Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלותי יונדאי לנטרה 94. בעבר העלתי שרשורים שונים בנוגע לטיפול בבעיות שיש ברכב.

לפני מספר חודשים פירסמתי את הפוסט הבא שדן בזליגה שהייתה קיימת ברכב וגרמה לפירוק המצבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=420088

בזמן שחלף מאז פירסום אותו שרשור, פירקתי את כל ההתקנות המיותרות שהיו ברכב : אימובולייזרים שלא בשימוש, האזעקה שדנתי בה בשרשור הקודם וחיווטים רבים נוספים. כמות החיווטים המיותרים שהיו ברכב הייתה גדולה מאוד וכמות החוטים שפירקתי מילאה שקית אשפה במלואה....

הבוקר, היה לי מעט זמן ולכן סיימתי את מלאכת פירוק כל החיווטים המיותרים. בדקתי שוב זליגה ואולי בכלל החום הכבד בחוץ ש"טיגן" לי את הראש או הפלוק החדש שעבדתי איתו לראשונה (למרות שבעבר עבדתי עשרות פעמים עם פלוק), לא הצלחתי להבין בדיוק מה הערך שנמדד על הפלוק.

האם הערך שנמדד הוא 720mA? הסקאלה שכולה במיליאמפר, הצליחה לבלבל אותי....

תמונות מצורפות.

תודה!

IMG_1629.jpg

IMG_1628.jpg

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק. הבורר נמצא על מצב המסומן:

20A 20m

כלומר מדידת עד 20 מיליאמפר מכניסת A ומדידת עד 20 אמפר מכניסת 20A, ולכן המדידה היא ביחידות של אמפר.

:turn-l:
פורסם

יכול להיות שיש אצלך relay שהסליל שלו מקבל מתח גם כשהסוויץ סגור(או כמה כאלה)

וזה גורם אצלך לזליגה.

אתה יכול לבדוק זאת , פשוט על ידי הוצאת הממסר החשוד , כאשר הסוויץ סגור. ואז יישמע קליק שיאמת את החשד.

פורסם

לחילופין, רדיו דיסק שמחובר לא דרך הסויץ ואיננו כבה (תצוגה דולקת?) או צרכן אחר.

כדאי להוציא פיוז אחרי פיוז עד שימצא ה"אשם".

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

למען האמת, היה לי החשש שמדובר ב 0.72A ,פשוט הסקאלה הצליחה לבלבל אותי.

אגב, הבטתי שוב ברב מודד ובאמת מתחת לשקע של ה- A מצויין שהמדידה המקסימלית דרך שקע זה היא 200mA לעומת שקע ה 20A שבה המדידה המקסימלית היא 20A.

הערב בדקתי שוב את הזליגה: 0.29A - עדיין הרבה. כנראה שפחות מבמדידה הקודמת מכיוון שככל הנראה שכחתי לסגור את דלת הנהג ולכן המדידה הקודמת הראתה 0.72A.

במשך השבוע אתחיל בבידוד הבעיה ע"י הוצאת פיוזים ולאחר מכן, במידת הצורך, ממסרים.....

תודה!

פורסם

המדידה שלך מראה 0.7 מיליאמפר.

לא מדובר בזליגה.

לפי הסקאלה, הפרוב צריך להיות מחובר בהדק 20 אמפר. בנוסף, הערך הנמדד הוא עד 20 מיליאמפר ולכן לא תיתכן מדידה של 700 מיליאמפר כמו שטענו פה אנשים.

צריכה כזאת תקינה לחלוטין.

פורסם

1. אתה טועה מכיוון שהבורר נמצא על התחום של עד 20 מיליאמפר או 20 אמפר תלוי לאיפה מחובר הפרוב האדום, במקרה הזה הפרוב מחובר לכניסה של 20 אמפר.

2. שים לב שהתחום מחולק למדידה של עד 2 מיליאמפר/20 מיליאמפר (20אמפר) /200 מיליאמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

יניב - תסתכל שוב בתמונה, ובהודעה הקודמת שלי.

הפרוב נמצא בשקע 20A.

הבורר נמצא במצב 20A 20m - ולכן מודד זרם באמפרים.

מנורת תא נוסעים פועלת => לא יכול להיות 0.7 מיליאמפר, ואגב רק רדיו דיסק (זכרונות), שעון דיגיטלי, אזעקה ביחד זה כמה עשרות מיליאמפר בודדים.

פורסם

שלום לכולם,

עידכון: היה לי מעט זמן פנוי הבוקר אז התחלתי בבדיקה ראשונית של מקור הזליגה. התחלתי בשליפת הפיוזים הנמצאים תחתהמכסה מנוע. בשליפת הפיוזים "הרגילים" לא היה כל שינוי ברמת הזליגה, המשכתי בשליפת הפיוזים הראשיים וכאשר שלפתי את הפיוז הראשי של האורות (LAMP) הזליגה צנחה ל 0.06A.

שאלות:

1) האם זליגה של 0.06A עדיין נחשבת לזליגת יתר?

2) מוזר בעיניי שקיימת זליגת יתר מהנורות ברכב. הרי כל הנורות כבויות אז איך הן עדיין צורכות מתח? אולי הזליגה היא בעצם מידית הדלקת האורות ( ידית הפעלת האיתותים) המקצרת באופן כלשהו? חשבתי לנתק את המחבר של ידית האיתותים הנמצא מתחת להגה ובדוק אם הזליגה עדין קיימת. מה דעתכם?

3) אשמח לרעיונות נוספים כיצד להמשיך....

צירפתי תמונות מהבדיקה האחרונה...

IMG_1636.jpg

IMG_1634.jpg

IMG_1635.jpg

פורסם

1. זליגה של 60 מיליאמפר נחשבת לזליגה יחסית נורמלית לרכב יישן.

2. אתה למעשה מדדת את צריכת הזרם הכללית ולאו דווקא של מערכת החשמל של האורות.

3. לשם קבלת דיוק רצוי לבדוק את צריכת הזרם כאשר הבורר נמצא בתחום של עד 200 מיליאמפר לאחר שמדדת 60 מיליאמפר בתחום של עד 20 אמפר.

אפשרויות נוספת.

1. צריכת זרם גבוהה של ממסר אורות.

2. זליגה דרך האלטרנטור

פורסם

תודה מרק,

תוכל להעמיק את ההסבר בנוגע לסעיף 2? האם לא מדובר בפיוז ראשי של כלל הנורות ברכב? מדוע הבדיקה היא למעשה בדיקת זרם כללית ולא רק של האורות?

פורסם

1. מד-הזרם מחובר בטור למצבר לכן הוא מודד את סה"כ צריכת הזרם הפרזיטי של מערכות החשמל ברכב.

2. בכדי למדוד את צריכת הזרם של אורות ראשיים אתה צריך לחבר את מד-הזרם בטור למעגל של האורות הראשיים.

3. לפי דעתי יש ברכב גם פיוזים נפרדים לאור ברקס/איתות ועוד...תבדוק בתרשים של הפיוזים.

עריכה

אולי הפיוז של 40 אמפר הוא פיוז ראשי של מערכת האורות ברכב וקיימים פיוזים נוספים לאור ימין/שמאל.

תבדוק האם יש פנל פיוזים נוסף בתא הנוסעים.

פורסם

יש קופסת פיוזים בתא הנוסעים שלא הספקתי להגיע אליה היום.

באמת חשבתי, לפני שליפת ממסרים, לבדוק את הפיוזים האחראים ישירות על הנורות השונות.

אגב, ברור לי שבדיקת זרם בטור למצבר בודקת את צריכת הזרם הכללית ברכב, אבל ההפרש במדידה עם הפיוז האורות הראשי למדידה ללא פיוז האורות הראשי מציין למעשה את גודל הזרם הפרזיטי מכיוון מעגל האורות הראשי.נכון?

אני מקווה שיהיה לי זמן להמשיך בבדיקה מחר. אעדכן בהמשך....

• תוכן חדש...