Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם ב M3 קשה לקחת פנייה חדה ברמזור במרכז תל אביב בלי שהרכב יזרוק תחת, אפילו אם לא באמת לחצת על הגז, ואני בטוח לרכב הזה אין בעיית התנהגות, פשוט לזה הוא נועד וזו חלק מההתנהגות. אתה יכול לבחור לא לזרוק תחת, אבל הברירת מחדל בסיבוב חד כזה הוא שהרכב יעשה את זה בעצמו.

סליחה על הסטייה מהנושא אבל לטעמי יש לך משהו לקוי בנהיגה חבר.

M3 עם חלוקת משקל כמעט 50:50 נחשבת למאוד נייטרלית ומרוסנת ומאוד מדוייקת.

אם היית כותב את מה שכתבת על C63 יכולתי להסכים איתך, לגבי ה-M3 ממש לא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש המון מה לעשות עם הרכב הזה

כנס לפורום THECORRAL יש שם הרבה ידע

מבחינת בעל מקצוע ממליץ לך לפנות לאיציק מרעננה

הוא יוכל גם לייעץ לך מה לעשות

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
סליחה על הסטייה מהנושא אבל לטעמי יש לך משהו לקוי בנהיגה חבר.

M3 עם חלוקת משקל כמעט 50:50 נחשבת למאוד נייטרלית ומרוסנת ומאוד מדוייקת.

אם היית כותב את מה שכתבת על C63 יכולתי להסכים איתך, לגבי ה-M3 ממש לא.

היא אכן מאוד מדוייקת, זה לא סותר מילה ממה שאמרתי.

עשיתי את חלקי על m3 אז הכל נאמר מנסיון. הרכב מדויק בצורה מדהימה, אבל פניות חדות במהירות נמוכה, כפי שנתתי בדוגמא על הרמזורים במרכז תל אביב, יעשו רוב הזמן עם זריקת תחת קלה. ואין שום קשר לסגנון נהיגה או לא, אני מאוד אוהב את ההחלקות הקטנות הללו, אבל גם אם לא תחפש אותן יש מקומות שהן ימצאו אותך, וזה בסדר, חלק מהאופי של הרכב, חלק מההנאה שבו.

שים את הm3 על mdm, וקח פניה של 90 מעלות כמו הרבה רמזורים בתל אביב על מהירות של 25-35, בלי הרבה גז, ותראה איך ה50:50 האלה שלך הופכים ל80:20.

אני אישית הייתי משתעמם אם הרכב לא היה מגיב ככה.

פורסם

יכול להיות שבגלל היותך חובב ״פסיעות זנב״ אתה מוצא את עצמך מבצע פרובוקציות קלילות, למשל עזיבת גז באמצע פנייה, וגורם לכך.

הרכב ממש, אבל ממש לא נוטה לזרוק תחת כמו שאתה מציין, הוא מאוד רחוק מכך, גם במהירויות יותר גבוהות מהתנהלות עירונית.

שוב, יכול להיות שהרצון לא להשתעמם שלך גורם לך לשחק עם הרכב אבל הרכב ממש לא מתנג ככה בנהיגה מנהלתית, בטח לא זורק תחת בפניות איטיות בלי פרובוקציה (למעשה אם הוא כן היה עושה את זה כנראה היה לו ליקוי בתכנון...).

וכן, בהתנהלות יומיומית ה-C63 אכן תיהיה הרבה יותר מהנה, בדיוק בגלל שהיא כן מצטיידת בתחת שובב.

פורסם
יכול להיות שבגלל היותך חובב ״פסיעות זנב״ אתה מוצא את עצמך מבצע פרובוקציות קלילות, למשל עזיבת גז באמצע פנייה, וגורם לכך.

הרכב ממש, אבל ממש לא נוטה לזרוק תחת כמו שאתה מציין, הוא מאוד רחוק מכך, גם במהירויות יותר גבוהות מהתנהלות עירונית.

שוב, יכול להיות שהרצון לא להשתעמם שלך גורם לך לשחק עם הרכב אבל הרכב ממש לא מתנג ככה בנהיגה מנהלתית, בטח לא זורק תחת בפניות איטיות בלי פרובוקציה (למעשה אם הוא כן היה עושה את זה כנראה היה לו ליקוי בתכנון...).

וכן, בהתנהלות יומיומית ה-C63 אכן תיהיה הרבה יותר מהנה, בדיוק בגלל שהיא כן מצטיידת בתחת שובב.

יש הגיון במה שאתה אומר, קשה לשים את האצבע על אם אני אשם או הרכב אשם, אבל אני מכיר בחסרונותיי והאופציה הראשונה נשמעת הגיונית יותר. וחשוב שתבין שאני לא מדבר על זריקות תחת פרובוקטיביות, כמו שטענת, אלא קלילות יותר.

בכל מקרה, מה שזה לא יהיה, במוסטנג הרבה יותר קשה לי לעשות את זה, בגלל הכוח, שבמהיריות ובסלד נמוך אינו זמין ברובו. ה m3 ממש לא מתאמצת בזריקות הללו, ולכן נוצרת התחושה שזה בכלל לא אתה, אלא היא. במוסטנג צריך להגיע בסלד נכון, ללחוץ יותר על הגז, ובסוף אתה תחליק, אבל אתה תדע בוודאות שאתה גרמת לזה.

מקווה שהבעיה שלי הובהרה כהלכה, ובפעם הבאה שאעלה על m3 אבחן את התאוריה שלך יותר לעומק ואחזור עם רשמים.

פורסם

edan82: "יכול להיות שבגלל היותך חובב ״פסיעות זנב״ אתה מוצא את עצמך מבצע פרובוקציות קלילות, למשל עזיבת גז באמצע פנייה, וגורם לכך."

ואני שואל: עידן, מה זה?!? מוסטנג זה הנעה קידמית?

פורסם
מה משקל הרכב הזה אם אפשר לדעת?

פעם אחרונה ששקלתי אותו, עם מיכל דלק וכל ה100 קילו שלי, בערך 1650 ק"ג.

פורסם

אם תוריד את הדלק ואת משקל הגוף שלי זה דווקא לא הרבה כמו שציפיתי שיהיה, לשם ההשוואה מיני קופר קופה שוקלת בערך 1200 ק"ג

פורסם
עזיבת גז באמצע פניה ברכב המתאים תגרום לפסיעת הישבן החוצה בין אם הרכב הנעה קדמית, אחורית או כפולה.

זה מה זה.

אמנם לא נהגתי יותר מדי ברכב הנעה אחורית ספורטיבי, אבל לדעתי דווקא מכת גז תגרום לישבן לפזז החוצה.

או שאני טועה?

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אמנם לא נהגתי יותר מדי ברכב הנעה אחורית ספורטיבי, אבל לדעתי דווקא מכת גז תגרום לישבן לפזז החוצה.

או שאני טועה?

אם יש כוח, מכת גז תגרום לכך גם אם אתה לא בסיבוב.

אבל כמו שלימדו אותנו בשיעור נהיגה מס' 5, במהלך סיבוב, נשארים עם הרגל יציבה על הגז על מנת לשמר את היציבות של הרכב. את ההגיון הפיזיקלי שמסתתר מאחורי זה אשאיר לאחרים, אבל ידוע שבמהלך סיבוב הרכב יותר דבוק לכביש אם הגלגלים ממשיכים לקבל כוח שמסובב אותם.

פורסם

או שאני טועה?

אתה לא טועה במה שכתבת אבל ככתוב, זו לא הדרך היחידה.

כדי להוציא את התחת בפנייה יש 2 דרכים:

1.כוחות פיזיקלים- במהלך נהיגה אחיזת הרכב מושפעת מכוחות פיזיקליים, האצה גורמת להעברת משקל אחורה (פחות אחיזה בסרן קדמי), בלימה גורמת להעברת משקל קדימה (פחות אחיזה בסרן אחורי), פניה חדה ימינה תעביר משקל לצד שמאל (ותייצר פחות אחיזה בצד ימין) וכן הלאה. מכך תבין שאם במהלך פניה תוריד רגל מהגז המשקל יעבור קדימה ויהיה פחות אחיזה על סרן אחורי שבצירוף הכוחות הצידיים שפועלים עליו (כאמור, אמצע פנייה) שואף לברוח "החוצה" מהפניה- אתה תייצר פסיעת ישבן.

יעבוד בכל סוג הנעה כי זה לא תלוי בכלל בסוג ההנעה, זה כאמור מתבצע על ידי העברת משקל וללא שימוש בגז בכלל.

2.כוח- קרי, נסיעה במהירות מסויימת ובמהלך פנייה לתת לחיצה הגונה על הגז----->זה יעביר כוח "עודף" לגלגלים ויוציא אותם מאחיזה-------> התחת יוצא לטיול.

יעבוד בעיקר ברכבי הנעה אחורית או על רכבי הנעה כפולה שחלוקת הכוח בהם נוטה יותר לכיוון הסרן האחורי, ברכב קדמי או הנעה כפולה עם חלוקה לכיוון סרן קדמי זה ייצר החלקת סרן קדמי, AKA תת היגוי.

• תוכן חדש...