Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שווה בדיקה למרות שברור שצריכת הזרם הגבוהה לא נגרמת בגלל מנורה דולקת אלא בגלל רכיב אחר.

את חייב לקנות תנינים שמתחברים לרב מודד וגם תנין אחד גדול שתוכל לחבר לקטבי המצבר בכדי שהבדיקה תהייה פשוטה יותר.

ראה צילום של אילתור קצת יותר מתקדם שעשיתי.

Automatic Power-Of (Custom).jpg

Battery Top-4 (Custom).jpg

איזה כייף לי :)

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרשים מרק!

מהי לדעתך הסבירות שהמקור לזליגה היא ידית איתותים (והדלקת האורות) שתקולה ומקצרת בדרך כלשהי?

פורסם

צהריים טובים,

הבוקר המשכתי בבדיקה. שלפתי כל פיוז אפשרי כולל בקופסת הפיוזים שבתא הנוסעים. בנוסף, שלפתי כל ממסר שראיתי (בקופסת הפיוזים שמתחת למכסה המנוע + מתחת להגה ( לאחר שפירקתי את הכיסוי שמתחת להגה כמובן...)).

כמו כן, ניתקתי את המחבר של ידית האיתותים.

אפילו ניתקתי את הרדיו דיסק והטלפון ספיריט הקיים ברכב ( שהוא,למעשה, ההתקנה היחידה הקיימת ברכב כרגע).

בכל הבדיקות שציינתי, זליגת היתר לא נעלמה למעט בשליפת פיוז האורות הראשי כפי שציינתי בפוסט של אתמול.

לדעתי הדבר היחידי שנשאר לבדוק זה את האלטרנטור. מה דעתכם?

אשמח להנחיות איך לבדוק אותו. במבט חטוף זהיתי מחבר כלשהו שמחובר אליו ( תמונה מצורפת). לא ניתקתי את המחבר מכיוון שאני לא בטוח כיצד לבצע את הבדיקה.

אשמח להערות והארות....

IMG_1637.jpg

פורסם

לפני כמה שנים, ובזכות שרשור דומה פה בפורום, איתרתי לבסוף את בעיית הזליגה בסוזוקי סוויפט של אשתי - היא היתה מהאלטרנטור. כדאי (וקל) לבדוק.

:turn-l:
פורסם

yuvk, אני לא מצליח לאתר את השרשור שציינת. תוכל לתת לי לינק אליו או לחילופין להדריך אותי כיצד לבצע את הבדיקה?

פורסם

אני גם לא מוצא. מה שקראתי בפורום היה על האפשרות שהאלטרנטור אשם בזליגה - וזה אחרי שפעמיים עברתי על כל הפיוזים והממסרים ולא מצאתי את מקור הזליגה. אצלי, הזליגה נפסקה בניתוק החוט של נורת האזהרה על חוסר טעינה (ונפתרה/נעקפה של ידי אלתור של ממסר שפשוט מנתק את הנורה כשהסויץ סגור).

פורסם

מהמעט שאני מבין, החיבור של הפלוס הוא לא המחבר שבתמונה האחרונה שהעלתי אלא הוא מתחבר לאלטרנטור בהברגה נכון?

פורסם

אכן נעל הכבל של הפלוס מחוברת בעזרת אום (כבל עבה).

הפלג שמחובר לאלטרנטור שייך למנורת הביקורת בלוח השעונים שמתריעה על חוסר טעינה או טעינה חלשה.

השירשור שבו כתבתי בזמנו לגבי האלטרנטור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=154207&highlight=%D7%96%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%AA+%D7%96%D7%A8%D7%9D

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אתה מנתק את ה + מהאלטרנטור (כבל עבה אל המצבר, מחובר בבורג), עשה זאת כשהמצבר מנותק, ובודד היטב את הקצה שלו - למניעת סכנת קצר, שריפה ופיצוץ מצבר.

פורסם

בוקר טוב,

יש לי בוקר פנוי בכדי להמשיך את הבדיקה.

האמת הבדיקה הייתה קצרה מאוד ונראה שאותר המקור לבעיה: המחבר של נורת החיווי ( כפי שקרה בעבר אצל yuvk).

הבדיקה שביצעתי: תחילה שלפתי המחבר (צירפתי תמונה למעוניינים) מהאלטרנטור. בדקתי זרם: 0.06A וכעבור מספר שניות ירד אף ל0.04A.

ליתר ביטחון החזרתי את המחבר למקומו וניתקתי את כבל ה +. זליגת היתר נותרה בעינה :0.3A.

לסיכומו של דבר, ניתן להסיק שמקור הזליגה הוא במחבר.

נשאלת השאלה כיצד לפתור את הבעיה. yuvk פתר את הבעיה באמצעות ממסר אבל במחבר יש 2 חוטים איך אפשר לדעת איזה מהם צריך להעביר דרך הממסר ?

ושאלה נוספת: נורת החיווי לא דלקה כשהרכב היה כבוי, אז מאיפה הגיעה זליגת היתר? כלומר מי בעצם הצרכן פה שדרכו עובר הזרם?

תודה!

IMG_1638.jpg

פורסם

תצטרך לחתוך את החוטים לפני הקונקטור כדי לנתק כל פעם אחד, ע"מ לזהות את האשם.

מומחי הפורום אולי יקומו בצעקה שזו תיקון חאפרי, ועקיפת הבעיה במקום פתרונה, ושיש לתקן את האלטרנטור. אני לא רואה פה חסרונות אם העבודה נעשית בצורה טובה (חיבורי חשמל טובים, בידוד וכו'), ואני מאמין שפותח השרשור מעדיף להמנע מהוצאות. אצל אשתי, התיקון החזיק עוד 4 שנים, עד שנמכר האוטו.

פורסם

אני לא יודע אם יש סטנדרט בחיבורים. אחד החוטים הוא כנראה נורת הבקרה של הטעינה, והשני כנראה מספק את השדה (וגם אם נדע מי הוא מי - האם נדע מי מהשניים זולג?).

נראה לי שניסוי יתן את התשובה מהר יותר.

אם אתה לא רוצה לחתוך לחינם - חבר זמנית חוטים מהקונקטור אל שני החיבורים באלטרנטור, ותדע את מי יש לחתוך.

• תוכן חדש...