אם לא, צר לי אבל ייתכן והבעיה באחד הרכיבים הנ"ל.

כרטיס מסך פחות נראה לי, כי אם היו בעיות היית חווה ארטיפקטים ועיוותים בתמונה.

נ.ב לא ראיתי שפתרת את התקלה, רק קח בחשבון החלפה של ספק כוח לאיכותי יותר ובדחוף, כי בקפיצת החשמל הבאה ייתכן ולא יהיה לך כ"כ הרבה מזל כמו הפעם.

Opel Adam S 2017

פורסם
לספק כוח אין אינטרקציה עם הלוח-אם מלבד לספק מתח לרכיבים ולכן אין שום אפשרות שספק כוח יזרוק מסך כחול (BSOD).

אפשר היה לשקול ספק כוח במידה והמחשב לא היה נדלק או כבה בפתאומיות (כיבוי מלא לחלוטין שמרמז על חוסר מתח)

אם זה ספק כוח ג'נרי, יותר סביר שהנזק נגרם ללוח אם (כמו שנאמר בהודעה האחרונה - החלפת לוח האם פתרה את הבעיה) מאשר לספק..

זה לא נכון ולא מדוייק.

אנו לא יודעים בדיוק מה מרכיבי הנייח, וניתן להעלות כל אפשרות על הדעת.

במקרים ותנאים מסויימים ספקים לא תקינים יכולים גם לגרום לתקלות של מסך כחול, לדוגמא, במקרה שצריכים לספק מתח לכרטיס מסך נפרד והם לא תקינים או לא מתאימים מבחינת ההספק.

במקרים מסויימים אפילו סוללת לוח אם לא תקינה יכולה לגרום לתופעות דומות.

ספקים לא איכותיים בהחלט יגבירו את הסיכוי שבמקרה של הפסקות חשמל/קפיצות מתח רבות לא יהוו סינון או הגנה ויתכן כי יגרם נזק לצרכנים שלהם לכן רצוי ברכישת נייח להשקיע מעט יותר בשביל ספק טוב.

אלימינציה זו הדרך הפשוטה ביותר לבדוק תקלות מסוג אלה וברוב המקרים בתור בדיקה ראשונית יהיה קל יותר למצוא ספק לבדיקה מאשר למצוא לוח לבדיקה.

לצערי אני כבר יכול לכתוב ספר קטן על מסכים כחולים.. ברווז, תקן אותי אם אני טועה :wink:

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני חוזר בי קצת מהתגובה שלי - אכן יש סיכוי במידה והספק כוח מספק מתח לכרטיס מסך חיצוני או overclocking.

ספקים לא איכותיים בהחלט יגבירו את הסיכוי שבמקרה של הפסקות חשמל/קפיצות מתח רבות לא יהוו סינון או הגנה ויתכן כי יגרם נזק לצרכנים שלהם לכן רצוי ברכישת נייח להשקיע מעט יותר בשביל ספק טוב.

עם זה כמובן אני מסכים וזה גם מה שאמרתי - ספק לא איכותי, במקרים מסויימים, יכול 'לדפוק' את הצרכנים שלו.

תומר.

פורסם
שמנזר- תתפלא. במחשבים, עד שאתה לא מנסה, לא תדע.

גם אם לא הייתי מכיר וסומך על ארז, הייתי בעצמי אומר לבחור לבדוק את הספק, בין היתר.

ואם החבר הוא מהזן שמתעצבן ונותן צ'אפחות חברותיות למכשירי החשמל הבעיתיים, שינסה להוציא ולהכניס את הזיכרונות והמעבד חזרה. זה *כנראה לא הזיכרונות, כי המחשב מוציא צלילים כשיש בעייה בהם (*בד"כ).

כמו שאמרו מעליי, החלפת לוח אם פתרה את הבעיה.

אבל בשביל השקט הנפשי הייתי משקיע בספק איכותי (מספיק אחד ב200 שקל במקום ב100 שקל).

במקרה של קפיצת מתח, ספק כזה ייקח את המכה על עצמו, ולא ישרוף את הרכיבים האחרים.

בנוסף גם תקבל מחשב שקט יותר.

Ups לדעתי מיותר במחשב ביתי, אלא אם חשוב לך שהמחשב יעבוד ללא הפסקה גם בזמן נפילת מתח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ספק סטנדרטי עושה את העבודה שלו (ג'נרי) במידה ומדובר במחשב לעבודה נטו בעל צרכנים חלשים יחסית, אבל עדיין אל פסק עושה את העבודה טוב יותר :p

בכל מקרה קניתי ספק איכותי והמחשב שלי עדיין עד לכך שהוא שורד יותר טוב מאשר הספק הקודם שהיה במערכת, המחשב כבר עוד מעט בן 6-7 שנים.

Opel Adam S 2017

פורסם

היום, ללא שום הפסקות חשמל הבעיה חזרה(מסך שחור, מאוורר עובד, אין צליל).

נסיון להשתמש בספק אחר גם לא עזר.

יש עוד רעיונות?

יכול להיות שהספק המקורי נדפק ואז לא הצליח לייצב מתח ופגע שוב בלוח אם?

פורסם

שיטת האלימינציה משאירה זיכרונות וכרטיס מסך (אלא אם הוא מובנה בלוח אם).

עוד שאלה - האם מחובר משהו ל-USB?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שאלה

האם המאווררים פועלים בשיא הRPM שלהם כל הזמן?

האם המסך לא נדלק בכלל? (נשאר על סטנדביי)

או נדלק ללא שום תצוגה?

פורסם

היה נסיון לשחק עם הזכרונות(להוציא ולהכניס רק אחד בכל פעם), לא עזר.

כרטיס המסך הוצא. בלוח החדש עבד בלעדיו, אבל עכשיו שוב הפסיק.

לא מחובר כלום, כי הוא ניסה לנתק כבר כל רכיב אפשרי ולעבוד עם המינימום שבמינימום.

המאווררים עובדים בשיא המהירות.

המסך יוצא מסטנדביי ואחרי כמה שניות חוזר לסטנדביי

פורסם

אם יש לך מחשב נוסף מתפקד היכול לשמש לבדיקות, ותואם לשני, תעביר חלקים מהמחשב המקולקל לשני עד שהתקלה תשוחזר.

אם העברת את הכל והיא לא משוחזרת, הבעיה בלוח האם.

פורסם

אם אתה מנסה להדליק את המחשב בלי זכרונות, הוא מצפצף או לא?

פורסם

אין מחשב נוסף, הצלחנו להשיג רק לוח אם וספק וכתבתי מה היה עם זה.

כשאני מדליק בלי הזכרונות עדין, עדין כלום לא מצפצף

פורסם

הממ... זה כבר נשמע יותר מוזר מה שקורה אצלך ומזכיר לי תקלה שהייתה השבוע במחשב של אחד הלקוחות, רק שפרקתי אותו והתחלתי ממש מאפס לבדוק אותו עליתי על הבעיה. במקרה הספציפי שהיה לי, חיבור הusb הקדמי של המארז גרם לתופעה דומה מאוד למה שהיה אצלך, נסה לנתק את כל מחברי המארז מהלוח ולהדליקו ידנית ע״י קיצור כפתור ההדלקה. עובד? בדוק עוד כמה פעמים והתחל לחבר את החיבורים הנוספים, usb, hd/ac97 audio, כפתור הדלקה וריסט וכו׳, לאחר כל חיבור תבדוק אם עובד או לא ותעדכן אם מצאת משהו.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...