Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרכגב שמור ומטופל ועד כה לא עשה בעיות אין סיבה שדווקא עכשיו הוא יתחיל.

הרכב הזה יכול לנסוע בשקט עוד שנתיים (כאשר יהיו לך על השעון קרוב ל-160,000 ק"מ לפי החישוב שעשיתי) ואז כדאי למכור.

אני לא עובד באף אחת מחברות הליסינג (אבי רכש מאלבר רכבים אך לא לקח ליסינג פרטי ,שילם ברכב +כרטיס אשראי את ההפרש)

אבל בכל זאת אני חייב לומר משהו אחד על כל אלו,שהשתלחו בלשונם בצורה חופשית נגד חברות הליסינג-אף אחד לא עומד לכם עם אקדח ליד הרקה,שתקחו הלוואה לרכישת רכב.אתם כלקוח,חייבים להעריך טרם הכניסה לעסקה,שפרטיה ידועים לכם היטב,האם ביכולתכם לשלם את העסקה ולעמוד בכל שלבי התשלום.

זאת בעיה ידועה בארץ- יש להרבה מאוד אנשים נטייה לקפוץ מעל הפופיק- אל תאשימו את חברות הליסינג בכך,גם אם אינן צדיקות ותמימות.

אני עד שרכשתי את הרכב מהרץ,קיבלתי מספר הצעות וכאשר הבנתי שלא אוכל לעמוד בהם ושמצד שני אני חושק ברכב חדש יחסית

הבנתי שאין ברירה אבל עדיין,בדקתי שאני יכול לעמוד בתנאי העסקה.

באלבר בזמנו ההצעה היתה 50% מזומן +99X24 (זה רק הריבית) והחצי השני בסיום.

אם יש לך 50% עוד שנתיים זה טוב,חייב לחשוב מה בערך יהיה אז..

אני אישית,לקחתי רכב בליסינג פרטי ל-3 שנים מהרץ אבל כאשר קניתי את הרכב כבר ידעתי,שברצוני להישאר עמו עוד 2-3 נוספות וזה אומר שאצטרך לשלם את ה-30% של העסקה בסיום (ואם לא יהיה לי מזומן אז אקח הלוואה לעוד שנתים -שלוש,אשלם את יתרת הסכום והרכב יהיה שלי לחלוטין ללא שיעבוד).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היא לא אמורה להתחיל לעשות לך צרות באופן מיידי. יהיו טיפולים, כמו טיפול טיימינג וכו'.

הרכב סה"כ יחסית חדש, סע עליה עוד 3 שנים ותמכור אותה כשהיא בת 7 ושווה 20K, לא 50K. אז כבר לא יהיה כ"כ לאיפה לשחוט אותך במעמד המכירה.

פורסם
??

שמת לב שהוא מדבר על מקרה שקרה בחברה אחרת, כן?

ענת

אני שמתי לב.

אין לי משהו נגדך, יש לי משהו נגד כל חברות הליסינג.

כולם בפרסומות (בכל סוגי המדיה) נחמדים ושירותיים עד שמגיעים למימוש (הרגע בו החברה צריכה להכניס את היד לכיס) ואז מגלים את הפרצוף האמיתי.

יש פה כבר מישהו שנכוונה משלמה, מישהו שנכוונה מאלבר, נראה עוד איזה חברות יצטרפו לאוסף.

קולאוטי, אתה צודק וטועה במה שאתה רושם.

נכון שאף אחד לא הכריח אותנו לחתום עם החברות האלה. מצד שני, נסה להגיע לחברות המדוברות ולהגיד להם "אין בעיה, בוא נעשה את אותה תוכנית רק שאני נותן 50% במזומן ו-50% בפריסה לשנתיים/שלוש", אתה תתפלא עד כמה הם באמת לא רוצים למכור. משמע, החברות האלה "בונות" על ההשחלה שאתה תקבל ברגע שתבוא לשדרג את הרכב.

עכשיו אתה תמכור לי חירטוט נפוץ, ובצדק, שהחברות הנ"ל לא מלכ"ר. אני אתן לך לדוגמא את יונדאי שבעבר באמת רצו למכור (היום אין לי מושג האם התוכנית עדיין רלוונטית) ולכן הציעה לך מסלול שבו אתה בוחר כמה לשים מקדמה, כמה לשלם כל חודש וכמה לשים בסוף התקופה (אני בחרתי ב-50% מקדמה ו-50% פרוסים לכל התקופה, ללא כל סכום בסוף התקופה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד,אני מכבד את דעותיך אבל בוא אתן לך את הדוגמא של אבי,שרכש מאזדה 3 ספיריט מאלבר בטרייד אין על הונדה סיוויק 2005 שהיתה גם שלהם:בתחילה הנציג שלהם סירב לטרייד אין ורק לאחר ששאלתי אותו " אבל ההונדה נרכשה אצלכם,למה לא תקחו אותה",הוא התקשר לחברה הראשית שלהם בת"א וקיבל אישור.

את ההפרש בין המחירונים שהיה 37,000,אבי שילם 17,000 במזומן ואת השאר באשראי ב-18 תשלומים שווים ללא הלוואה מצדם.

למי שיש כסף ביד/כרטיס אשראי אין להם בעיה למכור.

לגבי ליסינג פרטי זו באמת בעיה,גם אני נכנסתי אליה (הלוואת בלון בגובה 30% מהעסקה,שלא נדבר על הריבית) אבל,הבנק שלי למשל לא היה מוכן לתת לי הלוואה בתנאים טובים יותר ואני החלטתי לרכוש את הרכב בידיעה שהוא ישמש אותי 5-6 שנים לפחות ולא 3 שנים.(וכך בעצם נכון שאני נשאר עם "בום" לשלם בסוף אבל גם את זה אני פורס לתשלומים (48) ובעצם אני ממשיך לנסוע על רכב,שאני מכיר את ההיסטוריה שלו (קניתי רכב 2009 עם 31,000 ק"מ ועד עכשיו הגיע ל-37,500 ואני מרוצה מאוד)ולדעתי,אין סיבה מוצדקת להחליף אותו בעוד 2.5 כשייגמר חוזה הליסינג.

הרוב,שלוקחים ליסינג פרטי חושבים,שאם נגמר הסכם הליסינג חייבים לשדרג ו"כאילו" אין אפשרות לשלם את יתרת ההלוואה וליהנות מרכב לא רע בכלל (נכון שלא חדש) אבל בן 4-5. אז מתברר גודל הבור כי רכב בן 3 שווה בערך 40% פחות מרכב חדש וזה כבר הרבה כסף ואנשים בארץ מתעקשים על חדש במקום לקנות רכב בן 2-3 להחזיק 4-5 שנים ואז לשדרג.

בקיצור,אם יש לך כסף כולם בסדר ואם אין לך -מציעים לך תוכניות מימון.אבל בחיים,אין בשום מקום ארוחות חינם ולקוח,שהבנק מסרב לתת לו הלוואה נמצא בבעיה קשה ולא בטוח שעדיף לו לנסוע על רכב לימון,שישב 3 פעמים בשבוע על הליפט ולשלם הרבה כסף למוסכים.את הכסף הזה עדיף לשלם ולהנות ממנו לפחות.אז הפתרון הוא לקיחת הלוואה שבמקרה הטוב הלקוח עומד בה ובמקרה הרע אחרי 3 שנים הוא אומר אני לא יכול ואז נתקע ואנשים,שלא לוקחים את זה בחשבון לא יכולים לבוא בטענות,אלא רק לעצמם.זה כבר עניין של התנהלות כלכלית נטו.אם אין לך מזומנים עכשיו ואתה יודע שתוכל לעמוד בתנאי העסקה לא תרכוש רכב בעסקה כזו ? יש כאלו שיקנו עם מה שיש (20,000 זה תקציב כבר של רכב שעלול לעשות צרות) ויש כאלו כמוני,שיאמרו חבל לשלם במוסכים עדיף ללכת קדימה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

העיסקה שעשית היא לא רעה אבל מצד שני אני חושב שהקפיצה שעשית אולי קצת גדולה עליך (עובדה שהבנק גם סירב לממן אותך).

מה שישאר לך עוד 5-6 שנים זה רכב ששווה ביום טוב ועם רוח גבית 40K ש"ח (תקח בחשבון גם מצב שוק + ירידת ערך על ליסינג מימוני).

בכל התקופה שהרכב בבעלותך חנקת את עצמך עם תשלומים ואתה כנראה לא תשים הרבה כסף בצד, לכן לא תוכל להתקדם הרבה ברכב הבא.

בנוסף אחזקת רכב ליותר מ-3 שנים תכניס אותך להוצאות אחזקה הרבה יותר גדולות מטיפול ממוצע (החלפת צמיגים, מצבר, טיימינג וכו').

ד"א, אני תמיד בעד לקנות רכב כמה שיותר חדש כי ירידת ערך היא פחות או יותר מתמטיקה פשוטה לעומת עלויות אחזקה שיכולות להשתנות בצורה דרסטית מרכב לרכב. אני דיי מסכים עם מה שרשמת אבל העיניין הוא ממש לא שחור ולבן כפי שאתה מציג אותו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...