Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק. ושאר המתעניינים,

"גיליתי" כרגע בעיה מוזרה נוספת+עוד אחת מעצבנת:

הראשונה היא שהשעון שנמצא בלוח המחוונים, כל הזמן יוצא מאיפוס כלומר אני מכוון את השעה והוא פשוט משתגע בשלב כלשהו ומתחיל למהר. באיזה 12 שעות... האם כל הבעיות "החשמליו" האלה קשורות ויכולות לנבוע מאותו מקור?

בעיה שנייה היא שהצ'ופצ'יק של אחד משני התריסים המרכזיים של המזגן נשבר. זה כבר קרה לי אבל בפתח המיזוג השמאלי בצד הנהג, הפעם הוא נשבר באחד משני פתחי האיוורור בקונסולה המרכזית. מה אני עושה? לקנות מפירוק? האם ההתקנה מורכבת?

נראה לי שהאוטו צריך איזה וייקיישן במוסך של רון...

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלק גדול מהבעיות שציינת אכן עשויות להצביע על מצבר לקראת סיום חייו.

בזמן ההתנעה מתח המצבר יורד מתחת ל-9 וולט ולכן השעון מתאפס ובקרוב כנראה יופיעו בעיות נוספות.

מצבר אתה יכול להחליף בכול מוסך בקירבת מגורייך.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק,

תודה, עשיתי עכשיו כמה בירורים לגבי מצברים והמצב כדלקמן:

1. בשירות הלקוחות של שנפ, רוצים "אחרי הנחת חברי הפורום": 580 ש"ח על מצבר 55 אמפר ואחריות שנה או 850 למצבר 62 אמפר ואחריות 20 חודש.

2. חנות ליד הבית שלי, 500 שקל על שנפ 55 אמפר

3. לדיקו, 1039 ש"ח על מצבר 60 אמפר ושנתיים אחריות :shock:

4. חי מ-"איציק מצברים", נשמע אחלה בחור עם אחלה מחיר - 430 למצבר ווארטא 60 אמפר עם שנת אחריות או 530 על מצבר ווארטא 60 אמפר על 20 חודשי אחריות.

מרק,

1. התעמקתי במה שאמרת בקשר למזגן -שהוא לא מקרר לעיתיפ כי בשל מתח נמוך מחשב הרכב מנתק צרכנים "לא חיוניים". השאלה שלי היא מדוע זה לא קורה תמיד אם זה ככה, ומדוע זה נמשך, הרי ברגע שהמנוע מתחיל לעבוד מי שמספק חשמל לרכב הוא האלטרנטור לא? כלומר מיד לאחר ההתנעה, האם המצבר ממשיך "לעבוד"? ומדוע זה נוטה להסתדר אחרי איזה 10 דקות בעצם אם המצבר מספק באופן מתמיד מתח נמוך? אני שואל בזהירות כי אני באמת לא בקיא מספיק.

2. שאלה נוספת - כשאני מכבה את המזגן ניכר כי מד הסל"ד יורד מעט , משהו כמו 100-200 סל"ד- האם זה תקין?

3. לגבי תריסי המזגן, האם ההחלפה היאט עבודה שניתן לעשות לבד או שיש צורך במומחיות?

נ.ב - אני זוכר שפעם ננתת רשימה עם "טריקים" שבעזרתה אפשר לראות כל מיני נתונים על גבי הצג של הקלימטרוניק - למשל טמפ' נוזל קירור ועוד, וזכור לי שהיה ניתן לראות שם את המתח שמספק המצבר, הא5ם תוכל להכווין אותי איך וכיצד אני יכול לעשות את זה בכדי לחזור עם תשובה עדכנית?

תודה

פורסם

4. חי מ-"איציק מצברים", נשמע אחלה בחור עם אחלה מחיר - 430 למצבר ווארטא 60 אמפר עם שנת אחריות או 530 על מצבר ווארטא 60 אמפר על 20 חודשי אחריות.

ההצעה המשלתמת לפי דעתי.

לאיזה צ'ופציק את מתכוון ? ראה תמונה מצורפת מהרכב שלי.

HPIM1664.JPG

פורסם

ההצעה המשלתמת לפי דעתי.

לאיזה צ'ופציק את מתכוון ? ראה תמונה מצורפת מהרכב שלי.

אכן הצ'ופצ'יק המסומן. רוצה לשמוע בדיחה? חלק מקורי חדש עולה בצ'מפיון: 1750 לפני מע"מ :lol:

מרק, מה לגבי שאר השאלות שלי? אשמח אם תשפוך עליהן מעט אור :idea:

אגב, ירדתי להחליף את הנורה האחורית שנשרפה ואכן סימן התקלה בלוח המחוונים נעלם - רוב תודות!!

פורסם
היי מרק,

תודה, עשיתי עכשיו כמה בירורים לגבי מצברים והמצב כדלקמן:

1. בשירות הלקוחות של שנפ, רוצים "אחרי הנחת חברי הפורום": 580 ש"ח על מצבר 55 אמפר ואחריות שנה או 850 למצבר 62 אמפר ואחריות 20 חודש.

2. חנות ליד הבית שלי, 500 שקל על שנפ 55 אמפר

3. לדיקו, 1039 ש"ח על מצבר 60 אמפר ושנתיים אחריות :shock:

מרק,

1. התעמקתי במה שאמרת בקשר למזגן -שהוא לא מקרר לעיתיפ כי בשל מתח נמוך מחשב הרכב מנתק צרכנים "לא חיוניים". השאלה שלי היא מדוע זה לא קורה תמיד אם זה ככה, ומדוע זה נמשך, הרי ברגע שהמנוע מתחיל לעבוד מי שמספק חשמל לרכב הוא האלטרנטור לא? כלומר מיד לאחר ההתנעה, האם המצבר ממשיך "לעבוד"? ומדוע זה נוטה להסתדר אחרי איזה 10 דקות בעצם אם המצבר מספק באופן מתמיד מתח נמוך? אני שואל בזהירות כי אני באמת לא בקיא מספיק.- ייתכן שקיימת בעיה נוספת אולי חסר גז.

2. שאלה נוספת - כשאני מכבה את המזגן ניכר כי מד הסל"ד יורד מעט , משהו כמו 100-200 סל"ד- האם זה תקין?- תקין

3. לגבי תריסי המזגן, האם ההחלפה היאט עבודה שניתן לעשות לבד או שיש צורך במומחיות? - אין צורך במומחיות אלא בשתי ידיים ימניות והרבה סבלנות.

נ.ב - אני זוכר שפעם ננתת רשימה עם "טריקים" שבעזרתה אפשר לראות כל מיני נתונים על גבי הצג של הקלימטרוניק - למשל טמפ' נוזל קירור ועוד, וזכור לי שהיה ניתן לראות שם את המתח שמספק המצבר, הא5ם תוכל להכווין אותי איך וכיצד אני יכול לעשות את זה בכדי לחזור עם תשובה עדכנית?

http://golfmkv.com/forums/showthread.php?t=11658

תודה

לגבי בעיות בנושא מערכת המיזוג אין מנוס מלבצע איבחון ממוחשב.

הסיבה למחיר הגבוה של התריס המרכזי בגלל שלא ניתן להחליף רק את התריס הימני או השמאלי בלבד אלא את כול התושבת של התריסים כיחידה אחת.

אתה בטוח לגבי המחיר ?

ראה תמונה.

32053_x600.jpg

פורסם

בקשר למצבר - הייתי הולך דווקא על ה530, בשביל עוד 100 שקל לקנות לעצמך עוד 8 חודש אחריות.

אצלי למשל התפגר המצבר בחודש ה19 מתוך ה20... נחסכה לי רכישת חדש.

בקשר לחלק הכולל את התריס העליון, מלאכת הפירוק היא לא למתחילים,במיוחד אם הרכב הוא בגרסא המאובזרת הכוללת גם פתח מזגן עליון וחיישן תאורה המותקן יחד איתו בריבוע העליון.

מומלץ להצטייד בערכה של ספייסרים מפלסטיק שנועדו לפירוק אינטריור על מנת לא לשרוט את המערכת המובנית או את אחד הפאנלים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה לא חיישן תאורה אלא חיישן השייך למערכת המיזוג ברכבים עם בקרת אקלים עם אפשרות לקביעת הטמפ' נפרדת לצד הנהג ולצד הנוסע.

החיישן נקרא Sunlight penetration (פוטו דיודה) ותפקידו למעשה למדוד את עוצמת קרני השמש בהתאם לכמות האור הנופלת על החיישן.

פורסם

מרק , מכיוון שבטח רצת לבדוק בספרות הטכנית אז אני לא מתווכח :)

על הדרך עלה כאן רעיון, אולי הבעיה אצל פותח השרשור היא בחיישן הנ"ל ??

בכל מקרה,להלן מדריך לפירוק

http://www.vwwatercooled.org.au/forums/f15/how-remove-rcd500-headunit-7058.html

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לגבי בעיות בנושא מערכת המיזוג אין מנוס מלבצע איבחון ממוחשב.

הסיבה למחיר הגבוה של התריס המרכזי בגלל שלא ניתן להחליף רק את התריס הימני או השמאלי בלבד אלא את כול התושבת של התריסים כיחידה אחת.

אתה בטוח לגבי המחיר ?

ראה תמונה.

מרק,

אכן זה המחיר - מה אתה מתפלא, אחרי הכל בצ'מפיון עסקינן. זו לא הפולקסווגן הראשונה או השנייה שלי ואני יודע שהם לא שפויים מבחינת תמחור החלפים. יש משהו הוגן בלגבות מחיר "עממי" (אירוני כי זו המשמעות שעומדת מאחורי שם היצרן) על חלקים שנוטים להיגנב או להתבלות כגון אנטנות, ויש משהו הוגן בלתמחר באופן עממי חלקים שידועים כבעייתיים כמו תריסי המזגן בגוף הזאת - זה לא הראשון שנדפק לי ואני עוד הגדלתי ושימנתי מעט את חלקי הפלסטיק האלה כדי לשמור עליהם כשירים. חבל שהמחיר כ"כ מופקע על חלק פלסטיק.

ביצעתי את הבדיקה דרך הקלימטרוניק ואלו הערכים שהתקבלו:

טמפ' שמן בנסיעה עירונית - 95 מעלות

טמפ' נוזל קירור - 84 מעלות

לחץ שמן בעמידה - 10 (?)

וכוכב הערב - מתח המצבר בנסיעה עם מזגן - 9.9 (על הצג זה נראה כמו 9 בחזקת 9) - האם תקין???

אני אמור להכניס את הרכב לידידנו רון בתום תקופת המבחנים לשם החלפ0ת רצועת תזמון ואני רוצה גם להחליף נוזל תיבה אוטומטית, אבקש שיבדוק את עניין המיזוג.

בקשר למצבר - הייתי הולך דווקא על ה530, בשביל עוד 100 שקל לקנות לעצמך עוד 8 חודש אחריות.

אצלי למשל התפגר המצבר בחודש ה19 מתוך ה20... נחסכה לי רכישת חדש.

בקשר לחלק הכולל את התריס העליון, מלאכת הפירוק היא לא למתחילים,במיוחד אם הרכב הוא בגרסא המאובזרת הכוללת גם פתח מזגן עליון וחיישן תאורה המותקן יחד איתו בריבוע העליון.

מומלץ להצטייד בערכה של ספייסרים מפלסטיק שנועדו לפירוק אינטריור על מנת לא לשרוט את המערכת המובנית או את אחד הפאנלים.

אייל,

תודה על הלינק, אני קודם צריךל להשיג חלק כזה. אני אברר בפירוקיה ואם הוא נראה במצב סביר אלך עליו. אין סיבה לרכוש בכאלפיים שקל את החלק לאור ההשקעה שאני צריך לעשות כרגע לרכב - רצועת תזמון, נוז תיבה, מצבר ובטח יתגלו עוד דברים (בתקווה שענייםן המזגן יתברר כפתיר ולא ביוקר, בגולף 4 הלכה לי היחידה הפנימית, סיפור של 3500 שקל ומאז יש לי טראומה :-D )

תודה

פורסם
מרק , מכיוון שבטח רצת לבדוק בספרות הטכנית אז אני לא מתווכח :)

על הדרך עלה כאן רעיון, אולי הבעיה אצל פותח השרשור היא בחיישן הנ"ל ??

בכל מקרה,להלן מדריך לפירוק

http://www.vwwatercooled.org.au/forums/f15/how-remove-rcd500-headunit-7058.html

עדיף לבדוק בספרות מקצועית ולכתוב תשובה נכונה מאשר לנחש ולכתוב תשובה לא נכונה :-).

חיישן Sunlight penetration תקול לא ישבית את מערכת המיזוג בשום מקרה כפי שקרה לפותח האשכול.

פורסם
מרק,

אכן זה המחיר - מה אתה מתפלא, אחרי הכל בצ'מפיון עסקינן. זו לא הפולקסווגן הראשונה או השנייה שלי ואני יודע שהם לא שפויים מבחינת תמחור החלפים. יש משהו הוגן בלגבות מחיר "עממי" (אירוני כי זו המשמעות שעומדת מאחורי שם היצרן) על חלקים שנוטים להיגנב או להתבלות כגון אנטנות, ויש משהו הוגן בלתמחר באופן עממי חלקים שידועים כבעייתיים כמו תריסי המזגן בגוף הזאת - זה לא הראשון שנדפק לי ואני עוד הגדלתי ושימנתי מעט את חלקי הפלסטיק האלה כדי לשמור עליהם כשירים. חבל שהמחיר כ"כ מופקע על חלק פלסטיק.

ביצעתי את הבדיקה דרך הקלימטרוניק ואלו הערכים שהתקבלו:

טמפ' שמן בנסיעה עירונית - 95 מעלות

טמפ' נוזל קירור - 84 מעלות

לחץ שמן בעמידה - 10 (?)

וכוכב הערב - מתח המצבר בנסיעה עם מזגן - 9.9 (על הצג זה נראה כמו 9 בחזקת 9) - האם תקין???

אני אמור להכניס את הרכב לידידנו רון בתום תקופת המבחנים לשם החלפ0ת רצועת תזמון ואני רוצה גם להחליף נוזל תיבה אוטומטית, אבקש שיבדוק את עניין המיזוג.

אייל,

תודה על הלינק, אני קודם צריךל להשיג חלק כזה. אני אברר בפירוקיה ואם הוא נראה במצב סביר אלך עליו. אין סיבה לרכוש בכאלפיים שקל את החלק לאור ההשקעה שאני צריך לעשות כרגע לרכב - רצועת תזמון, נוז תיבה, מצבר ובטח יתגלו עוד דברים (בתקווה שענייםן המזגן יתברר כפתיר ולא ביוקר, בגולף 4 הלכה לי היחידה הפנימית, סיפור של 3500 שקל ומאז יש לי טראומה :-D )

תודה

תבדוק אפשרות רכישה של חלק חדש בקישור המצורף.

http://www.ecstuning.com/Search/1K0819728/ES6951/

אל תסמוך על המידע לגבי מתח המצבר שקראת על צג הקלימטרוניק. חבר מד מתח לקטבי המצבר ובדוק את המתח לפי הוראות שרשמתי בעבר במספר שירשורים.

פורסם

אשמח אם תעדכן לגבי המזגן.

אצלי ישנה אותה בעיה, אם הרכב עומד בחניון המזגן ישר מקרר,

אם הרכב עמד בשמש המזגן מתחיל לקרר אחרי 10 דקות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

בהמשך לפוסט הקודם שפתחתי, http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=436029 היום ירדתי לאוטו ונתקלתי בבעיה חדשה - לאחר שהאוטו ממש התאמץ להתניע, נדלקה לי נורת האזהרה של הגה הכוח כלומר של התגבור החשמלי של ההגה. הנורה שנדלקה הייתה כתומה ונשארה דולקת כל עוד האוטו עמד. לאחר כמה מטרים ששל נסיעה, נכבתה הנורה. הדבר חזר על עצמו בהתנעה מאוחרת יותר (כשעצרתי למלא דלק) וגם אז ניכר היה שהאוטו מתאמץ מאוד להתניע. בהתנעה מאוחרת עוד יותר, התופעה לא חזרה על עצמה והאוטו התניע פחות או יותר כרגיל. בפוסט הקודם ציינתי שהשעון שבלוח המחוונים יוצא מאיפוס וכך גם מד ה-trip.

1) השאלה הראשונה שלי היא האם גם כל התופעה החדשה שתיארתי עכשיו נובעת ממצבר בסוף חייו, או שמא יש בעיה חשמלית אחרת? (מרק...)

2) השאלה השנייה נוגעת לסוג המצבר שאני רוצה להתקין. אני חיפאי ונמצא הרבה במרכז, ולכן חשבתי למשוך ולחכות לרכוש מצבר מ-"איציק מצברים" שנתן הצעה אטרקטיבית בעבור מצבר וורטא 60 אמפר. ואולם, מכיוון שהמצב מחריף - כל זאת במידה והתופעות שתיארתי גם בפוסט הקודם וגם בזה נוגעות במצבר שעומד לשבוק- אני שוקל לא לחכות ולרכוש את המצבר של שנפ ב-500 ש"ח שהוצע לי בעיר מגוריי, אולם העניין הוא שהוא בקיבולת של 55 אמפר ואילו ברכב מותקן כאמור 60 אמפר. השאלה היא האם יש בעיה להתקין מצבר 55 אמפר?

תודה

פורסם

כמו שכתבתי לך באשכול הקודם תחליף מצבר ! כול הבעיות נובעות ממצבר מת.

הגה הכוח ברכב שלך הינו הגה חשמלי לכן במידה ומתח המצבר נופל מתחת ל-11 וולט נדלקת מנורת התראה שציינת לאחר נסיעה קצרה מחשב הרכב מזהה שהמתח תקין לכן מנורת האזהרה נכבת.

אל תמתין להחלפת מצבר בעוד שבוע וחפש מצבר של 60 אמפר שעה או יותר.

המשך נסיעה עם מצבר מת=ההעמסה מיותרת של האלטרנטור=אורך חיים שלו מתקצר.

• תוכן חדש...