Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, רציתי לדעת איזה מן הרכבים עדיפים הן בגירסת הגיר הידני והן באוטומאטי. שניהם בקבוצות מחיר דומות, אבל היונדאי גטס יש הרבה יותר בחירה ומשום מה יש לי סלידה לא מוסברת ממנה - רציתי לאשש או להזים התחושת בטן שלי.

התקציב 25K לסטודנט. תודה.

פורסם

הפנדה יותר מרווחת ויותר חסכונית.

בגטס גיר אוטומטי סטנדרטי, בפנדה רובוטי פשוט (מצמד יחיד) כמדומני עם HILL HOLDER בשנתונים החדשים יותר. לדעתי הרובוט בפנדה עושה את העבודה, יכול להיות קצת קופצני ולא מעודן אבל לטעמי ברכב כזה זה משנה, ממילא זה לא C5 ואתה לא מחפש נוחות מקסימלית אלא פרקטיות וחסכון.

שתי המכוניות אמינות למדי, בשתיהן איכות הגימור/פלסטיק לא הכי גבוהה אבל הרכיבים המכאניים מחזיקים מעמד. לדעתי השהייה בפנדה יותר נעימה, עיצוב הפנים חביב, תנוחת ישיבת גבוהה וראות טובה לכל כיוון.

בקיצור, מרוב הבחינות הפנדה עדיפה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מבחן דרכים שנעשה לפני מס' שנים טוען ההיפך.

אני גם חושב שיהיה הרבה יותר קל למצוא גטס והמחיר כנראה יהיה גם נמוך יותר עקב היצע גדול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עם כל הכבוד למבחן... אני מעדיף להתבסס על ההכרות האישית. הטענה העיקרית שהגטס מתאימה יותר לנהיגה בינעירונית, לדעתי לוקה בכמה הבטים - א' עובדתית הפנדה עומדת יפה בבינעירוני - נסיעות לירושלים לצפון וכו' אנו עושים בכיף - ב' הפנדה גם הרבה יותר חסכונית בנסיעה כזו. שזה היום, כנראה, הרבה יותר חשוב מאשר לפני כמה שנים כשנכתבה הכתבה ההיא.

מבחינת מרווח, הגטס נראית יותר ארוכה, אבל הפנדה מרגישה מרווחת יותר - בזכות מרווח ראש, תא מנוע קטנטן, תנוחת הישיבה הגבוהה. בשתיהן אין באמת בעיית מרווח, אני גבוה וגם בפנדה וגם בגטס יכולתי לשבת בנוחות גם כנהג וגם כנוסע. לפחות לגבי הפנדה אני יכול להעיד שיכולתי לשבת בנוחות גם מאחור.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

+1 לפנדה בעיקר אם רצונך לחסוך בהוצאות השוטפות כגון דלק, טיפולים, ביטוחים... ואם מצאת ידנית במצב טוב אז הפנדה מקבלת עוד נקודות לטובתה.

מניסיון של שנה עם גטס ליסינג (ששרדה תנאים קשים וכ4000 ק"מ בחודש ללא "תלונות"), ועוד כ 4 שנים של פנדה במשפחה ששירתה נאמנה את מי שנהג בה ללא אף תיקון שחרג מהטיפולים השוטפים, באחריות. (שנת 2005 רובוטית).

אם בסוף תבחר בגטס, אז רק דגם הGLS המאובזר יותר והבטיחותי הרבה יותר משאר דגמי הגטס.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הפנדה הרבה יותר צפופה מגטס, אני לא יודע על מה אתם מדברים. אם כבר, המתחרה של גטס היא הספייס.

בספייס אני יושב ומרגיש "אוטו". בפנדה אני מתיישב ומרגיש שהרכב סוגר עלי :lol: זה רכב קטן!

עם זאת, עדיין שווה לשקול את הפנדה בגלל עניין הבטיחות והחיסכון המשמעותי בדלק.

פורסם

מניסיון של 2.5 שנים על גטס 2007 אוטומטית (הדגם החדש).

מרווחת יותר מהפנדה - נסיעות של 5 אנשים ברכב לאיטים קרובות (3 מבוגרים + 2 נערים) וכולל טיול של משפחה של 4 נפשות לאילת.

תחושה של מרחב וצבעוניות נעימה בתא הנוסעים (שלי היתה אדומה בחוץ ואם נגיעות של אדום בפנים).

זריזה ונעימה לנסיעה.

אני ממליץ על הדגם 1.4 אוטומטי ה-"חדש".

פורסם
+1 לפנדה בעיקר אם רצונך לחסוך בהוצאות השוטפות כגון דלק, טיפולים, ביטוחים... ואם מצאת ידנית במצב טוב אז הפנדה מקבלת עוד נקודות לטובתה.

מניסיון של שנה עם גטס ליסינג (ששרדה תנאים קשים וכ4000 ק"מ בחודש ללא "תלונות"), ועוד כ 4 שנים של פנדה במשפחה ששירתה נאמנה את מי שנהג בה ללא אף תיקון שחרג מהטיפולים השוטפים, באחריות. (שנת 2005 רובוטית).

אם בסוף תבחר בגטס, אז רק דגם הGLS המאובזר יותר והבטיחותי הרבה יותר משאר דגמי הגטס.

מישהו יודע מה ההבדל בין GLI ל - GLF ו-GLS?

פורסם

לגבי מרווח כנראה שזה באמת עניין של גובה, לפנדה יש מרווח ראש ולמי שגבוה זה יותר נותן תחושת מרחב. הגטס כנראה נותנת יותר מרווח כתפיים ורגליים מאחור. אם הרכב מסיע מבוגרים מאחור, כנראה עדיפה גטס. אם בד"כ נהג בודד רכב, שתיהן מספיק טובות.

פורסם
מישהו יודע מה ההבדל בין GLI ל - GLF ו-GLS?

בהחלט .. יש דגם נוסף שהיה בעיקר בחברות הליסינג מתחילת דרכה שנקרא רק GL, שהוא נטול כל איבזור מינימלי עד לרמת חוסר ABS,

ההבדלים בין הדגמים זה ככל שיותר גבוה יש יותר אבזור.

GL, כרית אויר אחת (הגה) , אין ABS , אין ECP , חלונות ידני ,

GLF , כרית אויר אחת בהגה (היו גרסאות של גם של נוסע) , אין ABS אין ECP, חלונות קדמי חשמלי , אחורי ידני,

GLI , שתי כריות אויר קדמיות , יש ABS, אין ECP , חלונות חשמל קדמי בלבד, מראות חשמליות

GLS , כריות אויר בכל האוטו , יש ABS , ECP, חלונות חשמל בכל הרכב, מראות חשמליות, ובדגמים מסויימים גם שליטה באודיו מההגה.

ובנימה אישית , לאחר שחפרתי אינספור לפני שקניתי לי GETZ אחת, הגעתי למסקנה , שכמה שפחות אלקטרוניקה ברכב - יותר מועיל לכיס. יש לי את הGLF ואני מרוצה ממנה עד מאוד.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

מערכת ABS לא נכללת תחת הגדרת "אלקטרוניקה" בכל המדובר ברכב. אלא זה אביזר בטיחותי חיוני וסטנדרטי שברוב הרכבים ה"עממיים" הופיע בראשית שנות ה90.

לטעמי (מבלי להיכנס לשיקוליך כרוכש, אלא כעזרה לפותח השרשור) הגטס בגרסאות הפשוטות נפסלת על הסף עקב העדר הפריט האלמנטרי הזה.

אם היה מדובר ברכב נדיר, ספורט, אספנות... אז ברור שזה לא רלוונטי. אבל ברכב ליום-יום, במחיר כזה, כאשר יש מספיק אלטרנטיבות, זה "יהרג ובל יעבור".

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ממה שאני יכול לתרום מנסיעה על שתיהם ובתור בעלים של פנדה:

הגטס מרווחות יותר מאחור,תא מטעם גדול יותר והיא חזקה יותר,הפנדה חסכונית משמעותית ממנה,אכן לפנדה יש הרגשה שנוסעים לא בתוך הרכב אלא קצת מעל,עקב המושב שממוקם גבוה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מערכת ABS לא נכללת תחת הגדרת "אלקטרוניקה" בכל המדובר ברכב. אלא זה אביזר בטיחותי חיוני וסטנדרטי שברוב הרכבים ה"עממיים" הופיע בראשית שנות ה90.

לטעמי (מבלי להיכנס לשיקוליך כרוכש, אלא כעזרה לפותח השרשור) הגטס בגרסאות הפשוטות נפסלת על הסף עקב העדר הפריט האלמנטרי הזה.

אם היה מדובר ברכב נדיר, ספורט, אספנות... אז ברור שזה לא רלוונטי. אבל ברכב ליום-יום, במחיר כזה, כאשר יש מספיק אלטרנטיבות, זה "יהרג ובל יעבור".

אשכרה. שילמת ממיטב כספך על אוטו נחות בצורה משמעותית, כשיש אלטרנטיבות טובות ובטוחות בהרבה.

• תוכן חדש...