Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון מעולה. אני אעשה כפי שהצעת.

שאלה קטנה: האם הבעיה בוודאות מהאלטרנטור? אם זכור לי נכון, החלפתי אותו לפני כשנה ואולי הוא עדיין תחת אחריות ואוכל פשוט להחליפו...

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם הבעיה בוודאות מהאלטרנטור? אם זכור לי נכון, החלפתי אותו לפני כשנה ואולי הוא עדיין תחת אחריות ואוכל פשוט להחליפו...

הניסוי שלך די מוכיח, לא?

אם החלפת במשופץ, אז האחריות היא לרוב לתקופה הרבה יותר קצרה.

:turn-l:
פורסם

סברתי שאולי קיים איזשהו קצר בצד השני של הצמה כלומר בצד של לוח המכוונים אבל במחשבה נוספת, בבדיקות שביצעתי הרי ניתקתי, בין היתר, גם את כל המחברים שיצאו מכיוון ידית האיתותים והלוח המכוונים בכלל והזליגה עדיין נותרה בעינה כלומר בהחלט אפשר לחרוץ שמדובר באלטרנטור...

לגביי האחריות, אני ממש לא זוכר. סביר להניח שהיה מדובר במשופץ.

פורסם

הבדיקה (וכל הבדיקות שביצעתי בימים האחרונים) נעשתה כאשר המנוע כבוי, הסויץ' סגור ולמעשה המפתח מונח אצלי בכיס. מממש כמו לדמות רכב שחונה בחנייה, כפי שמתבקש בבדיקה שכזו...

מרק, לא הייתה לי שום אינדיקציה שהייתה מרמזת שמדובר בנורת החיויי בלוח השעונים. כלומר לא היה מצב שסיימתי נסיעה, כביתי מנוע, הוצאתי מפתח מהסוויץ והנורה עדיין דלקה.

פורסם

יובל,

אם הסווי'ץ היה סגור אז לא הייתה קיימת בכלל צריכת זרם דרך החוט של המנורה.

אם הצריכה הפרזטית היא דרך החוט השני קרי חוט החישה שמחובר ישירות למצבר אז אין מנוס מלתקן את האלטרנטור מכיוון שהווסת לא מנטר בצורה תקינה את מתח המוצא של האלטרנטור.

או שאני איבדתי אותכם לאורך האשכול מכיוון שלא קראתי שוב פעם את כול האשכול.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אי אפשר להתווכח עם עובדות :lol:

הזליגה בסויפט של אשתי היתה קיימת אך ורק כשהחוט של נורת הטעינה (או מעגל החישה? היה שם רק חוט אחד אז אני מאמין שזה היה לנורת הטעינה - אם אני זוכר נכון - בדקתי שזה לנורת הטעינה) היה מחובר (והסויץ' סגור כמובן) ונפתרה על ידי הוספת ממסר שמנתק אותו מהאלטרנטור כשהסויץ' סגור. אין לי הסבר איך ולאן הלך הזרם (מאות מיליאמפר).

פורסם

מרק, איך אפשר לקשר את הוצאת פיוז האורות הראשי ושליפת המחבר מהאלטרנטור אחד לשני? בסופו של דבר ניתוק כל אחד מהם בנפרד הביא לירידת הזרם הפרזיטי....

אני חושב שאבצע עוד בדיקה קטנה: אנתק את פיוז האורות הראשי ואבדוק אם נוריות החיוויי מאירות בלוח המכוונים בסיבוב סוויץ' מלא... אם הנורות תהיינה כבויות אזיי יהיה אפשר לומר בוודאות שמדובר בחוט של אור החיווי.

או שלא?:)

פורסם
מרק, אי אפשר להתווכח עם עובדות :lol:

הזליגה בסויפט של אשתי היתה קיימת אך ורק כשהחוט של נורת הטעינה (או מעגל החישה? היה שם רק חוט אחד אז אני מאמין שזה היה לנורת הטעינה - אם אני זוכר נכון - בדקתי שזה לנורת הטעינה) היה מחובר (והסויץ' סגור כמובן) ונפתרה על ידי הוספת ממסר שמנתק אותו מהאלטרנטור כשהסויץ' סגור. אין לי הסבר איך ולאן הלך הזרם (מאות מיליאמפר).

יובל, תתבונן בסכימה החשמלית בקובץ המצורף השייך למערכת הטעינה של אלנטרה 1993 (כנראה המערכת לא שונה מלנטרה) ותגיד לי מה אתה חושב.

מרק, איך אפשר לקשר את הוצאת פיוז האורות הראשי ושליפת המחבר מהאלטרנטור אחד לשני? בסופו של דבר ניתוק כל אחד מהם בנפרד הביא לירידת הזרם הפרזיטי....

אני חושב שאבצע עוד בדיקה קטנה: אנתק את פיוז האורות הראשי ואבדוק אם נוריות החיוויי מאירות בלוח המכוונים בסיבוב סוויץ' מלא... אם הנורות תהיינה כבויות אזיי יהיה אפשר לומר בוודאות שמדובר בחוט של אור החיווי.

או שלא?:)

האם מתח הטעינה תקין גם תחת עומס ?

Pages from 11.pdf

פורסם

היי מרק,

לא ביצעתי בדיקה תחת עומס. אבצע מחר.

רק כדי לוודא שאני יודע לבצע את הבדיקה: מניעים את הרכב, מדליקים רדיו+אורות+מפשיר אדים וכ' ,מעלים סל"ד לאיזור ה 1,500 ובודקים מתח. אני צודק? מה נחשב לערך נמדד תקין?

אגב, בדקתי מתח על המצבר לפני התנעה: 12.5. כאשר המנוע עובד: 14.4V. כלומר תקין לדעתי.

פורסם

ערך תקין הינו בין 13.8-14.5 וולט תחת עומס ובסל"ד של 1500 או 1800 סיבובים לדקה.

הבדיקה שרשמת נכונה. אבל עדיף להפעיל את הצרכנים הבאים:

אורות גבוהים, מזגן+מפוח על מהירות מקסימלית ולא את המפשיר האדים האחורי מכיוון שהוא מתנתק לאחר זמן מסויים.

פורסם
יובל, תתבונן בסכימה החשמלית בקובץ המצורף השייך למערכת הטעינה של אלנטרה 1993 (כנראה המערכת לא שונה מלנטרה) ותגיד לי מה אתה חושב.

מרק, כבר כתבתי שאני לא יודע להסביר. גם בסוזוקי, לכאורה, נורת הטעינה צריכה להיות מחוברת לסויץ'. אף פעם לא חקרתי עד הסוף את הבעיה - רק פתרתי אותה כמתואר.

אם ימדוד כחול01 את כיוון הזרם או המתח אולי נלמד משהו.

בשרטוט אמנם מתואר מפסק יחיד להצתה IGN אליו מחובר חוט יחיד, אבל כולנו יודעים שלהדק שלו מחוברים מספר גדול של צרכנים נוספים (למשל, סליל ההצתה), זאת במקביל לנורת הביקורת לטעינה. אם, מסיבה כלשהי, זולג מתח הסוללה (שמחובר לאלטרנטור בהדק S) אל הדק נורת הביקורת L (אני אינני יודע מה המעגל שיש שם) אז דרך החוט, נורת הביקורת, הדק הסויץ, ומשם אל אחד הצרכנים המחוברים במקביל, עד למינוס, יזרום זרם הזליגה.

ניתוק החוט, כמובן יפסיק זליגה זו, כפי שראיתי בסויפט, וכמו שדיוח כחול01.

כחול01 - אנא מדוד את המתח שבין חיבור L לגוף ואת הזרם שבין חיבור L לקונקטור שניתקת ממנ (זרם הזליגה לכאורה). שים לב לכיוון הזרם (הדק חיובי ב- L, זרם נמדד כחיובי?)

• תוכן חדש...