Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, לפני היציאה לסידורים של יום שישי הקדשתי 5 דקות לבדיקת מתח טעינה תחת עומס.

העומסים היו: אורות גבוהים+ מזגן עם מפוח על מהירות מקסימלית+ דיבורית SPIRIT דולקת + בבדיקה השארתי את דלת הנהג פתוחה אז האור בדלת הנהג דלק וזמזם האורות צפצף.

המתח שנמדד: 13.67-13.69. האם עדיין בתחום התקינות?

סופ"ש נעים...

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המתח הינו גבולי ואל לך להסיק עדיין מסקנות חפוזות.

מתח המוצא של האלטרנטור מושפע ישירות מהטמפ' החיצונית, כלומר אם בחוץ חם כמו היום ווסת המתח מתחמם מהר מאוד ולכן מתח המוצא יורד (ככה זה בתיכנון). גם אם היית מעלה את הסל"ד ל-2500-4000 סיבובים לדקה המתח היה משתנה בעוד 0.1-0.2 וולט.

תבדוק בבוקר בהתנעה ראשונה או אפילו היום לאחר שהאלטנטור התקרר.

איזה כייף לי :)

פורסם
הבדיקה התבצעה בסל"ד גבוה בין 1500-1800.

גבוה או בין 1500-1800? :wink:

אם בסל"ד של נסיעה (2500-3500) יש טעינה מעל 14V ובסרק כ-13.7, אז האלטרנטור סביר.

אם יורשה לי להציק - באנו לפה בגלל הזליגה ולא בגלל הטעינה. מה איתה? הרכבת ריליי? האם תוכל למדוד זרמים ומתחים כדי לספק את סקרנותנו?

:turn-l:
פורסם
גבוה או בין 1500-1800? :wink:

אם בסל"ד של נסיעה (2500-3500) יש טעינה מעל 14V ובסרק כ-13.7, אז האלטרנטור סביר.

אם יורשה לי להציק - באנו לפה בגלל הזליגה ולא בגלל הטעינה. מה איתה? הרכבת ריליי? האם תוכל למדוד זרמים ומתחים כדי לספק את סקרנותנו?

יורשה גם יורשה יובל...:)

את מדידת הטעינה בעומס מדדתי לבקשת מרק. אני לתומי חושב שהוא ביקש זאת כחלק מחשדו שהאלטרנטור תקול בצורה כזו אחרת מה שמוביל גם לזליגה.

לעצם העניין, אני אמשיך בבדיקות היום ראשון ואעדכן בשמחה. לפני שאני מתקין את הממסר אני צריך לאתר את החוט הזולג. בדיקה שאעשה כפי שיעצת לי יובל.

שיהיה סופ"ש נעים!

פורסם

בוקר טוב,

לא התאפשר לי בימים האחרונים להמשיך בבדיקות. הבוקר, הקדשתי 10 דקות לאיתור החוט הזולג במחבר של האלטרנטור.

הכנתי קצר מבעוד מועד ע"מ שיהיה קל יותר לבדוק ( יש תמונה).

הזליגה אותרה והיא קיימת דרך החוט הקרוב לכבל ה + העבה (בתמונה עם האיקס האדום).

מחר אמור ליהיות לי בוקר פנוי ואוכל לבצע את הבדיקות שביקש yuvk ע"מ לברר מה תפקיד כל חוט במחבר.

לדעתכם אפשר כבר לרכוש ממסר ולהתחיל בהתקנתו או שיש חשד שהאלטרנטור תקול ( או מתחיל לדעוך באופן כזה או אחר) ועדיף כבר להחליפו?

(סה"כ המתחים שהוא מייצר סבירים ( כזכור, מנוע כבוי:12.5V , מנוע פועל:14.4V, תחת עומס: 13.7 בערך...))

IMG_1641.jpg

IMG_1644.jpg

IMG_1645.jpg

פורסם

הטעינה סבירה בהחלט, ואני לא רואה קשר בין זליגה ממנורת הביקורת (כנראה) לטעינה, ובכל מקרה אין לך הרבה מה להפסיד (ריליי + 10 דקות עבודה?). אצלי האלטרנטור החזיק עוד כ-4 שנים אחרי ה"תיקון", עד שנמכר האוטו.

פורסם

yuvk הממסר שאני זקוק לו הוא רגיל בעל 4 רגליים או שהשתמשת, בהתקנה אצלך, בממסר מיוחד כלשהו?

ודבר נוסף: איך ביצעת את ההתקנה? את הממסר התקנת בתא המנוע וסללת "+" אחרי סוויצ' מכיוון ההגה דרך קיר האש?

פורסם

ממסר רגיל לחלוטין עם 4/5 רגליים. השתמשתי בבממסר ישן שמצאתי במחסן (הזרם הוא זעום). אם אני זוכר נכון "גנבתי" את ה+ למיתוג הממסר מהקוייל (סוזוקי 92 עם קרבורטור) אבל אין בעייה עם כל + שתוציא דרך קיר האש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאחר תקופה לא קצרה בה לא היה לי זמן להקדיש להמשך תיקון בעיית הזליגה, אני שב ומעדכן את השירשור.

yuvk, ביצעתי את הבדיקות שביקשת:

המתח בין חיבור L לגוף: 0.35V.

הזרם בין חיבור L לקונקטור:0.25A כאשר ההדק החיובי אכן היה בL.

בנוסף, חיפשתי ומצאתי במחסן ממסר בעל 4 רגליים. הוא נבדק בעזרת המתחים של מחבר הרדיו דיסק ונמצא תקין.

אני מקווה שיהיה לי זמן להתקין אותו כבר מחר ובכך להימנע מניתוק/חיבור המצבר בתום/תחילת כל נסיעה.

עידכונים בהמשך....

פורסם

האם מדדת את המתח בין L לגוף כשחיבור L מנותק, או מחובר?

אוקיי. כצפוי, אנחנו רואים זליגה של מתח המצבר לחיבור מנורת הביקורת. 0.25A הוא לא זרם ענק, אבל בהחלט משמעותי ובלילה / סופ"ש יכול בהחלט לרוקן את המצבר.

ממסר שימתג את החיבור לנורת הביקורת צפוי לפתור את הזליגה.

פורסם

הבדיקה התבצעה כאשר חיבור L היה מנותק. כלומר הדקי הרב מודד הוצמדו לגוף האלטרנטור ולהדק L של האלטרנטור כאשר המחבר היה מנותק.

פורסם

מעניין. ציפיתי שבנתק (המולטימטר מושך זרם מאוד קטן) יהיה מתח קרוב ל-12V.

אני לא יודע להסביר איך נוצרת הזליגה הזו. אני מניח ש-250 מיליאמפר שווים ל-250 מיליאמפר מהמצבר, כאילו יש איזה שרשרת דיודות ממתח המצבר למחבר L.

לפני שתרכיב את הממסר בדוק את הזרם מהמצבר כש-L מחובר וכש-L מנותק מהחוט של מנורת הביקורת. אם הזרם ישתנה בין כמה עשרות מיליאמפר בודדים (מנותק) ל 250 מיליאמפר ומעלה (מחובר) אז ממסר שהפיקוד שלו הוא מתח סויץ' יפתור את הזליגה.

• תוכן חדש...